Februar 25, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Skupina Raggalution je trenutno na turneji po Poljski in Češki. Nekje na polovici le-te, so posneli tudi prvi t. i. RaggaVlog, ki ga lahko najdete na njihovi Facebook strani (TUKAJ). Sproti pa tudi osvežujejo blog na svoji spletni strani (TUKAJ). Kot je videti, se prav zabavajo, za zaključek turneje pa se lahko pozabavate skupaj v Ljubljani na Dub Labu  ------> povezava do dogodka

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Poletje se bliža in z njim tudi Outlook Festival 2018! Pred festivalom pa seveda ne gre brez Oulook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party dogodka!

  outlookplaya

  Poletje prihaja in bližajo se poletni festivali, ki jih je v Sloveniji ter naši bližini veliko! Tudi Hrvaška ni nobena izjema, ravno nasprotno! Prav tam se odvijajo največji in najbolj obiskani festivali na Balkanu. Verjetno najbolj znano mesto za večje dogodke na Hrvaškem je Pula ter bližnja trdnjava Fort Punta Christo, kjer se bo letos spet odvil eden večjih, če ne največji festival sound system kulture v Evropi! Govorimo seveda o Outlook Festivalu 2018, ki v okolico Pule vsako leto privabi več kot 20.000 obiskovalcev, vse pa se začne v puljskem amfiteatru, kjer priznani glasbeniki in velikani sound system kulture festival tudi uradno otvorijo! Letos bo festival potekal med 5. 9. in 9. 9.2018, to pa bo že njegova enajsta edicija. Vsako leto se organizatorji potrudijo in strmijo, da je lista nastopajočih napolnjena z največjimi glasbenimi imeni, ki ustvarjajo urbano alternativno sceno v Evropi ter svetu. Tudi letos ni nič drugače! Na otvoritvenem dogodku bomo lahko videli velikana David 'Ram Jam' Rodigana ob spremljavi izvrstnih glasbenikov, ki tvorijo The Outlook Orchestra in glasbenika z imenom Bonobo. A naštevati koga vse lahko vidite kasneje festivalu nima smisla, saj bi lahko samo z imeni napolnili celotno stran! Ob glasbi, ki le redkokdaj zares potihne, Outlooku poseben čar daje tudi njegova lokacija, kjer se ob sončnem vzhodu na "Beach Partyju" dan pravzaprav šele začne. Nikakor pa ne smete pozabiti dobre obutve, saj čez dan tam premagaš kar nekaj kilometrov! Kako smo festival lansko leto videli mi, si lahko preberete TUKAJ

  In če še vedno oklevate ali se podati na epsko praznovanje sound system kulture v Puli, nam je tudi letos ekipa RootsInSession kot ekskluzivni partner za Slovenijo, pripravila uradni "preparty" dogodek, na katerem boste delček festivalskega vzdušja lahko doživeli na lastni koži že pred samim festivalom! 6. 4. 2018 se bo na ljubljanski Metelkovi, natančneje v klubu Gala Hala namreč odvil Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party!

  Outlook preparty

   

  Ekipa RootsInSession, ki vedno pripravi odlične zabave, se v zadnjih letih poleg izdelave svojega zvočnega systema, zelo veliko posveča tudi lastni produkciji. Priredbe pesmi, ki nastajajo v njihovem studiu, so plod sodelovanja z glasbeniki, kot so Klemen Klemen, Emkej, Brain Holidays in drugi. V Gali Hali lahko pričakujemo tudi premierno predstavitev svežih "remixov", ki so jih posneli v zadnjem času. Poleg njih vas bosta na festival pripravila še vedno bolj prodorni producentski duo DubDiggerz, njune pesmi pa rolajo tudi znani in uveljavljeni producenti dubstepa. Z nastopi sta začela leta 2011, v nastop pa vključujeta predvsem trše dubstep/grime zvoke, pomešane z različnimi žanri elektronske glasbe. Za piko na i bo poskrbel tudi VJ Mesec, ki bo za Outlook "preparty" tudi letos pripravil prav posebne vizualizacije. Za te je poskrbel na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Več o dogajanju si preberite na uradni Facebook strani dogodka, poglejte pa si tudi uradni video najboljših trenutkov Outlook Festivala iz prejšnjega leta!

  No, nekdo bo po dogodku Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party zagotovo domov odšel z velikim nasmehom, saj bodo tam podelili kar DVE GRATIS POLNI FESTIVALSKI VSTOPNICI!

  outlook art 2018Outlook lineup 2018

    

  Več informacij o nastopajočih, dogodku v Ljubljani in samem festivalu v Puli najdete na spodnjih povezavah:

  Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party

  RootsInSession

  DubDiggerz

  VJ Mesec

  Outlook Festival

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Overjam Festival razkril nova imena, ki nas bodo letos zabavala ob sotočju Tolminke in Soče!

  Ekipa Overjam International Reggae Festivala, je v začetku februarja najavila prva imena, ki letos prihajajo v Tolmin. Glavno ime festivala je zagotovo Ziggy Marley, najstarejši sin glasbene ikone reggae glasbe Bob Marleyja. Seveda ne smemo pozabiti tudi na glasbenika z imenom Protoje in njegovo Indiggnation glasbeno zasedbo, pa Mellow Mood, ki poslušalce navdušijo z mešanico roots reggaeja, rocksteadyja ter tribal clubbinga in seveda jamajško-ameriške družinske skupine New Kingston o kateri smo pisali tudi na naši strani. No, v prvih pomladnih dneh smo dobili še drugi paket potrjenih glasbenikov, ki bodo obiskali Slovenijo. Poleg ostalih, že prej potrjenih nastopajočih, kot so O.B.F. ft. Charlie P in Sr. Wilson, Benny Page, Warrior Sound, Northern Lights, Ma'Gash, Awa Fall aka Sista Awa, se bo na oder Overjam Festivala vrnil tudi velikan reggae glasbe Macka B s svojo Roots Ragga glasbeno skupino, on pa je tudi najbolj izpostavljen glasbenik iz te druge skupine.

  ZIGGY MARLEY PHOTOCREDIT GREGORY BOJORQUEZ  

  Na odru bomo lahko videli še dubstep producenta Alpha Steppa, Earth Beat Movemen, Israel Voice, Italee, Nadirah X, JahMessenjah, BomChilom, Shanti Powa ter mnoge druge. Pri Overjamu pravijo, da je potrjenih že skoraj 50 nastopajočih! Na oder Overjam Festivala se vrača tudi prva hrvaška avtorska roots reggae glasbena skupina Brain Holidays. Seveda pa nikakor ne smemo pozabiti na domače glasbenike! Tam bomo videli domačo reggae skupino Siti Hlapci, naše barve pa bodo zastopali seveda tudi selektorji. V Tolminu nikakor ne gre brez domačinov, treh reggae selektorjev, ki tvorijo ekipo TminTafari Sound, sončne žarke in morske vibracije bo prinesla ekipa Freedom Fighters, z roots reggae in culture glasbo nas bo izobraževal Ras Levi, ki je tudi rezidenčni selektor na glavnem odru, zabavali pa se bomo lahko tudi ob odličnih selekcijah Ljubljančana z imenom The Wild Citizen ter se na plaži zabavali ob glasbi izpod rok Ziggi Mastah - Dubtafari Sounda, ki je letos prevzel vlogo rezidenčnega selektorja na plaži! Seveda pa si nadejamo še kakšno domače ter seveda tudi tuje ime, saj celoten seznam še ni zaključen!

  Ky Many MarleyOverjam 2017

  V svoje domovanje sredi narave, na sotočje smaragdne Soče in Tolminke, na eno najlepših alpskih plaž pri nas Overjam International Reggae Festival vsako leto vabi vse več ljubiteljev reggae glasbe! Ključna novost letošnjega Overjam International Reggae Festivala pa je zagotovo njegov premik v mesec julij. Program bo potekal od 10. do 15. 7. 2018. V torek, 10. 7. in sredo, 11. 7. bodo na Sotočju nastopili sound systemi ter selektorji, festival pa bo v polnem pogonu od četrtka, 12. 7. do sobote, 14. 7. Overjam pa bo tako letos otvoril sezono velikih glasbenih festivalov na Sotočju! Poleg glasbenega dela festivalskega dogajanja organizator pripravlja tudi raznoliko ob-festivalsko dogajanje z mnogimi delavnicami, animacijsko-ustvarjalnim programom Overjam4Kidz za najmlajše ter odličnim izobraževalnim programom Overjam Univerze. Obljubljajo več selektorjev, sound systemov ter nastopajočih zasedb reggae glasbe in njene pod-žanrske pestrosti. Kako je bilo lansko leto, si lahko preberete v našem prispevku TUKAJ. Za festivalsko vstopnico, ki vsebuje tudi kampiranje in nekaj dodatkov, boste odšteli 120 eur (+ provizija), na voljo pa so tudi dnevne vstopnice (od 20 do 29 eur + provizija). Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima. Celoten seznam do zdaj potrjenih nastopajočih si oglejte spodaj! Več o festivalu in nastopajočih pa si lahko ogledate tudi na uradni spletni strani: https://www.overjamfestival.com/

  Overjam Artwork 2018 new artists


  OVERJAM 2018 - SEZNAM NASTOPAJOČIH:

  ZIGGY MARLEY

  MACKA B & ROOTS RAGGA BAND, MELLOW MOOD, PROTOJE & THE INDIGGNATION

  ALPHA STEPPA, ASHER SELECTOR, AWA FALL aka Sista Awa & The Sound Rebels,
  BENNY PAGE, BRAIN HOLIDAYS, BROTHER CULTURE, CHARLIE P, COXSONE SOUND,
  ISRAEL VOICE, ITALEE, MA' GASH, NADIRAH, NEW KINGSTON, NOTHERN LIGHTS,
  O.B.F., PAOLO BALDINI DUBFILES, SHANTI POWA, Sr. WILSON, UMBERTO ECHO
  presents ANALOGBASSCAMP, WARRIOR SOUND

  BOMCHILOM, DJ TAFF, EARTH BEAT MOVEMENT, FREEDOM FIGHTERS, KINGS HI-FI,
  MMMENIGA, POKYMON & LUKIE FWD, SITI HLAPCI, SUED MASSIV

  BLACKHEART MAN, DEJAH + MUFAJAH + WIDIKAL, DUB KALI, JAHMESSENJAH, KANTO

  KWALAMAN, LEO SAMSON, MR. SKAVILLAGE, PAPASTUFF, RAS LEVI, SELECTA IRAY,
  THE WILD CITIZEN, TMIN TAFARI, VIBE STARS

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Platforma Massive! postaja tudi glasbena založba! Prihaja "The Story of Dying Sun" ali zgodba umirajočega sonca!

  MSRD001 SC Banner

  Gre za premierno izdajo platforme Massive!, katera se trudi za razvoj in prepoznavnost Sound System kulture pri nas. Platforma je nastala okoli BORIS Sound Systema, vsako leto pa pripravijo kar nekaj dogodkov, od spontank, do koncertov, kot so bili z Raggalution in skupino Siti Hlapci. Seveda ne gre brez DJ zabav, ena zadnjih v tem slogu je bila s producentom in selektorjem po imenu Naram. Prav tako so organizirali edino srečanje vseh slovenskih "sound system-ov" pri nas do sedaj, "Massive! Sound System Gathering" leta 2016. Odprtje založbe je logični korak v razvoju Massive! platforme s tem pa tudi same kulture kot tudi zvočnega sistema. Glavni cilj platforme je razvoj, zato so prav s tem v mislih ponudili priložnost mlademu, a talentiranemu producentu, ki sliši na ime Koneski. Producenta in selektorja smo vam predstavili tudi na naši spletni strani, njegovo predstavitev pa si preberite TUKAJ.

   Koneski MASSIVE Album MSR001

  "The Story of Dying Sun" ali zgodba umirajočega sonca bo vsebovala 6 zanimivih pesmi! Pričakujte težke base, ki bodo nemudoma zapolnili sobo s pravo dub glasbo skozi "one drop", "stepperz" ritme, in še veliko več. Pripravite se, da vas odpeljejo neskončni odmevi, zvočni zamiki ter najnižje frekvence, ki jih ušesa lahko še zaznajo! Album izide 30. Marca 2018, na voljo pa bo na platformi BANDCAMP!

  Massive! ponosno predstavlja " The Story of Dying Sun"

   

  Sledite dogajanju ter platformi MASSIVE! na njihovih uradnih spletnih straneh:

  SOUNDCLOUD

  FACEBOOK

  INSTAGRAM

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.