April 08, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  - DOG EAT DUB -

   

   

   

   

  Dog eat Dub je nov videospot, ki nam predstavlja sodelovanje med Pablo Rasterjem in Hornsman Coyotom, iz prihajajočega se albuma "Sound Deliverance", ki bo izdan preko ODGprod, 17. 6. 2019!

  Album lahko prednaročite na

  https://pabloraster.bandcamp.com/album/sound-deliverance

  - PABLO RASTER -

   

  Pablo Raster je prisoten na reggae/dub sceni že leta, kot pevec, glasbenik, producent in DJ. V tem času je uspel razviti svoj slog, ki ga je opazil tudi širni svet. Njegova glasba je prilagojena sound system kulturi, ne le na “post Jamajški” eri težkih bass linij, ampak je možno slišati tudi vplive drugih glasbenih zvrsti, s katerimi je delal.

   

  “Art of Dub” (2015) je bil njegov prvi solo album, ki ga je ustvaril kot producent. Vsebuje čisto dub glasbo, s katero je privabil k sodelovanju Dan I (Imperial Sound Army), Barry Isaacs, MeDill Lion Warriah, Sandro Paradisi, Natty Sly, Valentina Benaglia, … " Forever Dub" je bil izdan leto kasneje na “Elastica Records z gosti, kot so Fikir Amlak, Marcello Coleman, AntZoni Rubio, Zaira Zen, Sandro Paradisi, Luigi Leoni, Alessandro Musco. Pesem “Jump Up”, ki jo je ustvaril skupaj z Barry Issacom in Sandro Paradisi, je bil navdušujoč projekt, ki je bil izdan na 7” pod založbo Lion’s Way Records. Pesmi “Danger” in “Jah Kingdom”, kjer je gostoval tudi Ras Tinny, sta bile ponujene zastonj na znani francoski založbi ODGprod.

   

  Njegov “live” dub set je mešanica elektronske produkcije začinjene z “delayi”, “reverbi”, sirenami in filtri, ki ustvarijo unikatno mešanico, ki jo je nemogoče postvariti dvakrat. Ko vidite energijo in poskočnost Pabla, ko nastopa, se ne morete upreti in še predno se zaveste, že plešete. Velikokrat nastopa z raznimi pevci, ki le še dodajo poseben čar k setom, ki jih izvaja Pablo. Kljub 18 letni prisotnosti na odrih se ne ustavlja in nadaljuje svoje poslanstvo v dub vodah.

   

   

   

  Uradna spletna stran: www.odgprod.com- www.pabloraster.com

  Facebook: www.facebook.com/pablorastermusic

  YouTube: www.youtube.com/c/Pabloraster

  Twitter: www.twitter.com/pabloraster

  SoundCloud: www.soundcloud.com/pabloraster

  BandCamp: www.pabloraster.bandcamp.com

  Instagram: www.instagram.com/pablo.raster

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pripravila: V.V.

   

  The Young Tree je italijanska skupina, ki je nastala leta 2015, v Udinah. Projekt, ki je združil 6 glasbenikov in njihov natančno ustvarjen "upbeat" reggae. Prvi album, z naslovom "Seed" so izdali jeseni leta 2016, na katerem so sodelovali z Bunno iz skuine "Africa Unite", Paul Narduzzo (Universal Sex Arena) in francosko pevko Sista Val. Od nastnka naprej, je skupina nastopila na mnogih koncertih v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Češkem in tudi v Sloveniji na festivalih kot so Home Festival, One Love, Raggapiave, Smoothie Sound Revolution, Jamrock Festival in mnogih drugih.

  The Young Tree svoj drugi album, ki ga lahko pričakujemo jeseni, predstavljajo novo pesem z naslovom "Borderline". Italijanska reggae skupina se je v tokratnem albumu prepustila eksperimentiranju ter zasedbi dodala sintesajzer in elektronske tone. Klasičnim reggae ritmom se tako pridruži nov, ostrejši podton, ki se sklada z družbeno kritičnimi besedili. S to pesmijo odpirajo novo pot svoji skupini, ki jo ustvarjajo v sodelovanju z Madeskijem (Africa Unite).

  V pesmi "Borderline" se posvečajo družbi na robu, v ospredje želijo postaviti življenje marginaliziranih ljudi. Govori o umazaniji, fizični in psihološki, ki nas obdaja ter kako pomembno je, da vemo, kdo smo in se proti temu borimo. Situacijo nas mladih opiše kot izgubljeno v vladni manipulaciji, kjer je marsikdo prisiljen ’pojesti svoje vrednote’ za minimalen zaslužek in zadovoljitev potreb kapitalističnega sveta. Temu bi rekli življenje na robu (Borderline), ki ga človeku prav nihče ne zavida. Lahko bi rekli, da v vsem materializmu ne vidimo več metra pred seboj, smo kot slepec, ki teče sredi noči. Mladi, tako kot njihovi predhodniki, iščejo ravnovesje v kaotičnem svetu, vendar je videti, da so vse sile uperjene proti njihovemu uspehu. Zato je položaj mladih težaven, pesem pa nas poziva, da stopimo skupaj in se dan za dnem borimo za svobodo naših misli.

   

  Tako pesem, kot novi album sta bila narejena v sodelovanju z Madaskijem. Ta je poskrbel za miksanje glasbe in produkcijo znotraj studia Dub the Demon records v Turinu. Ekipi se je pridružil tonski mojster Edoardo Pellizzari, ki ponavadi deluje v Gledališču zvokov v Trevisu. Mastering je opravila Simone Squillario v Turinskem Hybrid Mastering Studiu.

  Singel Borderline je dostopen na digitalnih platformah, medtem ko si lahko video ogledamo na YouTubeu.

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna  Poletje je nedvomno pred vrati, kar tudi pomeni, da se bliža festivalska sezona. Za lažjo odločitev kam in koga poslušati, vam predstavljamo novo Global Reggae Charts lestvico.  V tokratni ediciji je na naslovnici revije kraljuje Rocky Dawuni, ki si je to zaslužil s svojim debitantskim albumom Beats Of Zion, ki je bil sprejet nad pričakovanji. Na lestvici albumov se je zavihtel na visoko 5. mesto. Na tej lestvici še kar kraljuje mlada jamajška senzacija Koffee, z Julian Marleyjem, Protojejem tesno za petami.

   

  Na lestvici “singlov” sam vrh prav tako zaseda Koffee s pesmjo Toast, ki se je vrnila nazaj na 1. mesto iz katerega je izrinila Throne, pod katerega se je taisto podpisala Koffee. Na tretjem mestu se je obdržal Tarrus Riley s pesmjo Guess Who. Na lestvici najdemo tudi Jah9, Lila Ike, Alborosie, Chronixx, Hempress Sativa, Kumar, SumeRR, ...  

   

  Na t.i. Riddim Charts, je končno prišlo do sprememb. Dolgo časa je kraljevala na prvi poziciji Peng Peng Riddim, ki jo je v tej izdaji prehitela St. Andrew Riddim od The Chimney založbe.

   

   

  Vse ostale informacije najdete v reviji spodaj ali na spletnem naslovu www.globalreggaecharts.com.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pripravila V.V.

   

  Napovednik: novi album zasedbe TRAIN TO ROOTS in njihov dolgo pričakovani singel Denaro že zunaj!

   

  (Vir: Facebook skupine)

  Skupina, ki proizvaja kakovostno reggae glasbo že 15 let, nam bo letošnje poletje popestrila z že sedmim albumom. Kot lahko vidimo iz imena njihove zasedbe, je namera njihovega ustvarjanja popeljati poslušalca do samega izvora reggae glasbe (torej reggae roots), in ga hkrati pripeljati tudi v lastno domovino. Za člane Train To Roots, je ta dežela mediteranski otok Sardinija. 

   

   

  Besedila s seboj nosijo globok pomen, ki kritizira kapitalizem moderne družbe kar je klasična tema tovrstne glasbe. Producent in klaviaturist Sardinske skupine je o vsebini nove pesmi dejal, da so se bolj kot na klasično strukturo osredotočali na psihološki tok, v katerega padejo vsi tisti, ki dajejo moč in bogastvo kot temelj svojemu obstoju, ter s tem še povečujejo ignoranco in intoleranco ter strah do revnih ljudi in revščine kot take.

  Italijansko besedišče po navadi slišimo v šansonih ali popevkah. V zasedbi s kitarami, bobni, mešalko in reggae ritmom dobi tako nov pridih, spevnost, ki dobro ujame ravnovesje med temelji reggae glasbe in Sardinskim in Italijanskim jezikom. Ta pesem tako resnično predstavlja prvi korak na novi poti proti ustvarjanju. Naslednjega predstavlja turneja, ki je že v poteku in se odvija po okoliških odrih v Kataloniji in Baskiji, oglasili pa se bodo tudi mimo Bologne.  

   

  Facebook skupine: https://www.facebook.com/traintoroots/

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V tokratni izdaji Global Reggae Charts magazina, na naslovnici kraljuje Eesah. Kar pridno se pojavlja njegovo ime znotraj jamajške roots scene in s pesmijo "Masterpiece" na 11. mestu lestvice je bila njegova naslovnica najbolj logična pravijo pri Global Reggae Charts magazinu. Prav tako pa vsekakor vsi radovedno pričakujemo, kam ga bo njegova glasbena pot še ponesla. 

  Na splošno pa v tokratni izdaji izstopa dobra glasba in seveda zanimivi članki. Na "Single" lestvici je vse v znamenju mlade Koffee. Njeno pesem "Toast", ki je na lestvici kraljevala prejšnji mesec je izpodrinila njena nova pesem "Throne". Tarrus Riley z "Guess Who," Alborosie & Chronixx s "Contradiction," ter Jah9 in njena pesem "Field Trip" pa je skupek petih najboljših.

  Album lestvici že tretji mesec zapored kraljuje Alborosie, ki se je "srečal" s skupino The Wailers United, na projektu "Unbreakable"! Na drugo mesto pa se je že v prvem mesecu po izdaji uvrstila Jah9 z albumom "Feelings".

  No pa tudi na "riddim" lestvici imamo dve novosti in sicer "Reggae Revolution Riddim" in "Love Vibration Riddim". Vse pa si seveda "prelistajte" in preberite v novem Global Reggae Charts magazinu! 

  Najaktualnejšo lestvico pa vedno lahko slišite tudi na YouTube kanalu!

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.