Avgust 19, 2019

  Prispevki

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pred kratkim ustanovljena skupina B.O.E.M., predstavlja svoj debitantski album. Nekakšna reinterpretacija "roots reggae" glasbe, skozi 10 avtorskih pesmi, obogatenih z lastnimi zgodbicami in izkušnjami. 

   

  B.O.E.M. so: Bruno Orioli - vokal, Enrico Massari – bass kitara, Nicola Valtancoli – bobni, Ermanno Fabbri – lead in akustična kitara, Nicolò Missiroli – klaviature.

  B.O.E.M. projekt se je začel konec leta 2016, ko je Enrico Massari dobil idejo in sestavil skupino iz samih priznanih italijanskih glasbenikov. Misija je bila le posneti glasbenike in ne nastanek skupine. Po le treh dnevih vaj se je rodil album in bolj pomembno, brez predhodnega dogovora ter čisto naravno, se je rodila skupina. Brez začrtanih žanrov in visoko letečih načrtov skupina še kar obstaja in se pripravlja na promocijsko turnejo novega albuma. 

  Cover cd BOEM

  Deset pesmi, ki ujamejo vrednost besedil in melodije v "folk" glasbenem slogu o bolečini, ljubezenskih tegobah, begu pred preteklostjo, predvsem pa želji o tem, da bi ljudje znali ceniti trenutek. Ta trenutek! Nekakšna kombinacija balad Kenny Rogersa in Roger Millerja, s ščepcem priokusa Beres Hammonda in Freddie McGregorja. Na trenutke lahko celo zaznate nežen opomnik na Sam Cooka in celo Bob Marleyja. 

  Album je bil posnet v Loris Ceroni Le Dune Studio, za aranžmajem pa stoji Ohm Guru. Zmiksan je bil v Albarosie Schenhen Studiu v Kingstonu in masteriziran v Peerless Mastering Studiu v Bostonu.  

  Album je na voljo na vseh platformah v digitalni obliki, kot tudi na Cdju.


  Kontakti
  skupina: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. - +39.3397544724
  zalozba: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. - +39.3384220080
  press: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  The Bad Boys Of Reggae!

  Tokrat vam predstavljamo skupino, ki je svoje začetke v glasbi ustvarila že pol stoletja nazaj, glasbo pa ustvarjajo še danes!

  inner circle 1

  Inner Circle sta ustanovila brata Ian in Roger Lewis leta 1968. V skupini sta bila takrat tudi Stephen "Cat" Coore in Michael Cooper, ki sta takrat imela le dvanajst let. Prvič se pojavijo na posnetku leta 1970, ko podpirajo skupino The Chosen Few v pesmi "Why Can't I Touch You", to pa je bila le ena od mnogih pesmi skupine The Chosen Few s pomočjo skupine Inner Circle. Prav tako se skupina Inner Circle istega leta poveča, saj medse sprejmejo bobnarja William Stewarta in Irvin Jarretta, prav tako pa se jim pridruži nov vokalist William "Bunny Rugs" Clarke. Skupina je igrala v hitu Eric Donaldsona "Cherry Oh Baby", prav tako pa posnela svojo verzijo z naslovom "Red Cherry".

  Leta 1972 se v skupini začnejo prve spremembe, ko odideta Jarrett in vokalist William "Bunny Rugs" Clarke. Njegova zamenjava je Milton "Prilly" Hamilton, a tudi on hitro konča sodelovanje s skupino, saj je leta 1973, skupaj z Coore ter Cooperjem odšel k skupini Third World. Kmalu zatem pa se skupini Third World pridružita še bivša člana Inner Circle, Jarrett ter Clarke. No, člani, ki so še bili takrat v skupini Inner Circle niso obupali, saj so tudi sami poiskali nove glasbenike! Skupini se pridružita klaviaturista Charles Farquharson ter Bernard Harvey in bobnar Calvin McKenzie, ki zamenja Stewarta, zaradi odhoda k... prav ste uganili! Third Worldu! Inner Circle nato preigravajo reggae, pop in soul hite v hotelih in klubih Kingstona, izdajo pa tudi svoj prvi album Dread Reggae Hits, pod založbo Ian Lewisa, Top Ranking.

  Vse pa se spremeni, ko se skupini pridruži Jacob Miller. Čeprav je sam še naprej gradil solo kariero, je postal član skupine, pogodbo pa podpišejo z založbo Capitol Records. Pod založbo leta 1976 izdajo album Reggae Thing, takoj naslednje leto pa Ready for the World. Leta 1978 se odločijo za založbo Island Records, kjer izide album Everything Is Great s hiti "Everything Is Great" in "Stop Braking My Heart". Leta 1979 pa izide še album New Age Music. Takrat se skupini pridruži kitarist Joe Ortiz, ki v glasbo skupine umeša še zvoke "hard rock-a","jazz-a" ter "blues-a". Izšla sta tudi dva dub albuma, iz solo albumov Jacob Millerja, Killer Miller ter Wanted, a se pod album podpiše skupina Inner Circle! Prepoznavnost skupina dobi tudi z nastopom v filmu Rockers, kjer igrajo hotelski hišni "band". A seveda je tu treba povedati, da je bil prav Jacob Miller v najboljših časih edini, ki se je lahko po popularnosti in nastopu kosal z Bob Marleyem.

  Tragična smrt Jacob Millerja leta 1980, v avtomobilski nesreči spremeni vse. Skupina in Miller so se prav pred tem pripravljali na izdajo novega albuma Mixed Up Moods ter turnejo z Bob Marleyem in The Wailersi. Skupina se razide, brata Lewis ter Harvey se preselijo v Miami in tam odprejo studio v skladišču. Kasneje ustvarijo studio Circle House, to pa je njihova baza še danes. Pohvalijo se lahko z Grammy nagrado, 50-letnim stažem v reggae glasbi, nastopali so z zvezdniki, kot so Elton John, Peter Gabriel, Sinead O' Connor, Carlos Santana, in mnogimi drugimi. Za najboljši reggae album so Grammya prejeli dvakrat. Leta 1993 za album Bad Boys, na keterm je istoimenska pesem "Bad Boys", ki so jo uporabili tudi v filmu z Will Smithom ter Martin Lawrenceom! Seveda govorimo o filmu Bad Boys! Tudi leta 1994 gre Grammy v njihove roke in sicer za album Reggae Dancer, na njem pa je pesem "Summer Jammin", ki se pojavi v filmu Policaj Iz Beverly Hillsa III z Eddy Murphyjem v glavni vlogi. Vse to pa je skupini pomagalo, da so postali še bolj prepoznavni po celem svetu. 

  Skupina ima za seboj v 50-ih letih nešteto koncertov, albumov, kompilacij. Nastopali so tudi že pri nas in posneli dokumentarni film z naslovom Bad Boys Of Reggae o katerem smo pisali - TUKAJ! Letos so aprila meseca izdali pesem "Turn Up Di Weed" na kateri sodeluje še glasbenik, ki ga zagotovo vsi dobro poznate, Mykal Rose.

  Za sabo imajo več hitov, kot so "Bad Boys", "Games People Play" ali pa vrjetno najbolj znana njihova pesem "Sweat  (A La La La La Long)". Njihovi nastopi so vrhunsko odigrani, vedno pa na odru pokažejo prav posebno energijo! Veliko članov se je zamenjalo, nekateri so v skupini že od samega začetka, a prav to jih je naredilo bogatejše in močnejše. Redki so, ki se lahko pohvalijo s pol stoletja trajajočo kariero!

  Več o skupini in njihovem delu pa lahko vidite in spremljate na uradni spletni strani skupine - INNER CIRCLE ali pa na njihovem uradnem Facebook profilu - INNER CIRCLE

   

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  thewet(Vir: Grega Valančič Photography

   

  THeWET je škofjeloška skupina, ki jo sestavljajo Marko Štibelj, Matic Žagar, Martin Doljak in Vid Vraničar. Glasbeno ustvarjajo že več kot deset let. V tem času pa so si nabrali veliko odrskih in studijskih izkušenj, kar se opazi tudi v njihovih nastopih. V svojih besedilih radi pokažejo družbeno kritičnost, sproščenost in mladostno brezbrižnost, ne manjka pa tudi humorja, domišljije in seveda ljubezni. Preigravajo svojo različico funk, raggea, ska kot tudi hard rock glasbe.   

  "Žanrsko se nočemo omejevati, ker vedno radi poskušamo nove stvari, da damo poslušalcu nekaj novega in drugačnega."

   

   

   V letu 2016 so izdali prvenec Trip to Boston, ki so ga sami posneli in izdali v samozaložbi. Po prvencu so izdali tri nove pesmi, prvi funkovsko orientiran Funkolač nato je sledil skajevsko/raggaejevski Blue Lizard, z letošnjim marcem pa so zanetili Požar na Kidričevi, kakor se tudi imenuje njihova pesem.

  Že prav kmalu pa sledi izdaja novega reggae obarvane pesmi, katero vam bomo že ta teden predstavili tudi na naših straneh.

   

   

   

  "Ker smo člani skupine THeWET prijatelji že od malega so naši koncerti polni smeha, dinamike,pozitivne energije in glasbe, ki se dotakne vsakega na svoj način."
   

  Vse o skupini pa na spodnjih povezavah:

  https://www.thewet9.com/

  https://www.facebook.com/thewet9/

  https://www.instagram.com/thewet9/

  https://www.youtube.com/channel/UCWgU2ON9K-mxAxxdS4_Yxnw

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  dub fx 4

  Benjamin Stanford rojen 11. junija 1983 je na odrih bolje poznan kot Dub FX. Svojo glasbeno kariero začne v rojstnem mestu Melbourne v Avstraliji, kjer je bil pevec v lokalni alternativni rock in rapcore skupini imenovani Twitch, ki si je nato spremenila ime v N.O.N (Never or Now), leta 2004 pa so izdali prvenec Exeunt Omnes, ki je tudi edini album omenjene skupine.

  Kmalu za tem se preseli v Italijo, kjer začne s svojo solo kariero. Nekega dne v angleškem mestu Manchester spozna zaročenko Flower Fairy, ta pa je nato veliko potovala in nastopala z njim na odru. Slišimo jo lahko peti v pesmih "Everythinks A Ripple, "Wandering Love" in "Flow", kjer pa svoj pečat pusti tudi njegov prijatelj in saksofonist z imenom Mr. Woodnote, ki je pri nas lansko leto (2017), z njim nastopal tudi v Tolminu.

  dub fx 6

  Leta 2006 se odpravi na prvo potovanje po Evropi pot pa konča v domačem Melbourne-u. Tam si nato stanovanje deli z lokalnim producentom, ki sliši na ime Sirious. Stanford oz. Dub Fx ga seznani z novim stilom glasbe iz Velike Britanije, ki je hitro pridobival veliko privržencev, govorimo pa seveda o dubstep glasbi! Skupaj leta 2010 izdata album z naslovom Dub FX and Sirius - A Crossworlds. Danes ga svet pozna kot priznanega glasbenika, producenta, tekstopisca, uličnega performerja ter odličnega beatboxerja! 

  Najbolj značilno na nastopih Dub FX je zagotovo to, da le s svojim glasom, uporabo tako imenovane "live looping" mešalne mize ter z raznimi efekti ustvarja najrazličnejše možne kombinacije zvokov, žanri pa se prepletajo od hip hopa, reggaea, drum and bass in podobne glasbe. Za njegov nastop pa potrebuje kar nekaj aparatur. Če je svojo kariero začel z Boss GT-6 mullti-effects procesorjem za kitaro, je danes to nadgradil in najraje uporablja tako imenovan Boss RC505 Loop station procesor, za spremebo glasu in glasovne efekte pa uporablja Boss GT-10B bass guitar-effects procesor.

   

  No, kaj več o njem samem pa boste lahko izvedeli, če si pogledate spodnji dokumentarni film, ki ga je o njem posnel Michael Fein, ta pa zajema 10 let glasbene kariere glasbenika, ki ga danes poznamo kot Dub FX od začetkov pa do danes.

  Sledite glasbeniku tudi na njegovih socialnih omrežjih:

  Facebook

  Instagram

  Uradna spletna stran DUB FX

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
  Jeo Da Dancer
  Jeo rojen kot Jevonnie Flemming je priplesal na svet 24. januarja, 1991. Odraščal je v Brooklynu, sam pa je otrok, ki mu že od drugega leta starosti po žilah teče vse, kar je ritmičnega. Tudi njegova starša sta se kot mlajša ukvarjala s plesom in to se je nadaljevalo tudi pri sinu. Zanimanje je pokazal že pri mladih letih tako za glasbo kot tudi za ples, njegova največja inspiracija pa je bil kralj pop glasbe, Michael Jackson. Jeo je ure in ure preučeval in treniral, se učil koreografije in potem vse to pokazal v šoli, na zabavah in predstavitvah med tem pa je iz mladega odrasel v profesionalnega plesalca in koreografa. En izmed njegovih vzdevkov je tudi "The Dancehall King of Pop". Njegov največji dosežek in spomin je zagotovo nastop na legendarnem odru Apollo Theatre gledališča, ko je na amaterskem večernem dogodku "Amateur Night at the World Famous Apollo Theatre" navdušil množico in domov odkorakal s prvim mestom in zmago. No, seveda to ni bila njegova edina zmaga. Jeo se lahko pohvali z več zmagami na tekmovanjih, tako lokalnih kot svetovnih, domov pa je kot za šalo odnašal pokale in denarne nagrade. Čeprav je vse kazalo na zagotovljen uspeh, se je vse skoraj končalo leta 2012, ko je bil udeležen v incidentu, ki ga je za dlje časa prikoval na bolniško posteljo, prav tako pa so mu morali z žico popraviti zlomljeno čeljust! Vseeno ga to ni zmotilo, resno je jemal svoje poslanstvo, treniral je še več in kmalu zmlel vse ovire, ki so mu bile postavljene na pot. Sanje je imel vedno pred seboj in kljub slabim napovedim se je razvil iz mladega fanta v odraslega profesionalca, ki je spisal svojo lastno koreografijo življenja.
   

  Učiti ples je bila njegova sprostitev, najprej je učil mlajše sorodnike, pomagalo pa je tudi to, da prihaja iz ustvarjalne družine. Njegova mlajša sestra se je uveljavila kot profesionalna dancehall plesalka, bila pa je tudi njegova prva in najpomembnejša učenka. Učenje plesnih korakov in to, da je postal koreograf, je Jeo omogočilo razvoj lastnega stila in mešanje različnih tehnik od uličnega jazz-a, hip hop-a, dancehall-a pa vse do salse. Skupek vsega tega pa se izraža danes, ko je Jeo postal eden najbolj iskanih koreografov. 

  Jeo ali bolje Jeo Da Dancer, kot si je sam nadel ime, je koreografiral več sto glasbenih videov, v nekaterih pa se pojavi tudi sam. Z vedno več priporočili pod njegovim rokavom pa si Jeo predvsem želi prodreti na internacionalno sceno. Med drugim je tudi voditelj lastnega televizijskega segmenta "Dancers Corner". Poleg plesa pa rad ustvarja tudi glasbo. Je tekstopisec, DJ in tudi raper. S svojimi besedami pove, da samega sebe vidi še dolgo v glasbeni industriji in si želi, da bo skozi čas tudi sam postal del glasbene in plesne zgodovine, ob tem pa bo z vsemi ljudmi na svetu delil svojo ljubezen in strast do ustvarjanja.

  Več o plesalcu najdete na njegovi uradni Facebook strani: Jeo Da Dancer

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni