Julij 09, 2020

  Novice

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  SLOVENIJA HOČE ŠE PRAVE SOUND SYSTEM GLASBE in Massive! vam v sodelavnju z Dub Lab ponuja prav to!  Petkov Massive! Dub Lab, obogaten s Sound Systemom ponosno predstavlja Dubwise Massive! with Dubbing Sun SOUND SYSTEM. Tokrat so povabili ne le gosta, ki vam bo vrtel glasbo, temveč kar celoten Sound System. S svojimi zvočniki prvič v Slovenijo prihajajo Dubbing Sun! Le za ta večer bodo iz rodne Avstrije prišli s svojim Sound Systemom, pretresli KUD Channel Zero in ga napolnili z Bassom ter pozitivnimi vibracijami! Na odru se jim bo pridružil tudi edini doktor slovenske reggae scene Dr. Bancho, ki vam bo s svojim vinilno selekcijo pričaral pristno jamajško "yard" vzdušje sredi Ljubljane. Dr. Bancho je tudi sourednik reggae oddaje RiddimOperator Radioshow, ki poteka vsak ponedeljek na Radio Študent 89,3 MHz. Seveda, pa ni prave Massive! zabave brez The Wild C!tizen-a. Član BORIS Sound System kolektiva, eden izmed ustanoviteljev platforme Massive!, protagonist DeepEnd zabav in založbe. Eden najdejavnejših figur slovenske reggae/dub scene in velik Sound System fanatik!

   

   

  Dubbing Sun Sound System so prvotno ustanovili in zgradili GERTZE , DUBVID & PUPA STRAV, kasneje pa se jim je pridružil MC KOL.EE a.k.a. KING D. Čedalje bolj uveljavljen system s svojim prepoznavnim jamajškim reggae/dub slogom, ki mu radi primešajo različne bass žanre ter seveda lastno prepoznavno steppas produkcijo skrbi, za polne klube in plesišča širom evrope. V zadnjih letih so izdali glasbo na več založbah, kot so Lion Charge RecordsWAR series, Whodem Sound, DubatriationPressed Records, Dub Descendants, Archetype RecordsAlbion Collective ... kot seveda tudi na lastni Dubbing Sun Records založbi. Sodelovali so z glasbeniki, kot so digidBukkhaJ.Robinson WhodemsoundD-OPERATION DROPMowty MahlykaFull DubLutan FyahClinton SlyBunnington Judah and Addis Pablo.

   

  FACEBOOK DOGODEK: 

  https://www.facebook.com/events/206761976881955/

   

   

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Mariborska reggae skupina Siti Hlapci praznuje dvajseto obletnico prvega koncerta.Skupina je aktivno sodelovala v nastanku današnje domače reggae scene, ter popeljala jamajške ritme po vseh koncih Slovenije. Po več kot dvesto festivalih, klubskih koncertih ter tv nastopih so še vedno ponosni da so otvorili prvi reggae festival v Tolminu leta 2000. Od takrat so nastopili na festivalih kot so Rototom, Sunsplah, Sziget, Uprising, Overjam, Lent ter gostovali po Sloveniji, Italiji, Avstriji, Češki, Slovaški, in Madžarski. Siti Hlapci so posneli tri avtorske albume


  TUKAJ IN ZDAJ (2003), SI TI HLAPEC? (2005) ter UNDER JAH SUN (2015).

   


  V skupini se je menjalo mnogo članov a sta Matej Horvat ter Samo Pečar na bobnu in basu značilen zvok ki ostaja skozi obdobja. V skupini je dolga leta aktiven kot kitarist in producent Beno Soršak. V Sitih Hlapcih so mnoga leta delovali Uroš Murko, Ivan Mijačević , Tadej Furlan , Grega Barovič ter jazz glasbenika Samo Šalamom in Marko Črnčec. Za glasbo in besedila Sitih Hlapcev je odgovoren pevec in glasbenik Tadej Tratnik - Tadiman. Ustanovni član Tadiman je reggae zgodbo v mariboru začel že leta 1995 kot avtor radijske oddaje na radiu MARŠ ter DJ v pekarni. Kot reggae pevec ter glasbenik je prepotoval petnajst držav ter popeljal slovenski reggae do jamajke in nazaj.

   

   

  VABLJENI V SOBOTO 29.12 V DVORANO GUSTAF-PEKARNO NA OBLETNICO PRVEGA NASTOPA SKUPINE. OB KONCERTU SITIH HLAPCEV SE BODO NA ODRU PRAV TAKO PREDSTAVILI GLASBENI GOSTJE KOT SO HARIS PILTON, JERRY & BLUEBERRY, MC KREBL, JD PASSI, ROBBIE HERBALIST (DUB SYSTEM SOUND), 3 KINGS SOUND, PLESNA DANCEHALL SKUPINA SUNSYSTEM
  ŽIVA GLASBA, PLESNE TOČKE TER REGGAE DANCEHALL PARTY DO JUTRA!

  FACEBOOK DOGODEK: https://www.facebook.com/events/208199786771403/

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Vaš najljubši reggae portal Reggae.Si, vam v sodelovanju z organizatorjem koncerta Brain Damage, TrainStation SubArt, podarja zastonj vstopnico. Vse, kar je potrebno storiti, je deliti spodnjo Facebook objavo in to potrditi v komentarju! Torej, delite objavo (spodaj pod besedilom) na svojem Facebook profilu in nam le-to javite v komentarju. Nagradno igro zaključimo v četrtek (29.11.) ob 12. uri in javimo rezultat še isti dan! Veliko sreče vsem, ki boste sodelovali in se vidimo v Kranju!


  VEČ O DOGODKU SMO VAM PISALI: TUKAJ

   

     PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

  1. Splošne določbe 

  Organizator nagradne igre “Zastonj na Brain Damage s portalom Reggae.Si”, je Reggae,si,(v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 26. 11 pa do vključno 29.11 2018 do 11.59. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

  2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

  V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

  3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

  Deli našo Facebook objavo na svojem zidu in nam v komentarju sporoči, da si delil.

  V četrtek, 29.11.2018 11.59h se nagradna igra konča in še isti dan bomo razglasili naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

  Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

  4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

  Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku enega (1) dneva po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

  Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

  Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

  Nagrade:

  Zastonj vstopnica za Brain Damage prevzamete na vhodu prireditve. 

  6. Odgovornost

  Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

  7. Pravila nagradne igre

  S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

  9. Varovanje osebnih podatkov

  Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Nemanja Kojić rojen v Beogradu, bolj poznan kot Hornsman Coyote, je srbski reggae glasbenik, pozavnist in pevec. Večkrat se rad vrne v Slovenijo in prav vsak njegov nastop je vreden obiska. V kratkem ga boste imeli možnost slišati tako v Mariboru (7.12.) kot tudi Ljubljani (8.12). 

   

  MARIBOR:


  Več informacij o dogodku pridobite s klikom na sliko.

   

  LJUBLJANA: 

  Več informacij o dogodku pridobite s klikom na sliko.

   

   

  Leta 1994 je Coyote ustanovil novo skupino, ki si je nadela ime Eyesburn, kjer se je uveljavil kot pevec. Eyesburn so svojevrstno zmešali žanre reggaeja, hard-core metala in hip-hopa, rezultat tega pa je bila takojšna prepoznavnost raznolike publike širom Balkana.

  Leta 2004 je Eyesburn odkril Max Cavalera (vodja Sepultura in Soulfly), kar je ustvarilo priložnost posneti zelo uspešni pesmi "Moses" in "Inner Spirit", kot tudi enomesečno turnejo, kot predskupina Soulflyjem.
   

  Le dve leti kasneje se je Nemanja odločil utrditi svoj status kot reggae pevec in pozavnist. S tem namenom se je odpravil v London, kjer je želel najti reggae producente, ki bi delali z njim. Prvi, ki mu je ponudil priložnost je bil Jerry Lions. Skupaj sta za "Jah Works UK" posnela 3 12" vinilne plošče. Med drugim tudi mednarodno zelo dobro sprejetega Brass Roots". Sledil je dogovor s poljsko založbo Karrot Kommando, za katero je posnel 2 albuma kot vokalist. Še posebno prvi, "What Next", je ponesel ime Hornsmna Coyote v svet in mu omogočil turneje po državah kakršne so Mehika, Etiopija in Južna Afrika. 

  Leta 2011 se je vrnil v Britanijo, kjer je odprl koncert za Jah Masona in Lutan Fyah v Londonu. Med tem časom je obiskoval studije širom Londona in snemal 
  za producente in glasbenike, med katerimi najdemo Bunnington Judah, Iration Steppas, Rolling Lion, Max Romeo, Lee Scratch Perry, Inspirational Sounds and Jerry Lions.

  Malo za tem se je je združil v roots reggae skupino "Balkan Music Box", ki so jo tvorili glasbeniki reggae scene v Srbiji. Člani so bili Damjan Ćirilović – bass, Slobodan Jovanovic – kitara, Ivan Jevtic – klaviature , Mladen Lukić – trombone, Dejan Utvar – bobni, Djurdjica Vali Gajić – spremljevalni vokal and Vladimir Lesic - tolkala, Milan Barković- tonski mojster. Kasneje se jim pridružita še Slobodan Djukić – kitara, Vladimir Krkljuš – klaviature. Skupaj so izdali album  ‘Hornsman Coyote and Soulcraft’ . Dobro sprejeti in vrhunsko narejeni album je vključeval 14 pesmi, tudi sodelovanje z Lutan Fyah ("Bloodsuckers") in Jah Masonom ("Belly Of The Beast"). 

  Temu sledijo albumu "Safe Planet" (TUKAJ) in lanski "Sevengreen". Ne smemo pozabiti omeniti prispevka, ki ni zanemarljiv, pri skupini Del Arno Band, kateri veljajo za pionirje avtorske roots reggae glasbe na Balkanu!

   

   

   

   

   
  FACEBOOK:
   
  https://www.facebook.com/pg/HornsmanCoyote/about/?ref=page_internal

  VIDEI:

  Hornsman Coyote & Jah Mason - Belly Of The Beast (Official video clip)

  http://www.youtube.com/watch?v=bv_GEGT0RMw&list=PLXTBTwaPUGVWhIScCkO65UFN7VDAVJ3dl&index=2

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Where Do We Go From Here - LIVE at TV show “3 colours of sound”

  https://youtu.be/UPLqJykZug4?list=PLbEw6HAxNujjwj_abMOEMJNXjzn1dSrx0

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Victims - LIVE at TV show “3 colours of sound”

  https://youtu.be/NXWdVatrv6I

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Soul Rebel - LIVE at TV show “3 colours of sound”

  https://www.youtube.com/watch?v=wuVwCnu4fPE

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Serbia to Abyssinia (Rehearsal session)

  https://youtu.be/Ur7d4hWQndM?list=PLbEw6HAxNujhQawMII-cPFLiDimz7H9lK

  Hornsman Coyote & Soulcraft FB page

  https://www.facebook.com/hornsmancoyoteandsoulcraft/

  D

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Ajdovska ska-punk skupina Elvis Jackson se je "izštekala" v oddaji Izštekani. Za vse, ki ste zamudili nastop v živo v etru radia Val 202 prilagamo video nastopa ter vas seveda ob enem vabimo na 20 letnico skupine. Tudi tam boste imeli možnost slišati del koncerta v akustični izvedbi!
  Povezava do dogodka ----> https://www.facebook.com/events/252293272139128/

   

  https://www.facebook.com/Val202/videos/192856751621831/UzpfSTE5NDE3MzQxMDYxNTMxMDoyMTY4ODAxMDYzMTUyNTI1/

   

   

   

  Izštekani je slovenska mesečna radijska glasbena oddaja. Njeni začetki segajo v februar 1993, ko so Sokoli v okviru četrtkovih avtorskih večerov v studiu Radia Študent predstavili svoj novi album in med pogovorom ob spremljavi akustičnih kitar izvedli štiri skladbe. Stvar je dobro izpadla, zato so se v ekipi na čelu z avtorjem in voditeljem Juretom Longyko odločili s tem nadaljevati. Ime je oddaja dobila po MTV Unplugged. Med letoma 1993 in 1997 je domovala na Radiu Študent (kot Izštekani na Radiu Študent), od leta 1998 pa je na Valu 202 (Izštekani na Radiu Slovenija). Na Študentu so izvedli 63, na Valu pa doslej več kot 170 (rednih) oddaj. Oblika Izštekanih se ves ta čas ni spreminjala: izvajalci se v studiu pogovarjajo z Longyko in odigrajo približno uro svojega repertoarja, ki mora biti tako ali drugače »izštekan«. Ta »izštekanost« se v prvi vrsti nanaša na akustičnost (repertoar v akustični preobleki), vendar kot so ob 20-letnici oddaje zapisali: »Lahko je zvočno spremenjen, lahko je kot žur ob tabornem ognju, lahko je povsem prekucnjen na glavo, lahko ga izvajajo z gosti, lahko ga izvajajo le gostje, lahko je vštekan, lahko je popolnoma nov in neznan ... Izštekani so lahko vse, od popolne intime do velikega hrupa, od enega človeka do množice skoraj stotih.«


  vir: Wikipedia  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.