Avgust 19, 2019

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Kot smo vam na naših straneh že pisali (TUKAJ)  je ena prepoznavnejših reggae skupin na balkanu, Soulcraft, združila moči z zelo talentiranim pevcem Ras Mc Bean-om, katerega smo vam prav tako že predstavljali na naših straneh. Skupaj so posneli album "Reggae On a Mission", ki je 21.5. 2018 izšel za neodvisno založbo Ammonite Records. V mnogih pogledih je ta album edinstevn in prvi na srbski glasbeni sceni. Je pokazatelj, da imajo danes glasbeniki v Srbiji kreativni in produkcijski potencial, da lahko sodelujejo tudi z vrhunskimi svetovnimi glasbenimi umetniki. 

   

  Ras Mc Bean Soulcraft Album release promo


  Album je bil posnet konec leta 2017 v beograjskem studiu "Blaze", med tem ko je miks in mastering narejen v studiu "Sick Touch". Avtorja glasbe sta Slobodan Đukič in Vladimir Krkljuš, ki je tudi glasbeni producent tega projekta. Poleg že omenjenih so člani skupine Soulcraft je bobnar Dejan Utvar in bas kitarist Damjan Ćirilović. Besedila je prispeval Ras Mc Bean. 

   

  Ras Mc Bean Soulcraft Reggae On A Mission 1400x1400

   

  Po prvem napovednem videu, katerega smo vam prav tako že predstavljali (TUKAJ) za pesem "Boots Track" objavljen marca letos, so sedaj posneli še video za pesem "Give Thanks For Life", za katerega smo prepričani, da bo veliko  pripomogel pri promociji novega albuma. 

   

   

   

  “Reggae On A Mission” YouTube celoten album: https://bit.ly/2s0FiVD

   

  FACEBOOK https://goo.gl/Y2TybO

  YouTube https://goo.gl/wLKYaT

  Info Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Global Reggae Charts praznuje prvi rojstni dan!

  GRC Logo black big

  Leto dni nazaj je luč sveta zagledala prva Global Reggae Charts spletna revija ter njene prve glasbene lestvice. Celoten projekt smo predstavili tudi mi, predstavitev pa najdete TUKAJ. Poglejmo, kaj prinaša 13. izdaja revije, ki je danes dobro zasidrana v reggae svetu z mnogimi podporniki, med katerimi je tudi portal Reggae.Si! Tokrat je naslovnico prevzel veteran King Kong, ki se je na lestvici albumov uvrstil na prvo mesto z izdanim "Repatriation". Seveda pa niso pozabili na serijo člankov "Reggae Careers in the Internet Age" ter "Business Insight", kjer si lahko preberete marsikaj zanimivega!

  Single Charts June 2018 

  Na "single" lestvici so največji zmagovalci Raging Fyah, ki so iz 20. mesta skočili na 1. mesto s pesmijo "Rebel". Novosti na lestvici ta mesec so Samory I, Kabaka Pyramid, Freddie McGregor in Cocoa Tea.

  Album Charts June 2018

  Lestvico albumov pa se je kar precej spremenila v primerjavi iz prejšnjega meseca. Kot smo omenili je King Kong zasedel najvišje mesto, sledi mu Etana, 3. mesto pa zaseda Romain Virgo, ki se je z novim albumom "Lovesick" uvrstil takoj na lestvico. Novi so še Mellow Mood, Alpheus, Shaggy & Sting, Joe Pilgrim & the Ligerians, I-Octane, Moja ter Javada.

  Riddim Charts June 2018

  Tudi "riddim" lesvica je malce drugačna. "Yaad N Abraad" je na prvem mestu, "Anti- Racism Riddim" je na drugem, zadnja tri mesta pa so novi "riddim-i". To so "Top Shelf Riddim", "Rudeboy Skank Riddim", ter "Mighty Roots Riddim". Seveda pa je najbolje, da si revijo prelistate sami! 

  Single lestvico pa si lahko poslušate tudi na YouTube portalu!

  Več o reviji in lestvicah najdete na uradnih straneh:

  Global Reggae Charts  

  Facebook

  Twitter

  Spotify

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Ko je prišla novica, da festivala, ki smo ga obiskovali v preteklosti letos ne bo, je seveda nismo bili veseli. Govora je o One Love Festival, na katerem smo bili redni obiskovalci in ki nam je postal že prav domač (TUKAJ & TUKAJ). Nas je pa razveselila novica, da se bo na istem kraju (Camping Girasole, Latisana-Lignano Sabbiadoro) odvijal drug festival in sicer Roots and Culture Festival, ki bo potekal od 26 – 29. julija.

   


  RootsAndCultureLogo

   


  Organizatorji že pridno objavljajo nastopajoče, med katerimi definitivno izstopajo Twinkle Brothers iz Jamajke, band, ki je bil ustanovljen že leta 1962. Seveda je potrebno omeniti tudi Capletona aka The Fireman, pa italijane Train To Roots in Sud Sound System, nekaj dni nazaj pa so objavili, da bo na glavnem odru nastopil tudi Addis Pablo, sin legendarnega Agustus Pablota. Seznam zaenkrat potrjenih nastopajočih lahko vidite spodaj. Vse informacije pa najdete na njihovi uradni strani   ------->  http://www.rootsreggaefestival.it/
  RootsAndCulture2018Poster

   

  P.C.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Trinajst članska žirija se je odločila, zmaga gre v Bolivijo. 

   

  Ircp 1

  Šestega grafičnega natečaja International Reggae Poster Contest je konec in organizatorji z veseljem predstavljajo vse zmagovalne grafike 2017 - 2018. Natečaj je tekmovanje, ki združuje reggae glasbo ter likovno in grafično umetnost, hkrati pa je nekakšno praznovanje internacionalne reggae kulture, glasbe ter pomembnih sporočil, ki nam jih reggae glasba nudi. Letos so prejeli kar 1060 posterjev iz 68 držav z vsega sveta, ali je med njimi tudi Slovenija, pa ni znano. Vseh 1060 prejetih je pregledala in ocenila 24-članska žirija, ki je izbrala najboljše, zmagovalce pa je nato razglasila finalna 13-članska žirija in tako smo dobili sto najboljših ter enega finalnega zmagovalca. Najboljših sto so razdelili na dve kategoriji in sicer 60 zmagovalcev je profesionalnih grafičnih oblikovalcev, 40 grafik pa so oblikovali študentje. Glavno nagrado, potovanje na Jamajko pa je lahko prejel le eden. 

  IRPC2017 Winner Vinicio Sejas

  Zmagovalec med zmagovalci je Vinicio Sejas iz Bolivije z zgornjo grafiko!

  Ircp win

   

  Na žalost tudi letos med finalisti ni pristala nobena grafika iz Slovenije, a možnost za to bo že naslednje leto! Prav tako pa je znana tudi prva lokacija letošnje razstave uvrščenih grafik. To si boste lahko ogledali, če se odločite in odpotujete v Anglijo, natančneje v mesto Liverpool na večkrat nagrajen festival Positive Vibration - Festival of Reggae, kjer boste poleg razstavljenih grafik lahko uživali v koncertih glasbenikov, kot so Lee “Scratch” Perry, Roni Size, Sister Nancy, Macka B, Adrian Sherwood, Misty in Roots, Seani B & Rory Stone Love, Don Letts, Capital Letters, Dub Pistols, Dreadzone, Blacker Dread, Carroll Thompson in še mnogo drugih! No, vseh 100 + 1 grafiko si lahko ogledate na uradni spletni strani IRCP natečaja - TUKAJ!

  Ircp

   

  Prav tako pa si lahko tam preberete kaj več o samem natečaju, ustanoviteljih in zakaj sploh natečaj obstaja. V malo skrajšani obliki pa smo vam le tega predstavili tudi mi, članek pa si lahko preberete - TUKAJ!  

   

  ZMAGOVALCI INTERNATIONAL REGGAE POSTER CONTEST NATEČAJA 2017 - 2018

  Najboljša grafika: Vinicio Sejas – Bolivija

  Pofesionalna kategorija:

  1. mesto: Naufan Noordyanto – Indonesija
  2. mesto: Fonzo Moto – Nemčija
  3. mesto: Rúben Pereira – Portugalska

  Študentska kategorija: 
  1. mesto: Adriana Garcia – Bolivija
  2. mesto: Jiheng Liu – Kitajska
  3. mesto: Myrto Giotakou – Grčija

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni