Avgust 19, 2019

  Prispevki

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
  Photo: Facebook / Yeza Music

  Roots reggae glasbenica Yeza prihaja z Jamajke. Odraščala je na ulicah vzhodnega Kingstona, natančneje v predelu Bull Bay ter uspešno zaključila šolanje na University of the West Indies. Njeno ime Yeza je izpeljanka imena Yezambique, ki v jeziku Svahili pomeni "moč in vzdržljivost". Nadeli so ji tudi vzdevek "Star of the East", sama pa si najbolj želi, da bi njena glasba osvobodila miselnost in spremenila mentaliteto afriških ljudi. 

  Photo: Facebook / Yeza Music

  Svojo bazo oboževalcev je začela graditi lokalno, a vse to se hitro spreminja. Z izdajo njene prve pesmi z naslovom "Everything is Irie" in videospotom, ki ga je posnela za to pesem se njena prepoznavnost, kot tudi krog oboževalcev vztrajno veča. Pesem je bila posneta v legendarnem studiu Digital B, za podlago pa si je izbrala enega od klasičnih "riddimov" z naslovom "Hot Milk". Tudi sama pravi, da je zelo samozavestna, ko je govora o njeni prvi skladbi. Besedilo je napisala sama, celotna produkcija pa je plod sodelovanja s Calibud Music ter založbo Universal Reggae Sounds, pesem pa je odsev njene osebnosti in miselnosti.

  "The song is an encouragement for everyone, no matter who you are or what stage of life you are in, despite any challenge, to maintain a positive attitude," pravi Yeza. 

  Videospot je delo režiserja Mykal Cushnie-a, ki je o videospotu povedal: “We juxtaposed real life with abstract images to give the audience the ‘a day in the life’ vibe with Yeza, but also kept it edgy with cool locations and colorful styling. Real images with real youths touching the road making moves and music.” 

  Trenutno sodeluje z založbo Universal Reggae Sounds, svoje pesmi pa snema ob pomoči produkcijskih hiš Calibud Music, Equinoxx Music in Supa Nova. Pripravlja pa se tudi na izdajo svoje prve plošče z naslovom "Rebel on the Run". Kam vse jo bo odnesla pot ni zagotovo, a njena širokomiselna besedila, ikonične melodije, notranja in zunanja lepota ter močna vztrajnost kažejo na to, da bo čez nekaj let njeno ime zagotovo v družbi najboljših reggae glasbenikov.

  Photo: Facebook / Yeza Music

   

  Več o glasbenici in njenih projektih izveste na uradnih spletnih straneh:

  Facebook

  Soundcloud

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  New Kingston je družinska glasbena skupina, ki jo sestavljajo trije bratje in oče. Tahir ali Slim na klaviaturah, Courtney Jr. na bobnih ter najstarejši od treh bratov Stephen, ki ga kličejo tudi Suki na kitari. Vsi trije pa glasbi prispevajo svoj vokal. Tudi njihov oče Courtney Panton Sr. je pomemben član skupine, saj je namreč njihov basist.

  Courtney Panton Sr. se je v 80-ih letih z Jamajke z družino preselil v New York in pred približno dvajsetimi leti položil glasbene temelje sinovom, saj jih je spodbudil k učenju instrumentov, ki jih je sam nabral čez leta. Oče je že pred ustanovitvijo družinske skupine igral ter bil del reggae scene v New Yorku ob boku glasbenikom, kot so Michael Goldwasser. A tudi New Kingston ni nekaj popolnoma novega, saj ima skupina za sabo že kar nekaj kilometrine. S prva so preigravali različne pesmi kot "cover band", svoj prvenec pa doživeli leta 2013 z albumom Kingston University, dve leti kasneje pa je izšel Kingston City. Tretji album z naslovom Kingston Fyah je luč sveta zagledal leta 2016, njihov najnovejši projekt, ki so ga poimenovali, A Kingston Story: Come From Far pa je izšel avgusta prejšnje leto. Sodelovali so z glasbeniki, kot so Dub Inc, Sidney Mills, Rellee Hayden bili pa tudi na turneji s Collie Buddz-om v Ameriki, Angliji in Evropi.

  A Kingston Story: Come From Far so snemali v domačem studiu, v Brooklynu. Pomagal jim je glasbeni inženir Fabian Cooke, album pa je izšel pod založbo Easy Star Records. Na albumu je devet pesmi ter posnetek, ki so ga poimenovali Browne's Interlude. Ta pa vsebuje kratko sporočilo in bas linijo, ki jo je zaigral Glen Browne. Zaradi izjemnega vokalnega razpona sinov ni bilo potrebe po kakšnih pomožnih vokalih. Vseeno pa je na albumu začutiti moč celotnega vokalnega spektra, tako njihovega nastopanja v živo, kot tudi studijskega dela. Vse to pa odlično izraža njihove jamajške korenine. Brez že vnaprej narejenih podlag ali "riddim-ov", brez tako imenovanega "auto-tune-a", le pristna ljubezen do reggae glasbe z dodano osebno noto. A Kingston Story: Come From Far je še en izmed mnogih visoko kakovostnih albumov, sicer bogatega glasbenega leta 2017.

  Courtney Panton Jr. pravi: "There’s always a moment in life where we subconsciously show gratitude to where we are now by reflecting on where we came from. Come From Far is our experience; as a family, as musicians and as human beings living in a world where anything is possible."

  “Everyone has a journey they are on or one that has ended. It all starts somewhere and we are no different. We have ‘come from far’ but ‘look how far we haffi go’.” še pove Stephen.

  Več o skupini New Kingston in njihovi glasbi najdete na uradnih straneh:

  http://www.newkingstonmusic.com

  Facebook

  Twitter

  Instagram

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  ASADENAKI

  Eden od vzhajajočih reggae glasbenikov, ki obeta ogromno je zagotovo Asadenaki! Je naslednik bogate glasbene zapuščine, ki jo je ustvaril njegov oče ta pa mu je tudi nadel edinstveno ime Asadenaki, ki pomeni "enigma". Asadenaki je pevec, skladatelj, pisatelj, kitarist, Dj, v Ameriki pa se je izšolal tudi kot filmski producent na šoli Clayton State University v državi Georgia. Sam sebe rad opiše kot "ustvarjalec, ki navdih jemlje od Stvarnika"  -  "a creator inspired by The Creator".

    

  Asedenaki je rojen in je odraščal v Kingstonu na Jamajki, v hiši z bogato glasbeno zgodovino Solomonic Productions, ki je bila tudi pisarna njegovega očeta. Že od rojstva je bil vedno obkrožen z glasbo. Je namreč sin ska, rocksteady, in reggae pionirja Bunny Wailer-ja. V mlajših letih ga je bolj zanimal šport, predvsem nogomet. Eno sezono pa je bil tudi član Meadow Brook High School nogometne ekipe. Po tragičnem umoru njegovega oskrbnika, originalnega člana skupine The Wailers z imenom Junior Braithwaite v Kingstonu pa se je preselil k njegovi mami v Ameriko. Tam se je vpisal v DeKalb School of Arts šolo, ki ga je usmerila na pot glasbe in medija, z nogometom pa si je prislužil tudi štipendijo. Med izobraževanjem na univerzi je spisal veliko besedil, ob tem pa poskušal razumeti življenje in samega sebe. Ni bilo potrebno veliko, da se je prepustil svojemu pravemu klicu, postati glasbenik. S sestro Cen'C Love je sodeloval na njenem glasbenem projektu v domčem studiu, kjer se je tudi veliko naučil, končni izdelek pa je bil album sestre z naslovom "Love Letter".

  Z vrnitvijo na Jamajko pa se je njegova glasbena pot resnično začela. Združil se je z Yezer Rootom, basistom, kitaristom in klaviaturistom ter Narry Berry- jem in nastal je "The Tuff Gang". Z novo nastalo skupino je Asadenaki izpilil svoje pevske sposobnosti ob tem pa prevzel tudi sekcijo ritem kitare v skupini. Julija 2015 je skupina pod imenom “Asadenaki and The Tuff Gang” izdala svoj prvi album z naslovom "Freedom Seeds", s tem pa so dobili priložnost nastopanja na dogodkih, kot so Jamnesia, Inner City Dub, Sankofa Sessions, Bob Marley Trenchtown Concert, Peter Tosh Memorial Concert, Wickie Wackie Music Festival, Bourbon Beach in The One Love Concert dogodkih v Negrilu, na Jamajki.

  Njegova solo glasbena pot pa je bila le vprašanje časa. Asadenaki svojo energijo črpa iz čiste ljubezni do glasbe, naj bo to ska, rocksteady ali pa reggae, s pridihi hip-hop, R&B, ter soul ritmov, ob tem pa ostaja zvest zapuščini in upošteva modre nasvete svojih prednikov. Rad ima vse aspekte glasbe, naj bo to igranje instrumentov, produkcija, petje, pisanje besedil ali pa le vrtenje glasbe kot selektor. Mnogi ga poznajo pod vzdevkom 'Music Man', sam pa vodi tudi tedensko radijsko oddajo "Culture Classics" na znani jamajški radijski postaji RJR94FM. Z glasbenimi nastopi, selekcioniranjem, radijsko oddajo ter zabavanjem množic pa njegova baza oboževalcev vztrajno raste tako na Jamajki kot tudi drugje po svetu. Njegova ljubezen in strast do glasbe je močno vidna vsakič, ko Asadenaki stopi pred občinstvo. Ustvarjalna poetična besedila spominjajo na legendo z imenom Super Cat, glasbena podlaga pa nedvomno spominja na skupino The Wailers, ki vedno dvigne občinstvo ter pusti pozitiven naboj. Seveda pa nikoli ni pozabil na filmsko produkcijo. Ljubezen do te in glasbe pa je združil tudi v kratkem filmu z naslovom "INITIATION", ki si ga lahko ogledate na YouTube portalu.

  Sam želi svojo ljubezen in lastno reggae glasbo z zavestnimi sporočili deliti med poslušalce reggae glasbe po vsem svetu. Z novimi projekti, ki še čakajo izdajo, njegovo založbo "Tuff Gang Collective", ki jo je ustanovil z mislijo na prednike pa mu bo to nedvomno tudi uspelo. Njegov namen je širiti sporočila o miru, pravici ter enakosti, ljudi pa spodbuditi k razmišljanju in jih navdihniti s svojim zvokom in besedo!

  Več o glasbeniku ter njegovih projektih najdete na spodnjih povezavah:

  Asadenaki Facebook

  Tuff Gang Facebook

  Prispevki
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Sublime; zelo dobro, lepo, prijetno; Vse to so pridevniki, ki označujejo in povezujejo tudi glasbo nastopajočih. Punk, reggae in ska zvoki Elvis JacksonRed five point star in Raggalution bodo ustvarili nepozabno glasbeno poslastico!

   

   

   

   

  Reggae.Si bo v sodelovanju z organizatorjem dogodka podelil vstopnico enemu srečnežu! A, da tokrat malo spremenimo pravila klasičnih nagradnih iger in ker smo ravno v času decembrskega ravnodušja in obdarovanj, vam omogočimo, da karto nekomu podelite kar vi! Označite prijateljico ali prijatelja, za katerega bi želeli, da se vam pridruži in z malo sreče boste nekomu podarili zastonj vstop na prireditev! Z veliko sreče pa vas bo taisti prijatelj označil nazaj in boste v žrebanju sodelovali tudi sami. Nagradna igra poteka na našem Facebook profilu in velja le oznaka pod prvo (originalna) objavo, ki jo najdete tudi pod tekstom.

   

     RAGGALUTION

   

  (Vir: Facebook)


  Revolucija in reggae!
  Kranjska crossover reggae zasedba zelo aktivno koncertira tako doma kot v tujini. S svojim drugim albumom Gatekeeper, ki je bil izdan v letošnjem letu, prejema odlične kritiške recenzije in dobre odzive publike. Raggalution prinašajo toplino svežino polno energije zapakirano skupaj s pozitivnimi vibracijami.

   

   

  ELVIS JACKSON

  (Vir: Facebook)


  Slovenska ska-punk-reggae-metal-rock zasedba Elvis Jackson že skoraj 20 let skrbi za ekstra energične koncertne nastope doma in v tujini, njihov unikaten odrski performans, 6 studijskih albumov in poseben pristop k “neplavalkam” na nastopih pa vodi naravnost pod in na Elvis Jackson oder!

   

   

   

  RED FIVE POINT STAR

  (Vir: Facebook)


  Trije studijski albumii, “live” album s Trnfesta, dvajset let delovanja, nešteto koncertnih turnej, kjer so se mudili tako po Evropi, Afriki in Ameriki, projekt z Big Bandom Vrhnika ter kreativni premor s koncertnih prizorišč, po katerem se Red Five Point Star vračajo ravno tja, kjer najbolj blestijo – na oder in v družbo svojih pajdašev!

   

  Nagradna igra se zakluči v ponedeljek 11.12.2017 ob 9.00 ko bo tudi objavljen nagrajenec.

  Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/144054299564444/

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni