Julij 09, 2020

  Prispevki

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Sublime; zelo dobro, lepo, prijetno; Vse to so pridevniki, ki označujejo in povezujejo tudi glasbo nastopajočih. Punk, reggae in ska zvoki Elvis JacksonRed five point star in Raggalution bodo ustvarili nepozabno glasbeno poslastico!

   

   

   

   

  Reggae.Si bo v sodelovanju z organizatorjem dogodka podelil vstopnico enemu srečnežu! A, da tokrat malo spremenimo pravila klasičnih nagradnih iger in ker smo ravno v času decembrskega ravnodušja in obdarovanj, vam omogočimo, da karto nekomu podelite kar vi! Označite prijateljico ali prijatelja, za katerega bi želeli, da se vam pridruži in z malo sreče boste nekomu podarili zastonj vstop na prireditev! Z veliko sreče pa vas bo taisti prijatelj označil nazaj in boste v žrebanju sodelovali tudi sami. Nagradna igra poteka na našem Facebook profilu in velja le oznaka pod prvo (originalna) objavo, ki jo najdete tudi pod tekstom.

   

     RAGGALUTION

   

  (Vir: Facebook)


  Revolucija in reggae!
  Kranjska crossover reggae zasedba zelo aktivno koncertira tako doma kot v tujini. S svojim drugim albumom Gatekeeper, ki je bil izdan v letošnjem letu, prejema odlične kritiške recenzije in dobre odzive publike. Raggalution prinašajo toplino svežino polno energije zapakirano skupaj s pozitivnimi vibracijami.

   

   

  ELVIS JACKSON

  (Vir: Facebook)


  Slovenska ska-punk-reggae-metal-rock zasedba Elvis Jackson že skoraj 20 let skrbi za ekstra energične koncertne nastope doma in v tujini, njihov unikaten odrski performans, 6 studijskih albumov in poseben pristop k “neplavalkam” na nastopih pa vodi naravnost pod in na Elvis Jackson oder!

   

   

   

  RED FIVE POINT STAR

  (Vir: Facebook)


  Trije studijski albumii, “live” album s Trnfesta, dvajset let delovanja, nešteto koncertnih turnej, kjer so se mudili tako po Evropi, Afriki in Ameriki, projekt z Big Bandom Vrhnika ter kreativni premor s koncertnih prizorišč, po katerem se Red Five Point Star vračajo ravno tja, kjer najbolj blestijo – na oder in v družbo svojih pajdašev!

   

  Nagradna igra se zakluči v ponedeljek 11.12.2017 ob 9.00 ko bo tudi objavljen nagrajenec.

  Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/144054299564444/

   

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V zadnjih nekaj letih so Sugar Shack Records, skupaj z založbama Bristol Archive Records in  Reggae Archive Records imeli privilegij, da so izdali odlično staro in novo glasbo od nekaterih najbolših Britanskih reggae skupin, kot so Talisman, Capital Letters, Steel Pulse, Black Symbol in Black Roots.  Pravijo, da verjamejo, da so s podpisom z Royal Sounds dobili novo Britansko skupino, ki je vredna sodelovanja in tudi skupino, ki bo v naslednjih letih prenašala reggae glasbo naprej. Pri založbi pravijo, da gre za res pomemben prvenec.

  Royal Sounds je mlada družinska skupina, ki jo sestavljata brata Ajani and Gyasi, ki sta tudi ustanovila skupino leta 2012, njun bratranec Hannibal, ki se je skupini pridružil na pobudo Ras Sempaha. Ras Alkabu, oče Ajanija in Gyasija, je bil vodilni kitarist skupine Royal Rasess, ki jo je vodil legendarni Prince Lincoln Thompson. Brata sta že od malih nog sledila očetovim stopinjam, se učila glasbene industrije in pridobivala bistvene izkušnje s podporo številnih vodilnih reggae izvajalcev, ki so nastopali v Veliki Britaniji in po Evropi. Po tej »učni dobi«, obvladovanju več instrumentov in izpopolnjevanju pisanja njihovih pesmi, so Royal Sounds pripravljeni, da z »Burning Inspiration« podajo svetu sporočilo.

                                                                          (Vir: FB: Royal Sounds)

  Burning Inspiration je album z doslednimi temami. Royal Sounds pišejo pesmi o tem, kar vidijo okoli sebe v Londonu in o napačni smeri, ki se zdi, da jo izbira večina od njihovih vrstnikov. Pesmi o Rastafarijanski veri, ki podpira njihovo življenje in glasbo, o duhovnem razsvetljenju in o večno zakoreninjenih temah o repatriaciji, babilonu in kršiteljih zakona. Te teme se prepletejo v en sam koherenten album, kateri modernizira roots reggae skupino skupaj z družbenim pomenom, kar je redko v zadnjih tridesetih letih. Album ni nič manj kot manifest za iskanje razsvetljenstva in sprejemanje duhovne poti Rastafarijanstva, med tem, ko zavrača materializem in pohlep, h kateremu so mladi in drugi spodbujani s strani »babilonskega« sistema, ki  jih/nas zavaja in jim/nam pere možgane. Skozi pesmi je prisotno Rastafarijansko sporočilo, v pesmi »Departure« poziva mlade, da v prihodnosti dobijo pravo pot, »Fight For Your Rights« pa vidi člane Royal Sounds kot prihodnje Britanske vojake v tako imenovani »Jah Army«. Pesem »Love« v pozitivnem, poskočnem in privlačnem slogu slavi vladavino »Jah Rastafari-ja«. Pesem »Message Music« spodbuja posameznika k iskanju razsvetljenstva in osvoboditvi uma.

  Glavnina roots reggae repatriacije dobi svež zagon s pesmijo »The Motherland«, tradicionalne teme so okrepljene z lepo uporabo pesmi Careless Love legendarnega Ray Charlesa, skupaj s Patrickom in Maticem Horns v klasičnem reggae slogu, med tem ko v pesmi »No Amnesia« pojejo o zlorabi bogastva in kulturne dediščine Afrike, prav tako pa poslušalce pozivajo, da se seznanijo z njeno zgodovino. Na hitro se posvetijo tudi zlobnežem v pesmi »Vampire Slayer«, kjer zapičijo glasbeno strelo v srce vampirja.

  »Pied Piper« govori o tistih, ki bi nas (družbo) radi nadzorovali, v »Fyah« pa napadajo celotni babilonski sistem, ki si prizadeva očistiti celotno zemljo z neugasljivim ognjem, preden bi se ponovno rodila sveža in čista. Album se zaključi z »You Can Do Anything«, ki je sproščen delež pozitivnosti s sporočilom, da naj vsak prevzame nadzor nad svojim življenjem in da vsak lahko stori oziroma doseže kar si želi. »Burning Inspiration« je bonus pesem (Cd in digitalna izdaja).

  Ta album je tako za sedanjost kot prihodnost, njegove teme in produkcija so zveste slavni reggae dediščini, ki je skupini zelo domača. Med trinajstimi skladbami ni niti enega šibkega trenutka in Royal Sounds igrajo ne samo spretno, ampak tudi z osvežujočim pristnim verovanjem v to, kar počnejo in v njihovo sporočilo. Album je odraz o nameri, ki bo zagotovo vzbudila reggae oboževalce po vsem svetu, definitivno je en izmed vrhunec leta 2017.

  Album Burning Inspiration je bil izdan s strani založbe Sugar Shack Records 27. oktobra. Na voljo je na visokokakovostni dvojni plošči (LP), CD ali pa v digitalni obliki (več info na http://www.sugarshackrecords.co.uk/).

  Royal Sounds - Burning Inspiration

  Seznam pesmi:

  1. Fyah
  2. Natty In London
  3. Vampire Slayer
  4. Departure
  5. No Amnesia
  6. Message Music
  7. Fight For Your Rights
  8. Look How Long
  9. The Motherland
  10. Pied Piper
  11. Love
  12. You Can Do Anything (Manifestation) in
  13. Burning Inspiration    

  Spodaj si lahko ogledate videospot iz njihovega prvenca, katerega premiera je bila 25. augusta.

   

   

  P.C.

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Če hočemo razumeti kdo je Delphine, se moramo vrniti v leto 2011.

  Tistega leta so ji uspešni glasbeni pisatelji in producenti ponujali več deset "pop-groove" pesmi, da bi jih zapela, bila pa je tudi tik pred podpisom pogodbe z uspešno glasbeno založbo. A sama pri sebi je vedno čutila, da to ne bo prava pot in da sama noče biti le še ena pop pevka, zato je svoje glasbene talente usmerila v njeno največjo strast, reggae glasbo. Pridružila se je glasbenikoma Marcel Swauri-ju ter Tony Nephtali-ju in kot pomožni vokal pela s skupino 57 Roots Band. Tudi danes ostaja zvesta tej skupini, saj so trije člani skupine še vedno del njene ekipe in so prispevali svojo glasbo ter besedila tudi za njen solo album "Blue Soul". Kmalu po začetku svoje kariere je tudi sama začela pisati glasbo in pesmi s Tony Nephtali-jem, skupaj pa sta na več kot 100 koncertih, nastopala naj si bo v akustični izvedbi ali pa s podporo skupine "Hot Fyah Band" v Franciji, Belgiji, Italiji, Nemčiji, Luksemburgu in še bi lahko naštevali. Odprla sta odre glasbenikom, kot so Anthony B, Clinton Fearon, Sir Samuel, Tonton David,… Leta 2014 se je Delphine odločila in zaželela čisto svoje solo kariere z mislijo, da izda svoj prvi solo album. Lahko bi posnela demo pesmi ali pa sprejela kakšno od ponudb, ki bi jih dobila na založbah. Za to pot pa se ni odločila, saj je natanko vedela, kaj želi in hoče. Odločila se je za pot samo produkcije.

  "Da ne bi zapravljala preveč časa, da sem lahko bila učinkovita in naredila stvari tako, kot sem si sama zamislila, sem se odločila, da vse prevzamem in nadzorujem jaz sama." pravi.

  Zaželela si je najboljše glasbenike iz Francije, Londona, Amerike ali pa Jamajke in da bi jih dobila, je bila pripravljena narediti karkoli. Izposodila si je denar, vse svoje plače namenila izključno le projektu, na poti pa se je naučila in spoznala vse plati glasbene industrije. Septembra leta 2015, ali kot sama pove datum, 12. septembra 2015 točno ob dveh popoldne se je odločila in je svojo pesem z naslovom "Music" poslala založbi Tuff Gong International, skupaj z natančnim opisom in predstavitvjo svojega prvega solo projekta. Dnevi so minevali, se spreminjali v tedne in tedne, a odgovora ni bilo. Svoj projekt je nadaljevala in skoraj že pozabila na to, ko ji je nekega dne desna roka Cadelle Marley poslala kratko sporočilo, ki se je glasilo "I Love It!" Tako je luč sveta zagledal album z naslovom "Blue Soul". Na njem je mogoče slišati bogato zgodovino Delphine, njenega pop, bluz, soul, reggae petja in nastopanja po vsem svetu. Ob tem je spoznala številne glasbenike in različne ljudi, a še vedno trdo delala za svojo glasbo ter cilj, postati prava profesionalna pevka.

  "Mislim, da bodo ljudje in poslušalci ob poslušanju mojega albuma spoznali precejšen del mene in moje osebnosti" pravi o albumu Delphine.

  Z založbo Tuff Gong International je seveda podpisala tudi pogodbo. Založba skrbi za digitalno distribucijo njenega albuma po svetu in promocijo v Združenih državah Amerike ter Karibih. Sama je zavzela, da bi se njen album prodajal tudi v Franciji in to uresničila z BS World ter Quart de Lune, ki so ji pri tem pomagali!

  Več o glasbenici z imenom Dalphine in njeni glasbi najdete na njeni Facebook strani - TUKAJ

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V Ljubljani se začenja serija novih klubskih večerov z ekipo Roots In Session v Kavarni Sputnik, Roots In Session presents: "THE TAKEOVA"!

  Večeri, ki jih je ekipa poimenovala "THE TAKEOVA", bodo razbijali meje med različnimi žanri! Za to bo v prvi vrsti skrbela ekipa Roots In Session, ki je prav lani obeležila že 15 let delovanja lastnega soundsystema, v vseh letih glasbenega udejstvovanja pa se Fu in Pier lahko pohvalita z odlično lastno produkcijo, kompilacijami, kot sta Shismish ter Kus Kus, z uspešnim grajenjem in širitvijo sound system kulture v Sloveniji ter vedno odlično obiskanostjo in izvedbo svojih dogodkov. Če sta novo poglavje prav pred kratkim odprla z Roots In Session Mixshow oddajo na internetnem radiju Nula, ki je na sporedu dvakrat mesečno ob petkih ob 19h, le tega zdaj nadgrajujeta s serijo dogodkov v Kavarni Sputnik, kjer bo glasba prihajala prav iz njihovega zvočnega sistema! Na večerih lahko pričakujemo mešanice reggae, roots, hiphop, funk, dancehall, mash up, traphall, dub, jungle ter drumnbass glasbe, prvič pa bo dogajanje iz kavarne Sputnik predvajano v živo, preko "livestream-a", v sklopu že prej imenovane Roots In Session Mixshow oddaje na internetnem radiu Nula, ki jo lahko, če ste le to zamudili, vedno poslušate tudi kasneje na Mixcloud profilu ekipe Roots In Session.

   

  Za ogrevanje večera bo poskrbel Dj ØZ, ki je eden izmed ustanoviteljev radia Nula. Že več let sodeluje pri različnih projektih s področja urbane kulture na sceni pa je poznan tudi pod imeni Ozo, Nula ali pa Ay. Njegov zadnji projekt radio Nula vsak dan razveseljuje stotine poslušalcev s hip-hop, soul, funk, reggae ter podobno glasbo. Od njega na tokratni prvi večer lahko pričakujete reggae mešanice in bas obarvano selekcijo, sledil pa mu bo Trapero Dinero s traphall ritmi. Njega ste lahko spoznali že na junijski Sladici, prav tako v Sputniku, kjer je dobro pokazal kaj zmore njegova bas, "natraperana" selekcija. Zagotovo bo tako tudi tokrat! Večer bosta zaključila gostitelja Roots In Session. Glasbena selekcija prvega "THE TAKEOVA" večera bo bazirala na glasbi, ki je zaznamovala letošnjo poletno festivalsko sezono, vzdušje pa bo seveda še bolj popolno, saj bo v Sputniku postavljen Roots In Session soundsystem, kar pa seveda pomeni, da basa zagotovo ne bo manjkalo! Se vidmo na prvem Roots In Session presents: "THE TAKEOVA" dogodku, 17. 11. 2107 ob 22h, v kavarni Sputnik!

  Vstopnina je 8 evrov, a z malo sreče si lahko prost vstop priborite tudi preko naše Facebook strani, kjer poteka NAGRADNA IGRA!

  Vsak, ki bo všečkal spodnjo objavo in se "pofočkal" pod komentar, bo sodeloval v žrebanju za brezplačno vstopnico in čisto sveže Roots In Session papirčke! Vse podrobnosti najdete spodaj, nagradno igro pa zaključujemo v četrtek popoldne, 26. 10. 2017!

   

  Več informacij o samem dogodku, radiu Nula in ekipi Roots In Session najdete na spodnjih povezavah!

  Povezava do uradnega Facebook Dogodka: https://www.facebook.com/events/232034760663007/

  Roots In Session Facebook: https://www.facebook.com/RootsInSession/

  Radio NULA Facebook: https://www.facebook.com/RadioNULA/

  Kavarna Sputnik Facebook: https://www.facebook.com/mojSputnik/

   

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Lahko bi vam točno opisal kaj vse se je dogajalo in kaj vse sem doživel letos na jubilejnem Outlook Festivalu, ki je praznoval častitljivih 10 let, pa vam ne bom!

   

   

  NE zato, ker letos res nisem bil čisto na celem festival ali ker sem pač len po naravi.

  NE, ker sem vam že lansko leto (TUKAJ) in ker je preprosto preveč vsega, da bi lahko opisal (saj sem že omenil, da sem len?)

  NE, ker nekaj takega težko opišem nekomu, ki še ni doživel Outlook festivala! Če ga primerjate z Overjam Festivalom, niste iti blizu. Če ste bili mogoče že na Seasplashu in Demensions festivalu, ki potekata na isti lokaciji, kot Outlook potem ste že bližje. Najbolje, da združite vse, kar ste doživeli na njih in pomnožite z vsaj 2! Ni namen zapisa kogar koli blatiti ali zaničevati delo ostalih organizatorjev festivalov, a Outlook preprosto izstopa. Po veličini, organizaciji in (na žalost) občinstvu. Outlook Festival je NAJVEČJI festival v okolici! In pika.

   

  Pisal vam bom o tem, kako se romantična idila starodavne avstro-ogrske trdnjave zliva v eno, skupaj z brutalno okolico in še brutalnejšo glasbo, ki prihaja iz zvočnikov. Malo za šalo malo za res. Lahko vam za pokušino povem, kako vas pripravijo oziroma kako otvorijo sam festival? O magičnem prizorišču v več tisoč let stari rimski areni sem pisal že lansko leto, poleg tega obstaja tisoče slik, ki vam lažje pririšejo realnejšo sliko, kot bilo kateri moj zapis.

   

  Če sem po lanskem nastopu Damian Marley-a letos, kar malo čudno pogledal, kako »samo« Dizzee Rascal, se je v ozadju skrival nastop, ki so ga kar malo skrivali. Ne da ga ni bilo zaslediti na vseh uradnih tiskovinah in reklamah, a neupravičeno so kot glavni nastop v ospredje potiskali“ Dizzee-ja.  Lastni 20 članski Outlook orkester, ki je združil moderno glasbo skupaj s klasičnimi zvoki in nam s pomočjo »live dub« vložki legendarnega Mad Professorja in Adrian Sherwooda pričarali koncert, ki smo ga vsi ljubitelji reggae glasbe in vseh sorodnih žanrov komaj čakali. Še danes, ko samo pomislim na koncert se mi dvignejo kocine in nariše nasmeh. Naj spomnim še enkrat! Govor je o otvoritvenem koncertu, kjer je nastopilo kar 68 glasbenikov! Orkester je spremljal glasbene legende, kot so Horace Andy, Down Penn, Roots Manuva, Congo Natty, General Levy, Flowdan, Killah P, Pharoahe Monch, če naštejem le nekatere, ki se jih spomnim iz glave. Bilo jih je veliko več, a za predstavo mislim, da bo več kot dovolj. Če omenim še polno prizorišče, ki je resnici na ljubo na koncu vseeno eksplodiralo šele ob nastopu Dizzee-ja, si lahko zamislite kakšne vibracije smo doživljali.

  Če že moram razkriti nekaj o festivalu, ker le o tem namreč teče beseda, če se je kdo zmedel. Noro, noro in še enkrat noro! Moram izpostavit legendarnega Macka B-ja. Ne vem zakaj, ampak vsak koncert, ki ga vidim, je boljši in boljši! Moram povedati, da kljub črnogledim napovedim JE BIL dancehall in da sem presrečen, ker sem končno videl nastop General Levya, ki me ni razočaral. V tretje gre zgleda res rado! Congo Natty aka MC Rebel in njegov nastop pa samo WoW. Tako sem bil navdušen, da sem v trenutku pozabil na prekinitev iz varnostnih razlogov (strele), ko so ugasnili vso glasbo in sem na ta račun zamudil Dub Dynsty. Uživali smo tudi v prijetenem "poletnem" koncert na plaži od Down Penn. Niso pa pozabili niti na slovenske predstavnike, Roots in Session Sound, DubDigerzz in Kali Fat Dub.  JA, na Outlook festivalu se prehodi veliko kilometrov, ker gre pač za ogromno reč! Outlook ima poleg otvoritvenega koncerta v prej omenjeni Areni kar 11 unikatno oblikovanih prizorišč in več kot 40 tako imenovanih »boat partyjev«. Da se lahko ljudje nemoteno sprehajajo med prizorišči, je občasno treba »okrog rit u varžet« a 12.000 ljudi je pač treba nekako organizirati, sploh ker ...

  JA, na Outlook festivalu so (tudi) zadrogirani Angleži, ker so pač droge prisotne čisto povsod in na vseh prireditvah širom sveta (tudi pri nas), pa vam je to všeč ali ne! Realnost danes je, da so na vseh prireditvah prisotne tudi droge. Pri več kot 12.000 ljudeh, ki pridejo na Outlook striktno zaradi zabave, je temu primerno tega malo več. A naj vam zagotovim, da lokalne oblasti naredijo vse (in še več), da bi to preprečile. Tam velja ničelna toleranca do drog in tudi nočete biti ujeti pri nečednem dejanju kajti ...

  JA, Outlook je »svinjsko« draga stvar, a v glasbi še vedno velja rek malo denarja malo »muzike« in na Outlooku je »muzike« ogromno! Dejansko za nekega povprečnega Slovenca, je Outlook malo draga reč. Že sama karta, kljub popustu za balkanske države, ki ne vključuje kampa ni ravno poceni. Cena pijače in hrane je prilagojena tujim gostom, večinoma Angležem. Pivo v pločevinki na primer na prizorišču stane, kar zajetnih 35 HRK. V evre si pretvorite sami, če upate. Ampak ... Idilični koncerti skozi dan na plaži, nore zabave na ladjicah, nepozabne dogodivščine ponoči na več kot 10 prizoriščih in pa ... nekaj imen sem vam že naštel, naj vam jih še nekaj: Shy FX, Ghostface Killah, David Rodigan, The Bug, Dub Dynasty, Mala, Macka B.. nadaljujem? Goldie, Layd Chann, Reakwon, Charlie P, Mungo's Hi FI, Parly B, Gantleman's Dub Club, in še bi lahko našteval, saj je nastopajočih več kot 300. Če izračunate koliko bi dali za vse vstopnine za posamezne koncerte naštetih glasbenikov, se kar naenkrat ne zdi tako drago, kajne?

   

  Gre resnično za Sound System praznik in ne le festival. Tam na griču pri Štinjanu, najdejo štiri dnevno zavetje ljubitelji glasbe in dobre zabave iz cele Evrope in širom sveta. Tam boste uživali ne glede na okus glasbe, kajti slišati je možen širok spekter vse od roots reggae, dancehall, dub, steppers, hip hop, dub step, trap, jungle d'n'b in še kam zaidejo. Jaz sem letos spet neizmerno užival) in dežju navkljub (lahko preberete kar monsunskemu nalivu) primerno pripravljen poplesaval in skakal po lužah kot majhen otrok. Če me vprašate za nasvet kam naslednje leto na festival, lahko pričakujete le en odgovor. Outlook Festival 2018! Se vidimo tam?

  Uradna SPLETNA stran Outlook Festivala: TUKAJ

  Uradna FACEBOOK stran Outlook Festivala: TUKAJ

   

  Jure Miklošič

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.