Maj 27, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Rico Rodriguez je umrl v 80. letu starosti.

   

  Ska in reggae skupnost je izgubila še eno legendo, saj je pri 80 letih starosti umrl pozavnist R. Rodriguez. Večina ga je poznala kot pozavnista benda The Specials pri njihovi verziji pesmi "A Message To You, Rudy". Ampak Rico, poznan tudi pod vzdevkoma Reco in El Reco, je bil eden ključnih akterjev prvega ska vala, kjer je ob boku izvajalcev, kot so Prince Buster, The Skatalites in Byron Lee & the Dragonaires pomagal definirati takrat novonastalo zvrst ter omogočil njeno priljubljenost in razvoj v ZDA ter predvsem v Združenem kraljestvu. Njegova glasba pa nikakor ne obsega zgolj skaja, saj je skozi celotno ustvarjanje globoko posegal vsaj še na področji reggaeja in jazza ter dodajal elemente afriških glasbenih prvin. Uradna zgodba njegove smrti še ni znana, na družabnem omrežju Twitter pa je skupina The Specials potrdila smrt njihovega pozavnista in izrazila sožalje družini. 

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Organizatorji Outlook festivala so sporočili, da kart ni več mogoče kupiti ker je festival razprodan.

  Festival, ki se pri Puli odvija med 2. in 6. septembrom se dogaja na več prizoriščih  ter predstavlja širši spekter glasbe in sicer Dubstep, reggae, hip-hop, ragga, Drum and Bass, Garage pa vse do  Housa in Techna.


  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.