September 18, 2019

  Prispevki

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Minuli petek so v Puli premierno odzvanjali toni, melodije, harmonije in bas linije iz zvočnikov prvega istrskega sound systema. Munchies Sound System je delo marljivega istoimenskega pulskega kolektiva, ki je v petek prvikrat predstavil svojo dolgo pričakovano kreacijo. V soorganizaciji Društva SUB in Arboretum Kolektiva so obiskovalce željne dobre glasbe na dveh podijih razplesali lokalni dj-i, selektorji in mc. Zabava, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur, je tudi s svojo lokacijo (Zeppelin - Beach & lounge bar) malo odmaknjenega koščka zemlje ob morju, sovpadala z izraznostjo glasbe. Mistični in organski dub zvok iz Munchies Sound System-a bo Pulo zopet preplavil že kmalu naslednji mesec. Tokrat bodo gostovali dub giganti ene izmed evropskih držav. Kdo, ostaja še skrivnost.

   

  -->FOTOGALERIJA <--


  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Na prvo zasneženo novembersko soboto, sva se s prijateljem odločila »pobegniti« na morje.

  Destinacija: Pula, namen: obisk eventa Vybz!

   

  To še zdaleč ni bil moj prvi obisk reggae eventov v prestolnici Istre, kjer so tovrstni žuri stalnica. In ker sem vedel kam se podajam pričakovanja niso bila majhna, na kar sem ustrezno pripravil tudi kolega na sovoznikovem sedežu, ki se je na »puljski reggae« odpravil prvič in prepričan sem, ne zadnjič!

   

  Po več kot kot treh urah vožnje med katero je iz neba padala voda v različnih agregatnih stanjih, burji in megli sva končno prispela v Pulo. Prva destinacija - Radio Maestral, kjer vsako soboto od 20. ure dalje mešalko in mikrofone prevzamejo fantje iz ekipe PulaP Reggae Station. Dotične sobote so gostili »naše gore list«, DJ Versa AKA Mad Juggler-ja. Po kvalitetni selekciji, kjer so prednjačili modernejši dancehall ritmi (in veliko smeha) smo zaključili oddajo in čas je bil da se pripravimo na Vybez party, ki je potekal na legendarni puljski lokaciji Monte Paradiso. Po besedah domačinov »najbolji spot u gradu«, ki je podobno, kot naša Metelkova, zrastel na ruševinah bivše vojašnice JLA, in dandanes gosti večinoma punk/rock dogodke, svoj prostor pa tam najdejo tudi druge subkulture, ki nujno potrebujejo prostor za ustvarjanje.

   

  Ker sva na žur zaradi že prej omenjenih vremenskih nevšečnosti malce zamudila, sva ujela le še zaključek prvega dela Don Braddinega seta, ki je bil presenetljivo umirjen. A slutiti je bilo, da ne bo dolgo tako. Takoj za Don Braddo je komande prevzel Shugaman s preostalim delom ekipe PulaP Reggae Station. In zabava se je začela. Na gramofonih sta se izmenjavala ZJ Sinke (Siniša Bratovič) in Shuga Man (Slaven Borovečki), na mikrofonu pa sta razturala Hot Steppa (Stefan Černi) in Fyah Steppa (Luka Ramljak), ki je vmes spesnil zelo všečni freestyle. Okoli poldruge ure so prostor pred odrom začele iskati predstavnice BOOM DANCE CREWj-a. Štiri dekleta, ki so ukradla pozornost vseh prisotnih. ZELOOO vroč ples ob že tako vročih dancehall ritmih je povzročil, da je cca 150 prisotnih nehalo plesati in 10 minut nemo opazovalo zvijanje, tresenje in poskakovanje vročih teles. Po končani »predstavi« se je nadaljeval show na turntablih in mikrofonu. Poslušali smo roots, dancehall, hip-hop in druge derivate karibske glasbe. Ekipa je vse prisotne dodobra pripravila na Puljčana, ki je pravzaprav Zagrebčan. Ali  pa je ravno obratno. DJ Sin (Bartol Modrić) je takoj dvignil tempo in pričel z dubstepom, trapom old school hip-hopom. Po uri zelo intenzivnih ritmov je nazaj na oder prišel Don Bradda in v Monte Paradisu so ponovno zavladali dancehall ritmi. Bradda nam je pobral še zadnje atome energije in navdušil vse zbrane  do te mere, da jih niso zmotile niti prižgane luči na prizorišču. Energija v Monte paradisu je bila resnično neverjetna. Sploh ob dejstvu, da je bil to drugi reggae/dancehall žur v Puli v dveh dneh, kar pa očitno ni zmotilo reggae fenov, ki so se masovno udeležili obeh.

   

  Po kratkem počitku smo se v nedeljo z akterji sobotnega žura zbrali na plaži, kjer je sonček lepo grel okolico. V vodi je bila tudi peščica pogumnih plavalcev in res ni bilo občutka, da sem bil še pred nekaj urami v snežnem viharju. Po končanem in hitrem (najverjetneje zadnjem) skoku v vodo ter prijetnem druženju smo si z lokalci segli v roke in s kolegom sva se odpravila proti beli in zasneženi Ljubljani. Sonce je ravno zahajalo, ko sva se zadnjič pogledala čez Pulo in si prisegla, da se vrneva ob prvi priložnosti!

   

  Hvala Pula za vrhunske vibracije in kopico dobre volje.

  avtor: Jure Miklošič

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni