September 23, 2019

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  aweekendblockparty1

   

  A Weekend Block Party -nov zagrebški festival na prostem, ki bo potekal med tem prazničnim vikendom od 30. marca do 1. aprila v The Garden Brewery, napoveduje pomlad in toplejše vreme z legendarnimi Lee Scratch Perry in Mad Professora live ter Pharoahe Monch. Weekend Block Party bo odlikoval odličen glasbeni set in nastopajoči, ki jo sestavljajo mednarodno priznani umetniki in lokalni izvajalci, vsi skupaj z odlično hrano, obrtjo piva, delavnicami, umetnostjo in napovedovanjem poletnih festivalov, sosesko zabavo na pivovarskem dvorišču.

  AWeekendBlockP timeline all square 2

  Odlična glasbena postavitev je razdeljena na tri dni: plesni petek, dub soboto in hip-hop nedeljo. Festival bodo otvorili Zagreb All Stars DJs, nekateri od najbolj znanih zagrebških imen Felverj, Sergej, Ivona Kovačević, Ilija Rudmana, Grima, Nicka in Pepi in to vse od 18 do 4 zjutraj.

  Celodnevno, Dub subota 31. marca, bo zaznamovala živa glasbena legenda Lee Scratch Perry, ki se bo v živo pridružila producentskemu geniiju Mad Professor-ju. Lokalna podpora sta Dubolik & Lo Peaks, dr. Obi & Anja G, One Dread in Bass kulture Sound System.

  Hip-hop je skupno ime za glasbeno selekcijo v nedeljo 1. aprila, ki se začne v 14 urah in traja vse do 2 uri. Pharoahe Monch, mednarodno cenjen hip-hop umetnik iz Amerike, posreduje svoje kompleksna besedila in brezhibne rime, poleg njega pa so No Fakin DJ-ji, Mad Nice, Phat Phillie in Hrvaška Funk Delegacija.

  Hip-hop nedeljo bo obogatila tudi prezentacija DJ delavnice, katero vodi DJ Venom, klubski DJ in večkratni prvak Hrvaške, kot tudi finalist svetovnega in evropskega prvenstva. Plesna šola Funkadelik bo pokazala »street« in klubske stile plesa in njihov razvoj skozi funk, brake, hip-hop, house in dancehall glasbo. Cela hip-hop nedelja ne bi bila popolna brez graffiti umjetnikov, ki bodo poskrbeli za posebno vizualno dimenzijo dogajnja. Ulične zabave pa ni brez pravega žara! Poskrbljeno tudi za vegeterjance!

  Vstopnice so navoljo v sistemu Entrio.hr (TUKAJ) V predprodaji jih lahko kupite za 220 HRK, za vse dni, petkova vas bo stala 70 HRK za soboto in nedeljo pa vsaka po 90 HRK. Nakup v predprodaji vam pravtako prinese 10% popust za Seasplash in Love International festivala. Več informacij pri organizatorju.


  Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/403575426759255/

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pred nami je nova izdaja spletne revije ter lestvic Global Reggae Charts!

  Front Cover March 2018

  11. izdaja spletne revije Global Reggae Charts je že pred nami! Tokrat izpostavljeni glasbenik je hitro rastoča zvezda Micah Shemaiah, ki se je z albumom "Roots I Vision" uvrstil na drugo mesto lestvice albumov. To je prepričalo tudi urednike revije, da ga ta mesec izpostavijo in namenijo naslovno sliko. V reviji vas čaka tudi naslednji od člankov "Reggae Careers in the Internet Age". Pogovarjali so se z Philipp Kausejem, voditeljem oddaje Rastashock Radio Show, ki se predvaja na nemškem Radiu Z. Seveda pa boste v reviji našli tudi nove lestvice "Single", "Album" ter "Riddim". 

  Single Charts March 2018

  Na "Single" lestvici je kar precej novega! Pesem "Help the weak", ki jo izvajata Chronixx in Capleton je zasedla prvo mesto, med tem, ko si je drugega in tretjega prisvojila Koffee. Po osmih mesecih je lestvico zapustila pesem "Can't Breathe", a si je Kabaka Pyramid s pesmijo "Borders feat. Stonebwoy" že zagotovil novo mesto na lestvici. Nove so še pesmi izvajalcev po imenu Micah Shemaiah, Protoje, Joe Pilgrim & theLigerians, Dre Island, King Kong ter Shaggy feat. Sting, ki so razvrščeni od 9. do 14. mesta. Katchafire ter Tarrus Riley pa sta na 19. in 20.

  Album Charts March 2018

  Na lestvici albumov ni veliko sprememb. Dubmatix so z albumom Sly & Robbie "Overdubbed" prišli iz 7. na 1. mesto, Micah Shemaiah pa zaseda 2. Randy Valentine je iz 1. padel na 5., Hollie Cook pa je naredila največji skok, saj je iz 18. prišla na 6. mesto. Novost na lestvici sta še King Kong ter The Dubbeez. Če smo vsi mislili, da se bo nova lestvica "Riddim-ov" spreminjala največ, nam je ta mesec pokazal nasprotno. Štiri od petih mest na lestvici ostajajo nespremenjena. "Gratitude riddim", ki je last Irievibrations je lestvico zapustil, zamenjal pa ga je "Yaad N Abraad", ki se je uvrstil na peto mesto.

  Riddim Charts March 2018

  Seveda pa je najbolje, da kar sami prelistate celotno revijo in si na portalu YouTube zavrtite najnovejšo lestvico! 

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Ras Mc Bean in skupina Soulcraft izdali prvo pesem ter videospot z naslovom "BOOTS TRACKS", ki napoveduje tudi prihod novega albuma, ta pa naj bi luč sveta zagledal maja 2018!

  SoulcraftPR2

  Ena najprepoznavnejših reggae skupin na Balkanu Soulcraft je objavila novo pesem "Boots Tracks" na kateri se, kot nov pevec skupine predstavi Ras Mc Bean! Kdo so, zakaj so in kako je prišlo do skupnega sodelovanja, smo vam izdali že v predstavitvi skupine in pevca, le to pa si lahko ogledate in preberete TUKAJ. Povemo pa vam lahko, kako hitro so album posneli! Skupina Soulcraft je pevca povabila v Beograd, kjer so v dveh nedeljah meseca decembra 2017 posneli 15 novih pesmi! Glasbo za skupino pišeta Slobodan Đukić in klaviaturist Vladimir Krkljuš, ki je tudi producent albuma. Vokal je prevzel novi pevec skupine Ras Mc Bean, ki seveda tudi spiše besedila za pesmi! Navdušen s kakovostjo in nad skupnim sodelovanjem se je tako tudi Ras Mc Bean odločil postati trajni član skupine Soulcraft! "Boots Tracks" je prva pesem in videospot, ki najavlja nov album, ta pa bo izšel maja 2018 pod založbo Ammonite Records. Spot so snemali v dveh državah na različnih koncih našega planeta. Pjetro Coanini je snemal v New Yorku, Vrtke Lazarević in Vladimir Dražić pa sta ostalo posnela v Beogradu. Za pomožni vokal v pesmi "Boots Tracks" je svoj glas prispevala še Kristina Kovač.

  "Pričakujem, da bo ta reggae album en izmed boljših v Evropi" je povedal Ras Mc Bean za beograjski portal Gle.

  "V veliko čast in zadovoljstvo nam je, da je Ras Mc Bean član naše skupine," pove bobnar Dejan Utvar. "Delo z njim v studiu je vedno kreativno in intenzivno. Z nestrpnostjo pričakujem zdaj naše koncerte." 

  Več o skupini Soulcraft izveste na njihovih straneh: 

  Facebook

  YouTube

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pred nami je 10. izdaja revije ter lestvic Global Reggae Charts!

  Front Cover February 2018

  16. Februarja letos je dopolnila 18 let, s kar dvema mestoma na "Single" lestvici, med prvimi desetimi pa si je seveda prislužila tudi naslovno stran ter prispevek o njenem ustvarjanju! Govora je o novi vzhajajoči zvezdi reggae glasbe z Jamajke, pevki, ki si je nadela ime Koffee. Če za mlado glasbenico še niste slišali, vam zagotavljamo, da bo o njej zagotovo še veliko govora! A ker je pot do uspeha težka ter dolga in za marsikoga danes ni lahko iz lastne glasbe narediti uspešno in dolgo trajajočo kariero, so se pri Global Reggae Charts odločili, da v revijo dodajo serijo člankov "Reggae Careers in the Internet Age". V tem prispevku bodo poskušali razumeti spremembe, ki se dogajajo na glasbeni sceni, od kar smo vstopili v nekakšno digitalno dobo distribucije glasbe ter kako danes na vseh družabnih omrežjih najbolje promovirati lastno glasbo! Seveda jim lahko tudi vi pošljete vprašanja, ali pa predlagate zanimive teme na spletni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.!

  "Single" lestvica ni dobila veliko novih uvrstitev. Alborosie je še vedno trdno na prvem mestu, Koffee in njena druga pesem " Raggamuffin" je zasedla desetega, po treh mesecih na dvajsetem mestu pa so se New Kingston povzdignili na enajstega. Povratnika na lestvici sta Lila Iké na šestem ter Macka B z "Wha Me Eat (Remix)" na štirinajstem. Novost na "Single" lestvici sta še francoski glasbenik Joe Pilgrim & the Ligerians s pesmijo "Migrants"  in ameriška skupina Stick Figure z "Easy Runaway".

  Single Charts February 2018

  Na lestvici albumov je sprememb malo več! Po treh mesecih na lestvici je prvo mesto zasedel Randy Valentine in album "New Narrative". Dva albuma na lestvici vsebujeta imeni legendarnega dua Sly & Robbie! Prvi od Dubmatix, ki je nekakšen "remix" Sly & Robbie produkcij in nosi naslov "Overdubbed", drugi pa je album "One Love Vibration" francoske glasbenice Mo'Kalamitye na katerem sta oba sodelovala! Novi na lestvici so še Royal Sounds, Hollie Cook ter Iba Mahr. 

  Album Charts February 2018

   

   

   

  Lestvica "Riddim" je v reviji šele drugič, a že zdaj je razvidno, da se bo ta lestvica spreminjala veliko hitreje kot ostale! Tri od petih mest na lestvici so zasedle čisto nove produkcije, ena od njih pa je zasedla celo prvo mesto! To je "Nice & Easy Riddim", delo Oneness Productions! A seveda bo najbolje, da si celotno revijo pogledate kar sami! "Single" lestvica pa vas vedno čaka na YouTube portalu!

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  amplifayah

   

  Z začetkom leta 2018 se je v Zagrebu ustanovila založniška platforma za uveljavljene dub in reggae producente in glasbenike Amplifyah Music. Namen je podpreti in promovirati le te na lokalni, evropski in tudi svetovni sceni. S tem želijo izboljšati in še bolj razviti lokalno reggae skupnost, podpirati glasbenike na njihovi kreativni poti in razširiti glas o hrvaškem reggae dogajanju tudi izven meja. Prvi EP je že izšel v prvi polovici februarja.

  Na njem najdete 2 pesmi »Bang!Bang!« in »Raggamuffin« s pripadajočima »dub« verzijama. EP je sproduciral, zmiksal in masteriziral Dr. obi. Gre za zelo znanega hrvaškega tonskega tehnika in tudi člana poznane Bamwise skupine. Za besedila in vokale pa je poskrbela mlada pevka Anja G.

   

  anjagobi

   

  Dr.obi je začel svoje glasbeno popotovanje leta 2005 s svojim še aktivnim glasbenim projektom Jahstice sound. Od samega začetka glasbenega udejstvovanja je član najvplivnejših in največjih reggae in dub projektov na Hrvaškem. Svoje znanje z zvočnim inženiringom je pridobil z Digitron Sound Systemom. Trenutno deluje kot tonski tehnik in inženir za razne skupine iz Hrvaške Zaposlen je kot glavni zvočni inženir (main sound engineer  op. a.) v Pozitivan Ritam podjetju, ki je so-organizator Demensions in Outlook festivala. Prav tako je glavni tehnik na Seasplash festivalu. Šele leta 2017 pa se je posvetil ustvarjanju lastne produkcije, prav z Anjo G.

   

  Anja G mlada prihajajoča vokalistka, ki je izdala svojo prvo pesem »The Meaning« leta 2017 prav tako z Dr. obi-jem. Lansko leto je veliko nastopala med drugim tudi na Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage in Italy, kot tudi na veliko lokalnih koncertih in zabavah. EP, ki vam ga predstavljamo pa je njena prva uradna izdaja in po slišanem sodeč, ne zadnja.

  Inspiracija za EP izhaja iz socialne, politične in tudi ekonomične situacije, kot tudi iz vsakodnevnih dogodkov iz življenja. EP prikazuje, kako vsestranska je njuna glasba, kjer najdete tako »roots«, kot tudi »digital« slog

   

  .

  01. Bang!Bang! (3.09)
  02. Dub!Bang! (3.12) 
     03. Raggamuffin (3.12) 
     04. Dub a muffin (3.16) 


  Založba: AmpliFyah Music  
  Žanr: Dub / Reggae 
  AM#001
  Izdano: February 2018.     
  Format: EP   
  Dizajn: Marko Pinjuh illustration. 

  Ep lahko poslušate in kupite na  Bandcamp &  Soundcloud.
  Sledite AmpliFyah Music na Instagram &  Facebook.

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni