April 10, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Italijanska skupina Earth Beat Movement je nazaj in predstavlja novo pesem, za katero so posneli tudi videospot: One Shot Deal. Gre za fuzijo poskočnega reggae ritma s priokusom moderne trap glasbe. 

  Pesem se osredotoča na grozote trgovine z ljudmi in je predstavljena iz dveh različnih vidikov. Iz ene strani spremljamo tihotapca, ki ponuja možnost pobega pred mizernimi življenjskimi pogoji in na drugi je migrant, ki se mora odločiti med življenjem ter smrtjo. V pesmi je zaznati izrazito kritiko občutkov brezbrižnosti in sovraštva do ljudi, ki to temo običajno pozdravijo. Videospot, v katerem nastopa pevka Irene MisTilla Bisorithe in razlaga te dve različni stališči je osredotočen na vrsto statistov, ki se umetniško spopadajo s to grozno usodo. Zdi se, da se zaradi brezbrižnosti utapljajo ne samo fizično, ampak tudi duhovno in etično.

   

   

  V skupini razlagajo: "Sporočilo "One Shot Deal" pesmi je, da poslušalce ozavešča o vprašanju priseljevanja in ceni, ki se plačuje za tovrstno potovanje. Edino vprašanje v pesmi je "kdo je naslednji?", ki simbolizira bližajočo se nesrečo. Nikoli ne smemo pozabiti, da je to, kar se zdi daleč, v resnici veliko bližje tistemu, kar si lahko predstavljate in bi lahko vplivalo na vsakega od nas."

   

  One Shot Deal, sta producirala Ciro Princevibe Pisanelli in Andrea Rigo, ter je na voljo na vseh digitalnih platformah. Video je ustvaril Walter Lo Biondo in ga najdete na YouTube kanalu skupine.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pripravila: V.V.

   

  Miguel Wealthy, nekdaj poznan pod imenom 'Excellence', je eden izmed jamajških glasbenikov, ki ga je vztrajnost in neverjetna liričnost potisnila prav na vrh vzhajajočih zvezd reggae glasbe. Z glasbo se je začel ukvarjati že pri sedemnajstih, ko ga je producent Rohan Dwey pripeljal v slavni studio Boba Marleyja 'Tuff Gong'. Tam je posnel svojo prvo pesem: 'Get Money Nuff'.


  Znan je predvsem po svojem 'barbarskem' stilu nizanja premetenih rim, in pisanju neizmernih količin pesmi. Kot mladenič, je Miguel obiskoval tehniško srednjo šolo, kjer je balanciral le to, in pa ljubezen do glasbe. Motivacijo za trdo delo je dobil, ko je imel priložnost teči ob olimpijski prvakinji Veronici Campbell Brown in Aillen Baileyu, kar je njegove ambicije in želje samo še povečalo. K temu je pripomoglo tudi družinsko okolje. Oče ga je pri 17ih zaposlil kot upravitelja njegovega transportnega podjetja, mama pa ga je vzgojila v strogem krščanskem duhu, ki naj bi mu vlil vrednote polnega življenja, pomena izobrazbe, predanosti in trdega dela.

   

  (Vir: Uradna Facebook stran glasbenika)

   


  Pod umetniškim imenom Excellence, je Miguel svojo prvo uspešnico 'Love mi wen mi dirty' izdal v Guayani z založbo Platinum records. Za tem sta skupaj s Sizzlo Kalonji izdala pesem 'Lock off the dance'. Ta, in preostali hiti, so mu prinesli turnejo po Karibih in  Združenih državah Amerike, in tako spremenili njegovo življenje, ki je od takrat posvečeno zgolj glasbi. Njegov stil je navdihnjen z dancehall ritmi, s svojimi izkušnjami pa v besedilih podaja močne življenjske lekcije. Glasba mu predstavlja dialog, saj jo večkrat kot ne, posname kar direktno iz glave, brez predhodnega zapisovanja.

  Izgleda, da mu edine težave predstavlja njegovo umetniško ime, ki ga je zamenjal kar dvakrat. Po odkritju, da pod imenom Excellence že deluje umetnica iz Montego Baya, se je po nasvetih ekipe in z željo preprečiti menjave identitete, preimenoval v FEUD (Fight Everyday Under Distress). Po kratkem obdobju v Združenih državah Amerike, ki mu ni preneslo pričakovanih uspehov, se je odločil, da bo kariero prijel v svoje roke, osnoval lastno produkcijsko hišo in upravljal samega sebe. Leta 2013 je tako začel na novo, in se s pomočjo mentorja Rohana Dwyerja (s katerim je posnel prvo pesem), znova preimenoval, tokrat v nam poznanega Miguel Wealthya.


  V letu 2018 je na Awards Dinner v Angliji prejel nagrado za življenske dosežke, od takrat pa je izdal pesmi, kot so: 'Never deserve it', 'Business' in 'Cheat on you'. Konec lanskega leta je izdal tudi pesem 'Sensless killings', katere link je objavljen spodaj in je posvečena vsem nesmiselnim ubojem, ki so na Jamajki žal vedno pogostejši. Tudi v tem letu lahko pričakujemo nove pesmi: 'Blessings', 'I love how you whine', 'Gate kepper', in druge. Kar oči/ušesa na peclje!

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Reggae Roast so eden izmed gonilnih sil britanske sound system kulture in kolektiv, ki se je dokazal z nešteto kakovostnimi izdajami. Najnovejša, ki nam jo predstavljajo nosi naslov NEVER B4. Pri tokratni pesmi so združili moči z Mr. Williamz-om in nastala je udarna digitalna reggae pesem, ki bo brez dvoma dobila svoj prostor na plesiščih in zabavah. 

  To je tudi prvi vpogled v nov album “Turn Up The Heat”, katerega izid je napovedan v mesecu maju. Kolektiv je nedavno podpisal pogodbo s Trojan Reloaded, ki je sestrska založba legendarne Trojan Records založbe. Vse to le utrjuje status Reggae Roast ekipe, kot ene prepoznavnejših imen UK Reggae gibanja. Gre tudi ta prvo izdajo novo nastalega Trojan Reloaded. Z novim albumom nam pripravljajo pravo poslastico, saj bomo na njem slišali imena, kot so General Levy​, ​Mr Williamz​, Tippa Irie​, ​Daddy Freddy​, Brother Culture​, Earl 16​, Burro Banton​,​ Ward 21 in še kdo se bo našel! 

  Izdajo pesmi “Never B4” je pospremil tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj, sama pesem pa je na voljo na vseh večjih digitalnih platformah. Prav tako sta že napovedana kar dva remiksa pesmi, ki naj bi izšla v kratkem. 

   

   

  Reggae Roast so si ustvarili sloves, kot kolektiv, ki si lasti zasluge za ponovno oživitev UK Reggae/Dancehall scene. S kombinacijo lastne založbe, lastnih dogodkov in soundsystema širijo zavedna sporočila skozi glasbo in na ta način doprinesejo k razvoju mladine in scene. Njihovi dogodki so postali že legendarni in so si prislužili status, kot elitni londonski reggae večeri, kjer so nastopali velikani, kot na primer The Wailers, Lee Scratch Perry, Sly and Robbie, Collie Budz, Mad Professor, David Rodigan, Suggs (Madness), Channel One, Trojan Sound, Gappy Ranks, Finley Quaye, Aba Shanti I, Mungo’s Hi Fi …
  Zabave poganja unikaten zvočni sistem, ki premore kar 52KW in je drugače znan tudi kot “The Machine”! Na njem najbolj iztopajo ogromni “bass horni”, za katere sami pravijo, da lahko igrajo vse do 20htz nižje, kot kateri koli drug system na trgu! 

   

   

  V svoji več kot dekadi dolgi glasbeni poti, so obiskali tudi večino največjih glasbenih festivalov, ki podpirajo tovrstno glasbo, med drugim tudi nam priljubljen Outlook Festival.

   

  FACEBOOK - ​ WWW.FACEBOOK.COM/REGGAEROAST     INSTAGRAM: ​ WWW.INSTAGRAM.COM/REGGAEROAST   MIXCLOUD - ​ WWW.MIXCLOUD.COM/REGGAEROAST     

   SOUNDCLOUD - ​ WWW.SOUNDCOUD.COM/REGGAEROAST​     TWITTER - ​ WWW.TWITTER.COM/REGGAEROAST

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Glasbenik Christos DC, rojen kot Christopher Vrenios, prihaja iz Združenih držav Amerike, bolj natančno iz države Washington D.C. Rojen je bil v glasbeno družino, saj sta bila oba starša operna pevca in profesionalna učitelja petja. Navdih za ime si je našel v grških koreninah, to je namreč tudi vzdevek (Christos), ki mu ga je nadela babica. Kaj kmalu se je spoznal z jamajško glasbo, ki ga je vodila do tega, da je snemal in produciral skupaj z legendami, kot so Sly & Robbie, The Firehouse Crew, The Itals, Augustus Pablo, Sugar Minott in Don Carlos. Prav tako je soustvarjal in snemal z svetovno znanimi Thievery Corporation. Leta in leta je preživel na poti, kot kitarist in “back” vokalist in nastopal po ZDA in širše.

   

   

  V letu 2008 je izdal svoj prvi album “Time To Rise”, kateremu je leta 2011 sledil “Under The Sun”. Ta mu je omogočil, da je odprl lastno neodvisno založbo, ki jo je poimenoval “Honest Music”. Tretji album “Long Road” mu je prinesel kar nekaj pozitivnih kritik. Še posebej pesem, ki jo je pospremil z videom “Just Talk To Me”. Na dotični pesmi je nastopil tudi Kenyatta Hill, sin ikone, in člana tria Culture, Joseph Hilla. Pesem poletja 2015, “Righteous Chant”, kjer se je ponovno združil z Don Carlosom, je tudi ena izmed tistih, ki jih je vredno omeniti. Kot tudi “Heart Of Gold”, ki je izšla kasneje istega leta in je v reggae preoblečena klasika Neil Younga, ki je bila izjemno popularna v Amsterdamu in je celo zasedla vrhove radijskih lestvic. 
  Leta 2017 je bil ponovno čas za nov album (Tessera), ki ga je napovedal s pesmijo “Speak The Fire”, na kateri je združil moči skupaj s The Skankin Monks in Zafayah-om, za katerega pravi, da je eden boljših prihajajočih glasbenikov, ki prihaja iz Bulgarije. Pesem je zasedla 18. mesto na “ Reggae World Charts”. Kaj kmalu je sledil “Tessera Dub”, ki je reggae/dub remiks albuma “Tessera”. Album je bil zelo dobro sprejet in je gostoval imena, kot so Mad Professor, Tippy I Alfred in Sly & Robbie

   

   

  Po dveh letih ustvarjanja je na izdajo pripravljen nov album (Self Evident), ki ga napoveduje pesem “I Reserve The Right”. Na njem gostuje vzhajajoča zvezda Sao Paola, Dada Yute. Christos D.C. ob tem še dodaja: “Glasba je darilo šele, ko jo delimo z drugimi in morali bi se zamisliti nad posledicami, ki jo bo imela na druge. Zato sem ustvaril “Honest Music”.”


   

  Self Evident

   

  “Self Evident” naj bi bil najbolj “roots” album, ki ga je ustvaril. Na desetih skladbah se Christosov umirjen glas nežno sliši s pisano paleto mehkih rogov, kitar ter nežno vztrajajočih se bobnov in basov.
  Pri ohranjanju grške dediščine njihovega avtorja besedilo postavlja velika filozofska vprašanja in spodbuja več razumevanja življenjskih pretresov. Preučuje tišino, ki nastane med pogovori. Dotakne se grškega filozofa Aristotela in njegovega zagovarjanja dejanj, ne izrečenih besed. V “Better To Be Free” je govor o zasnovi svobode, ki jo glasbenik uvršča med pomembnejše od domačnosti ali varnosti.

   

   

  Prostoročno nrav Christosove glasbe zrcali njegov svetovni izbor gostov. Amsterdamski Skankin Monks igrajo ritem za “Better To Be Free”, medtem ko deDUBros iz Firenc, v ozadju igrajo “Be Wise”. Edina vokalna kombinacija je družbeno ozaveščena pesem “I Reserve The Right”, ki vključuje prej omenjenega Dada Yute.
  Naslovna pesem je že znana ljubiteljem “World A Reggae riddim-a”. Produciral ga je poljski K-Jah Sound, v sodelovanju s svetovno znanim spletnim portalom World A Reggae.

   

   

  "Vedno sem imel ljubezen do "old-school" reggae glasbe in to se odraža v zvoku tega albuma," pravi Christos o svojem projektu. "Odseki za rog so postali sestavni del mojega zvoka in igrajo močno vlogo. Nisem se trudil ustvariti sodobnega zvoka, saj se zdi, da organski občutek res ustreza projektu. Pesmi so precej filozofske narave, ki se ukvarjajo s temami, kot so kot povezava našega srca in uma.  Kot tudi pomen tišine v naših človeških angažmajih”, še doda.
  Poenoten po zvoku in prežet s čustvi, “Self Evident” prebiva v vse bolj redki enklavi duševne, obnovitvene in obnavljajoče se kulturne reggae glasbe. To je album, ki vas nežno usmeri v globlji in bolj perspektivni svet in kot že samo ime pove, je treba album le poslušati in vse vam bo jasno!

   

  "Self Evident " je na voljo v trgovini iTunes in Amazon. Prav tako lahko kupite album v CD formatu na Christos DC Bandcamp page.

   

      

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Za Reggae.Si pripravila V.V.

   

   (Vir: Facebook skupine)


  Blend Mishkin & Roots Evolution so po lanskem poletju spet vračajo na turnejo po Evropi. Skupina, ki deluje že od leta 1997, je poznana daleč naokoli po svojem značilnem miksanju glasbe, ki vključuje reggae, dancehall, hiphop in jamajški bass.

   

   


  Blend Mishkin je glasbenik in glasbeni producent ter DJ, ki je večino svoje glasbene kariere preživel za računalniškim ekranom in mešalkami. Lociran v Atenah, ustvarja že od sredine 90tih let, kjer je glasbo ustvarjal z mnogimi založbami, kot so Pork Recordings, Tru Thoughts, Shadow records, da jih omenim zgolj par, sodeloval pa je tudi z glasbeniki, kot so Screetchie Dan, Jamalski in Carlton Livingston. Poleg igranja glasbe jo tudi piše in producira za glasbenike, kot so Gappy Ranks, Skarra Mucci in že prej omenjena slavna imena. S svojo diskografijo je začel pod imenom Blend, kasneje pa se je preimenoval v Blend Mishkin. Izdal je več kot 50 singlov in 12 albumov z založbami Nice up!, Cookin Records in že prej omenjenima Shadow Records in Pork Recordings. Poleg vsega tega je ustvaril tudi številne remikse za skupine in umetnike, med katerimi so na primer Dub pistols, Mr. Williamz, Max Rubadub & Luciano, Ruckus in Ward 21.

   

   

   


  Medtem, ko njegova glasba pridobiva mednarodno pozornost, Blend Miskiin konstantno deluje kot DJ in hkrati ustvarja živo glasbo s svojim bandom 'Roots Evolution', s katerimi potuje po evropskih festivalih Boomtown fair (UK), Uprising festival (Slovaška), Exit festival (Srbija), Ozora (Madžarska), Gampel Open Air (Švica), One Love festival (UK) in seveda naš Overjam festival.
  Leta 2015 je izdal mednarodno prepoznan album 'Survival of the fittest', ki je našel ravno pravšnje ravnovesje med avtentičnimi ritmi reggae roots, in moderno reggae glasbo ter dancehallom, skupaj s svojo skupino 'žive glasbe' in mednarodno zasedbo: Gappy Ranks, Exco Lei, Skarra Mucci in Suga Roy. Album je bil izdan z založbo Nice up! Records in je prvo izdajo razprodal že v dveh mesecih.
  Tokrat se ob izdaji novega albuma 'Wildfire', odpravlja na turnejo s svojo ekipo Roots Evolution, s katerimi bo na poti od marca in čez celotno poletje. Album so posneli pod založbo Undisputed records iz Francije. 'Wildlife' je album, ki na vokalih gosti kar 10 umetnikov; Carlton Livingston, Collieman, Teacha Dee, Gappy Ranks, Skarra Mucci … Nekatere izmed pesmi se že vrtijo na mnogih francoskih radijskih postajah, sami pa jih bomo morda lahko slišali tudi na kakšnem slovenskem reggae festivalu, le katerem?

   

  FACEBOOK: https://www.facebook.com/BlendMishkin/

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.