Junij 05, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Znani so prvi nastopajoči za letošnji jubilejni 15 . Seasplash Festival. Za to okroglo obletnico so se organizatorji res potrudili, saj so že prva imena na seznamu vredna spoštovanja.

   

  Vin Gordon & The Real Rock Band

  Vin Gordon je legendarni jamajški pozavnist, ki je sodeloval z imeni kot so The Wailers, Burning Sprear, Denis Brown ter seveda Bob Marley, s katerim sta posnela kar nekaj albumov. Tokrat pride v goste vodit svoj band z 8 vrhunskimi londonskimi glasbeniki The Real Rock Band.

   

  Vibronics meets Conscious Sound

  Sodelovanje Vibronicsa in Councious Sounda nam je prineslo enega bolj spoštovanih sodelovanj na svetovni dub sceni. Britanski glasbeniki, za katere pravijo, da so diplomirali s svojim melodičnim zvokom in težkimi basi, ter ponesli sceno na novo raven. V 2017 lahko tudi pričakujemo album, kjer se sprehodijo čez dub vse od začetka 70tih pa do danes.

   

  Waitapu

  Domači band, katerega začetki segajo v hard core, punk, metal in stoner glasbi. Zadnje čase pa se  zavzeto posvečajo veliki ljubezni »old school« duba. Prav tako obljubljajo album v letu 2017 in predstavili ga bodo ravno na Seasplash festivalu

   

  Black Star Dub Collective

  Manchesterski kolektiv, ki je nastal z željo, da člani predstavijo svojo ljubezen do soundsystem kulture. Glavni cilj jim je preko dub, roots in dancehall glasbe predstaviti svoje politične poglede ter približati svetovno problematiko publiki skozi glasbo.

   

  Conscious Youth

  Še en britanski kolektiv, ki želi skozi soundsystem kulturo predstaviti družbeno problematiko, izkazati nestrinjanje s svetvno politiko. Verjamejo, da je sound system kultura edina kultura, ki lahko zbliža ljudi. Pričakujete lahko pravi »show« z »live dub acti«, pevcem in »brass« selekcijo.

   

  Citizen Fish

  Govor je o skupini, ki ne potrebuje nekega posebnega predstavljanja. Že od samih začetkov leta 1990 veljajo za mojstre ska in punkrock mešanice. Člani skupine so zelo dobri glasbeniki in izhajajo iz kultnih punk skupin, kot so Subhumans in Culture Schock. Po kratkem premoru so se leta 2011 ponovno zbrali in nadaljujejo z svojimi vrhunskimi nastopi.

   

  Pitch Black

  Ko so leta 1999 izdali prvenec Futureproof, so kar malo razburkali vode neodvisne dub scene. S svojo glasbo brišejo meje sorodnih zvrsti. Projekt si je zamislil večkrat nagrajeni multi umetnik Michael Hodgson ter Paddy Free, producent kolektiva Salmonella Dub.

   

  Culture Shock

  Še en kultni band, pionirji simbioze ska, dub in punk-rock glasbe. V samem začetku so delovali kratek čas, a pečat ki so ga pustili za sabo, je bil ogromen. Po 25 letih se se vrnili v polnem sijaju in izdali album Attention Span ter na dokazali da sta volja in energija ostali na isti visoki ravni, kot sta bili 25 let nazaj.

  Vir: Reggae Hr

   

  FACEBOOK dogodek

  Uradna spletna stran festivala

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Planet Zemlja 2 je Britanska dokumentarna serija o naravi oziroma našemu planetu, producirana s strani BBC-ja in je nadaljevanje serije Planet Zemlja, ki je bila predvajana leta 2006. Verjetno se sprašujete zakaj pišemo o tej dokumentarni seriji ane ? Kaj ima to povezavo z reggae glasbo. Če ste oboževalci narave, reggae glasbe in David Rodigan-a si morate ogledati to serijo, še posebno epizoda o džunglah, kjer je ravno David Rodigan izbral  »playlisto« za to epizodo.

   

   

   Ob sanjskih posnetkih iz Australije in Kostarike je reggae legenda zbral na kup nekaj super novih pesmi in starih klasik reggaeja in dub-a. Gre za odlično »playlisto«, ravno takšno, kot  jo lahko pričakuješ od D.Rodigan-a. Zraven posnetkov enega izmed najlepšega rastlinja, se glasbeni izbor odlično poklopi. Playlista je na voljo tudi na BBC iPlayer, vendar je na voljo samo uporabnikom iz Velike Britanije, zato vam spodaj prilagamo »playlisto«.

  Bob Marley: Natural Mystic

  Roland Alphonso & Lynn Taitt: Dreamland

  Byron Lee & The Dragonaires: Apache

  Mungo’s Hi Fi: Disastrous Dub

  Roland Alphonso & Lynn Taitt: Stream of Life

  Jimmy Cliff: Many Rivers to Cross          

  Youtube povezava   Vir: Irish Examiner, Wikipedia

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Xana Romeo – Wake up

  Veliko otrok reggae glasbenikov se odloči za isto pot. To velja tudi za vzhajajočo roots reggae pevko, ki sliši na ime Xana Romeo, katero smo vam na portalu Reggae.Si že predstavili ( Povezava TUKAJ ),  Za navdih uporablja glasbeni stil svojega očeta Maxa Romea in je 9.12.2016 izdala tudi album z naslovom Wake up.  Na albumu je 11 pesmi od tega jih je 5 tudi v dub verziji.  Album je izšel pri angleški založbi Charmax Music Productions, producirala pa sta ga Jah Lanzel in Azizzi Romeo, ki je tudi Xanin brat .

  Xana je o svojem albumu povedala, da gre za roots – dub album in da je za vse poslušalce predvsem pa za ljubitelje roots in dub-a. Po njeno so vse pesmi lepe in duhovno poglobljene in je mnenja, da bo večina, če ne kar vse pesmi, odlično zvenela vsem poslušalcem. Na albumu so pesmi kot so Rate Rasta, King of Zion, Wake up, Mercy Please,...

  Pesem Mercy please, govori o dekriminalizaciji marihuane, ki se danes dogaja po svetu. Zato se osebe, ki poslušajo, najdejo v besedilu pravi Xana Romeo.

  Na koncu pa je še dodala. »Namen moje glasbe je sporočilo. To je tisto, na kar sem se osredotočila in ne na moj glas, čeprav pri tem igra pomembno vlogo, kako sem podala sporočilo. Nočem, da se publika izgubi v mojem vokalu in pozabi na sporočilo. Ko nekdo posluša pesmi Xane Romeo, hočem da se počuti motivirano in navdihnjeno za izvedbo osebnega samočiščenja, s prenovo njihovih misli in uma. « 

  Wake up

  01. King Of Zion
  02. Wake Up
  03. Mercy Please
  04. Glitter Ain't Gold
  05. Rate Rasta
  06. Righteous Path
  07. Righteous Path Dub
  08. Wake Up Dub
  09. Mercy Please Dub
  10. Glitter Ain't Gold Dub
  11. Rate Rasta Dub

  Na spodnji povezevi si lahko poslušate celotni album, ki je na Youtube.

  https://www.youtube.com/watch?v=IhCTJPsSGls

   

  Vir: Reggaeville, Jamaica observer

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Družina Marley se je odločila, da 16. Decembra 2016 svetu prvič ponudi celotne posnetke dveh koncertov z Londona, v teatru Lyceum!

   

   

  Bob Marley in Wailersi so bili na vrhuncu svoje artistične moči, ko so leta 1975 prispeli v London na dva koncerta, ki sta se odvila 17. in 18. Julija. Leto prej so izdali album Natty Dread, pripravljali pa so se tudi že na izdajo naslednjega z imenom Rastaman Vibration. Oba koncerta v Londonu je takrat posnel mobilni studio prav tako zelo znane glasbene skupine The Rolling Stones. Sedem pesmi z drugega koncerta so 5. Decembra 1975 izdali na albumu, ki je preprosto dobil ime Live!. Ta koncert v Londonu pa še danes velja, kot eden njihovih najboljših! Prav zagotovo se s koncerta in albuma Live! spomnite pesmi "No Woman, No Cry", kjer refren namesto Bob Marleya poje tam zbrana množica. Leta 2001 je album ob vnovični obdelavi in ponovni izdaji pridobil še osmo pesem "Kinky Reggae".

   

  Tokrat pa se je družina Marley odločila, da prvič svetu ponudi celotne posnetke obeh koncertov z Londona, leta 1975. Komplet treh 180-gramskih vinilnih plošč bo tako vseboval legendarni album Live!, poleg tega pa še nikoli izdane posnetke z dveh koncertov v teatru Lyceum. Vse bo varno spravljeno v tridelni ovitek, ki bo vseboval tudi ponatis originalnega programa te legendarne turneje po Veliki Britaniji. Prvi kupci nove izdaje albuma Live! pa bodo še posebno srečni saj so prav za to priložnost natisnili tudi 2000 ekskluzivnih, sedem inčnih plošč s pesmijo "No Woman, No Cry".

  Uradni datum izdaje je 16. December 2016, kje in kako lahko naročite svojega pa si lahko pogledate TUKAJ!

   

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Na prijateljskem portalu Reggaeville.com, kot vsako leto poteka glasovanje za album leta 2016!

  Sodelujejo lahko prav vsi... Da, tudi vi!

  Zato pojdite na njihovo stran, glasujte in pomagajte svojim najljubšim izvajalcem do zmage. 

   

   

  Photo: Reggaeville

  Na voljo vam je preko 190 izdanih albumov, "Live" albumov, EP-jev in kompilacij različnih glasbenikov, ki so luč sveta zagledali v letu 2016. Na listo pa se ne uvrščajo "riddim" selekcije, miksi in ponovne izdaje. Sodelujete tako, da se s svojim računom prijavite na portal in oddate tri glasove za vaše najljubše albume, ki so se uvrstili na njihov seznam. Če Reggaeville računa nimate se lahko prijavite tudi s svojim Facebook računom. Izbrati in glasovati pa morate za tri, drugače se vaši glasovi ne bodo šteli! 

  Glasujete lahko na spodnji povezavi, glasovanje pa se zaključi 10. Januarja, 2017.

  Reggaeville album leta 2016 - Glasovanje

   

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.