Februar 25, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Vibes Corner, je nova italjanska založba, ki združuje elemente Kaya Sound-a in One Love Movement-a, ponosno predstavlja Stone Juice riddim.

   

  "Riddim" je bil ustvarjen v Keniji in v živo odigran v legendarnem Tuff Gong Studiu v Kingstonu, izpod prstov članov bivše skupine Firehouse Crew. Ta legendarna skupina se je uveljavila med tem, ko je spremljala številne svetovne glasbenike. 

  stone juice

  Slišite lahko petnajst pesmi, ter nekatera največja imena jamajške in afriške glasbene scene, kot naprimer Luciano in Mikey General. Slišite lahko tudi The Sud Sound System, ki vodijo veliko skupino italjanskih glasbenikov na verziji La grande bugia. Zanimiva pesem, ki govori proti hipokritičnosti modernega sveta. 

   

  1. Attila - Real Queen
  2. Brusco ft Raphael - Live My Life
  3. Fido Guido - Can't Divide Us
  4. Krikka Reggae - Never Forget Your Roots
  5. LionD ft Bobby Hustle - Roll With The Punches
  6. Luciano - Hope And Courage
  7. Mattune ft Virtus - Disagio
  8. Mikey General - Let it Flow
  9. Natty King - Africa me Deh
  10. Bonifax & Rufino - Tempo
  11. Seamus - Make It Better
  12. Virtus - That Day
  13. Zuli - Guardie e Ladri
  14. Sud Sound System - La Grande Bugia
  15. Levysill - Do Some Good

   

   

   

   

   

  Stone Juice Riddim je druga izdaja založbe Vibes Corner, ki tako nadaljuje z uveljavljanjem svojega imena. Prva izdaja je datira v lansko poletje ko je Brusco izdal Hattori Hanzo, ki ja lohko najdete tudi na njegovem novem albumi Guacamole.

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  EBM

  CHANGE

  Nova pesem skupine Earth Beat Movement

   

  Po treh albumih in čez sto nastopi po celi Italiji in Evropi, se reggae skupina vrača na sceno z novo pesmijo. 

   

   

   

  Le leto po izidu tretjega albuma "BE STRONGER",  so izdali nov videospot in pesem "CHANGE", katere producent je Princevibe.

  "Change" (sprememba) je neizogiben proces in element, skozi katerega gremo vsi. Tudi EBM se sooča s spremembami. Sprememba je več kot očitna, že če pogledate videospot. Tam boste hitro opazili spremembe v zasedbi. Novi, "drugi" vokal, Pidduck bo od sedaj redni član zasedbe pri prihajajočih projektih.

  Video ima tudi zanimivo zgodbo atletinje, ki je obsedena s številko "4.72". Med potjo polno ovir, ki so tako mentalne kot fizične narave, poizkuša na vse načine doseči svoj cilj, "4.72". Kot glavna "zvezda" videa nastopi MARTINA CAIRONI. Le ta je italijanska paraolimpijska športnica, ki je osvojila 10 zlatih in 4 srebrne medalje na vseh večjih tekmovanjih. 

   

  Facebook profil skupine

  Spletna stran skupine

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  aweekendblockparty1

   

  A Weekend Block Party -nov zagrebški festival na prostem, ki bo potekal med tem prazničnim vikendom od 30. marca do 1. aprila v The Garden Brewery, napoveduje pomlad in toplejše vreme z legendarnimi Lee Scratch Perry in Mad Professora live ter Pharoahe Monch. Weekend Block Party bo odlikoval odličen glasbeni set in nastopajoči, ki jo sestavljajo mednarodno priznani umetniki in lokalni izvajalci, vsi skupaj z odlično hrano, obrtjo piva, delavnicami, umetnostjo in napovedovanjem poletnih festivalov, sosesko zabavo na pivovarskem dvorišču.

  AWeekendBlockP timeline all square 2

  Odlična glasbena postavitev je razdeljena na tri dni: plesni petek, dub soboto in hip-hop nedeljo. Festival bodo otvorili Zagreb All Stars DJs, nekateri od najbolj znanih zagrebških imen Felverj, Sergej, Ivona Kovačević, Ilija Rudmana, Grima, Nicka in Pepi in to vse od 18 do 4 zjutraj.

  Celodnevno, Dub subota 31. marca, bo zaznamovala živa glasbena legenda Lee Scratch Perry, ki se bo v živo pridružila producentskemu geniiju Mad Professor-ju. Lokalna podpora sta Dubolik & Lo Peaks, dr. Obi & Anja G, One Dread in Bass kulture Sound System.

  Hip-hop je skupno ime za glasbeno selekcijo v nedeljo 1. aprila, ki se začne v 14 urah in traja vse do 2 uri. Pharoahe Monch, mednarodno cenjen hip-hop umetnik iz Amerike, posreduje svoje kompleksna besedila in brezhibne rime, poleg njega pa so No Fakin DJ-ji, Mad Nice, Phat Phillie in Hrvaška Funk Delegacija.

  Hip-hop nedeljo bo obogatila tudi prezentacija DJ delavnice, katero vodi DJ Venom, klubski DJ in večkratni prvak Hrvaške, kot tudi finalist svetovnega in evropskega prvenstva. Plesna šola Funkadelik bo pokazala »street« in klubske stile plesa in njihov razvoj skozi funk, brake, hip-hop, house in dancehall glasbo. Cela hip-hop nedelja ne bi bila popolna brez graffiti umjetnikov, ki bodo poskrbeli za posebno vizualno dimenzijo dogajnja. Ulične zabave pa ni brez pravega žara! Poskrbljeno tudi za vegeterjance!

  Vstopnice so navoljo v sistemu Entrio.hr (TUKAJ) V predprodaji jih lahko kupite za 220 HRK, za vse dni, petkova vas bo stala 70 HRK za soboto in nedeljo pa vsaka po 90 HRK. Nakup v predprodaji vam pravtako prinese 10% popust za Seasplash in Love International festivala. Več informacij pri organizatorju.


  Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/403575426759255/

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pred nami je nova izdaja spletne revije ter lestvic Global Reggae Charts!

  Front Cover March 2018

  11. izdaja spletne revije Global Reggae Charts je že pred nami! Tokrat izpostavljeni glasbenik je hitro rastoča zvezda Micah Shemaiah, ki se je z albumom "Roots I Vision" uvrstil na drugo mesto lestvice albumov. To je prepričalo tudi urednike revije, da ga ta mesec izpostavijo in namenijo naslovno sliko. V reviji vas čaka tudi naslednji od člankov "Reggae Careers in the Internet Age". Pogovarjali so se z Philipp Kausejem, voditeljem oddaje Rastashock Radio Show, ki se predvaja na nemškem Radiu Z. Seveda pa boste v reviji našli tudi nove lestvice "Single", "Album" ter "Riddim". 

  Single Charts March 2018

  Na "Single" lestvici je kar precej novega! Pesem "Help the weak", ki jo izvajata Chronixx in Capleton je zasedla prvo mesto, med tem, ko si je drugega in tretjega prisvojila Koffee. Po osmih mesecih je lestvico zapustila pesem "Can't Breathe", a si je Kabaka Pyramid s pesmijo "Borders feat. Stonebwoy" že zagotovil novo mesto na lestvici. Nove so še pesmi izvajalcev po imenu Micah Shemaiah, Protoje, Joe Pilgrim & theLigerians, Dre Island, King Kong ter Shaggy feat. Sting, ki so razvrščeni od 9. do 14. mesta. Katchafire ter Tarrus Riley pa sta na 19. in 20.

  Album Charts March 2018

  Na lestvici albumov ni veliko sprememb. Dubmatix so z albumom Sly & Robbie "Overdubbed" prišli iz 7. na 1. mesto, Micah Shemaiah pa zaseda 2. Randy Valentine je iz 1. padel na 5., Hollie Cook pa je naredila največji skok, saj je iz 18. prišla na 6. mesto. Novost na lestvici sta še King Kong ter The Dubbeez. Če smo vsi mislili, da se bo nova lestvica "Riddim-ov" spreminjala največ, nam je ta mesec pokazal nasprotno. Štiri od petih mest na lestvici ostajajo nespremenjena. "Gratitude riddim", ki je last Irievibrations je lestvico zapustil, zamenjal pa ga je "Yaad N Abraad", ki se je uvrstil na peto mesto.

  Riddim Charts March 2018

  Seveda pa je najbolje, da kar sami prelistate celotno revijo in si na portalu YouTube zavrtite najnovejšo lestvico! 

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.