Julij 06, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V Teatro Miela, v Trstu, se ponovno obeta sound system poslastica! 

   

   

   

  Po dveh uspešno izvedenih dogodkih v Teatro Miela v letu 2018 se Rockers Dub Master Sound System vračajo z velikim imenom. Lani so gostili Channel one Sound System in Africa System of a Sound, tokrat pa v goste prihaja Mad Professor. Professor ni nobena neznanka naših odrov in se je že večkrat ustavil v Sloveniji (nazadnje  z Lee Perryjem). Tokrat pa Mad Professor prihaja v sosednji Trst.

     Mad Professor, čigar pravo ime je Neil Joseph Stephan Fraiser je prava starosta dub glasbe, ki ustvarja že od davnega leta 1979. Na svoji poti je sproduciral več kot 130 albumov in je glava svetovno priznane založbe Ariwa Records, ki je brez dvoma ena najbolj vplihnih založb in spoštovanih dub založb. Sodeloval je z giganti reggae/dub scene, kakršni so  Lee "Scratch" Perry, Sly and Robbie, Pato Banton, Jah Shaka inHorace Andy. Občasno ga pot zanese tudi izven okvirjev Reggae/dub glasbe, kot takrat ko je sodeloval skupaj z Massive Attack, The Orb, Beastie Boys, Rancid in mnogimi drugimi. Tokrat se mu bo na odru pridružil tudi Karmelody, ki je njegov sin in tudi čedalje bolj prepoznaven Mc. 

  Za podporo pred in po Mad Professorju bodo poskrbeli DubKali aka MaxKali, Rockers Dub Master, D-Vibe, Cannibal selector ter seveda ekipa Rocker Dub Master Sound Systema.

   

  Povezava do FACEBOOK dogodka: TUKAJ

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Kafinal, beseda, ki jo predvsem na Karibih povezujejo s protibolečinskimi tabletami. Tudi ime, ki si ga je Jeffery Williams izbral za ime, pod katerim nastopa in ustvarja. Izbor lahko vzamemo na duhovit način, lahko pa tudi dobesedno - glasbenik, ki lajša bolečino. 

  Sicer rojen v Spanish Townu na Jamajki, Kafinal trenutno prebiva v kanadskem Torontu. Kot veliko njegovih vzornikov in glasbenikov širom sveta je pilil svojo strast do glasbe skozi cerkev in šolo. Prvi nastopi, pravi so bili razna manjša tekmovanja talentov na rodni Jamajki. Prvi uspeh je doživel leta 2001, s pesmima “Cooking dat Pwille” in “Drive By”, ki sta bile na Jamajki zelo dobro sprejeti in sta mu priskrbeli številne nastope širom otoka, takrat še skupaj z glasbenim partnerjem Sambo. 

   

   

  Njegova selitev v Kanado se je izkazala za velik izziv oziroma kot Kafinal rad poudari, je začel na novo. Kaj kmalu je našel novo pot v umetnosti in se je pridružil Caribbean live show and performance circuits-u. V prostoru, prepletenem z lestenci in izstopajočimi si barvami je našel novo stalno občinstvo za širjenje svoje ljubezni do glasbe. Kot sam pravi, je le ta tista, ki mu napolni dušo in vzdržuje dobro voljo. Pravi, da ima rad različne žanre in nekako klišejsko med najljubše umešča Michael Jacksona, Whitney Houston in seveda Bob Marleyja. Najverjetneje od vseh se pozna prav vpliv kralja popa, kar se kaže v njegovem zvoku, slogu in nastopu, ki ga je pripeljalo do občinstva v Kanadi in po svetu.

  Lirično gledano Kafinal nadaljuje svoje delo z lahkotno, privlačno in lahko nalezljivo vsebino. Projekti, kot so “Road Tonight”, “Your Body’s Calling” in eden zadnjih, ki je nastal v sodelovanju z U-Roy-jem “Nah Complain” nadaljuje pohode po lestvicah in z zbiranjem raznih nagrad širom glasbenih postaj po svetu.

  Nagrada Juno, ki je kanadsko najvišje glasbeno priznanje, je eden vrhuncev njegove kariere. Sam to dojema kot začetek še težje poti, ki ga čaka, da upraviči to čast, ki jo je prejel skupaj z Daddy U-Royjem. Eden prvih korakov na prej omenjeni je bila pesem “Crying Our For Love”, ki je plod sodelovanja z reggae veteranom Ken Boothe-om in kraljem jamajškega dancehalla Yellowman-om.

   

   

   

  Prepričan vase in v to, da bo pustil neizbrisen pečat v glasbeni industriji, nadaljuje svojo pot. V poletju 2018 je predstavil pesem “Stunner Boss”, malo bolj up-tempo dancehall priokus. Pesem je bila lepo sprejeta a ne tako kot njegova zadnja, ki jo je posnel skupaj s Queen Ifrica. Pesem “Talk or no Talk” govori o tem ali naj bi prijatelj povedal prijatelju o prešušništvu partnerja/ice. Situacija, katera se zna zgoditi tudi v realnem življenju, in odločitev, ki nikoli ni enostavna. Inspiracija za pesem je nastala kar v realnem življenju Kafinala. Na vprašanje, zakaj si je za sodelovanje zaželel prav Queen Ifrico, odgovarja, da je edino logično, da ima taka debata tudi ženski odgovor, in to ne od kogar koli, temveč glasbenice, katere mnenje nekaj šteje. Queen Ifrica je znana kot odkrita in neposredna oseba in glede na koncept in idejo pesmi se mu je zdela edina primerna prav Queen Ifrica

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Že kot mladenič je Camar Andre Doyles, bolj znan kot Camar Flava, med odraščanjem v Kingstonu vedel, da hoče svoje življenje posvetiti glasbi. Še bolj kot to pa si je želel, da bi razvil edinstven glasbeni vpliv in slog. 

  Danes Camar Flava poje, piše, ustvarja glasbo, producira, skratka je vse stranski glasbenik. S svojo umetniško sposobnostjo konstruiranja domiselnih besedil, njegovim svežim pristopom k najnovejšim glasbenim trendom v glasbi in nedvoumni želji po preboju, je le vprašanje časa, kdaj bo izpolnil svojo otroško željo.

   

   

   


  Znan po svojih nastopih, ki kar kipijo od energije, je Camar Flava pravo utelešenje avtentičnega vsestranskega glasbenika, ki s svojimi nastopi dviguje temperature pod odri, še posebej med ženskim delom publike.
   


  Leto 2018 se je izkazalo za zelo uspešno za Camarja, saj je izdal, kar nekaj pesmi, ki so se dodobra zasidrale v ušesa dancehall in reggae oboževalcev. Zadnja izmed takih je pesem "Sekkle Nuh", ki jo je ustvaril v sodelovanju za Grammy nominiranim Kurt " Party Animal" Rileyjem. Tudi pesem "Tight Tight", ki jo je izdal v samozaložbi (Block 17 Productions) je ratala nepogrešljiva na vseh zabavah širom Jamajke. V kratkem lahko pričakujete izid pesmi "Touch Back", ki smo jo že imeli možnost poslušati in je prav všečna pesem, ki bo našla svoje mesto na marsikateri dancehall zabavi širom sveta.
  Prav tako se je letos pridružil Jambian Music Group, ki jo vodi prej omenjeni Kurt in kjer je kor producent sodeloval z glasbeniki, kot so Gyptian, Franz Capone, Karlito Graffix, ... 

   

   

  www.facebook.com/camarmusic
  www.twitter.com/camarmusic
  www.instargram.com/camarmusic

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Sun Sooley je nedvomno eden prepoznavnejših afriških reggae glasbenikov, ki živijo v Evropi. Svojo kariero je začel leta 1995 v rodnem Senegalu, kjer je hitro postal popularen in uspešno prodajan član kolektiva Jant Bi. Prvi solo album je posnel leta 2003 z naslovom "Siratkal Moustegim", ki mu je tudi prinesel prve izpostavitve v Evropi. Vendar je šele leta 2010 dosegel večjo prepoznavnost v Evropi skupaj z albumom "One Day inna Babylon", ki ga je produciral v Italiji.

  Skozi svojo kariero je nastopal na veliko festivalskih odrih širom Evrope, kot na primer Rototom Sunsplash v Španiji (z Alpha Blondy), Garance v Franciji, Overjam v Sloveniji, kot tudi na neštetih dogodkih po Italiji (Positive River, Fara Rock, Somenfest ...) Nemčiji, Belgiji, Nizozemski, Avstriji, Franciji ... Vrnil se je tudi na rodni kontinent, Afriko in nastopil v Senegalu, Gambiji and Djibouti. Sun Sooley je mednarodni ambasador senegalske reggae glasbe, ki poje svoje pesmi v angleščini, francoščini in rodnem jeziku wolof. 

  Pred kratkim je izdal novo pesem "Only Good Vibes", ki napoveduje prihajajoči album "Rise And Shine", ki izide v teh dneh.

   

   

  Po albumih "Siratikal Moustaqim" (2003) in "One day inna Babylon" je "Rise And Shine" 3. solo projekt glasbenika. Na njemu najdemo 12. pesmi. Med drugim najbolj iztopajo akustična "Lonely Days", ki je posvečena njegovi mami, "Can't Judge o nepravicah in "Rise Again s katero se zahvaljuje za življenje. Na albumu gostuje tudi Meta Dia iz skupine Meta and the Cornerstones, na pesmi "Treez and Beez".    

   

  1 - Only Good Vibes
  2 - Ghetto Life
  3 - International
  4 - Treez And Beez
  5 - Afreekan Rise Up
  6 - Can't Judge Me
  7 - Jah Is Love
  8 - Rise Again
  9 - One God
  10 - African Rebel
  11 - Wanna Know Me
  12 - Lonely Days

   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Press: Run it Agency Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

   

   

   

   
  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Balkanski pionirji roots glasbe, srbska skupina Del Arno Band, je napovedala izid novega albuma! Po 13 letnem čakanju in krajšemu odmoru lahko 25.1.2019 pričakujemo album, ki so ga poimenovali "Ako ne znaš šta da radiš". 


   

  Album je mogoče naročiti v predprodaji (TUKAJ) po ceni 599 RSD, kar znese malo manj kot 5 EUR. Kasneje bo cena narasla, tako da priporočamo, da pohitite in si zagotovite CD legendarne skupine, ki je orala ledino na Balkanu! Skupina bo izid pospremila tudi s koncertom v beograjskem Domu omladine 9.2.


  Kot so tudi obljubljali, je skupina, ki je najstarejši reggae bend na področju nekdanje Jugoslavije, zadnje dve leti preživeli v studiu, da bi svojim oboževalcem lahko ponudili, ki bi bila vredna 13 letnega čakanja. Na albumu boste našli 10 pesmi, med katerima sta 2 že objavljeni "Stari lek" in "Još uvek ima nade", poleg 8 popolnoma novih pesmi, za katere pravijo, da bodo najboljše do zdaj!

   

  V kratkem lahko pričakujemo nov videospot pesmi "Meni se okreni"

   
  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.