Avgust 05, 2020

  Alternativna godba: Darla Smoking /Slo + SsmKOSK /Slo

  Slovenija
  Datum: 2019-12-07 21:00 - 2019-12-08 02:00

  Prizorišče: MIKK klub  |  Mesto: Murska Sobota, Slovenia

  Test!

  Sobota, 7. december 2019
  MIKKov klubski prostor
  vrata: 21.00
  koncert: 22.00
  Vstopnina 5€
  *vstopnice v prodaji od 11.11.2019 naprej v MIKKovi kavarni
  _________________________

  ►DARLA SMOKING (Slo)

  Darla Smoking se po prvencu Big Bug in plošči Pass The Bless v sodelovanju z raperji in producenti Levnijem, Stormtrap Asifehom, Ethnique Punchem in Najijem iz Turčije, Palestine in Irana posveča bitjem, ki se borijo s preživetjem in se v zadnjih slabih sto letih soočajo z izumrtjem.

  ?Nova plošča Extinct, ki bo izšla 18.novembra (Kapa Records), bo govorila in ponovno opozorila na zdesetkane Indijance brez prerije, Tibetance, ki jih silijo biti Kitajci, Maore in Aborigine, ki se utapljajo v mestni bedi, amazonski masaker nad gozdovi in ljudstvi največjih pljuč planeta, vse do zadnjega pastirja v Bolgariji, ki izumira skozi globalizacijo, posegla pa bo tudi v živalski zvočni svet pod Antarktiko. Predvsem pa bo nova plošča izpljunila gnev, ki ga Darla občuti ob dejstvu, da kot družba že več desetletji ignoriramo in dovoljujemo vsa ta genocidna dejanja na račun ekonomskih in političnih odnosov, ki jih gojimo v strahu pred kritiko in ultimati svetovnih velesil in mogotcev, a se hkrati ne zavedamo, da s svojo tišino ravno podpiramo vsa ta globalna dejanja, kot narodi in prav tako kot posamezniki. Extinct is the new dead.

  Darla Smoking je podgurski duo prekaljenih mačkov Brgsa in Naca, ki meša raznotere vplive in zvoke, med drugim terenske posnetke iz različnih delov sveta, ki jih Nac nato elektronsko obdeluje, Brgs pa poskrbi za konstanten drive za bobni in modularnimi sintetizatorji. Njun zvok je zato večplasten, na videz so najbolj dominantni elementi world ali etno glasbe ter duba, vendar njuna glasba seže veliko dlje in se ne omejuje

  Koncert bo podprt z vizualijami prekaljene Atlas Skull, ki skrbi za vizualno podobo Darle od samega začetka in bo plod enotedenske rezidence v Gala hali. Preverite!

  LINKS:
  www.darlasmoking.com
  – Darla FB: https://www.facebook.com/DarlaSmoking/
  – Darla Soundcloud: https://soundcloud.com/user-902956563
  – Darla Bandcamp: https://darlasmoking.bandcamp.com/releases
  – Darla Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOZNR5osoqLT-r-DQFyoihg

  REVIEWS:
  "Big Bug je s sedmimi novimi zvočnimi briljanti dokaz tega, da smo ljudje v fazi hitrega stapljanja in hitrega tempa bivanja prisiljeni v to, da večkrat odmislimo tiste specifične singularnosti, zaradi katerih je svet tako lep in bogat ter mnogobiten. Darla Smoking s programsko manipulacijo in izstavljanjem posameznih momentov tke nove teksture ter daje klasični formi nove pomene, nove eklektične kanale naracije ter nagovora sodobnega odtujenega homo sapiensa.
  " Sandi Sadar Soba - RockOnNet Spletni Casopis

  "Sugestivni prvenec tandema Darla Smoking bo nemara, pa čeprav ni prvi, ki se je stare muzike lotil skozi sodobno vizuro, postavil nove standarde tako za produkcijo elektronske in dubovske ter podobno odmevajoče muzike, kot tudi glede odnosa do tradicij. Te so v njunem zakajenem kalejdoskopu videti še kako žive in vibrantne – take, kot bi tradicije dejansko morale biti, če dajo kaj nase …
  " Mario Batelid - Radio Študent 89,3 MHz

  "Dobili smo izjemno zanimiv, neobičajen, idejno izzivalen in svež album poln pronicljive estetike v prevajanju tradicionalnega melosa svetovne glasbe v nedrja retorike elektronske glasbe."
  Aleš Podbrežnik - Rockline.si

  __________________
  ►SsmKOSK

  Album »Pajser in mleko« je nastajal v obdobju med avgustom 2018 in septembrom 2019. Kljub temu, da je v letu 2018 nastala zgolj prva skladba albuma, vse ostale pa leta 2019, se splošen ton albuma v veliki meri navezuje na leto 2018.

  Breakcore / glitchcore / nojzerski ekt, ki se v zvoku in sliki napaja iz osamelih predelov okoli kamniške proge, poetike zvočnih odpadkov, okruškov in motenj, ter iz širokega spektra glasbenih zapuščin. Pri živih nastopih je v ospredju manipulacija predposnetega materiala, ki ga SsmKOSK predvaja z različnih naprav in naprav z modificiranimi vezji.

  Blaž Božič aka SsmKOSK, rojen leta 1991 v Ljubljani, je obiskoval OŠ Dr. Vita Kraigherja in gimnazijo Ledina, nato pa zaključil študij starogrškega jezika in književnosti ter primerjalnega jezikoslovja. Kot SsmKOSK do sedaj izdal albume: »Pičko'n'troll« (2013), »Merak« (2015), »tripl split« (s srbskima nojzkorovcema Genezo Kinezev in Segregatorjem X) (2016) in »Ptičji mozak« (2018) ter haral po številnih koncertnih prizoriščih od bregov Črnega morja do vzhodnega roba danskega otoka Sjalland.

  povezava do plošče:
  https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/ssmkosk-pajser-in-mleko

  youtube link do singla:
  https://www.youtube.com/watch?v=sC3nYR10PpM
  ..................
  * projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo

   

  Naslov
  Trubarjev drevored 4
  Murska Sobota, Slovenia

   

  Vsi datumi


  • Od 2019-12-07 21:00 do 2019-12-08 02:00
  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.