Februar 20, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Selektorica DJ Danjahras, ki prihaja iz domačega kolektiva Dubsystem Sound, je pripravila novo kompilacijo sestavljeno iz pesmi reggae izvajalca z imenom Frass Hill! Poslušajte Dj DANJAHRAS (Dubsystem Sound) : FRASS HILL # Dblock # Mixtape 2018!

   

   

  FACEBOOK: www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?ref=ts&fref=ts
  SoundCloud: dj-danjahras
  Booking Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  slaviansspecialž

  Več kot uspešen album skupine The Ufoslavians Legal Aliens, je dobil svojega naslednika. Na platformo Bandcamp so naložili digitalni album z elektronsko obarvano mešanico gipsy in reggae glasbe. Da se pripravlja nekaj podobnega nam je nakazovala izdaja  "dubplate-a"Weed Gets Me High z MC Taiwanom. Sedaj pa si lahko poslušate 13 podobno obarvanih pesmi, ki vas ne bodo pustile ravnodušne! The Ufoslavians "special verisons" je posebna izven vesoljska verzija albuma Legal Aliens, ki približa glasbo klubski sceni in kakršno lahko slišite med Dj. seti, ko jih spremlja brass sekcija. So nam pa iz skupine tudi zaupali, da že pripravlajo glasbo za nov avtorski album. Mi že nestrpno čakamo, do takrat pa nas bo potešil jungle iz najnovejše izdaje. Veselo poslušanje!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Iz Združenih držav Amerike natančneje predela Baltimore, Maryland se k nam prihaja zvezdnik dubstep glasbe, Joe Nice!

  Glasbeni svet ga priznava kot ambasadorja in kot enega izmed ključnih instrumentov pri globalizaciji dubstep glasbe. V ponedeljek, 5.3.2018, bo svoje plošče po skoraj letu dni ponovno zasukal na prepoznavnih Dub Lab večerih skupaj z DubDiggerz dvojcem v ljubljanskem klubu Channel 0.

   

  27972684 1613035988772696 4775864057723512756 n

   

  Joe Nice je svojo glasbeno pot začel leta 2001 v kolektivu imenovanem 2 Charming Crew. Kmalu zatem je postal rezident v poznanem klubu Sonar Baltimore ter prav tako postal glavna zvezda ne-le lokalnih zabav, temveč si je utrdil ime tudi v svetovnem merilu. Septembra 2003 je soustvaril internetno radijsko oddajo na portalu GourmetBeats.com, ki je kot prva v Severni Ameriki predvajala dubstep glasbo. Junija, leta 2005 je sofinanciral in tudi nastopal na prvi celonočni dubstep zabavi v Severni Ameriki, ki so jo poimenovali DubwarNYC. Njegova glasba pa se hitro razširila tudi izven meja Amerike!

   

  Joe Nice je kot prvi Ameriški DJ nasploh, vrtel glasbo na piratski radijski postaji Rinse FM bazirani v Londonu. Kot prvi Ameriški DJ je nastopal tudi na legendarnih dogodkih DMZ in Forward, ki se odvijajo v Veliki Britaniji. Leta 2007 je bil izbran kot eden najobetavnejših glasbenikov v rubriki "The Next 100" revije URB magazine, ki je posvečena urbanemu življenju, kulturi ter hip hop in elektronski glasbi. Leta 2012 je svojo radijsko oddajo iz portala Gourmetbeats.com preselil na priznan internetni portal Sub FM, kjer lahko njegovo dvourno oddajo GourmetBeats poslušate še danes.

  Od leta 2001, ko se je začel ukvarjati z glasbo pa do danes je Joe Nice nastopal že po vsem svetu! Njegova baza oboževalcev obsežno raste, saj s svojimi živimi, entuziastičnimi nastopi ter smislom za zabavanje množice hitro zasvoji vsakega. Pri nas smo ga lahko že videli v prostorih Fclub-a ter na dogodkih Dub Lab v Channel 0 in še kje. K nam prihaja tako že petič, a je zanj znano, da se v njegovi kolekciji 10 inčnih duplate plošč, skriva prava enciklopedija dubstep glasbe. Ni se za bati, da od njega ne bi slišali kakšne pesmi, ki je še nikoli niste!. Naj vam še osvežimo spomin, da je pod založbo, ki jo vodi Joe Nice t.j. Gourmetbeats, lani aprila izšla 12" inčna vinilna plošča kolektiva Dubdiggerz, ki bo tudi tokrat zraven. Spodaj vam prilagamo video, ki je nastal ob zadnjem obisku Joea in sicer na DeepEnd večeru 18.3.2017 in tudi fotogalerijo iz dogodka.

   
   

  Za vse ljubitelje dubstep glasbe in za vse, ki vas zanima, kaj to dubstep je, bo to izvrsten dogodek, ki se bo na koncu zagotovo zavlekel dolgo v noč!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Tamara Nanaja

   

  Sloveniji se obeta zgodovinski reggae dub trenutek. Zaznamoval ga bo Človek, ki je svojo glasbeno kariero začel pred natanko šestimi deseteltji, daljnega leta 1958.

  Dame in Gospodje, na oder Gala hale v Ljubljani se bo v torek, 10.aprila 2018, povzpel eden in edini »The Mighty Upsetter«, znan tudi kot Pipecock Jackxon - Lee »Scratch« Perry!

  perrybrez

  Da Lee Scratch Perry prvič prihaja v Ljubljano je zaslužen Dub Club, najbolj nadubiran otrok Gale hale iz Metelkove.

  Dub Club je pravzaprav koncertni cikel, ki se lahko pohvali že s trinajstletno tradicijo, v tem času pa so izpeljali že skoraj 50 koncertov in DJ setov, na katerih so nastopili tudi svetovno priznani glasbeni ustvarjalci, kot so Alborosie, Mad Professor, Vibronics, Brain Damage, Zion Train in mnogi drugi. Prvi Dub Club koncert se je zgodil že daljnega leta 2005, namen pa je bil slovenskemu občinstvu predstaviti zanj takrat še dokaj novo glasbeno smer. Skozi leta se je koncept Dub Cluba razširil,tako žanrsko kot tudi geografsko in je do današnjega dne gostil znane in zelo znane glasbenike iz vseh koncev sveta, izmed naštetih zgoraj pa bo morda najbolj izstopil prav Dub Clubov naslednji gost – producent, poet, poslovnež, pevec in inovator – 82-letni Lee Scratch Perry.

  Lee Perryjev opus je neverjeten, njegova karizma neustavljiva, njegova ekscentričnost znana po vsem svetu. Glasbo je ustvarjal v svojem preprostem studiu The Black Ark, dokler ga ni, kot pravi urbana legenda, požgal sam. Glasbo je distribuiral predvsem prek svoje neodvisne založbe Upsetter, s svojim delom pa navdihnil producente vseh zvrsti glasbe širom zemeljske oble. Hite je produciral za glasbene velikane, kot so Bob Marley & The Wailers, Junior Byles, Max Romeo, The Heptones, Gregory Isaacs in Junior Murvin, sodeloval pa je tudi z najpomembnejšimi imeni svetovne glasbene scene, kot so Adrian Sherwood, Beastie Boys, The Orb, Ari Up, Keith Richards, če jih omenimo le nekaj.

  leeperry3

  Na turneji po Evropi in seveda tudi na nastopu v Ljubljani ga bo spremljal stari znanec Gala hale, Mad Professor, sicer samouki navdušenec nad elektroniko ter vodja studia in založbe Ariwa. Le ta je zaradi svojega prepoznavnega in unikatnega zvoka znana in cenjena po vsem svetu.

  Early Bird vstopnice za dogodek so žal že pošle, jih pa lahko v predprodaji kupite v spletni trgovini na tej povezavi (https://www.mojekarte.si/si/lee-scratch-perry-mad-professor/vstopnice-153319.html) ali na vseh dogodkih v Gali hali. Kdaj je Gala hala odprta in koga vse gosti si lahko ogledate tukaj (http://www.galahala.com/).

  Lee Scratch Perry v Slovenijo ne prihaja prvič. Pred dolgimi dolgimi leti je nastopil na bivšem festivalu Soča Reggae Riversplash. Je pa Lee Scratch Perry star že 82 let. Sodeč po njegovem Facebook profilu  je sicer še zelo vitalen, pa vendar. Leta so leta in glede na to, da se Lee Perry, kot kaže še zlepa, ne bo ustavil in namerava obiskati še kar nekaj krajev po vsem Svetu … ga v Sloveniji morda vidimo zadnjič.

  In da si kasneje ne boste očitali …. je še najboljše da še danes kupite svojo vstopnico.


  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Tukaj je še zadnja po vrsti, iz serije "Live Mixtape #Pon Repeat" kompilacij, ki jih je v živo snemala članica Dubsystem Sound Slovenija, Dj Danjahras! Vseh pet izdaj najdete na SoundCloud platformi a za lažji dostop in poslušanje smo vam jih mi stisnili v en članek! 

  Vol.5 #All Day

  Vol.4 #Tuff&Ruff

  Vol.3 #Badd&Madd

  Vol.2 #Dancehall

  Vol.1 #I Roll

  FACEBOOK: www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?ref=ts&fref=ts
  SoundCloud:@dj-danjahras
  Booking Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.