Februar 25, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Trinajst članska žirija se je odločila, zmaga gre v Bolivijo. 

   

  Ircp 1

  Šestega grafičnega natečaja International Reggae Poster Contest je konec in organizatorji z veseljem predstavljajo vse zmagovalne grafike 2017 - 2018. Natečaj je tekmovanje, ki združuje reggae glasbo ter likovno in grafično umetnost, hkrati pa je nekakšno praznovanje internacionalne reggae kulture, glasbe ter pomembnih sporočil, ki nam jih reggae glasba nudi. Letos so prejeli kar 1060 posterjev iz 68 držav z vsega sveta, ali je med njimi tudi Slovenija, pa ni znano. Vseh 1060 prejetih je pregledala in ocenila 24-članska žirija, ki je izbrala najboljše, zmagovalce pa je nato razglasila finalna 13-članska žirija in tako smo dobili sto najboljših ter enega finalnega zmagovalca. Najboljših sto so razdelili na dve kategoriji in sicer 60 zmagovalcev je profesionalnih grafičnih oblikovalcev, 40 grafik pa so oblikovali študentje. Glavno nagrado, potovanje na Jamajko pa je lahko prejel le eden. 

  IRPC2017 Winner Vinicio Sejas

  Zmagovalec med zmagovalci je Vinicio Sejas iz Bolivije z zgornjo grafiko!

  Ircp win

   

  Na žalost tudi letos med finalisti ni pristala nobena grafika iz Slovenije, a možnost za to bo že naslednje leto! Prav tako pa je znana tudi prva lokacija letošnje razstave uvrščenih grafik. To si boste lahko ogledali, če se odločite in odpotujete v Anglijo, natančneje v mesto Liverpool na večkrat nagrajen festival Positive Vibration - Festival of Reggae, kjer boste poleg razstavljenih grafik lahko uživali v koncertih glasbenikov, kot so Lee “Scratch” Perry, Roni Size, Sister Nancy, Macka B, Adrian Sherwood, Misty in Roots, Seani B & Rory Stone Love, Don Letts, Capital Letters, Dub Pistols, Dreadzone, Blacker Dread, Carroll Thompson in še mnogo drugih! No, vseh 100 + 1 grafiko si lahko ogledate na uradni spletni strani IRCP natečaja - TUKAJ!

  Ircp

   

  Prav tako pa si lahko tam preberete kaj več o samem natečaju, ustanoviteljih in zakaj sploh natečaj obstaja. V malo skrajšani obliki pa smo vam le tega predstavili tudi mi, članek pa si lahko preberete - TUKAJ!  

   

  ZMAGOVALCI INTERNATIONAL REGGAE POSTER CONTEST NATEČAJA 2017 - 2018

  Najboljša grafika: Vinicio Sejas – Bolivija

  Pofesionalna kategorija:

  1. mesto: Naufan Noordyanto – Indonesija
  2. mesto: Fonzo Moto – Nemčija
  3. mesto: Rúben Pereira – Portugalska

  Študentska kategorija: 
  1. mesto: Adriana Garcia – Bolivija
  2. mesto: Jiheng Liu – Kitajska
  3. mesto: Myrto Giotakou – Grčija

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Sobota 19. 5.  se sliši kot nalašč za začetek nove sezone na legendaRni trdnjavi Punta Christo, ki se nahaja v Štinjanu poleg Pule/Pulja na Hrvaškem in kamor zaide veliko Slovencev vsako leto. Prav na tej lokaciji se tudi odvijajo festivali SeaSplash, Dimension in Outlook, o katerem smo vam tudi že večkrat pisali (TUKAJ).

  fort.danijel

  (Foto: Danijel Kiršić)

   

  rdnjava Punta Christo je zgrajena v sredini 19. stoletja, bolj natančno leta 1862, na istoimenskem polotoku v bližini Pulja in na vhodu v puljski zaliv, nasproti nacionalnega parka Brijoni. Bila je največja in najmočnejša obalna utrdba Avstro-Ogrske artilerije. Sama trdnjava se razprostira na več kot 10.000 kvadratnih metrih in je bila po drugi svetovni vojni zapuščena. Zadnjih 16 let živi v ritmu odlične glasbe, koncertov, festivalov in predvsem pozitivne energije. 

   

  Nova sezona se začenka z 3ple Dubble Tubble zabavo, letos kar na treh odrih, kjer se bodo publiki predstavili vodilni puljski predstavniki bass/house/techno/psytrance/reggae scene.

  3ple Dubble Trubble Party 19 05 18 poster3


  Seasplash Festival floor: 
  (powered by Munchies Sound System)
  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  207
  facebook.com/207music/
  soundcloud.com/207-production

  Arboretum Kolektiv
  facebook.com/ArboretumKolektiv/
  soundcloud.com/arboretum-kolektiv
  mixcloud.com/ArboretumKolektiv/

  Brada Selecta
  soundcloud.com/the_flippin
  mixcloud.com/Brada/

  PulaP Reggae Station 
  facebook.com/pulap.reggae.station/?fref=ts

  Vibrations Addict
  facebook.com/vibrationaddict/

  Munchies Sound System
  facebook.com/munchiessoundsystem
  mixcloud.com/munchiessoundsystem/
  soundcloud.com/munchies-soundsystem


  Slurp! festival floor:
  (powered by Seasplash Sound System)
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 

  Alen Sforzina
  facebook.com/AlenSforzina/
  soundcloud.com/sforzina
  beatport.com/artist/alen-sforzina/62869

  Lemon Inc
  soundcloud.com/lemon-inc
  facebook.com/djLemonInc/

  Adoo + Poco Loco
  facebook.com/adoo.music/
  soundcloud.com/admir_adoo
  facebook.com/bega123/
  soundcloud.com/andrej-bega

  Rich + Bebetto
  soundcloud.com/dj-rich-2
  soundcloud.com/dj-bebetto
  mixcloud.com/borisbebetto/

  Ivan Belšak - warm up!
  facebook.com/ivanbelsak1991


  Psygendering floor: 
  (powered by Seasplash Sound System)
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  Too Faar - live!
  facebook.com/toofaarmgk/
  mgkmusica.com/

  Sale
  facebook.com/sasa.bozic.94

  Da Li
  soundcloud.com/djdali1
  facebook.com/dali.daly17

  System Lock
  soundcloud.com/systemlock
  mixcloud.com/systemlock/

  G-Loop - live!
  facebook.com/100g.loop/

  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  www.fortpuntachristo.net
  www.seasplash-festival.com
  www.slurpfestival.com
  www.dimensionsfestival.com
  www.outlookfestival.com

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  zap pow 2018

   

  Oživljanje skupin in ponovna združevanja so po navadi izgovori obupanih glasbenikov, da podoživijo staro slavo in zaslužijo kaj denarja. Tipična zgodba, ki pa ne velja za ZAP POW. Inkarnacija skupine leta 2016 je bila vse prej kot to. Prvotni člani Dwight Pinkney, OD, Glen DaCosta, Richard Johnson in Leebert Gibby Morrison so se združili skupaj z "all-star" ekipo mladih talentiranih glasbenikov. Geoffrey Star na mikrofonu, Everol Wray na trobenti, Fiona Forrest, kot "back" vokalistka in Arnaldo Bolt na bobnih, nadaljujejo pot ene najbolj relevantnih in pomembnih skupin v reggae zgodovini.

   

   

   

  ZAP-POW - Again služi kot opozorilo starejšim ljubiteljem skupine, kakšno moč je imela skupina, kot tudi novim generacijam, da je reggae še kako relevanten in mogočen. Album vsebuje 8 novih avtorskih pesmi, ki jih je "zmiksal" z Grammyem nagrajeni Christopher Daley - "Quiet Giant" in tudi 7 standardnih posnetkov iz zlate ere skupine. Poznavalci in ljubitelji boste navdušeni nad instrumentalno steppers klasiko " Sweet Loving Love", Pinkney-evo reggae klasiko "How Could I Live" in svetovnega hita "This is Reggae Music" ter drugih. Ena od glavnih prednosti ZAP-POW-a ostaja navdušenje in energija skupine kar je sijajno opazno v Pinkney-ovem kitarskem delu, Gibbyjevem bas in kitarskem prispevku, odličnem solistu DaCosta in brezhibnih aranžmajev, ki poplesujejo po različnih reggea žanrih.

   

  "The album is a masterfully crafted piece of work. The balance of stunning new tracks and wise selection of a brimming catalogue scores on all levels"
  - Robert Heilman, Reggae-Vibes.com

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Nova aprilska izdaja Global Reggae Charts magazina!

  Najnovejša izdaja magazina Global Reggae Charts je pred nami. Ta mesec je glavna zvezda Etana, ena izmed dobro uveljavljenih reggae glasbenic, ki je s svojim novim albumom z naslovom "Reggae Forever" zasedla tretje mesto na lestvici albumov. V prispevku "Reggae Careers in the Internet Age" je fokus na tako imenovanem "streamanju" in "playlistah", govorili pa so z Vladimirjem Zavialov-om iz Ruske reggae platforme Daily Vibes. V reviji najdete tudi novo sekcijo imenovano "Business Insight", kjer se pogovarjajo z uspešnimi ljudmi v reggae industriji, da bi pridobili nekaj notranjih pogledov in informacij, kako biti danes uspešen. Tokrat so se pogovarjali z Mathieu Dassieu-em, izvršnim direktorjem založbe Baco Records iz Francije.

  Single Charts April 2018

  Na lestvici novih pesmi ali "Single" lestvici se ni kaj veliko spremenilo. Veliko pesmi je bilo na njej že prejšnji mesec. Capleton in Koffee še vedno vodita lestvico, Protoje in pesem "Bout Noon" pa je zlezla na tretjega. Prva novost na lestvici je šele na 14. mestu, to pa je Bryan Art s "Can't Cut We Vibes" o katerem smo pisali tudi mi, več pa si preberite TUKAJ. Novi na lestvici so še Mellow Mood, hčerka Dennis Browna, Marla Brown in skupina Raging Fyah.

  Album Charts April 2018

  Na lestvici novih albumov je situacija podobna. Na vrhu si mesta izmenjavajo Micah Shemaiah in Dubmatix s Sly & Robbiem, Etanin novi album "Reggae Forever" pa je zasedel tretjega. Novi so Bushman na enajstem, Alam na štirinajstem, Vibronics na petnajstem in Richie Phoe na dvajsetem mestu.

  Riddim Charts April 2018

  Tudi "Riddim" lestvica ostaja stabilna. "Nice & Easy Riddim" že tretji mesec zaseda tretje mesto, sledi mu "Yaad N Abraad Riddim" in "Civil Rights". Nov je "Unity Riddim" na četrtem in "Anti-Racism Riddim" od Giddimani Records, ki stojijo tudi za "Civil Rights Riddim" na petem mestu. Seveda pa je najbolje, da kar sami prelistate celotno revijo in si na portalu YouTube zavrtite najnovejšo lestvico! 

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Peti "Natural Mystic Festival" se bo, kot vsako leto nahajal na hribu Ždreban, le 2 km stran od Gornjega Milanovca in postavljen v čudovito naravno okolje, ki bo pripravljen pozdraviti vse ljubitelje reggae glasbe, narave in kampiranja.

  natur mystflyr

   

  Ker si prizadevajo organizatorji narediti mednarodni festival kot pomembno destinacijo za glasbo in kulturo reggae in ob upoštevanju uspeha prejšnjih izdaj, so letošnji Natural Mystic podaljšali na kar štiri dni! Otvoritvena slovesnost je v petek, 27. aprila, v Kulturnem domu Gornji Milanovac, kjer bo nastopil srbski legendarni "Del Arno Band", od 28. aprila do 1. maja pa se bo celoten dogodek preselil na hrib Ždreban. Fenomenalen glasbeni program, ki so ga pripravili, postavi Natural Mystic Festival na zemljevid pomembnejših reggae festivalov v okolju. Slišali boste lahko imena kot so SKARRA MUCCI, HORNSMAN COYTE, SASSJA, JAHMESSENJAH, DANNY RANKS, BAGGA SOUND,... in mnogo drugih!

  Naj vas spomnimo, da je vhod in kamping brezplačen in da organizatorji obljubljajo, da tako tudi vedno bo!

   

  skarra

   

  Facebook dogodek

  Uradna Facebook stran organizatorjev

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.