Februar 24, 2020

  SOUL REBEL VIII ★ Inna Soundsystem Style

  Slovenija
  Datum: 2020-01-31 23:00 - 2020-02-01 05:00

  Prizorišče: KUD Channel Zero  |  Mesto: Ljubljana, Slovenia

  Test!  Poklon kralju reggae glasbe Bob Marleyju

  Tradicionalni Soul Rebel VIII dogodek tokrat gostimo v Channel Zero, kamor prihajamo z RootsInSession zvočnim systemom in po dolgem času se osredotočamo le na lokalne selektorje, ki se bodo skupaj z nami poklonili velikanu inna di soundsystem style.

  Poslušali bomo:
  roots, reggae, rocksteady, dub, ska, drumnbass, jungle, hiphop & more!!!

  Vstopnice:
  8 eur

  Za gramofoni:
  LjubljanJah Vibes
  Ohoroho Selektor/Kolektor
  Roots In Session Soundsystem

  Vizualije:
  vj MESEC

  RootsInSession tudi letos pripravljamo večer posvečen velikemu glasbeniku in človeku, ki je na Zemlji pustil izjemen pečat. Že dvanajsto leto zapored se bomo dobili, tokrat v klubu Channel Zero, da se spomnimo Bobove ogromne zapuščine in njegovih dragocenih sporočil. Bo pa tokratni večer še bolj poseben, saj se bo odvijal inna di soundsystem style.

  Po uspešnem lanskoletnem nastopu kar 5-ih slovesnkih izvajalcev – Tadiman, Buda, Ani Na , Mate Bro, Bereka - Rebeka Bogataj Music, ki so nas popeljali čez Marleyjevo zapuščino, bomo letos prav tako gostili lokane selektorje in dje, ki tako ali drugače kreirajo in ustvarjajo slovensko reggae sceno. Neprecenljivo zapuščino pozitivnih vibracij bodo ob 75. obletnici njegovega rojstva inna di soundsystem style prvič predstavili ljubljanski crew Ljubljanjah Vibes. Za gramofoni pa bo seveda poleg Piera in Fuja, nastopil še reggae roots veteran – Ohoroho selektor/kolektor, ki poleg širjenja glasbenih vibracij, kreira in riše naslovnice plošč svetovno znanih imen v reggae industriji, zadnja leta pa ustvarja tudi grafično podobo za Soul Rebel večere. Vse to pa bo dodatno poganjalo RootsInSession ozvočenje, ki ga bomo prav posebej za ta večer pripeljali v Channel Zero.

  RootsInSession

  Pier in Fu, glavna člena koletktiva RootsInSession, ki letos beležita 20. leto kreiranja in ustvarjanja tako pri nas kot širom balkana in Evrope, bosta leto namenila praznovanju z različnimi dogodki. Napovedujeta pa tudi svoj debitanski album na katerem bosta nabrala samo smetano slovenskih, balkanskih in evropskih izvajalcev, ki bo zunaj konec tega leta.

  https://www.instagram.com/rootsinsession_sound/
  https://soundcloud.com/roots-in-session
  https://www.mixcloud.com/RootsInSession/stream/


  Ljubljnjah Vibes

  LjubljanJah Vibes je glasbeno kulturno društvo, ki se zavzema za širjenje različnih spektrov alternativne glasbe doma in v tujini. Njihovi glavni predstavniki so LionShine, ki se večinoma osredotoča na Drum & Bass, Jungle in ostale Reggae orientirane zvrsti., ki se odražajo na Basolovka dogodkih. Michel Pfeifer je producent in dj, neposredno povezan z Dub gibanjem pri nas in ga lahko vidite nastopati na vseh večjih in manjših dogodkih povezanih z Dub in Reggae glasbo. Dj L.T. je najmlajši selektor društva in nastopa tudi kot MC, prav tako veliko sodeluje z mladimi nadobudnimi raperji kot sta Um & Kuna.

  LjubljanJah Vibes člani so zelo ponosni, da so imeli priložnost sodelovati z mnogimi slovenskimi izvajalci. V prvi vrsti so to Roots In Session, kateri so pet let nazaj pripomogli mladi ekipi do prvih dosežkov, kar je privedlo do nastopov z ekipami kot so: Jamcoast Sound System, Vibe Department Official (organizatorji DNBK), Bass Fighters, SUEDMASSIV SOUNDSYSTEM, Raggalution (band), Evolution DnB, Massive, TminTafari Sound, da omenimo samo nekatere.
  Potem so tu še vokalisti kot so Tadiman, Jah – T, Ibou, Vasko, Klemen Klemen, J-Man in podobni.

  LjubljanJah Vibes je v sodelovanju z DubLabom vodila Reggae Mesečnik – Live Stream radijske oddaje, najprej v klubu Channel 0 in kasneje iz domačega studia. Te oddaje so bile razširitev radijskih oddaj LjubljanJah Vibes, ki so se dve leti predvajale v Centralni Postaji na njihovem hišnem streamu.

  https://www.facebook.com/ljubljanjahvibes/
  https://www.instagram.com/ljubljanjahvibes/
  https://www.mixcloud.com/LjubljanJahVibes/


  Ohoroho

  Že od leta '97 selektor in kolektor vinilnih plošč, v zadnjih letih pa je Ohoroho postal stalni član Soul Rebel večerov. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Svoj izbor bazira na roots reggaeju in dubu s konca 70-ih let in digitalni produkciji 80-ih in 90-ih. Ohoroho meddrugim tudi ustvarja grafično podobo za Soul Rebel večere, kreira in riše naslovnice plošč svetovno znanih imen v reggae industriji kot so npr. General Levy, Mad Professor.

  https://www.mixcloud.com/RootsInSession/soul-rebel-vi-promo-mix-tribute-to-bob-marley-selection-by-ohoroho/


  VJ Mesec

  Gregor Mesec aka VJ Mesec, ki je do danes poskrbel za vizualije na že več kot 450 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Mesec skrbi za vizualizacije na Soul Rebel dogodkih že več kot 5 let. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Poleg klasične projekcije se redno ukvarja z naprednimi tehnikami kot so video produkcija, animacija ter 3D animacija, postavitev in programiranje večkanalnih video inštalacij, mapiranje in projekcija na scenografske objekte na odru, v prostoru ter v naravi.  Supported by
  Reggae.SI, Snail Rolling Papers, RiddimOperator Radioshow

   

  Naslov
  Masarykova cesta 24
  Ljubljana, Slovenia

   

  Vsi datumi


  • Od 2020-01-31 23:00 do 2020-02-01 05:00
  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.