Avgust 19, 2019

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Sobota 19. 5.  se sliši kot nalašč za začetek nove sezone na legendaRni trdnjavi Punta Christo, ki se nahaja v Štinjanu poleg Pule/Pulja na Hrvaškem in kamor zaide veliko Slovencev vsako leto. Prav na tej lokaciji se tudi odvijajo festivali SeaSplash, Dimension in Outlook, o katerem smo vam tudi že večkrat pisali (TUKAJ).

  fort.danijel

  (Foto: Danijel Kiršić)

   

  rdnjava Punta Christo je zgrajena v sredini 19. stoletja, bolj natančno leta 1862, na istoimenskem polotoku v bližini Pulja in na vhodu v puljski zaliv, nasproti nacionalnega parka Brijoni. Bila je največja in najmočnejša obalna utrdba Avstro-Ogrske artilerije. Sama trdnjava se razprostira na več kot 10.000 kvadratnih metrih in je bila po drugi svetovni vojni zapuščena. Zadnjih 16 let živi v ritmu odlične glasbe, koncertov, festivalov in predvsem pozitivne energije. 

   

  Nova sezona se začenka z 3ple Dubble Tubble zabavo, letos kar na treh odrih, kjer se bodo publiki predstavili vodilni puljski predstavniki bass/house/techno/psytrance/reggae scene.

  3ple Dubble Trubble Party 19 05 18 poster3


  Seasplash Festival floor: 
  (powered by Munchies Sound System)
  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  207
  facebook.com/207music/
  soundcloud.com/207-production

  Arboretum Kolektiv
  facebook.com/ArboretumKolektiv/
  soundcloud.com/arboretum-kolektiv
  mixcloud.com/ArboretumKolektiv/

  Brada Selecta
  soundcloud.com/the_flippin
  mixcloud.com/Brada/

  PulaP Reggae Station 
  facebook.com/pulap.reggae.station/?fref=ts

  Vibrations Addict
  facebook.com/vibrationaddict/

  Munchies Sound System
  facebook.com/munchiessoundsystem
  mixcloud.com/munchiessoundsystem/
  soundcloud.com/munchies-soundsystem


  Slurp! festival floor:
  (powered by Seasplash Sound System)
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 

  Alen Sforzina
  facebook.com/AlenSforzina/
  soundcloud.com/sforzina
  beatport.com/artist/alen-sforzina/62869

  Lemon Inc
  soundcloud.com/lemon-inc
  facebook.com/djLemonInc/

  Adoo + Poco Loco
  facebook.com/adoo.music/
  soundcloud.com/admir_adoo
  facebook.com/bega123/
  soundcloud.com/andrej-bega

  Rich + Bebetto
  soundcloud.com/dj-rich-2
  soundcloud.com/dj-bebetto
  mixcloud.com/borisbebetto/

  Ivan Belšak - warm up!
  facebook.com/ivanbelsak1991


  Psygendering floor: 
  (powered by Seasplash Sound System)
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  Too Faar - live!
  facebook.com/toofaarmgk/
  mgkmusica.com/

  Sale
  facebook.com/sasa.bozic.94

  Da Li
  soundcloud.com/djdali1
  facebook.com/dali.daly17

  System Lock
  soundcloud.com/systemlock
  mixcloud.com/systemlock/

  G-Loop - live!
  facebook.com/100g.loop/

  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  www.fortpuntachristo.net
  www.seasplash-festival.com
  www.slurpfestival.com
  www.dimensionsfestival.com
  www.outlookfestival.com

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  zap pow 2018

   

  Oživljanje skupin in ponovna združevanja so po navadi izgovori obupanih glasbenikov, da podoživijo staro slavo in zaslužijo kaj denarja. Tipična zgodba, ki pa ne velja za ZAP POW. Inkarnacija skupine leta 2016 je bila vse prej kot to. Prvotni člani Dwight Pinkney, OD, Glen DaCosta, Richard Johnson in Leebert Gibby Morrison so se združili skupaj z "all-star" ekipo mladih talentiranih glasbenikov. Geoffrey Star na mikrofonu, Everol Wray na trobenti, Fiona Forrest, kot "back" vokalistka in Arnaldo Bolt na bobnih, nadaljujejo pot ene najbolj relevantnih in pomembnih skupin v reggae zgodovini.

   

   

   

  ZAP-POW - Again služi kot opozorilo starejšim ljubiteljem skupine, kakšno moč je imela skupina, kot tudi novim generacijam, da je reggae še kako relevanten in mogočen. Album vsebuje 8 novih avtorskih pesmi, ki jih je "zmiksal" z Grammyem nagrajeni Christopher Daley - "Quiet Giant" in tudi 7 standardnih posnetkov iz zlate ere skupine. Poznavalci in ljubitelji boste navdušeni nad instrumentalno steppers klasiko " Sweet Loving Love", Pinkney-evo reggae klasiko "How Could I Live" in svetovnega hita "This is Reggae Music" ter drugih. Ena od glavnih prednosti ZAP-POW-a ostaja navdušenje in energija skupine kar je sijajno opazno v Pinkney-ovem kitarskem delu, Gibbyjevem bas in kitarskem prispevku, odličnem solistu DaCosta in brezhibnih aranžmajev, ki poplesujejo po različnih reggea žanrih.

   

  "The album is a masterfully crafted piece of work. The balance of stunning new tracks and wise selection of a brimming catalogue scores on all levels"
  - Robert Heilman, Reggae-Vibes.com

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Nova aprilska izdaja Global Reggae Charts magazina!

  Najnovejša izdaja magazina Global Reggae Charts je pred nami. Ta mesec je glavna zvezda Etana, ena izmed dobro uveljavljenih reggae glasbenic, ki je s svojim novim albumom z naslovom "Reggae Forever" zasedla tretje mesto na lestvici albumov. V prispevku "Reggae Careers in the Internet Age" je fokus na tako imenovanem "streamanju" in "playlistah", govorili pa so z Vladimirjem Zavialov-om iz Ruske reggae platforme Daily Vibes. V reviji najdete tudi novo sekcijo imenovano "Business Insight", kjer se pogovarjajo z uspešnimi ljudmi v reggae industriji, da bi pridobili nekaj notranjih pogledov in informacij, kako biti danes uspešen. Tokrat so se pogovarjali z Mathieu Dassieu-em, izvršnim direktorjem založbe Baco Records iz Francije.

  Single Charts April 2018

  Na lestvici novih pesmi ali "Single" lestvici se ni kaj veliko spremenilo. Veliko pesmi je bilo na njej že prejšnji mesec. Capleton in Koffee še vedno vodita lestvico, Protoje in pesem "Bout Noon" pa je zlezla na tretjega. Prva novost na lestvici je šele na 14. mestu, to pa je Bryan Art s "Can't Cut We Vibes" o katerem smo pisali tudi mi, več pa si preberite TUKAJ. Novi na lestvici so še Mellow Mood, hčerka Dennis Browna, Marla Brown in skupina Raging Fyah.

  Album Charts April 2018

  Na lestvici novih albumov je situacija podobna. Na vrhu si mesta izmenjavajo Micah Shemaiah in Dubmatix s Sly & Robbiem, Etanin novi album "Reggae Forever" pa je zasedel tretjega. Novi so Bushman na enajstem, Alam na štirinajstem, Vibronics na petnajstem in Richie Phoe na dvajsetem mestu.

  Riddim Charts April 2018

  Tudi "Riddim" lestvica ostaja stabilna. "Nice & Easy Riddim" že tretji mesec zaseda tretje mesto, sledi mu "Yaad N Abraad Riddim" in "Civil Rights". Nov je "Unity Riddim" na četrtem in "Anti-Racism Riddim" od Giddimani Records, ki stojijo tudi za "Civil Rights Riddim" na petem mestu. Seveda pa je najbolje, da kar sami prelistate celotno revijo in si na portalu YouTube zavrtite najnovejšo lestvico! 

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Peti "Natural Mystic Festival" se bo, kot vsako leto nahajal na hribu Ždreban, le 2 km stran od Gornjega Milanovca in postavljen v čudovito naravno okolje, ki bo pripravljen pozdraviti vse ljubitelje reggae glasbe, narave in kampiranja.

  natur mystflyr

   

  Ker si prizadevajo organizatorji narediti mednarodni festival kot pomembno destinacijo za glasbo in kulturo reggae in ob upoštevanju uspeha prejšnjih izdaj, so letošnji Natural Mystic podaljšali na kar štiri dni! Otvoritvena slovesnost je v petek, 27. aprila, v Kulturnem domu Gornji Milanovac, kjer bo nastopil srbski legendarni "Del Arno Band", od 28. aprila do 1. maja pa se bo celoten dogodek preselil na hrib Ždreban. Fenomenalen glasbeni program, ki so ga pripravili, postavi Natural Mystic Festival na zemljevid pomembnejših reggae festivalov v okolju. Slišali boste lahko imena kot so SKARRA MUCCI, HORNSMAN COYTE, SASSJA, JAHMESSENJAH, DANNY RANKS, BAGGA SOUND,... in mnogo drugih!

  Naj vas spomnimo, da je vhod in kamping brezplačen in da organizatorji obljubljajo, da tako tudi vedno bo!

   

  skarra

   

  Facebook dogodek

  Uradna Facebook stran organizatorjev

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Vibes Corner, je nova italjanska založba, ki združuje elemente Kaya Sound-a in One Love Movement-a, ponosno predstavlja Stone Juice riddim.

   

  "Riddim" je bil ustvarjen v Keniji in v živo odigran v legendarnem Tuff Gong Studiu v Kingstonu, izpod prstov članov bivše skupine Firehouse Crew. Ta legendarna skupina se je uveljavila med tem, ko je spremljala številne svetovne glasbenike. 

  stone juice

  Slišite lahko petnajst pesmi, ter nekatera največja imena jamajške in afriške glasbene scene, kot naprimer Luciano in Mikey General. Slišite lahko tudi The Sud Sound System, ki vodijo veliko skupino italjanskih glasbenikov na verziji La grande bugia. Zanimiva pesem, ki govori proti hipokritičnosti modernega sveta. 

   

  1. Attila - Real Queen
  2. Brusco ft Raphael - Live My Life
  3. Fido Guido - Can't Divide Us
  4. Krikka Reggae - Never Forget Your Roots
  5. LionD ft Bobby Hustle - Roll With The Punches
  6. Luciano - Hope And Courage
  7. Mattune ft Virtus - Disagio
  8. Mikey General - Let it Flow
  9. Natty King - Africa me Deh
  10. Bonifax & Rufino - Tempo
  11. Seamus - Make It Better
  12. Virtus - That Day
  13. Zuli - Guardie e Ladri
  14. Sud Sound System - La Grande Bugia
  15. Levysill - Do Some Good

   

   

   

   

   

  Stone Juice Riddim je druga izdaja založbe Vibes Corner, ki tako nadaljuje z uveljavljanjem svojega imena. Prva izdaja je datira v lansko poletje ko je Brusco izdal Hattori Hanzo, ki ja lohko najdete tudi na njegovem novem albumi Guacamole.

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni