September 18, 2019

  Novice

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V Ljubljani bomo spet lahko priča pravi soundsystem poslastici, ki bo tokrat prišla iz Italije! Temelje tovarne Rog bo na Dub factory dogodku tokrat tresla ekipa Warrior Charge s svojim velikim, rdečim, ročno narejenim zvočnim sistemom ob pomoči selektorice Herbal Queen iz Srbije ter našega domačega selektorja The Wild Citizena. 15. 12. 2017 nas torej po "zeleni bebi" čaka nov gostujoč zvočni sistem, noč kakovostne glasbe ter prijetna masaža, na kateri ne sme manjkati noben pravi ljubitelj sound system kulture. Za vstop pa bo potrebno plačati le 5 evrov.

   

   

   

   Warrior Charge soundsystem

  Začetke in ideja o soundsystemu se je rodila leta 2006! So nekakšni pionirji sound system kulture iz Furlanije, natančneje Udin, njihove korenine pa najdemo v pank – anarhistični ter neodvisni sceni z mentaliteto "ustvari si sam"! Njihov cilj je predvsem širiti pozitivna ter uporniška sporočila, sodelovati z drugimi sound systemi, glasbeniki in ljudmi, ki želijo narediti svet boljši. Miselnost, ki izhaja iz njihovih korenin in kulture "ustvari si sam", se pokaže, ko postavijo svoje zvočnike, ki so jih izdelali sami z namenom, da težkim ritmom dub glasbe pravično zadostijo. Warrior Charge kolektiv vedno nastopa iz čiste strasti do same glasbe in to se vedno čuti ter sliši iz njihovih velikih rdečih zvočnikov. V več kot desetletni karieri so nastopali že skoraj povsod. Manjši alternativni klubi, tako imenovana "underground" prizorišča, festivali ali pa klubi z dolgo tradicijo. Nastopali so že skoraj povsod. Doma beležijo več kot 100 nastopov, oder pa so si delili tudi z imeni, kot so Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples, Inner Terrestrials, Weedeing Dub, ter Vibronics. Svoj rdeč soundsystem pa peljali na vse večje in boljše festivale v Italiji, kot so Zion Station, Festintenda, Heartical Vibes, Dub Gate, nastopali pa so tudi na Seasplash festivalu v Puli. So organizatorji in hišni soundsystem italijanskega festivala Dub Arena, ki se osredotoča na zvočne sisteme in sound system kulturo. Po desetletju nastopanja po vsej Evropi pa še vedno prihajajo na svoje nastope z energijo, mogočnim zvokom, težkimi dub ritmi ter zavestnimi sporočili proti Babylonu. Tako kot že od samega prvega dne!

   

  Poleg Warrior Charge ekipe bosta tam tudi Herbal Queen iz Novega Sada ter domač predstavnik The Wild Citizen.

   

  Herbal Queen

  Selektorica Herbal Queen iz Novega Sada je na glasbeni sceni prisotna od leta 2008. Strastna promotorka "roots&culture" glasbe je poznana po globokih basih z vokali glasbenikov iz vsega sveta. Njena selekcija glasbe zajema vse, od jamajških temeljev pa do novih, svežih izdaj roots reggae, lovers rock, dub ter dub steppas glasbenih zvrsti. Nastopala je že na več festivalih in soundsystemih v bližini, njen cilj pa je širiti pozitivno energijo ter zavestna sporočila. Sodelovala je s številnimi glasbeniki, je promotorka, selektorica, producentka, članica plemena Sub:tribe iz Novega Sada, ki je zaljubljena v sound system kulturo in bas.

   

   

  The Wild Citizen

  The Wild Citizen je Ljubljančan, ki se poleg dizajna udejstvuje ogromno tudi v glasbi. Njegova ljubezen je bas in ta se dobro odraža tudi v njegovi glasbi ter nastopih. V njegovi selekciji najdete od roots reggae, dub do stepper plošč in še kaj več! Sodeluje na večih projektih za promocijo sound system kulture tako doma kot tudi v tujini. Sam pravi, da na Dub Factory s seboj pripelje tudi nekaj novih plošč, zato lahko pričakujemo svežo, kakovostno glasbeno selekcijo, ki bo poskrbela za konkretno masažo telesa. 

  Več o dogodku si oglejte na uradni Facebook strani - TUKAJ

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Dj Danjahras iz kolektiva Dubsystem sound, je pripravila že tretji "live mixtape" dancehall glasbe! Tokrat ga je poimenovala Bad&Madd, že po naslovu pa lahko sklepate, da boste v dobri uri slišali zajetno mero pravega dancehall-a!

   

   

   

   

   

   

   

   

  VOL. 3 #Badd&Madd

   

  VOL. 2 #Dancehall

   

  VOL. 1 #IRoll

  Več o kolektivu in selektorici pa najdete na spodnji povezavi:

  DUBSYSTEM SOUND Facebook profil: https://www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?fref=ts
  DJ DANJAHRAS Facebook profil: https://www.facebook.com/daniela.murgovska?fref=ts

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Še dobro se nismo ohladili od Dj Danjahras (Dubsystem Sound) Live Mixtape #Pon Repeat #Vol.1 I Roll že nam je postregla z nadaljevanjem zgodbe. Za vse, ki nestrpno pričakujete nadaljevanje mixtape-a #Pon Repeat, vam predstavljamo #Vol.2, ki nosi naslov DANCEHALL.

   

   

   

  Naj vas spomnimo, da je predstavnica slovenske dancehall kulture in članica Dubsystem Sound-a, Daniela Murgovska A.K.A Dj Danjahras, skozi poletje pripravljala in zbirala najnovejše "new-dancehall" hite in nam je pred kratkim že pripravila "LIVE MIXTAPE#PON REPEAT #Vol.1", z naslovom I ROLL. (TUKAJ)  "Live Mixetape" pa zato, ker ni sestavljen računalniško temveč je "odrolan/zmixsan" in posnet v eni uri kot, da bi vrtela na zabavi. Sledilo bo več izdaj, ki bodo skupaj tvorili mixtape z naslovom #PON REPEAT..

   

   

   

   

   

  LIVE MIXTAPE #PON REPEAT #Vol.1 - I ROLL

      

  LIVE MIXTAPE #PON REPEAT #Vol.2 - DANCEHALL

   

   

   

  DUBSYSTEM SOUND Facebook profil: https://www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?fref=ts
  DJ DANJAHRAS Facebook profil: https://www.facebook.com/daniela.murgovska?fref=ts

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Predstavnica slovenske dancehall kulture in članica Dubsystem Sound-a, Daniela Murgovska A.K.A Dj Danjahras, je skozi poletje pripravljala in zbirala najnovejše "new-dancehall" hite in nam pripravila "LIVE MIXTAPE#PON REPEAT #Vol.1", z naslovom I ROLL. "Live Mixetape" pa zato, ker ni sestavljen računalniško temveč je "odrolan/zmixsan" in posnet v eni uri kot, da bi vrtela na zabavi. Gre za gre za prvi izdan mixtape (vol. 1) kateremu bo sledilo več izdaj, ki bodo skupaj tvorili mixtape z naslovom #PON REPEAT..


  V uri trajajočem posnetku je zajela največje hite letošnjega leta iz žanra, ki s svetlobno hitrostjo prevzema glasbeno kulturo. Karibske plesne ritme si "izposojajo" uveljavljena imena glasbene industrije, kot so Rihanna, Drake, Justin Bieber, Beyonce in mnogi drugi. Le to dokazuje, da je dancehall prestopil okvirje reggae kulture, vendar na ta način tudi omogoča boljšo prepoznavnost jamajških ritmov tudi pri bolj "mainstream" poslušalcih. A tisti pravi zagreti ljubitelji "new-dancehalla" brez skrbi, kajti v spodnjem posnetku lahko slišite pristne dancehall izvajalce, kot so Busy Signal, Popcaan, Vybz Kartel, Aidonia ... za kaj več, pa boste preprosto morali pritisniti "play" ter se prepričati sami. Lahko vam za "bombonček" izdamo, da se vse skupaj začne z Dubsystem Sound "dubplate-om" legendarnega ameriškega glasbenika, ki sliši na ime Goldy.

   

   

  DUBSYSTEM SOUND Facebook profil: https://www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?fref=ts
  DJ DANJAHRAS Facebook profil: https://www.facebook.com/daniela.murgovska?fref=ts

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Že nekaj časa napovedujemo nov video spot legendarnega slovenskega glasbenika, ki sliši na ime Tadiman. V članku ob napovedi videa smo predstavili tudi kaj vse je ta multi-talent počel skozi leto in kaj lahko še pričakujemo v kratkem. (TUKAJ)Danes, ko Rastafarijanci širom sveta praznujejo praznik kronanja Haile Selassie-ja, vam ekskluzivno na našem portalu predstavljamo -- TADIMAN in najnovejši video Kdor drugemu jamo koplje!


   

   

  Video za pesem Kdor drugemu jamo koplje je posnel Žiga Krebl. Za besedila, instrumente in mix je poskrbel Tadiman sam v studiu Chakra, kjer ustvarjajo Siti Hlapci. Kot gost na solo kitari se mu pridruži Borna Šmid, za masterizacijo pa je poskrbel Beno Soršak.

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni