Maj 31, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Znan je celoten program One Love Festivala 2017!

  V začetku leta so organizatorji objavili prva imena, ki bodo nastopila na šesti ediciji tega festivala, ne dolgo nazaj pa je bil objavljen celoten program. V devetih dneh, ki se bo odvijal na že znani lokaciji (Camping Girasole, Latisana - Lignano UD) bo na festivalu mogoče slišati več kot 40 izvajalcev z Jamajke, Francije, Italije, Velike Britanije, Senegala,.. Ob pogledu na seznam izvajalcev nam zaigra srce, telo pa se že pozibava ob pozitivnih vibracijah. Festival bo potekal od 21. do 29. julija. Poleg glasbenega programa je na festivalu poskrbljeno tudi za zabavo oz dogajanje, kot so joga, shiatsu, likovne delavnice, rekreativne dejavnosti za otroke (otroški kotiček) in zabavo z DJ programom ob bazenu in v baru kampa, poskrbljeno pa bo tudi za vsakodnevni brezplačen prevoz z avtobusom do morja in plaž ter nazaj v kamp.

  Šesto edicijo festivala bodo na glavnem otvorili Ameriška reggae/pop skupina Big Mountain, ki so znani predvsem po priredbi skladbe »Baby I Love Your Way «, poleg njih pa bodo nastopili še francoski Dub Inc. Na »Dancehall area« odru bodo prvi dan nastopili še Fronte crew in Northern Lights, ki so nedolgo nazaj gostovali tudi v Sloveniji.

  Sobota in nedelja bo v slogu jamajških ter italijanskih izvajalcev, saj bodo nastopili »veterani« kot so The SkatalitesIsrael Vibration z Roots Radics in Luciano The Messenjah. Na glavnem odru bodo nastopili še italijanski Arawak & Forelock in Tweneboa. V soboto bodo ogrevali Jungle Army in Il generale, za »after« pa bodo skrbeli Sentinel Sound. V nedeljo pa bo aktiven tudi letošnja novost Dub oder, kjer bodo nastopili Paolo Baldini Dubfiles (L.O., Jacob & Jules I iz skupine Mellow Mood + Forelock & Andrew I).  

  (Vir:http://www.onelovefestival.it)

  Pondeljek  za glasbeni program skrbi One Love ekipa s svojim setom, sledila bosta koncerta  ACSEL & Reggae Rebel Band in kasneje Attila. Po zaključku na glavnem odru pa bo nastopil še Dj Afghan.

  (Vir:http://www.onelovefestival.it)

  V torek se bo dubiralo z Dub Generation, Dub Kali in Aba Shanti I – sound system operater in dub producent, ki je na dub sceni že več kot 30 let in je tudi ustanovitelj »Sound system of University of Dub« v poznih 90ih. S strani Dj Magazine pa je bil leta 1993 izglasovan kot številka 1 med Dji na svetu.

  V sredo bodo na sporedu Torino Bass Culture, sledi koncert LOVE ITALIAN REGGAE: Jaka, Paulinho, Chisco, Markone & Nico Royale s skupino Soulove Riddim Band. Od 00.30 naprej pa bo za glasbo skrbel Huntin' Sound.

  (Vir:http://www.onelovefestival.it)

  Četrtek je rezerviran za enega izmed večjih če ne kar največji koncert festivala na glavnem odru, saj bo na oder stopil sin legendarnega Bob Marleya in sicer Ky-Mani Marley. Pred njim bosta nastopila Sistah Awa in Junior V. Slišati pa bo mogoče tudi Ematoras in Boomchilom.

  Za petkove pozitivne vibracije bodo poskrbeli odlični Meta and The Cornerstones iz Senegala z gosti in jamajčanAssassin aka Agent Sasco z Dubakom band. Pred njim bo mogoče slišati  Zizze & Mannoroman, po koncu dogajanja na glavnem odru pa se bo ob težkih basih pozno do jutro uživalo z Dub Generation in Moa Anbessa.

  Festival bodo zaključili s sobote na nedeljo Jah9 z Treatment bandom in Anthony B na glavnem odru. Ob 19h bodo obiskovalece zabavali domači Red Storm od pol enih naprej pa Northern Lights in I Shence.

  (Vir:http://www.onelovefestival.it)

  Mi festival že nestrpno pričakujemo in se veselimo obiska. Predvsem uživanja na umirjeni lokaciji s prijaznimi ljudmi in seveda ob dobri glasbi. Kako smo se imeli lansko leto si lahko preberete v reportaži z One Love Festivala 2016. Slike pa vas čakajo na spodnji povezavi!

  FOTOGALERIJA: One Love Festival 2016

  Kaj pa vi? Se vidimo? Itak da se, sej si reggae!

                                                                                                                                                                                                              P.C.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Predstavljamo vam kolektiv Wicked Dub Division & Michela Grena iz Italije.

  Rezultat iskanja slik za wicked dub division

  Čeprav so se združili v sodelovanju šele pred tremi leti, leta 2014, so člani skupine že dolgoletni prijatelji ter akterji na Italijanski dub sceni! Wicked Dub Division je sicer že dolgoletni trio, ki je preigraval na številnih festivalih po Evropi! Videli smo jih lahko na odrih Rototom Sunsplash-a v Italiji, Soča Riversplash-a pri nas v Tolminu in tudi na Hrvaškem Oze Festivalu! Ko se je triu pridružila še Michela Grena, sicer vokalistka pri kolektivu B. R. Stylers pa je ekipa doživela preporod! Skupaj so se podali na nove glasbene poti, kot LIVE skupina, ki preigrava reggae ter dub ritme, ki jih je navdihnila dub scena z otoka Velike Britanije! Njihovo glasbo bi lahko opisali kot glasbeni eksperiment, ki združuje popularne ter hipnotične zvoke z minimalističnimi in igrivimi podlagami! Prvenec Dub Drops, ki so ga izdali leta 2015 pod lastno produkcijo, je eksperiment novih pesmi in unikatnega stila, na njem pa izstopata pesmi Autumn Drops in How Many Women, za katerega so posneli tudi njihov prvi uradni glasbeni spot.

  V manj kot letu dni je skupina dosegla mnoge pomembne cilje in te so jih popeljali od odrov Italije ter celotne Evrope. Bili so predskupina na koncertih Twinkle Brothers, Dub Inc in 99 Posse, nastopali pa so tudi na Rototom Sunsplash festivalu v Španiji. Eden večjih dosežkov je zagotovo nagrada mednarodne nevladne organizacije, ki se bori za človekove pravice Amnesty International. Na natečaju "Voices for Freedom" so s pesmijo New Slavery prepričali kritike in žirijo ter zmagali!

  No automatic alt text available.

  Njihov drugi album je luč sveta ugledal meseca marca, leta 2016. Projekt imenovan preprosto Red, je prav tako kot prvi, izšel pod lastno produkcijo. Pesmi Freedom in Roots and Wings pa so dobile tudi svoj uradni video spot. V istem letu je vokalistka Michela Grena dobila izjemno priložnost in se s skupino Zion Train, kot njihova vokalistka odpravila v Mehiko ter na njihovo turnejo po Nemčiji!

  Wicked Dub Division in Michela Grena pa prav ta mesec prihajajo tudi k nam. Videli in poslušali jih bomo lahko 26. 5. v kranjskem TrainStation SubArt-u, kamor prihajajo na dogodek Raggastation. Zagotovo nas torej v petek čaka doza izvrstnih reggae ter dub ritmov ob spremljavi odličnega ženskega vokala! Pridite v Kranj in kot pravijo organizatorji dogodka:  Zaplešite z nami inna dubwise style!

  Več o skupini Wicked Dub Division & Michela Grena si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani, prav tako pa jim lahko sledite na njihovem Facebook profilu!

  Člani skupine so:

  Michela Grena – vokal

  King Claudio - bas

  Gp Ennas – bobni

  Massimiliano Picozzi - dub live set

  Povezave:

  https://www.facebook.com/wddmgdubsession/
  http://www.wickeddubdivision.com/

  Povezava do uradnega dogodka Raggastation! - TUKAJ

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Natty Vibes Sound proudly presents: 


  "ROOTS BLOCKBUSTER, THE MIXTAPE"!

   

  Official release: 5th of May, 2017. 

   

  1. Derajah - Stone
  2. Earthkry - Revolution
  3. Raging Fyah - Everlasting
  4. Samory-I - Rasta Nuh Gangsta
  5. Hempress Sativa - Rock It Ina Dance
  6. Pressure - Lion Is A Lion
  7. Selah - Hail Jah
  8. Micah Shemaiah - Natty Vibes Territory (Special)
  9. Lyrical Benjie - Slackness Burial (Special)
  10. Jstar feat. Ranking Joe - Bad Boy Stepping
  11. Micah Shemaiah, Rassi Hardknocks, Xana Romeo, Eesah, Mikey General - Roots Blockbuster
  12. Exile di Brave feat. Don Carl - New Iration
  13. Micah Shemaiah feat. Giark - Rudebwoy Jamaica
  14. Protoje - Blood Money
  15. Reemah - Due Time
  16. Midnight Riders - Outta Road
  17. Rassi Hardknocks - $Cash Tag (Dub Plate)
  18. Kazam Davis - Ham, Shem & Japhet (Dub Plate)
  19. Infinite - Feeling Irie
  20. Marla Brown, feat. Runkus - One Shot
  21. Fari di Future - Farmer Man
  22. Exile di Brave - Talk It Like (Dub Plate)
  23. Mr. Joseph - SeenJah d' Selekta (Special)
  24. Gideon & Selah - Badadeng rmx
  25. Raging Fyah - Justice
  26. Pentateuch Movement - Crime
  27. Michael Fabulous - White River (Dub Plate)
  28. Michael Fabulous - White River
  29. Amlak Redsquare feat. Kazam Davis - Get Ready
  30. Xana Romeo - Mercy Please
  31. Micah Shemaiah & Rassi Hardknocks - Legal

  Compiled and mixed by Selekta SeenJah.
  For promotional use only. 
  Natty Vibes Sound, 2017

   

  Physical hard copies available via mail-request at nattyvibes[at]gmx.de

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Eden prvih festivalov letos, ki oznanja začetek festivalske sezone se bo zgodil v Srbiji! NATURAL MYSTIC 2017!

   


   

  Ta vikend 29. in 30. aprila, bo v kraju imenovanem Ždreban, ki se nahaja v občini Gornji Milanovac zagotovo nekaj v zraku! Za to bo že četrtič kriv festival, ki je nastal v glavah članov skupine Jahmessenjah Sound System. Festival se nahaja na idilični lokaciji v prelepi podeželski pokrajini, kjer ne manjka svežega zraka, čistih vodnih virov in razglednih točk, ki si jih boste zagotovo zapomnili za celo življenje. Prav zaradi te neokrnjene narave pa rdeča nit festivala Natural Mystic ni le reggae glasba, temveč tudi skrb in spoštovanje do narave! Festival nagovarja mlade ter mlade po srcu, da se vrnejo v naravo in hkrati poskrbijo za njeno ohranitev. Izredna geografska lega, naravne lepote, brezplačno kampiranje, video projekcije, stojnice z lokalnimi proizvodi in zdravo prehrano... Vse to poleg kakovostnega glasbenega programa je v preteklih letih pritegnilo veliko število obiskovalcev in seveda je pričakovati, da bo tako tudi letos.

   

   

  Novost letošnjega Natural Mystic Festivala pa bo razveselila marsikoga! V preteklosti je bil to namreč enodnevni dogodek, a nič več! Organizatorji so se odločili, da festival, ki je bil prepoznan kot pomemben cilj za reggae glasbo in kulturo v Srbiji ter ob dejstvu, da je bil festival z leta v leto bolje obiskovan, le tega podaljšajo na obdobje dveh dni! Tako se bo 29. in 30. aprila v prelepem naravnem okolju tam na odru zvrstilo lepo število izvajalcev, ki prihajajo zJamajke, Italije, Anglije, Avstrije, Makedonije in Romunije. Eric SmithHornsman CoyoteDanny RanksNatty FiyahLion Riddims... To je le nekaj imen, ki jih letos lahko vidite tam. Poleg podpore lokalnih glasbenikov pa bodo na festivalu tudi slovenske glasbene ekipe! Tam bodo namreč nastopili Freedom FightersReggeneration SoundThree Kings Soundin slektor OhoRoho!

      

   

  Če za konec meseca aprila nimate načrtov, vseeno pa bi se odpravili na izlet, je Natural Mystic zagotovo pravi naslov. Dva dni prelepe narave, dobre glasbe ter doživetje, ki ga zagotovo ne boste pozabili, je zagotovljeno! Že od samega začetka leta 2014, ko se je zgodil prvi Natural Mystic Festival, je vstop in kampiranje BREZPLAČNO in kot zatrjujejo organizatorji, vedno bo! Zato si le vzemite vikend in se odpravite v Srbijo! Zagotovo vam ne bo žal. 

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Vsem ljubiteljem Bob Marleya, reggae glasbe in stripov sporočamo, da 13. Marca izide grafični roman posvečen prav legendi, reggae glasbi ter njegovemu življenju. Naročite ga lahko preko portala Musicroom.

  Celotna zgodba govori o življenju Jamajškega pevca, pisatelja besedil, kitarista ter nasploh velikega glasbenika, ki je doživel svetovno slavo in priznanje. Od samega začetka v šestdesetih, ko je še koval svoje glasbene sposobnosti, pisal besedila za svoje pesmi ter ustvarjal svoj še danes prepoznavni slog glasbe pa vse do njegove žalostne smrti leta 1981. Mešanica ska, reggae ter rocksteady glasbenih zvrsti z internacionalnimi rock vplivi je požela veliko priznanja pri poslušalcih. Bob Marley še danes velja za enega najbolj vplivnih glasbenikov vseh časov, ki je reggae glasbo razširil po vsem svetu in tako postal simbol Jamajške kulture ter identitete.

   

  Za doživeto in zanimivo zgodbo je poskrbel Jim McCarthy, le to pa spremljajo intenzivne grafične podobe, ki jih je ustvaril Benito Gallego. Oboje skupaj pa nazorno in živo v knjigo ujame duh legende in njegove glasbe na zelo edinstven način. Knjiga bo izšla pod založbo Omnibus Press, ki domuje v Veliki Britaniji. Gre za založbo, ki se specifično ukvarja z izdajo glasbenih knjig in je že leta 1983 izdala življenjepis z naslovom Catch a Fire: The Life of Bob Marley, katere avtor je bil Timothy White.

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.