Oktober 16, 2019

  Novice

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Znana je celotna lista nastopajočih za letošnjo 7. edicijo največjega reggae festivala pri nas, OVERJAM 2018!

   

   

  Ky Many MarleyOverjam 2017

  Overjam Reggae International Festival nas vsako leto razveseljuje z ritmi reggae glasbe, v eni izmed najlepših dolin v naši državi. Letošnjo že sedmo edicijo so organizatorji prestavili na začetek festivalskega dogajanja v Tolminu. Tako bomo reggae ljubitelji svoje domače "festivalske počitnice" letos imeli že med 10. in 15. julijem. Samo prizorišče se bo za obiskovalce odprlo že 8. julija, a za zgodnji prihod boste morali odšteti dodatnih 20 evrov. Festivalski program bodo v torek, 10. 7., in v sredo, 11. 7., na Sotočju prevzeli sound systemi in selektorji, festival pa bo v polnem pogonu od četrtka, 12. 7. do sobote, 14.7. Poleg glasbenega dogajanja organizatorji pripravljajo tudi več delavnic z animacijsko-ustvarjalnim programom, kot je OVERJAM4KIDZ ali pa izobraževalni program OVERJAM UNIVERZA. Delavnica Overjam4Kidz bo najmlajše zabavala med 10. in 14. 7. od 11.00 do 16.00 ure, ostale delavnice pa bodo na sporedu v jutranjem času na festivalski plaži. Med drugimi tudi plesna delavnica, ki jo bosta vodili naša koreografinja in plesalka SHEE ter RYAH iz Italije. Izobraževalni program Overjam Univerze, bo letos prevzel Mr. David Katz, reggae novinar iz Velike Britanije, tam pa bomo lahko poslušali in se kaj novega naučili od Gulia Frausina iz Mellow Mood, britanskega glasbenika Macka B-ja ali pa ženskih glasbenic Italee, Nadirah ter Michelle iz Northern Lights. 

  Overjam 2017 obiskovalci 3

  V Tolmin letos prihaja več kot 50 nastopajočih!

  Prvič bomo lahko pri nas videli še enega od Bobovih sinov, dobitnika številnih Grammy nagrad, to je ZIGGY MARLEY! Ta k nam prihaja po sveže izdanem albumu "Rebellion Rises" in bo na glavnem odru nastopal v četrtek, 12. 7. 2018.

  ZIGGY MARLEY PHOTOCREDIT GREGORY BOJORQUEZ

  "Upor se začne v umu, z melodijo in z glasbo. Mi smo njegov vzvod. Upor je zavest. In ta zavest se danes širi, zavedamo se je in z njo rastemo!" - Ziggy Marley

  OJ 2018 FB 1800x1200

  Poleg slavnega Ziggy Marleyja pa v Tolmin prihajajo še PROTOJE, ki je danes eden vidnejših predstavnikov današnje reggae glasbe pa britanski velikan MACKA B s svojim Roots Ragga Bandom, italijanska skupina MELLOW MOOD, ki navdušuje z mešanico roots reggae, rocksteady ter tribal clubbing glasbe, družinska reggae zasedba NEW KINGSTON, dubstep producent ALPHA STEPPA, pa ISRAEL VOICE s katerim je pesem posnel tudi TADIMAN in si lahko obetamo, da jo bomo tam tudi slišali v živo. Tam bo tudi domača reggae skupina SITI HLAPCI! Poleg njih prihaja k nam še dobro poznana Hrvaška roots reggae avtorska skupina BRAIN HOLIDAYS pa ITALEE in NADIRAH, ki sta že lansko leto navduševali publiko po celi Sloveniji, EARTH BEAT MOVEMENTJAHMESSENJAHSHANTI POWABOOMCHILOMAWA FALL aka SISTA AWABENNY PAGECOXSON SOUNDCHARLIE PO.B.F.SELECTA IRAYNORTHERN LIGHTSWARRIOR CHARGE SOUND SYSTEM, ki bo skrbel za močnejše dub ritme na celem festivalu! Listo nastopajočih so zaključili z zadnjimi najavljenimi, ki so FLECKDIGITRON ter R.ESISTENCE IN DUB. No, seveda pa lahko tam pričakujete še marsikaj in marsikoga drugega!

  13. Siti Hlapci

  Seveda v Tolminu brez domačih izvajalcev ne gre. Poleg zgoraj omenjenih, bodo domače barve zastopali še dancehall selektor DJ VERSO, član ekipe LjubljanJah Vibes, LIONSHINE, domačini TMINTAFARI SOUND, ljubljanski THE WILD CITIZEN, na glavnem odru bo vajeti v svoje roke vzel RAS LEVI, na obalnem pa ZIGGI MASTAH - DUBTAFARI SOUND. Tisti, ki se bodo odločili in prišli na festival dan pred uradnim začetkom, bodo lahko na odru videli še obalne FREEDOM FIGHTERS, TOTAL DESTRUCTION in JAHKLINA. Celoten spored nastopajočih po posameznih dnevih pa si poglejte spodaj!

  timetablev4 1

  No, poleg tega, da se je festival prestavil v mesec julij, je letos na Overjam Festivalu še nekaj novosti! S festivalsko karto boste lahko brezplačno polnili telefone, nič ne bo treba plačati za topel tuš in "človeški WC", brezplačno boste v "safe deposit box" shranjevali stvari, ne bo treba plačati akontacije za plačilno kartico, dobili pa boste tudi čepke za ušesa. Za festivalsko vstopnico, ki vsebuje tudi kampiranje in zgoraj naštete ugodnosti, boste odšteli 120 eur (+ provizija), na voljo pa so tudi dnevne vstopnice od 20 do 29 eur (+ provizija). Vstopnice za Overjam Festival so na voljo preko spletne trgovine MH SHOP ter EVENTIM. Na reggae zabavo sredi narave, na sotočju smaragdne Soče in Tolminke, na eno najlepših alpskih plaž pri nas Overjam vabi vse ljubitelje reggae glasbe. Da boste tam uživali, ni dvoma! Dobra reggae glasba, svetovni glasbeniki, idilična narava, pester ob-festivalski program in nasmejani ljudje! Vse kar morate še storiti, je spakirati šotor, kopalke in brisačo, če še niste seveda kupiti karto in se podati na prave reggae počitnice! Lanskoletno dogajanje si lahko pogledate v uradnem "aftermovie" filmu.

  Več informacij o festivalu in dogajanju tam pa si poglejte na uradni spletni strani:

  OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Tudi selektorica Dj Danjahras je pripravila nekaj glasbe za praznovanje 4/20!

  Poslušajte "I Live The High Life vol. 1 in vol. 2" na Soundcloud profilu Dubsystem sounda!

  1.PETER TOSH - Legalize It
  2.BLACK UHURU - Sensimilia
  3.CHRONIXX - Perfect Roots And Chalis
  4.HEMPRESS SATIVA -O La La La (The Weed Thing)
  5.CHUCK FENDER - All Abouth The Weed
  6.MARLOW ASHA - Ganja Farma 
  7.GREGORY ISACH - Rumours
  8.JACKOB MILLER - Tired Fi Lick Weed Ina Bush 
  9.EAKA MOUSE - Ganja Smuggling 
  10.LINVAL THOMSON - I Love Marihuana 
  11.SIZZLA - Smoke My Herb
  12.CHEZIDEK - Bun Di Ganja 
  13.RICHIE SPICE - Marihuana Pon Di Corner
  14.RAS MATTHEWS - Ganja In My Brain
  15.DAMIAN JR GONG & STEPHEN MARLEY - Medication

  1.KONSHENS - Weed On Me
  2.BUSYSIGNAL - Hold A Medi
  3.CHARRLEY BLACK - Smoke All Day
  4.SKARRA MUCCI - Marihuana
  5.MR.WILLIAMS - Kush (No Bush)
  6.JESSY ROYAL - Finally
  7.CALI P - Herbalist
  8.SIZZLA - Got It Right Here 
  9.T.O.K. - Marihuana
  10.VYBZ KARTEL - Marie - Marijuna
  11.POPCAAN - Weed Setings
  12.MAVADO - Herb
  13.BUJU BANTON - Sensi
  14.DRE. ISLAND - Ganja I"m smoking 
  15.CAPLETON - High Grade
  16.BOB MARLEY & THE WAILERS - Easy Skanking

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Skupina Raggalution je trenutno na turneji po Poljski in Češki. Nekje na polovici le-te, so posneli tudi prvi t. i. RaggaVlog, ki ga lahko najdete na njihovi Facebook strani (TUKAJ). Sproti pa tudi osvežujejo blog na svoji spletni strani (TUKAJ). Kot je videti, se prav zabavajo, za zaključek turneje pa se lahko pozabavate skupaj v Ljubljani na Dub Labu  ------> povezava do dogodka

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Poletje se bliža in z njim tudi Outlook Festival 2018! Pred festivalom pa seveda ne gre brez Oulook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party dogodka!

  outlookplaya

  Poletje prihaja in bližajo se poletni festivali, ki jih je v Sloveniji ter naši bližini veliko! Tudi Hrvaška ni nobena izjema, ravno nasprotno! Prav tam se odvijajo največji in najbolj obiskani festivali na Balkanu. Verjetno najbolj znano mesto za večje dogodke na Hrvaškem je Pula ter bližnja trdnjava Fort Punta Christo, kjer se bo letos spet odvil eden večjih, če ne največji festival sound system kulture v Evropi! Govorimo seveda o Outlook Festivalu 2018, ki v okolico Pule vsako leto privabi več kot 20.000 obiskovalcev, vse pa se začne v puljskem amfiteatru, kjer priznani glasbeniki in velikani sound system kulture festival tudi uradno otvorijo! Letos bo festival potekal med 5. 9. in 9. 9.2018, to pa bo že njegova enajsta edicija. Vsako leto se organizatorji potrudijo in strmijo, da je lista nastopajočih napolnjena z največjimi glasbenimi imeni, ki ustvarjajo urbano alternativno sceno v Evropi ter svetu. Tudi letos ni nič drugače! Na otvoritvenem dogodku bomo lahko videli velikana David 'Ram Jam' Rodigana ob spremljavi izvrstnih glasbenikov, ki tvorijo The Outlook Orchestra in glasbenika z imenom Bonobo. A naštevati koga vse lahko vidite kasneje festivalu nima smisla, saj bi lahko samo z imeni napolnili celotno stran! Ob glasbi, ki le redkokdaj zares potihne, Outlooku poseben čar daje tudi njegova lokacija, kjer se ob sončnem vzhodu na "Beach Partyju" dan pravzaprav šele začne. Nikakor pa ne smete pozabiti dobre obutve, saj čez dan tam premagaš kar nekaj kilometrov! Kako smo festival lansko leto videli mi, si lahko preberete TUKAJ

  In če še vedno oklevate ali se podati na epsko praznovanje sound system kulture v Puli, nam je tudi letos ekipa RootsInSession kot ekskluzivni partner za Slovenijo, pripravila uradni "preparty" dogodek, na katerem boste delček festivalskega vzdušja lahko doživeli na lastni koži že pred samim festivalom! 6. 4. 2018 se bo na ljubljanski Metelkovi, natančneje v klubu Gala Hala namreč odvil Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party!

  Outlook preparty

   

  Ekipa RootsInSession, ki vedno pripravi odlične zabave, se v zadnjih letih poleg izdelave svojega zvočnega systema, zelo veliko posveča tudi lastni produkciji. Priredbe pesmi, ki nastajajo v njihovem studiu, so plod sodelovanja z glasbeniki, kot so Klemen Klemen, Emkej, Brain Holidays in drugi. V Gali Hali lahko pričakujemo tudi premierno predstavitev svežih "remixov", ki so jih posneli v zadnjem času. Poleg njih vas bosta na festival pripravila še vedno bolj prodorni producentski duo DubDiggerz, njune pesmi pa rolajo tudi znani in uveljavljeni producenti dubstepa. Z nastopi sta začela leta 2011, v nastop pa vključujeta predvsem trše dubstep/grime zvoke, pomešane z različnimi žanri elektronske glasbe. Za piko na i bo poskrbel tudi VJ Mesec, ki bo za Outlook "preparty" tudi letos pripravil prav posebne vizualizacije. Za te je poskrbel na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Več o dogajanju si preberite na uradni Facebook strani dogodka, poglejte pa si tudi uradni video najboljših trenutkov Outlook Festivala iz prejšnjega leta!

  No, nekdo bo po dogodku Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party zagotovo domov odšel z velikim nasmehom, saj bodo tam podelili kar DVE GRATIS POLNI FESTIVALSKI VSTOPNICI!

  outlook art 2018Outlook lineup 2018

    

  Več informacij o nastopajočih, dogodku v Ljubljani in samem festivalu v Puli najdete na spodnjih povezavah:

  Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party

  RootsInSession

  DubDiggerz

  VJ Mesec

  Outlook Festival

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni