Maj 25, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  GRC Logo black big

   

  Nov mesec, nova izdaja "Global Reggae Charts Magazine"!

   

  Tokrat zaradi rahlih sprememb malo tanjša edicija, a obljubljajo, da gre za enkraten primer. Ta mesec lahko najdete v izdaji pogovor z Romain Virgo-om, čigar nov album "Lovesick" je debitiral na tretjem mestu v prejšnji izdaji. Na samih lestvicah je opaziti veliko novitet, najbolj pa dominira Kabaka Pyramid. Le - ta je izdal nov album "Kontraband", ki je zasedel prvo mesto med albumi. Prav tako na lestvici "singlov" najdete tri njegove pesmi. Več pa lahko prelistate v sami izdaji.

   

   

   

   

  Kot nakazuje ime (Global Reggae Charts op., a.) postaja resna globalna lestvica, kar nakazuje to, da glasovi prihajajo iz kar 25 različnih držav, kot tudi to, da same izdaje prihajajo iz celega sveta. Najdemo lahko Mellow Mood in Alborosie-ja iz Italije, Dactah Chando-a iz Španije, Joe Pilgrim & the Ligerians iz Francije, Dubmatix-a iz Kanade, Sly & Robbie-ja z Jamajke, Stinga, Charlie P in Alpheus predstavljajo V. Britanijo, Havana meets Kingston pa sodelovanje Jamajke, Kube in Australie. Prevladujejo pa še vedno imena kot so Chronixx, Protoje, Capleton, Damian Marley, Ziggy Marley, Beres Hammond, Tarrus Riley, Raging Fyah, Dre Island, I-Octane, Shaggy, Etana in drugi, ki zastopajo barve Jamajke. 

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Brain Holidays skupina ni nikakršna neznanka pri nas, saj so kar pogosti gostje v Sloveniji. Tudi na naših straneh smo vam jih že predstavljali (TUKAJ), kot tudi v sodelovanju z ekipo RiddimOperator Oddaja posneli video intervju. Verjetno gre trenutno za najaktivnejšo hrvaško reggae skupini, kot tudi eno najinovativnejših. Prav z zadnjim projektom prikazujejo le-to. Izdali so posebno edicijo prejšnjega albuma z osveženimi podlagami.

   

   

  Remiksano izdajo "System Erorrja" so zaupali številnim priznanim producentom, ki nastopajo širom sveta, med njimi pa lahko najdemo tudi slovenske predstavnike, bolj natančno predstavnika - Roots in Session Sound. Poleg njiju se pojavijo še domači producentje iz Hrvaške, Dr. Obi, Jah Billah, Banana Zvuk. Najdete lahko tudi znamenitega Perch Neila, človeka, ki že več kot 30 let vodi britanski kolektiv Zion Train, kot tudi Krak in Dub kot predstavnike Francije.

  BHremix  Če vam je bil všeč album "System Error", o čemer ne dvomimo, vam bodo definitivno tudi "Sxstem Error - Remix Side" z malo bolj poskočnimi in svežimi melodijami in predelavami. Kot nalašč za prihajajoče poletje, kaj ne?

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Kot smo vam na naših straneh že pisali (TUKAJ)  je ena prepoznavnejših reggae skupin na balkanu, Soulcraft, združila moči z zelo talentiranim pevcem Ras Mc Bean-om, katerega smo vam prav tako že predstavljali na naših straneh. Skupaj so posneli album "Reggae On a Mission", ki je 21.5. 2018 izšel za neodvisno založbo Ammonite Records. V mnogih pogledih je ta album edinstevn in prvi na srbski glasbeni sceni. Je pokazatelj, da imajo danes glasbeniki v Srbiji kreativni in produkcijski potencial, da lahko sodelujejo tudi z vrhunskimi svetovnimi glasbenimi umetniki. 

   

  Ras Mc Bean Soulcraft Album release promo


  Album je bil posnet konec leta 2017 v beograjskem studiu "Blaze", med tem ko je miks in mastering narejen v studiu "Sick Touch". Avtorja glasbe sta Slobodan Đukič in Vladimir Krkljuš, ki je tudi glasbeni producent tega projekta. Poleg že omenjenih so člani skupine Soulcraft je bobnar Dejan Utvar in bas kitarist Damjan Ćirilović. Besedila je prispeval Ras Mc Bean. 

   

  Ras Mc Bean Soulcraft Reggae On A Mission 1400x1400

   

  Po prvem napovednem videu, katerega smo vam prav tako že predstavljali (TUKAJ) za pesem "Boots Track" objavljen marca letos, so sedaj posneli še video za pesem "Give Thanks For Life", za katerega smo prepričani, da bo veliko  pripomogel pri promociji novega albuma. 

   

   

   

  “Reggae On A Mission” YouTube celoten album: https://bit.ly/2s0FiVD

   

  FACEBOOK https://goo.gl/Y2TybO

  YouTube https://goo.gl/wLKYaT

  Info Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Global Reggae Charts praznuje prvi rojstni dan!

  GRC Logo black big

  Leto dni nazaj je luč sveta zagledala prva Global Reggae Charts spletna revija ter njene prve glasbene lestvice. Celoten projekt smo predstavili tudi mi, predstavitev pa najdete TUKAJ. Poglejmo, kaj prinaša 13. izdaja revije, ki je danes dobro zasidrana v reggae svetu z mnogimi podporniki, med katerimi je tudi portal Reggae.Si! Tokrat je naslovnico prevzel veteran King Kong, ki se je na lestvici albumov uvrstil na prvo mesto z izdanim "Repatriation". Seveda pa niso pozabili na serijo člankov "Reggae Careers in the Internet Age" ter "Business Insight", kjer si lahko preberete marsikaj zanimivega!

  Single Charts June 2018 

  Na "single" lestvici so največji zmagovalci Raging Fyah, ki so iz 20. mesta skočili na 1. mesto s pesmijo "Rebel". Novosti na lestvici ta mesec so Samory I, Kabaka Pyramid, Freddie McGregor in Cocoa Tea.

  Album Charts June 2018

  Lestvico albumov pa se je kar precej spremenila v primerjavi iz prejšnjega meseca. Kot smo omenili je King Kong zasedel najvišje mesto, sledi mu Etana, 3. mesto pa zaseda Romain Virgo, ki se je z novim albumom "Lovesick" uvrstil takoj na lestvico. Novi so še Mellow Mood, Alpheus, Shaggy & Sting, Joe Pilgrim & the Ligerians, I-Octane, Moja ter Javada.

  Riddim Charts June 2018

  Tudi "riddim" lesvica je malce drugačna. "Yaad N Abraad" je na prvem mestu, "Anti- Racism Riddim" je na drugem, zadnja tri mesta pa so novi "riddim-i". To so "Top Shelf Riddim", "Rudeboy Skank Riddim", ter "Mighty Roots Riddim". Seveda pa je najbolje, da si revijo prelistate sami! 

  Single lestvico pa si lahko poslušate tudi na YouTube portalu!

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.