Julij 14, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Katrin.

   

  "All our songs were inspired by the over sight of how the youth dem lost their way in the jungle of capitalism, slaying dem brothers and sisters without any hesitation. That brutality comes from the mindset of our so-called leaders. Especially the title track, Take It, which sums up the world's concept, putting money before life, not of Jahjah, the almighty God, Rastafari".

   

   

  Black Roots so na sceni že zelo dolgo, natančneje od 1979. Do 1990 so izdali več albumov in imeli turneje po Združenem kraljestvu in Evropi, bili so roots reggae glas ljudi, ki je od nekdaj glasno govoril proti krivicam in alienaciji. Kljub dolgi pavzi, ki so si jo vzeli po začetku svoje kariere, jih je v 2004 obudila založba Makasound, kar je ponovno zagnalo njihovo glasbeno pot. Po več kot dvajsetih letih so v 2012 izdali prvi original studijski album, On the Ground, temu pa sta sledila še dva, Ghetto Feel (2014) in Son of Man (2016).

   

   

  Nov album je izšel v začetku meseca pod lastno založbo benda Nubian Records v sodelovanju s francosko neodvisno Khanti Records. Še vedno so kritični do socialnega in političnega dogajanja in lahko bi rekli da si primernejšega časa ne bi mogli izbrati, saj je moderno suženjstvo še kako resnično in najšibkejše se še vedno odriva na rob. Tema h kateri se vračajo je tudi Afrika.
  Vsekakor nadaljujejo s stilom, zaradi katerega so prepoznavni in sporočilom, ki jih vodi že od začetka.

   

   

  Skratka, harmonični vokali in melodični roots reggae ritmi, ob katerih se vsakemu zapleše. Spodaj nekaj izbranih, če jih še niste slišali.

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Na predlog Jamajke je UNESCO dodal reggae glasbo na seznam kulturne dediščine.

   

   

  UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) je dodal reggae glasbo na seznam kulturnih institucij vrednih zaščite in ohranjanja kulture. 

  Vsako leto UNESCO doda na svoj seznam (originalno Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity) kakšno izmed kultur in letos so se jamajški predstavniki odločili prijaviti reggae glasbo. Namera jim je uspela in reggae glasba se je tako pridružila več kot 300 kulturnim tradicijam, med drugim vietnamskemu "xoan" petju, španski šoli jahanja na Dunaju, českim lutkam in mnogim drugim stvarem na seznamu.

   

   

   

  V izjavi na njihovi spletni strani je o UNESCO o reggae glasbi napisal, da je njegov prispevek k mednarodni razpravi o vprašanjih nepravičnosti, upora, ljubezni in človečnosti poudarja dinamiko elementa kot hkrati cerebralno, družbeno-politično, čutno in duhovno zavest. Temeljne družbene funkcije glasbe - kot sredstvo za socialne pripombe, katarzično prakso in sredstvo hvaležnosti za Boga - se niso spremenile in glasba še vedno deluje kot glas za vse. "

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Mesec je naokoli in čas je, da preverimo dogajanje na Global Reggae Charts lestvicah! 

   

   

  Tokratnji glasbenik, ki je izpostavljen je Perfect Giddiman, ki je ne le dober izvajalec, temveč tudi odličen producent. Met "Top 5 Riddims" je vedno prisotno kako njegovo delo in si tako tudi zasluži, da ga pobolje spoznate. Kakšne so novitete in spremembe na lestvicah in kdo kraljuje na samem vrhu pa izveste v sami reviji.    

   

  Več pa lahko izveste tudi na uradni spletni strani Global Reggae Charts: www.globalreggaecharts.com   

   

   

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Izšel je prvi hrvaški "Riddim EP" - "Bun Dem" Riddim w/ Queen Omega, Anja G & Tenna Star - za AmpliFyah Music

   

   

  Amlifyah Music prinaša glasbeno osvežitev v obliki "Bun Dem" Riddim EP, ki označuje sodelovanje z legendarno reggae vokalistko iz Trinidad in Tobaga, Queen Omega! Queen Omega se predstavlja z izjemno vokalno močjo na "Fyah Burning" pesmi. DR. Obi se je odločil končati leto 2018 z "Bun Dem" riddimom, kjer lahko slišite  Queen Omega in dve hrvaški reggae vokalistki - Anju G ("Bun Dem") in Tennu Star od One Dread ("Liberation"). Hrvaški producent drum'n'bass glasbe Filip Motovunski je bil odgovoren za masterizacijo te izdaje, za dizajn pa je poskrbel genetik Dub, ki je tudi producent, ampak v bolj dub vodah.

   

  Queen Omega prihaja iz San Fernanda v Trinidadu. H glasbi jo je spodbudila njena mati, kot dekle pa je začela tekmovati v raznih talentskih predstavah. Konec leta 2000 se je srečala s Mickey D's producentom, ki jo je odpeljal v London, posledica česar je prvenec "Queen Omega". Sledilo je še nekaj hit singlov in še en album z naslovom "Pure Love". V začetku leta 2004 je Jet Star izdal "Away From Babylon", tretji in najuspešnejši album Queen Omege. S tremi albumi in zelo cenjenimi izvedbami v živo je Queen Omega odprla pot prihajajočim roots reggae ženskim vokalom.

   

  Anja G je mlada in prihajajoča pevka iz Zagreba, ki je leta 2017 izdala svoj prvi singel "The Meaning" z Dr. Obijem. Leta 2017/18 je nastopila na najpomembnejših reggae in dub dogodkih na Hrvaškem in regiji (Seasplash Festival, Dub Lab (Slovenija), Love & Rage (Italija) in mnogi lokalni klubski večeri v Zagrebu) Njen prvi uradni EP z dvema pesmima ("Bang! Bang!" In "Raggamuffin"), je izšel na Amplifyah Music, kot tudi "Remixed" izdaja omenjenega singla. Za Woodland Records, pa predkratkim 7-palčni vinil, za japonskega producenta Dub Kazmana, ki je z Anjo G posnel vokalno verzijo z imenom "Wrong System".

   

  Tenna STAR je začela peti že kot otrok. Po končani glasbeni šoli jo je pot odpeljala v punk vode, a je kmalu odkrila ljubezen do reggae glasbe in začela je peti v skupini One Dread, v kateri še vedno deluje. Z žensko vokalno sekcijo istega benda, bolj znano kot TNT vocal forces, sodeluje z kar nekaj glasbeniki v akustičnih projektih. Od leta 2016 do oktobra 2018 je pela tudi z Brain Holidays - pioniri roots reggae glasbe na Hrvaškem. Za njo so številni koncerti na Hrvaškem in v sosednjih državah, z avtorsko glasbo pa je začela šele nedavno kot tudi del skupine One Dread in tudi samostojno.

   

   

  Label: AmpliFyah Music  
  Style: Reggae 
  AM#003
  Soundcloud: https://bit.ly/2zWEd4c
  Bandcamp: https://bit.ly/2OKIYDg
  Digital release: 15th November 2018.

   01. Anja G "Bun Dem" (3.06) 
  02. Queen Omega "Fyah Burning" (3.09)
  03. Tenna Star "Liberation" (3.07)
    04. DR.obi "Dub Dem" (3.18)  

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Rok Železnik - Željo

   


  Iz eksotičnega Trinidada in Tobaga prihaja Verse iTal, glasbenik, na katerega so v otroštvu vplivali mnogi glasbeniki – lokalna calypso legenda Lord Kitchener, kralj popa Michael Jackson in dancehall ikona Buju Banton. Selitev v Philadelphio na začetku tisočletja pa ga je izpostavila še vplivom hip-hopa. Tam je med drugim našel tudi svoj bit – Rastafari.

   

   

   

   

  Po petih letih v ZDA se je Verse vrnil domovino z glasbo v svojem srcu. Med delom kot učitelj matematike je izkoristil svoj prosti čas, da je izpopolnil svojo obrt s pomočjo producentov, prijateljev in glasbenikov, ki so videli potencial v mladem umetniku. V tem času je našel svoj značilen singjay zvok in izdal pesmi »BluePrint«, »Pon D Hillside« in večni hit »Spring Water«.

   

   


  Po zelo uspešni izdaji hita »Never Hurt«, ki ga je producirala nemška založniška hiša Culture Rock Records se je leta 2013 preselil na Nizozemsko, kjer je razvijal svojo glasbeno in profesionalno žilico. Leto kasneje je zmagal na natečaju Benelux Reggae 2014 in tako se mu je odprla pot do številnih odrov in prizorišč, med drugim je nastopil na velikih festivalih Reggae Geel in Smile Festival. Naslednje leto je s pomočjo založbe Culture Rock izdal EP »Truth And Substance«, kjer je poudaril svojo artistično vsestranskost, album pa je obenem služil kot klic k pravičnosti, ki ga najbolje povzame nalezljiva himna »Want No Part«.

   

   

   


  Nov album izide 16. novembra pri Suns of Dub založbi, ki jo vodi Ras Jammy, 


  Prednaročilo albuma je mogoče pri i-Tunes:
  https://itunes.apple.com/us/album/100-roots/1439652144

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.