Julij 08, 2020

  Prispevki

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Leto je okoli in spet smo se odpravili na domače, reggae festivalske počitnice, v Tolmin.

   

  Overjam 2018 12 of 18 Custom

  Overjam Festival, danes že stalnica na naših tleh, nam v Slovenijo pripelje vedno zanimive in sveže glasbene izvajalce. Tudi letos ni bilo nič drugače! Če smo na končnem spisku glasbenih imen letos videli imena kot, so Ziggy Marley, New Kingston, Protoje, Macka B, Mellow Mood, Benny Page, Northern Lights , Charlie P in podobno, smo z razlogom lahko pričakovali še en nor glasbeni teden pri Sotočju. In tega smo tudi dobili!

  Overjam 2018 13 of 18 Custom

  Naša ekipa se na Overjam Festival odpravi takoj, ko je to mogoče! Tako je bilo tudi letos. V Tolmin smo prišli dan pred uradno pred festivalsko zabavo, si postavili tabor in se počasi pripravili na "delovno-žurerski" teden!

  Overjam 2018 3 of 18 Custom

  Vse skupaj se je začelo v nedeljo. Prva pred festivalska zabava pred uradnim začetkom, se je odvila na plaži s slovenskimi selektorji. Oder je krstil in otvoril obalni Jahklin Selecta in ko se je z zvočnikov zaslišal prvi reggae takt, so na plažo začeli prihajati tudi prvi obiskovalci. Jahklinu so sledili domačini TminTafari Sound, te pa so s svojo roots selekcijo vsem ponudili odlično popoldansko sprostitev in uživanje ob Soči. Večerno ogrevanje je prevzel Total Destruction BassKilla, ki je z malce hitrejšimi ritmi pripravil podlago za edino italijansko ekipo ta dan, Vibe Stars! Rajanje se je dokončno začelo z domačo obalno ekipo Freedom Fighters Sound, zaključek pa smo pričakali s selektorjem LionShine in njegovo jungle selekcijo, ki pa moramo priznati, ni prišla tako do izraza kot bi lahko, saj so jakost zvočnikov zadnjim selektorjem kar precej zmanjšali!

  Overjam 2018 8 of 18 Custom Overjam 2018 10 of 18 Custom

   Overjam 2018 15 of 18 Custom Overjam 2018 18 of 18 Custom

  Uradni začetek festivala je bil v torek 10. 7. in že v jutru smo lahko na plaži poslušali selekcijo Mr. Skavillagea. To pa je bil tudi edini oder ta dan, ki je bil odprt. Delovati so začele festivalske delavnice AkroJoga, Overjam 4 Kidz za otroke, učili pa smo se lahko tudi igrati na bobne in druga tolkala. Glasbo na plaži je od 12h naprej prevzel Ziggi Mastah – Dubtafari Sound, ki mu je bila letos dodeljena vloga "Resident Crew" selektorja na plaži, tam pa nas je vsak dan zbudil z odličnimi selekcijami in seveda njegovimi "dubplatei"! Popoldansko zabavo so začeli Dejah, Mufajah ter Widikal, R.esistence in Dub pa so ogreli oder in plesišče za grškega jungle in dubwise selektorja, Fleck-a! Z istim tempom so nadaljevali Boomchilom, mi pa smo seveda morali počakati The Wild Citizena, zadnjega nastopajočega ta dan, ki pa je na našo žalost doživel enak tretma kot LionShine dan prej. Pomanjšanje jakosti glasbe!

  Overjam 2018 2 of 12 Custom Overjam 2018 6 of 12 Custom

  Overjam 2018 8 of 12 Custom Overjam 2018 11 of 12 Custom

  Ko smo se zbudili v nov dan, moramo priznati, da tistega pravega festivalskega občutka še ni bilo, pa čeprav je bil to uradno že drugi dan festivala. Ljudje so počasi prihajali na prizorišče in si postavljali šotore, kot da se festival sploh še ne bi začel. Mogoče je bilo krivo to, da so letos spremenili način nastopanja vseh glasbenikov. Prve dva dni so namreč bolj ali manj vajeti v svojih rokah držali razni selektorji in ekipe, glasbeniki pa so bili napovedani šele zadnje tri dni festivala. No, ali pa to, da so celoten festival premaknili v mesec julij. Resnica je, da smo se vsi pogosti obiskovalci festivala, kar malce spraševali kaj se dogaja in kje so ljudje. A do večera se je pokazalo, da jih je vseeno kar nekaj že prišlo. Zopet so bile odprte vse delavnice, Ziggi Mastah nam je za dobro jutro spet zavrtel reggae in dan se je lahko začel. Nadaljevali smo s srbsko ekipo JahMessenjah Sound, ki je na plaži pripravila res dober "žur", tem pa je sledil Selecta Iray, ki je že lansko leto obiskal festival. Z svojimi basi je nadaljeval Umberto Echo, ki je predstavil nemški AnalogBassCamp. Večina obiskovalcev je ta večer najbolj pričakovala Britanca z imenom Alpha Steppa, ki je pričakovanja vseh tudi izpolnil! Uradni MC ali povezovalec festivala Asher Selector pa je, kot vedno, s svojo energijo ter selekcijo na plesišče nato privabil še ostale zadržane in plaža je bila končno napolnjena. Zaključek večera je prevzela ekipa SuedMassive iz Avstrije! To pa je bil tudi prvi dan na plaži, ko so zvočniki ostali glasni vse do samega konca! Odprl naj bi se tudi dub in dancehall oder, a se to na žalost ni zgodilo do naslednjega dne!

  Overjam 2018 4 of 15 Custom Overjam 2018 7 of 15 Custom

  Overjam 2018 11 of 15 Custom Overjam 2018 14 of 15 Custom

  Dan D, bi lahko rekli! Četrtek je bil za festival prelomen dan. Napovedani koncerti so končno privabili še tiste, ki jih prejšnja dva festivalska dneva nista zanimala. Ziggi na plaži, delavnice in kopanje v Soči, kadar je vreme to dopuščalo, je postala stalnica. Pripravili so nam tudi prvo Overjam Univerzo na kateri so svoje izkušnje in pot v glasbi opisala dvojčka iz Mellow Mood ter producent Paolo Baldini. Sledila jim je še prva delavnica dancehall plesa, ki sta jo vodili domača koreografinja Shee ter Italijanka Ryah. Oder na plaži je zaprl Ras Levi, kot zadnji nastopajoč ob 19:30, saj se je bistvo festivala začelo dogajati na glavnem odru! Ta dan smo dočakali tudi odprtje dub in dancehall prostora, kjer je ponosno stal Warrior Charge SoundSystem. Glavni oder so letos otvorili Pokyman & Lukie Fwd, a smo jih zamudili, saj smo uživali ob selekciji Paolo Baldinija, kjer sta se na odru znašla tudi Jacob in Lorenzo, vokalista skupine Mellow Mood in se priklopila na mikrofon. Ujeli pa smo Earth Beat Movement iz Italije, ki so dobro ogreli množico za glavno zvezdo večera. To je bil seveda Ziggy Marley. S sicer odlično odigranim in zapetim repertoarjem svojih pesmi je marsikoga navdušil, a tukaj moram sam priznati, da sem pri njegovem nastopu pogrešal malce spontanosti. Videlo se je, da je nastop naučen do vsake malenkosti in tako popoln, da je bil že malce preveč popoln, če me razumete. Osebno najboljši so mi bili New Kingston, saj so naredili vse, kar prej ni počel Ziggy. Spontanost, zabava, spodbujanje publike k petju in odlična energija na odru je nazaj na plesišče privabila vse, ki so po Ziggyu odšli drugam. Nočno rajanje se je začelo ob polnoči v dancehall ritmih z italijanskimi Huntin' Sound, češkim Ma' Gash, vrhunec večera tam pa je zagotovo bil Benny Page, ki je s seboj na oder pripeljal še MC-ja z imenom Pulla. Ne smemo pa pozabiti niti plesnih vložkov, ki sta jih pripravile Shee in Ryah! Tukaj naj kot zanimivost, ki smo jo izvedeli kasneje, povemo, da sta se Benny in Pulla spoznala na letališču dan prej! Njun nastop pa je bil tak kot da bi se poznala že celo večnost.

  Overjam 2018 3 of 38 Custom Overjam 2018 9 of 38 Custom

  Overjam 2018 16 of 38 Custom Overjam 2018 29 of 38 Custom

  Overjam 2018 35 of 38 Custom Overjam 2018 38 of 38 Custom

  V petek smo bili deležni še ene, res izvrstne, Overjam Univerze. Čeprav so bili tam napovedani Macka B, Lloydie Coxson in Brother Culture se je univerze udeležil le Macka B, kar pa tudi malo ni pokvarilo odlične izobraževalne lekcije o glasbenem ustvarjanju Britanca, ki je pri nas nastopal že velikokrat, prvič pa že leta 1988. Otvoritveni koncert so ta dan na glavnem odru izvedli domači Siti Hlapci, v živo pa smo lahko slišali tudi svežo pesem "More We Suffer", ki je plod sodelovanja Tadimana in glasbenika Israel Voice-a. Domači fantje so z energičnim nastopom pripravili teren za Italijanko po imenu Awa Fall ali Sista Awa in skupino The Sound Rebels. Koncert glasbenice je res navdušil večino obiskovalcev, ki je niso mogli prehvaliti. Na odru smo za njo seveda poslušali in gledali koncert Macka Bja. Tudi pri njem je bilo moč opaziti, da se koncertni nastop od prejšnjih ne razlikuje prav veliko in da ima svoj rutinski nastop. Tu in tam umeša kakšno od novih pesmi, a vsi, ki so bili kadarkoli na njegovem koncertu vam lahko povedo, da mu energije in spontanosti nikakor ne manjka. Za konec dogajanja na glavnem odru so poskrbeli Mellow Mood, ki so publiki predstavili svoj najnovejši album z naslovom Large in tako zaključili dogajanje tam. Na dub in dancehall odru smo ujeli ekipe Love Kulture, Coxsone Sound, Brother Culture, Kings Hi-Fi in Leo Samsona, ki so od 18. ure dalje pa vse do pol ene zjutraj tam držali vajeti plesišča. Noč je nato prinesla še noro zabavo z Huntin' Sound, tem pa je sledila še svetovno znana ekipa Northern Lights. Njihova selekcija pa… no, plesišča, vse do jutranjih ur ni zapustil skoraj nihče, če vam to pove kaj več!

  Overjam 2018 5 of 34 Custom Overjam 2018 9 of 34 Custom

  Overjam 2018 12 of 34 Custom Overjam 2018 16 of 34 Custom

   Overjam 2018 32 of 34 Custom Overjam 2018 19 of 34 Custom

   Overjam 2018 33 of 34 Custom Overjam 2018 34 of 34 Custom

  Zadnji festivalski dan smo začeli seveda, kot vsakega prej! Na plaži z Ziggijem in Dubtafari Soundom. Univerza je bila obarvana Jamajško, saj je svojo zgodbo z nami tokrat delila Italee Watson, prišel pa je tudi Israel Voice. Nalezljiva energija Italee Watson, ki smo jo lahko videli in čutili že prejšnje leto pri nas in zanimive anekdote Jamajčana so nasmejale prav vse zbrane. Sledila je zadnja dancehall delavnica, tej pa se je z nasmehom pridružila tudi pevka Italee. Po končani delavnici, je vajeti v svoje roke prevzel povezovalec Overjam Univerze, David Katz, z odlično roots selekcijo. Dj Verso je prevzel kontrole za njim, mi pa smo odhiteli še na dub in dancehall oder, kjer se je začela težko pričakovana zabava z O.B.F., Charlie Pjem ter Sr. Wilsonom! Vmes pa smo morali seveda obiskati še glavni oder, da smo ujeli odličen koncert hrvaške reggae skupine Brain Holidays! Oder sta za njimi zavzela Italee Watson ter Israel Voice ob pomoči Tadimana in ekipe. Zadnji nastopajoči na glavnem odru to leto pa je bil Protoje! No, tudi njegov koncert je bil kot rutina, a s to razliko, da je Protoje pred kratkim izdal nov album in smo tako lahko uživali ob najnovejših glasbenih poslasticah izvajalca. Nočno rajanje pa se je sprevrglo v jutranje, na dub in dancehall odru s Huntin' Sound ter Warrior Sound ekipo iz Nemčije.

  Overjam 2018 2 of 16 Custom Overjam 2018 5 of 16 Custom

  Overjam 2018 7 of 16 Custom Overjam 2018 10 of 16 Custom

  Overjam 2018 11 of 16 Custom Overjam 2018 13 of 16 Custom

  Overjam 2018 14 of 16 Custom Overjam 2018 16 of 16 Custom

  Še eno leto je za nami. Še en festival, za katerega lahko rečemo, da si ga bomo zapomnili za vedno. Če potegnemo vzporednico in primerjamo letošnji festival in festival lansko leto, lahko mirno rečemo, da je bilo marsikaj drugače. To, da so prva dva dni vajeti držali selektorji, se ni izkazalo kot dobro, saj je večina obiskovalcev prišla na zadnje koncertne dni! Pohvaliti moramo letošnjo izjemno Overjam Univerzo pod taktirko David Katza in ekipe, ki so svoje delo opravil več kot izvrstno. Tudi premik univerze na plažo je bila dobra odločitev organizatorjev, saj je bila obiskana bolj kot kadarkoli! Za minus lahko prištejemo gradnjo odrov in nepripravljeno prizorišče vse do prvih dni koncertnih dogajanj. A glede na to, da je bil Overjam letos prvi izmed večjih festivalov v Tolminu, je bilo to skoraj za pričakovati! Obiskovalcev festivala je bilo občutno manj kot leto prej. Zakaj? To naj si vsak razlaga sam! Dejstvo pa je, da so se kljub premiku festivala v drug termin in ostalim novitetam, ki so jih uvedli letos, organizatorji potrudili zadovoljiti prav vsakega slehernega obiskovalca. Tukaj lahko pohvalimo tudi organizacijsko ekipo in vse prostovoljce ter druge ekipe, brez katerih festival zagotovo ne bi potekal, tako kot je. Na koncu, ko potegnemo črto smo vedno lahko zadovoljni, da je Overjam Festival, postal stalnica na naših tleh, ki k nam, v Slovenijo pripelje veliko svetovnih reggae zvezd, nas izobražuje ter nudi teden dni reggae počitnic z vrhunskimi izvajalci, v eni izmed najlepših festivalskih destinacij v Evropi. Če ne, kar na svetu! Festival se naslednje leto vrača nazaj v mesec avgust, saj so kmalu po koncu že objavili nov termin Overjam Festivala, ta bo od 15. 8 do 18. 8 2019! Vse ostale informacije o festivalu, prodaji "EARLY BIRD" vstopnic in drugo, pa najdete na uradni strani Overjam Festivala in uradnem Facebook profilu Overjam International Reggae Festival! Seveda pa si boste o vsem aktualnem dogajanju lahko prebrali tudi na naši spletni strani www.reggae.si! 

  HVALA  OVERJAM  FESTIVAL in se vidimo v Tolminu spet naslednje leto!

  Andraž Mauko - Žare

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pred kratkim ustanovljena skupina B.O.E.M., predstavlja svoj debitantski album. Nekakšna reinterpretacija "roots reggae" glasbe, skozi 10 avtorskih pesmi, obogatenih z lastnimi zgodbicami in izkušnjami. 

   

  B.O.E.M. so: Bruno Orioli - vokal, Enrico Massari – bass kitara, Nicola Valtancoli – bobni, Ermanno Fabbri – lead in akustična kitara, Nicolò Missiroli – klaviature.

  B.O.E.M. projekt se je začel konec leta 2016, ko je Enrico Massari dobil idejo in sestavil skupino iz samih priznanih italijanskih glasbenikov. Misija je bila le posneti glasbenike in ne nastanek skupine. Po le treh dnevih vaj se je rodil album in bolj pomembno, brez predhodnega dogovora ter čisto naravno, se je rodila skupina. Brez začrtanih žanrov in visoko letečih načrtov skupina še kar obstaja in se pripravlja na promocijsko turnejo novega albuma. 

  Cover cd BOEM

  Deset pesmi, ki ujamejo vrednost besedil in melodije v "folk" glasbenem slogu o bolečini, ljubezenskih tegobah, begu pred preteklostjo, predvsem pa želji o tem, da bi ljudje znali ceniti trenutek. Ta trenutek! Nekakšna kombinacija balad Kenny Rogersa in Roger Millerja, s ščepcem priokusa Beres Hammonda in Freddie McGregorja. Na trenutke lahko celo zaznate nežen opomnik na Sam Cooka in celo Bob Marleyja. 

  Album je bil posnet v Loris Ceroni Le Dune Studio, za aranžmajem pa stoji Ohm Guru. Zmiksan je bil v Albarosie Schenhen Studiu v Kingstonu in masteriziran v Peerless Mastering Studiu v Bostonu.  

  Album je na voljo na vseh platformah v digitalni obliki, kot tudi na Cdju.


  Kontakti
  skupina: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. - +39.3397544724
  zalozba: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. - +39.3384220080
  press: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  The Bad Boys Of Reggae!

  Tokrat vam predstavljamo skupino, ki je svoje začetke v glasbi ustvarila že pol stoletja nazaj, glasbo pa ustvarjajo še danes!

  inner circle 1

  Inner Circle sta ustanovila brata Ian in Roger Lewis leta 1968. V skupini sta bila takrat tudi Stephen "Cat" Coore in Michael Cooper, ki sta takrat imela le dvanajst let. Prvič se pojavijo na posnetku leta 1970, ko podpirajo skupino The Chosen Few v pesmi "Why Can't I Touch You", to pa je bila le ena od mnogih pesmi skupine The Chosen Few s pomočjo skupine Inner Circle. Prav tako se skupina Inner Circle istega leta poveča, saj medse sprejmejo bobnarja William Stewarta in Irvin Jarretta, prav tako pa se jim pridruži nov vokalist William "Bunny Rugs" Clarke. Skupina je igrala v hitu Eric Donaldsona "Cherry Oh Baby", prav tako pa posnela svojo verzijo z naslovom "Red Cherry".

  Leta 1972 se v skupini začnejo prve spremembe, ko odideta Jarrett in vokalist William "Bunny Rugs" Clarke. Njegova zamenjava je Milton "Prilly" Hamilton, a tudi on hitro konča sodelovanje s skupino, saj je leta 1973, skupaj z Coore ter Cooperjem odšel k skupini Third World. Kmalu zatem pa se skupini Third World pridružita še bivša člana Inner Circle, Jarrett ter Clarke. No, člani, ki so še bili takrat v skupini Inner Circle niso obupali, saj so tudi sami poiskali nove glasbenike! Skupini se pridružita klaviaturista Charles Farquharson ter Bernard Harvey in bobnar Calvin McKenzie, ki zamenja Stewarta, zaradi odhoda k... prav ste uganili! Third Worldu! Inner Circle nato preigravajo reggae, pop in soul hite v hotelih in klubih Kingstona, izdajo pa tudi svoj prvi album Dread Reggae Hits, pod založbo Ian Lewisa, Top Ranking.

  Vse pa se spremeni, ko se skupini pridruži Jacob Miller. Čeprav je sam še naprej gradil solo kariero, je postal član skupine, pogodbo pa podpišejo z založbo Capitol Records. Pod založbo leta 1976 izdajo album Reggae Thing, takoj naslednje leto pa Ready for the World. Leta 1978 se odločijo za založbo Island Records, kjer izide album Everything Is Great s hiti "Everything Is Great" in "Stop Braking My Heart". Leta 1979 pa izide še album New Age Music. Takrat se skupini pridruži kitarist Joe Ortiz, ki v glasbo skupine umeša še zvoke "hard rock-a","jazz-a" ter "blues-a". Izšla sta tudi dva dub albuma, iz solo albumov Jacob Millerja, Killer Miller ter Wanted, a se pod album podpiše skupina Inner Circle! Prepoznavnost skupina dobi tudi z nastopom v filmu Rockers, kjer igrajo hotelski hišni "band". A seveda je tu treba povedati, da je bil prav Jacob Miller v najboljših časih edini, ki se je lahko po popularnosti in nastopu kosal z Bob Marleyem.

  Tragična smrt Jacob Millerja leta 1980, v avtomobilski nesreči spremeni vse. Skupina in Miller so se prav pred tem pripravljali na izdajo novega albuma Mixed Up Moods ter turnejo z Bob Marleyem in The Wailersi. Skupina se razide, brata Lewis ter Harvey se preselijo v Miami in tam odprejo studio v skladišču. Kasneje ustvarijo studio Circle House, to pa je njihova baza še danes. Pohvalijo se lahko z Grammy nagrado, 50-letnim stažem v reggae glasbi, nastopali so z zvezdniki, kot so Elton John, Peter Gabriel, Sinead O' Connor, Carlos Santana, in mnogimi drugimi. Za najboljši reggae album so Grammya prejeli dvakrat. Leta 1993 za album Bad Boys, na keterm je istoimenska pesem "Bad Boys", ki so jo uporabili tudi v filmu z Will Smithom ter Martin Lawrenceom! Seveda govorimo o filmu Bad Boys! Tudi leta 1994 gre Grammy v njihove roke in sicer za album Reggae Dancer, na njem pa je pesem "Summer Jammin", ki se pojavi v filmu Policaj Iz Beverly Hillsa III z Eddy Murphyjem v glavni vlogi. Vse to pa je skupini pomagalo, da so postali še bolj prepoznavni po celem svetu. 

  Skupina ima za seboj v 50-ih letih nešteto koncertov, albumov, kompilacij. Nastopali so tudi že pri nas in posneli dokumentarni film z naslovom Bad Boys Of Reggae o katerem smo pisali - TUKAJ! Letos so aprila meseca izdali pesem "Turn Up Di Weed" na kateri sodeluje še glasbenik, ki ga zagotovo vsi dobro poznate, Mykal Rose.

  Za sabo imajo več hitov, kot so "Bad Boys", "Games People Play" ali pa vrjetno najbolj znana njihova pesem "Sweat  (A La La La La Long)". Njihovi nastopi so vrhunsko odigrani, vedno pa na odru pokažejo prav posebno energijo! Veliko članov se je zamenjalo, nekateri so v skupini že od samega začetka, a prav to jih je naredilo bogatejše in močnejše. Redki so, ki se lahko pohvalijo s pol stoletja trajajočo kariero!

  Več o skupini in njihovem delu pa lahko vidite in spremljate na uradni spletni strani skupine - INNER CIRCLE ali pa na njihovem uradnem Facebook profilu - INNER CIRCLE

   

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  thewet(Vir: Grega Valančič Photography

   

  THeWET je škofjeloška skupina, ki jo sestavljajo Marko Štibelj, Matic Žagar, Martin Doljak in Vid Vraničar. Glasbeno ustvarjajo že več kot deset let. V tem času pa so si nabrali veliko odrskih in studijskih izkušenj, kar se opazi tudi v njihovih nastopih. V svojih besedilih radi pokažejo družbeno kritičnost, sproščenost in mladostno brezbrižnost, ne manjka pa tudi humorja, domišljije in seveda ljubezni. Preigravajo svojo različico funk, raggea, ska kot tudi hard rock glasbe.   

  "Žanrsko se nočemo omejevati, ker vedno radi poskušamo nove stvari, da damo poslušalcu nekaj novega in drugačnega."

   

   

   V letu 2016 so izdali prvenec Trip to Boston, ki so ga sami posneli in izdali v samozaložbi. Po prvencu so izdali tri nove pesmi, prvi funkovsko orientiran Funkolač nato je sledil skajevsko/raggaejevski Blue Lizard, z letošnjim marcem pa so zanetili Požar na Kidričevi, kakor se tudi imenuje njihova pesem.

  Že prav kmalu pa sledi izdaja novega reggae obarvane pesmi, katero vam bomo že ta teden predstavili tudi na naših straneh.

   

   

   

  "Ker smo člani skupine THeWET prijatelji že od malega so naši koncerti polni smeha, dinamike,pozitivne energije in glasbe, ki se dotakne vsakega na svoj način."
   

  Vse o skupini pa na spodnjih povezavah:

  https://www.thewet9.com/

  https://www.facebook.com/thewet9/

  https://www.instagram.com/thewet9/

  https://www.youtube.com/channel/UCWgU2ON9K-mxAxxdS4_Yxnw

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  dub fx 4

  Benjamin Stanford rojen 11. junija 1983 je na odrih bolje poznan kot Dub FX. Svojo glasbeno kariero začne v rojstnem mestu Melbourne v Avstraliji, kjer je bil pevec v lokalni alternativni rock in rapcore skupini imenovani Twitch, ki si je nato spremenila ime v N.O.N (Never or Now), leta 2004 pa so izdali prvenec Exeunt Omnes, ki je tudi edini album omenjene skupine.

  Kmalu za tem se preseli v Italijo, kjer začne s svojo solo kariero. Nekega dne v angleškem mestu Manchester spozna zaročenko Flower Fairy, ta pa je nato veliko potovala in nastopala z njim na odru. Slišimo jo lahko peti v pesmih "Everythinks A Ripple, "Wandering Love" in "Flow", kjer pa svoj pečat pusti tudi njegov prijatelj in saksofonist z imenom Mr. Woodnote, ki je pri nas lansko leto (2017), z njim nastopal tudi v Tolminu.

  dub fx 6

  Leta 2006 se odpravi na prvo potovanje po Evropi pot pa konča v domačem Melbourne-u. Tam si nato stanovanje deli z lokalnim producentom, ki sliši na ime Sirious. Stanford oz. Dub Fx ga seznani z novim stilom glasbe iz Velike Britanije, ki je hitro pridobival veliko privržencev, govorimo pa seveda o dubstep glasbi! Skupaj leta 2010 izdata album z naslovom Dub FX and Sirius - A Crossworlds. Danes ga svet pozna kot priznanega glasbenika, producenta, tekstopisca, uličnega performerja ter odličnega beatboxerja! 

  Najbolj značilno na nastopih Dub FX je zagotovo to, da le s svojim glasom, uporabo tako imenovane "live looping" mešalne mize ter z raznimi efekti ustvarja najrazličnejše možne kombinacije zvokov, žanri pa se prepletajo od hip hopa, reggaea, drum and bass in podobne glasbe. Za njegov nastop pa potrebuje kar nekaj aparatur. Če je svojo kariero začel z Boss GT-6 mullti-effects procesorjem za kitaro, je danes to nadgradil in najraje uporablja tako imenovan Boss RC505 Loop station procesor, za spremebo glasu in glasovne efekte pa uporablja Boss GT-10B bass guitar-effects procesor.

   

  No, kaj več o njem samem pa boste lahko izvedeli, če si pogledate spodnji dokumentarni film, ki ga je o njem posnel Michael Fein, ta pa zajema 10 let glasbene kariere glasbenika, ki ga danes poznamo kot Dub FX od začetkov pa do danes.

  Sledite glasbeniku tudi na njegovih socialnih omrežjih:

  Facebook

  Instagram

  Uradna spletna stran DUB FX

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.