Oktober 14, 2019

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  John Bradbury, spoštovan bobnar, znan po svoji predanosti bendu The Specials in vplivu znotraj 2 Tone ska gibanju v poznih 70tih, je glede na izjavo benda in družine preminil v ponedeljek 28. decembra v Angliji. Novica je bila najprej objavljena v torek preko twitterja, brez navedenega vzroka smrti. Star je bil 62 let. » Z globokim obžalovanjem se poslavljamo od našega velikega prijatelja in najboljšega bobnarja na svetu, Brada« so twitnili The Specials, ki so v septembru izgubili že trombonista Rica Rodrigueza.

  Tudi Bradburyjeva družina je objavila daljšo izjavo za BBC:

  Z globokim obžalovanjem moramo objaviti zelo žalostno novico, da je naš preljubi mož in oče John ''Brad'' Bradbury preminil v ponedeljek 28. decembra.

  Bradovo bobnanje je bilo gonilna sila skupine The Specials, prav tako je bilo bistvenega pomena  Two Tone založbi. Bil je zelo spoštovan v svetu bobnanja in njegov stil za reggae in ska je bil viden kot pristen, inovativen, še posebej ko so The Specials prvič prišli na lestvico leta 1979.

  Bil je bistven del pri reformiranju benda leta 2008, ter z njimi veliko gostoval vse do današnjih dni. Njegov prispevek glasbenemu svetu ne sme biti omiljen in bo močno pogrešan s strani družine, prijateljev in občudovalcev.

  John Bradbury se je rodil 16.2.1953 v angleškem mestu Conventry in je bil angleški glasbenik ter producent, najbolj poznan pa je bil kot bobnar skupine The Specials.

  Bradbury se je pridružil skupini The Specials leta 1979 v Coventry-ju, ko je zamenjal prvotnega bobnarja, ter ostal z njimi vse do smrti. Prvotno so Specialsi veljali za glasbene pionirje, predvsem zaradi njihove rasne raznolikosti in edinstvene mešanice ska in punk glasbe. Po BBCjevih zapisih, so jih te lastnosti privedle do sedmih singlov na top deset lestvici v Veliki Britaniji, kot tudi do čisto nove glasbene podzvrsti.

  Pri svojem delu je Bradbury prav tako nastopal z J.B's Allstars, Special Beat (mešana skupina sestavljena iz benda Specials in English Beat) ter na kratko tudi z bendom The Selecter.

  V spomin objavljamo tudi enega izmed prvih hitov z naslovom ''Gangsters'', pri katerem je besedilo pomagal spisati tudi Bradbury.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Angleška izvajalka Joss Stone je prejela Billboardovo nagrado za naj album v letu 2015, ta je letos končal kot prvi na lestvici  Reggae Albums Artists chart, torej na lestvici najbolj prodajanih albumov. Njen album Water for Your Soul, izdan pri njeni založbi Stone'd  je prebil 8 tednov na lestvici kot številka ena. Joss Stone je sicer bolj poznana kot soul in R&B izvajalka je reggae album posnela po ideji Damiana Marleya, s katerim sta sodelovala pri projektu SuperHeavy v letu 2011.

  Joss Stone @ Stockholm jazz fest 01 new.jpg

  Lestvica beleži prodajo novih albumov v Združenih Državah Amerike, album Water for Your Soul se je letos prodal v 29 000 izvodih. Za njo so se zvrstili Rebelution, Soja, Jah Cure in ostali reggae velikani. Najbolj prodajan album te zvrsti letos je sicer bil "Bob Marley and the Wailers' greatest hits Legend album" prodan v več kot 150 000 kopijah, vendar lestvica upošteva nove albume.

   

  V poslušanje vam prilagamo vse tri dosedanje single iz albuma. 


  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V 61. letu starosti nas je 19. decembra 2015 zapustila še ena legenda reggae kulture in sicer Henry James, nam bolje poznan kot Peter Broogs. Leta 2004 je doživel hudo možgansko kap, po kateri ni nikoli popolnoma okreval. Peter Broogs je svojo kariero začel v 70-ih letih, bil je globoko poduhovljen, zato večina njegovih pesmi, ki jih je posnel govori o Rastafarjanstvu. Skozi svojo celotno kariero je izdal 13 studijskih albumov, med njimi tudi Rastarai Liveth! leta 1982 and Jah Golden Throne v letu 2000. 

   

  Zagotovo nas je zapustil prehitro in ga bomo zelo pogrešali.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Po enem izmed najboljših evropskih roots reggae albumov v preteklem letu, beogradska roots reggae zasedba Hornsman Coyote & Soulcraft  objavlja novi singel "GLORIOUS" kot najavo prihajajočega albuma "SAFE PLANET".

  Novi album je bil posnet v zemunskem studiu Barewired. Pod glasbeno produkcijo sta tokrat podpisana Milan Barković Bare in Vladimir Krkljuš, oba klaviaturista Soulcrafta.
  "Glorious"  namiguje na vrhunski reggae zvok novega albuma. 

  Zaščitni znak zasedbe Hornsman Coyote & Soulcraft ostaja vokal Nemanje Kojića Kojota (ki je poznan tudi kot frontman skupine Eyesburn) s sekcijo vložkov svojega pozavnega roga, kar jih dela posebne na evropski sceni.

  Album "Safe Planet" bo luč sveta ugledal marca 2016 v izdaji neodvisne beograjske založbe Ammonite Records.

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Overjam international reggae festival, ki se je letos med 12. in 15.8.2015 četrto leto zapored odvijal na lokaciji Sotočja v Tolminu se v kategoriji »Best Overseas Festival«  kot edini od slovenskih festivalov poteguje za UK Festival Award.

  O nagradi in uvrstivi festivala odločate v glavnem vi, obiskovalci in ljubitelji glasbe, ki boste med 1.oktobrom od 11.ure dalje do 25.oktobra do 19.ure oddali vaše glasove na povezavi: https://www.surveymonkey.com/r/LDRZ6SH

  Glasovalci bodo deležni možnosti, da se potegujejo za »Dream Summer« nagrado, ki ponuja po 2 VIP vstopnici za posamezne festivale, ki bodo zmagovalci posameznih kategorij ter iPad Mini.

  Prvih deset v kategoriji bodo organizatorji European Festival Award predstavili v četrtek, 29.oktobra 2015.

  Zmagovalci posameznih kategorij bodo v živo proglašeni na prireditvi, ki se vrača v London, The Roundhouse, napovedana za četrtek, 26. Novembra, obenem, ko bo potekala tudi UK Festival konferenca.  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni