Februar 25, 2020

  Prispevki

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Avtorica: Tamara Nanaja

   

  One Love Festival

  Latisana, Italija

  20. – 24. julij

  One Love reggae festival je enkratna priložnost za vse ljubitelje reggae glasbe, kulture, zabave in turizma. Pet dni počitnic z bogatim glasbenim programom, poleg tega pa ponujajo tudi športne in druge aktivnosti, delavnice za otroke, predavanja ter velika izbira kulinarike. Med izvajalci so v letošnjem letu tudi Chronixx, Lion D in Morgan Heritage.

  Več si lahko preberete na tem naslovu.

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

  Seasplash Festival

  Lokacija: Trdnjava Punta Christo, Pula, Hrvaška

  21. – 25. julij

  Že 14. Izvedba Seasplash festivala in petega po vrsti odkar se je vrnil v edinstven in čarobni kraj Trdnjavo Punta Christa v Puli. Festival je eden izmed najdlje trajajočih hrvaških festivalov, ki ponuja morske počitnice ob relaksacijski glasbi. Štiri dni glasbe na sedmih odrih, dnevnem programu na plaži, kulturnih in športnih aktivnostih, delavnicah, bazarji ter »chill out« coni.

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

   

  Montenegro Sun - Reggae Festival - 2016

  Plaža Kamenovo, Črna Gora

  23. – 25. Julij

  Montenegro Sun je edini reggae festival v Črni Gori, ki se je prvič zgodil leta 2011, v Petrovcu, na morju. Letos festival praznuje mali jubilej, peto obletnico, ob tej priložnosti pa še s posebnim veseljem najavljajo, da se z letošnjim letom festival seli na imenitnejšo lokacijo, na prečudovito plažo Kamenovo. Kar pa je še posebej pohvalno, vstop na festival je brezplačen.

  FB dogodek

  FB stran

   

  Reggae Jam Festival

  Bersenbrück, Nemčija

  29. – 31. julij

  Reggae Jam se odviaj na idilični lokaciji med pol lesenimi hišami  na samostanskem vrtu. Letos gostijo glasbenike kot so Julian Matley, Alborosie, Chronixx, General Levy,…

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

   

  Rototom Sunsplash

  Lokacija: Benicàssim , Španija

  13. – 20. avgust

  Rototom Sunsplash velja za enega najbolj masivnega in pomembnega festivala na svetu, ki se že od leta 1994 trudi s kombinacijo glasbe in kulturnimi vsebinami povečati socialno vključenost. Festival velja za več kot samo glasbeno doživetje, saj se osredotoča na povezovanje ljudi, mir, strpnost, spoštovanje, solidarnost, bratstvo in nenasilje.  Najpomembnejši del festivala ni »kdo igra na odru«, temveč kar je resnično pomembno je izkušnja, ki jo tam doživiš, doživljanje čustev in vrednot skupaj s poslušanjem glasbe, ki naslavlja bistvo reggae glasbe.

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

  Overjam International Reggae Festival

  Lokacija: Tolmin, Slovenija

  15. – 21.  avgust

  Festival se bo na najlepši alpski plaži v Sloveniji zgodil že petič, vse informacije o festivalu so zbrane TUKAJ, o izvajalcih pa TUKAJ.

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

  Uprising Reggae Festival 2016

  Bratislava, Slovaška

  26. – 27. Avgust

  Uprising Reggae festival je za Slovaško in okoliške države postal del vsakega poletja. Vsako leto je festival priznan med top 40 evropske festivale.  Uprising ponuja zelo bogat glasbeni program, saj lahko slišimo žanre od reggae, dancehall, ska, latino, hip hop do duba, dubstepa, ragga-jungle ter dnbja. Seveda pa poleg glasbe ponujajo tudi dnevne aktivnosti in tekmovanja, delavnice, ter druge aktivnosti.

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

   

  One Drop Festival

  Wiesen, Avstrija

  26. – 27. Avgust

  FB dogodek

  FB stran

  Outlook Festival

  Lokacija: Trdnjava Punta Christo, Pula, Hrvaška

  31. avgust – 4. september

  Outlook festival  je največji evropski festival soundsystem kulture, se že leta dogaja v naši neposredni bližini, v okolici hrvaške Pule.
  Letos bo festival med drugimi otvoril tudi Jr Gong D Marley, v petih dneh pa se bo na več kot desetih prizoriščih zvrstilo na stotine izvajalcev iz vsega sveta, tudi Slovenije.

  FB dogodek

  Uradna spletna stran

   

  Erika Pavšič & Anej Nagode

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pesem "Ljubezen" Klemna Klemna, preoblečena v reggae note v remixu ljubljanskega RootsInSession Sound-a zveni tako prepričljivo, da bi človek skoraj pozabil, da gre za remix. 

  Selektorja Pier in Fu ali RootsInSession Sound, ki slovensko javnost že od 90-ih dalje bogatita s širino reggae glasbe in njenih derivatov, letos obeležuje jubilejno 15. obletnico aktivnega in zelo entuziastičnega ustvarjanja, katerega rezultat so številni glasbeni produkti, ki so na trgu še danes zelo iskani. RootsInSession Sound je namreč edini slovenski sound, ki je s kontinuiteto in v maniri „stare šole“ svojo publiko vzgojil s pomočjo ti. mikstejpov. Omeniti velja mikstejp edicije Kus Kus, katerih so namiksali kar sedem in pa najbolj močan produkt Shishmish Mixtejp, v prvi in drugi ediciji, kjer RootsInSession predstavljajo tudi lastno produkcijo. Prav kontinuirane izdaje mikstejpov, odlično organzirani in še bolje obiskani partiji ter neverjetna priljudnost obeh akterjev, pa jim je odprla vrata do odrov južnih sosedov, na njun prepoznaven zvok pa so postale pozorne tudi založbe iz tujine. Med njunimi zadnjimi izdajami tako najdemo legendarno londonsko drum'n'bass založbo V Recordings, pa nemško-portugalsko navezo BadMood Recordings itd. Pred Klemnovo Ljubeznijo sta RootsInSession sound že izdala remikse pesmi od Dubioze Kolektiv, Kirila Džajkovskega, Davida Boomah in drugih. 

  Da se Klemen Klemen oziroma "Trnovska ninja" dobro znajde tudi v drugih žanrih pa boste lahko v živo preverili na avgustovskem festivalu Urbano dejanje, kjer se bo rap v živo srečal z reggaejem – KlemenKlemen v sodelovanju z RootsInSession Soundom, vse skupaj pa bo podprto z RootsInSession Soundsystemom.  

  Klemen Klemen
  Ljubezen (RootsInSession Remix)
  Žanr: reggae, roots, rap
  Produkcija: RootsInSession Sound
  Aranžma: Petar Bajan, Tomislav Bulič
  Glasba: Petar Bajan, Tomislav Bulič, Igor Matkovič (klaviature) 
  Besedilo: Klemen Klemen 
  Posneto in zmiksano: Studio RIS, Studio Škofljica
  Mastering: Dubstudio, London

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Glasba je lahko odličen način pogovora, ki jo lahko daješ in dobivaš. Idealno spodbudi povezavo in komunikacijo med dvema glasbenikoma. Vrednota takega pogovora leži v skupnem prepoznavanju in odobravanju, s kakovostjo, ki je odvisna od tega, koliko je en pripravljen deliti z drugim. In to je en izmed razlogov zakaj naslov albuma Gentlemana in Ky-Mani Marleya, ki je tako preprost pove tako veliko. "Conversations" (Pogovori) je več kot sodelovanje in kombinacija. Ky-Mani in Gentleman sta si veliko delila drug z drugim - na vseh 14ih pesmih, ki so na albumu, se sliši, da so bile pod vplivom osebnih dialogov in interakcije idej in občutkov. Tako kot vsak dober pogovor, je tudi album "Conversations" povabilo k odkrivanju. Za plodnim sodelovanjem na koncertu "Gentleman's MTV Unplugged" avgusta 2014 je sledila turneja, na kateri sta Ky-mani in Gentleman postala prijatelja. Ko sta se pogovarjala in spoznavala drug drugega pred, po in včasih tudi med koncerti, sta postavila temelje za projekt. Hitro po tem, ko je Ky-Mani med telefonskim klicem dal idejo, da bi skupaj posnela album, sta bila dogovorjena. Ker sta hotela zajeti svežo energijo njunih koncertov in vaj, nista izgubljala časa z začetkom skupnega projekta. Kot rezultat, se je album izkazal kot osvežujoč način za delo. Gentleman album opiše kot "želja po eksperimentiranju", sprva z vplivom razprave in skupnega pisanja tekstov, kasneje pa tudi z vplivom pogovorov, ki sta jih imela s prijatelji kot so Clay in Daddy Rings skozi projekt.

  Mogoče je posebna prav zgodba in atmosfera, ki je privedla do "Conversations", zaradi katerega se zdita Gentleman in Ky-mani na albumu bolj poglobljena, pozorna in tudi občutljiva. To lahko začutimo na prvi pesmi albuma "Signs Of the times", kjer nežni dotiki klavirja nosijo melanhonično besedilo do konca. V prepričanju, kot poje Ky-Mani, da obstaja "obliž za vsako rano", celo v času vojne, strahu in bega lahko računamo na stvari, ki obrnejo situacijo na bolje. Vsaka kriza, vsaka vojna vsebuje neko seme upanja in priložnosti, da se naredi nazaj dobro oziroma boljše. Vse kar moramo narediti je, kot govori v pesmi "Tomorrow", da moramo včasih izstopiti iz svoje cone udobja. Pesem "Mama" je besedilno in glasbeno izjemna, producirana s strani Supadups,pesem za dve ljubeči mami je postala himna za vse plemenite matere in za vse mame ki se žrtvujejo. "Way out" ponuja izjemeno kreativen preobrat, Gentleman prvič v pesmi uporabi različne perspektive, v tem primeru perspektive mladega begunca in vojaka. "No solidarity", en izmed vrhuncev nastopov koncerta MTV Unplugged opominja na njun začetek skupnega projekta, med tem ko je priredba starega hita Bob-a Marleya "Simmer Down", prvič izdanega leta 1964, priznanje začetkom glasbe ki jima pomeni tako veliko. Posebno za to pesem sta za sodelovanje poklicala Marcio Griffiths, ki je delala skupaj z Bob Marleyem kot back vokalistka pri legendarnih I Threes, kjer poje refren in se pojavi v videospotu, ki je bil sneman na Kubi. Toda na koncu je naslov album "Conversations"  mišljen kot poziv za vse nas. Gentleman priznava:"Nekaj stvari je, ki jih pogrešam v letu 2016,stvari kot so pripravljenost do izmenjave mnenj en z drugim, da si vzamemo čas drug za drugega, pristopiti en do drugega in začeti pogovor. Ampak mislim, da se bomo nazaj k temu vrnili, ko se bomo boljše spopadali z novodobnimi izzivi". Zdaj je na nas, da se okrepi to prepričanje in vedno le bolj se zdi in vidi, da nismo sami. V večjih mestih lahko vidimo vse več in več barov in kavarn z zunanjim znakom na katerih piše "No Wi-Fi - talk to each other".

  Album bo izšel 24. junija pri založbi Vertigo Berlin (Universal music). Na albumu bo 14 pesmi in 4 takoimenovanih skit-ov. Na celotnem albumu bo samo ena gostja in sicer prej omenjena Marcia Griffiths. 


  Seznam pesmi:

  01. Sign Of The Times

  02. Skit 1

  03. Tomorrow

  04. Questions

  05. Skit 2

  06. Jah Guide Over Us

  07. Mama

  08. Simmer Down feat. Marcia Griffiths

  09. Red Town 

  10. Hey

  11. Skit 3

  12. Uprising

  13. No Solidarity

  14. Way Out

  15. Skit 4

  16. How I Feel

  17. Motivation

  18. Quality Of Live


  Prvega junija pa je izšel tudi videospot za zgoraj omenjeno prvo pesem iz "Conversations", Sings of the times. Gentleman je o pesmi povedal:" Ta pesem je o prepoznavanju znakov časa in o izbiranju pravih odločitev. Močno verjamem, da je kljub kakršnikoli krizi možnost. Na tebi in meni je, da smo kos današnjim izzivom. Kjer je življenje, tam je upanje". Videspot si lahko ogledate spodaj.   

  Kmalu po izidu albuma pa bo sledila tudi Evropska turneja "Conversation".

  Več o glasbeniku in njegovih projektih pa najdete tukaj: gentleman-music.com

  Primož Cimprič

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Trenchtown Train je reggae skupina ustanovljena v Livornu (Toskana), ki je nastala kot Trenchtown Trio. Nastopajo že od leta 2008 in igrajo skoraj celotno diskografijo Boba Marleyja v akustični izvedbi.

  Trio so prvotno sestavljali Luca Valdambrini (ustanovitelj projekta) na vokalih in kitari, Fender Rhodes na klaviaturah, Fabio Michelazzi na tolkalih, ter Gabriele Lessi na kitari. Nastopajo na različnih zabavah z manjšo ali večjo publiko, na raznih prireditvah, ki se odvijajo na prostem in tako so si pridobili velik lokalni ugled, kot eni izmed bolj zanimivih reggae projektov. Leta 2013 so se bendu pridružili Fabrizio Balest (bas), Fabio Marchiori (klaviature) in Gianni Apicella (bobni) in začeli so tudi z skladanjem lastne glasbe.

  Glavna in hkrati bistvena ideja skupine je ohranjanje tradicionalnega roots reggae odnosa v glasbi, s pridihom drugih zvokov in zvrsti glasbe.

  Luca je začel skladati pesmi, ki so vključene na EP-ju, pri katerih je črpal inspiracijo iz pop/rocka ter ''surf''' in ''beach'' glasbe, predvsem zaradi svojih preteklih izkušenj in znanja, čeprav je bil vedno poslušalec, oboževalec in pevec reggae glasbe. Medtem, ko ritem prikazuje sodoben pristop, navdihnjen predvsem z novo produkcijo iz Kalifornije, je rezultat uravnotežena mešanica med tradicijo in popolnoma novimi, svežimi zvoki. Njihova prva plošča z naslovom ''Trenchtown Train'' bo na voljo v večjih digitalnih trgovinah od 30. maja dalje.

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.