April 07, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Kratki glasbeni dokumentarec o reggae legendah Inner Circle aka. Bad Boys of reggae v produkciji Film Factory. Posnetek je nastal na Festivalu Lent v Mariboru, kjer so Innerji nastopali lansko leto (2014), slišali pa smo jih lahko še leto prej na Overjem Internation Reggae Festivalu. 


  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Lovers Rock and Soul je ime novega albuma dancehall superzvezdnika Mr.Vegasa. Vegasa je poleti bilo moč slišati tudi blizu nas in sicer na One Love World Reggae festivalu (Latisana-UD). Sedaj pa nam je pripravil nov album, katerega je produciral sam in s pomočjo veterana Cleveland "Clevie" Browne-a. Na njem bo 11 pesmi, priredbe reggae in R&B klasik kot so Girl I’ve Got a Date(Alton Ellis),Say Amen(Howard Hewett). Slišali pa bomo lahko tudi prvi "single" albuma, pesem Thinking out loud, sicer izvajalca Ed Sherdian-a, Vegas pa ga zapoje v rub a dub stilu.Lovers Rock and Soul je pri kritih pozitivno sprejet in je prejel že kar nekaj pohval.Na njem gostjujejo glasbeniki kot so, Dean Frazer, Danny Browne, Flabba Holt, Donald Dennis, Kirk ‘Kirkle Dove’ Bennett, Wade Johnson in Aeion Hoilette in so opravili odlično delo,saj so doprinesli tisti pravi okus stare šole reggaeja. To bo njegov že 7. studijski album in bo izšel pri založbi MV Music 29. oktobra, ko Mr. Vegas praznuje svoj rojstni dan.


  Mr. Vegas - Lovers Rock And Soul
  01. Thinking Out Loud
  02. There’s Nothing Better Than Love
  03. Love Is All Around
  04. Someone To Love feat. Natel
  05. Time After Time
  06. When You Say Nothing At All
  07. To Really Love A Woman
  08. Girl I’ve Got A Date
  09. Lady In Red
  10. Truly Madly Deeply
  11. Say Amen

   

  Mr. Vegas - Lovers Rock And Soul Mix ft. DJ Joe Young:  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Rico Rodriguez je umrl v 80. letu starosti.

   

  Ska in reggae skupnost je izgubila še eno legendo, saj je pri 80 letih starosti umrl pozavnist R. Rodriguez. Večina ga je poznala kot pozavnista benda The Specials pri njihovi verziji pesmi "A Message To You, Rudy". Ampak Rico, poznan tudi pod vzdevkoma Reco in El Reco, je bil eden ključnih akterjev prvega ska vala, kjer je ob boku izvajalcev, kot so Prince Buster, The Skatalites in Byron Lee & the Dragonaires pomagal definirati takrat novonastalo zvrst ter omogočil njeno priljubljenost in razvoj v ZDA ter predvsem v Združenem kraljestvu. Njegova glasba pa nikakor ne obsega zgolj skaja, saj je skozi celotno ustvarjanje globoko posegal vsaj še na področji reggaeja in jazza ter dodajal elemente afriških glasbenih prvin. Uradna zgodba njegove smrti še ni znana, na družabnem omrežju Twitter pa je skupina The Specials potrdila smrt njihovega pozavnista in izrazila sožalje družini. 

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Organizatorji Outlook festivala so sporočili, da kart ni več mogoče kupiti ker je festival razprodan.

  Festival, ki se pri Puli odvija med 2. in 6. septembrom se dogaja na več prizoriščih  ter predstavlja širši spekter glasbe in sicer Dubstep, reggae, hip-hop, ragga, Drum and Bass, Garage pa vse do  Housa in Techna.


  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.