Maj 31, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V reviji poleg lestvic zasledite Samoray I-ja in predstavitev Vitowar-ja, ki je eden izmed glasovalcev in prihaja iz Italije.

  Na »single chart« imamo nekaj novih imen v spodnjem delu lestvice, med tem, ko na vrhu ni drastičnih sprememb. Tako na prvem mestu ostaja Damian Marley skupaj z bratom Stephenom in »Medication«. Iz četrtega se je na drugo povzpel Chronixx s svojo »Skanking Sweet« pesmijo. Po dveh mesecih izven lestvice se je nazaj na deveto mesto povzpel Collie Buddz s »Good Life«. Že prej omenjene novosti pa so ta mesec Jesse Royal, Estelle skupaj s Tarrusom Rileyem, Mortimer ter Romain Virgo. Prav tako novost je Chronixx z »Ghetto Paradise« na devetnajstem mestu in tako dominira na lestvici s kar štirimi pesmimi in – ne nepričakovano in definitivno zasluženo – vodi na lestvici albumov. Zanimivo, da so prva tri mesta na lestvici albumov pravzaprav novosti. Poleg omenjenega Chronixx-a še Damian Marley in Samoray I. Če smo nekako po tiho pričakovali, da bosta na vrhu Damian in Chronixx je Samoray I malo presenečenje in prav zaradi tega je tudi članek posvečen prav njemu.

   



   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  O zimskem »showcase-u« smo vam na naši strani že pisali (TUKAJ), sedaj pa se po kratkem premoru vrača »Summer Showcase«!!!

   

   

  V soboto 5. 8. 2017 v Pulo, oz. bolj natančno v Fort Punto Christo prihaja Sentinel Sound iz Stuttgarta, Nemčije. Znani tudi, kot »German Luger« ali »The Everlasting Sound« so sodelovali in tudi zmagovali na »soundclash-ih« širom sveta. Njihova dancehall selekcija prepletena z jamajškimi ritmi in energičnim MC-jem je garancija za preplesano noč in po vsej verjetnosti kakšen »muskelfiber« naslednji dan.  Delujejo že od leta 1998 in jim izkušenj ne manjka. Verjetno najbolj odmevna zmaga, ki si jo lastijo, je iz leta 2005, ko so v Brooklyn, New Yorku zmagali na »World Clash-u«. Le ta je veljal za neke vrste svetovno prvenstvo Sound System kulture. Spisek nekaterih »clashov«, kjer so sodelovali lahko, najdete spodaj pod tekstom.

  Za lokalno podporo bodo poskrbeli PulaP Reggae Station, ki imajo med drugim tudi vsako soboto oddajo na Radio Maestral. Brada Selecta ali po domače kar Don Brada in Sheco, ki predstavlja Seasplash Sound.

   

  Uradni Facebook dogodek  -------->  https://www.facebook.com/events/
  Sentinel Sound   -------->  https://www.facebook.com/SentinelSound/?fref=ts
  PulaP Reggae Station   -------->  https://www.facebook.com/pulap.reggae.station/
  Brada Selecta  -------->  https://www.facebook.com/bradaselecta
  Sheco

   

   

  Kill Or Be Killed 2001 - Sentinel vs Supersonic vs Wadada vs Budadub - Köln
  Riddim Clash 2003 - Sentinel vs Black Kat vs Killamanjaro vs Downbeat - München
  Sentinel vs Turboforce - Middleton, Jamaica, 2003
  Sentinel vs Soundquake - Erlangen, 2004
  World Clash NYC 2005 - Sentinel vs. Black Kat vs. Bass Odyssey vs. Mighty Crown vs. Desert Storm vs. Immortal
  World Clash NYC 2006 - Sentinel vs. Black Kat vs. Bass Odyssey vs. Black Reaction vs. Sound Trooper
  UK Cup Clash 2006 - Bass Odyssey vs. Sound Trooper vs. Sentinel vs. King Tubbys vs. LP International vs. XTC 4x4
  Sentinel vs. Sound Trooper 2007, New York, USA (no winner declared)
  Riddim Clash 2007 - David Rodigan vs. Sentinel vs. Black Scorpio, Düsseldorf
  World Clash NYC 2007 - Sentinel vs. Black Kat vs. Bass Odyssey vs. Mighty Crown vs. Rebel Tone (no show)
  UK Cup Clash 2008 - The Final Conflict - Sentinel vs. Black Kat vs. Bass Odyssey vs. Mighty Crown vs. Tony Matterhorn vs. David Rodigan vs. Killamanjaro
  War Territory 2008 - Sentinel vs. One Love - Mailand, Italy, 2008
  Sound Fi Dead 2008 - Sentinel vs. Synemaxx vs. Black kat vs. Silverstar vs. Killamanjaro, Elderslie, Jamaica
  War Inna East 2009 - Sentinel & Supersonic vs. Tek 9 & Poison Dart, Enschede, the Netherlands
  War Territory 2009 - Bass Odyssey vs. Sentinel, Mailand, Italy
  Sound Fi Dead 2009 - Synemaxx vs. Black Kat vs. Sentinel vs. Black Blunt vs. Sound Trooper, Elderslie, Jamaica
  US World Clash vs. UK Cup Clash 2010 - Mighty Crown & Sentinel & Black Kat & Killamanjaro vs. David Rodigan & One Love & Bass Odyssey & Tony Matterhorn
  Death Before Dishonor 2010 - Mighty Crown vs. Tony Matterhorn (no show) vs. Bredda Hype vs. Sentinel vs. Black Kat vs. Bass Odyssey, Montego Bay, Jamaica

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Odpovedana poletna Evropska turneja Israel Vibration in koncert na One Love Festivalu 2017

  Vsi ljubitelji reggae glasbe poznajo legendarne Israel Vibration, no lahko bi rekli kar zgodovinsko skupino iz Jamajke, ki so prisotni že od 70ih let. Od začetka je bila skupina sestavljen iz tria, danes pa ga predstavlja duo Lascelle "Wiss" Bulgin and Cecil "Skeleton" Space. Na začetku julija so sporočili, da je njihova »booking agency« odpovedala njihovo poletno Evropsko turnejo. Zaradi spleta okoliščin in nekaterih njim neznanih razlogov v tem trenutku, so bili prisiljeni odpovedati turnejo. Oboževalcem sporočajo, da jim je zelo žal za ta neljubi dogodek, da so vsi člani zdravi in da se počutijo v redu in se iskreno opravičujejo in da se bodo trudili, da do podobnih dogodkov ne pride več.

  Sam sem se zelo veselil njihove nastopa, ki bi se ga udeležil pri sosedih na One Love Festivalu, kjer bi Israel Vibration igrali skupaj z Roots Radics drugi dan festivala na glavnem odru, ampak očitno bo treba, da jih slišim v živo še počakati. So se pa organizatorji One Love Festivala potrudili in hitro našli zamenjavo. Namesto Israel Vibration bo nastopil še en veteran reggae glasbe in sicer Max Romeo, oče Xane Romeo, ki smo jo na našem portalu že predstavili, predstavitev pa si lahko preberete TUKAJ. Spodaj pa si lahko preberete originalno sporočilo in opravičilo Israel Vibration svojim oboževalcem.

   

  To all our fans and friends across Europe:

  We deeply regret to inform you that our Summer' 17 tour has been canceled by our booking agency.

  Due to circumstances completely beyond our control and, several elements still unknown to us at this stage, we have been forced to withdraw from the upcoming festivals. Once again we would like to apologize for these changes, which we heard of yesterday only, two days prior to the first show.

  We are equally disappointed about this unfortunate situation and, we will make every effort to ensure that this does not ever happen again.

  We would also like to remind everyone that all of our band members are feeling as strong and healthy as ever. We were absolutely ready to travel all across the continent and deliver our very best on stage at each performance.

  Thank you for all your love and support, we wish you a wonderful summer. Keep supporting and enjoying Reggae Music.

  JAH Bless each and everyone of you.

  Skelly and Wiss

  Israel Vibration

   

                                                                                                                                                                                                                  P.C.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
   

  .

   

  Danes (12.7.)  je izšla že 3. izdaja revije Global Reggae Charts. Prvo izdajo in članek, kjer smo vam projekt predstavili na splošno si lahko pogledate TUKAJ. Gre za projekt, ki bo vsem ljubiteljem in ustvarjalcem reggae glasbe pokazal pravo sliko situacije o svetovni reggae glasbi. Del projekta smo kot ponosni podporniki ter partnerji že od samega začetka tudi mi. Po treh mesecih si upamo trditi, da še vedno dobiva nove podpornike in se je obenem že pridobiva na veljavi, na določenih glasbenih področjih glasbene industrije. Glasbeniki si zastavljajo cilj priti na to lestvico, prav tako pa je v veliko pomoč tudi radijskim urednikom pri izbiri glasbe.

   

  Na tokratni lestvici lahko opazimo, da se je Damian Marley le še utrdil na 1. mestu s svojim bratom Stephanom in njuno himno medicinski marihuani – »Medication«. Največji skok je uspel Kabaki Pyramid z najnovejšim hitom na lestvici »Can't Breath«, ki je pristal na visokem 2. mestu. Kabaka je prav tako tokratnji gost revije kjer vam ga malo bolj podrobno predstavijo. Prav tako opazno mesto je zasedel še neuveljavljeni Csavi, ki je »splezal« iz 16. na kar 3. mesto. Na 20. mestu pa je nastala zanimiva situacija, ko je kar 5 novih pesmi dobilo identično število glasov in tako imamo na lestvici kar 24 namesto 20 pesmi.

  Na lestvici albumov je po dveh mesecih Nattali Rize izgubila prvo mesto s svojim albumom »Rebel Frequency« in padla na 8. mesto. Prvo mesto si je tokrat priborila Hempress Sativa z »Uncoquereble«, ki se je lepo počasi vzpenjal zadnje tri mesece. Novosti na lestvici so Morgan Heritage, Talisman, »naš« Mark Wonder in Keith & Tex.  

   

  Celotno revijo si poglejte in preberite spodaj, obiščite pa seveda tudi Global Reggae Charts Facebook stran ter njihovo uradno spletno stran!

  Facebook: Global Reggae Charts

  Uradna spletna stran: www.globalreggaecharts.com

   

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Outlook Festival je eden vodilnih in največjih festivalov soundsystem kulture v Evropi. Štiri dnevni dogodek posvečen basu in glasbi s poudarki na le teh, se dogaja v stari trdnjavi iz sredine 19. stoletja, Fort Punta Christo. Včasih je ta služila kot največja in najmočnejša utrdba Avsto-Ogrske monarhije, danes pa se v njej in njeni bližnji okolici, širi predvsem zvok glasbe in umetnosti. Kot vsako leto bodo tudi letos, na že deseti izvedbi festivala, tam nastopila velika imena glasbene industrije!

  Otvoritveni koncert se vsako leto odvije v okoli 2000 let starem amfiteatru. Gre za enega največjih še stoječih Rimljanskih zapuščin, vsako leto pa tam festival otvori znano ime s svetovne glasbene scene. Če je bil lani to Damien "Jr. Gong" Marley bo to 6. septembra ob 19. uri storil Dizzee Rascal z ekskluzivnim Outlook setom ob podpori DJ Shadow-a. Tam pa bodo nastopili tudi The Outlook Orchestra, dvajset članska skupina vrhunskih angleških glasbenikov, ki se jim bodo pridružili gosti, kot so General Levy, Roots Manuva, Loyle Carner, Akala in mnogi drugi.

   

  Seveda pa je Oulook festival najbolj znan po norih zabavah na plažah, vsakodnevnih "boat party" zabavah na ladjicah, za katere so več ali manj karte takoj razprodane, ter seveda zabavah v sami trdnjavi, kjer se najde za vsakega nekaj, saj trdnjava ponuja številna prizorišča, ta pa akustiki in ambientu dodajo svoj posebni čar. Od 7. do 10. septembra se bo tam zvrstilo ogromno izvajalcev, ki so tako ali pa drugače povezani z underground glasbo. House, techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, garage, grime, electronica je le nekaj glasbenih zvrsti, ki jih na Outlook Festival pridejo zastopati vrhunski glasbeniki posameznega žanra. Celoten spored nastopajočih vas čaka na uradni spletni strani samega festivala TUKAJ, mi pa vam ponudimo hitri pregled dogajanja.

  Chronixx & Zinc Fence Redeption Band, Horance Andy, Mad Professor, Zion Train, Gentlemans Dub Club, Iration Steppas, Charlie P, Soom T, Digitron, Bamwise, Dub Smugglers so le nekatera imena ki bodo skrbela za reggae ter dub glasbo.

  Dupstep bomo lahko poslušali izpod rok Digital Mystikz, Hatcha, Loefah The Bug, Zed Bias, Chimpo, Commodo, J:Kenzo Truth, Jack Sparrow, Sun Of Selah, Egoless ter drugih. Tam bo obiskovalce festivala zabaval tudi slovenski dvojec Dub Diggerz!

  Hip hop navdušence čakajo izvajalci kot so Ghostface Killah iz skupine Wu-Tang Clan, Pharoahe Monk, Foregin Beggars, Killah Preist, Princes Nokia, Jonwayne, Dirty Dike, Edo Maajka, Andy H, Chris P Cuts in ostali.

  Shy Fx, Goldie, Congo Natty ft. Congo Dubz & Iron Dread, Friction, General Levy, Dj Marky, Alix Perez, Benny Page, Filip Motovunski, Rahmanee, Fleck, My Nu Leng, Chris Lorenzo, Loefah, Dan Shake, Nidia Minaj, Dan Kye, Dimensions Soundsystem, Giggs, Bugsy Malone, Wiley, Miss Red & Lady Chann, P Money, Rude Kid, Riko Dan ter še ogromno drugih pa bo poskrbelo za malce hitrejše drum'n' bass ritme, elektronsko glasbo ter ostale žanre.

  Seveda so velik del Outlook Festivala tudi tako imenovane "boat party" zabave na ladijcah sredi morja, le te pa so vedno hitro razprodane. Seznam zabav najdete TUKAJ in če pohitite lahko še vedno ulovite eno izmed mnogih zabav na ladjici, ta pa bo zagotovo nepozabno doživetje.

  Ena trdnjava, devet odrov, zabave na plažah, zabave na morju, vrhunski izvajalci ter nepozabni spomini! Outlook Festival je zagotovo eden tistih dogodkov, ki bi si jih vsaj enkrat v življenju moral privoščiti vsak pravi ljubitelj soundsystem kulture ter undergorund glasbe. V desetletju prirejanja festivala se poleg novih vzhajajočih glasbenikov na listi nastopajočih najdejo tudi stari velikani glasbene industrije, s tem pa sam festival nudi nekaj tako za mlajše kot malo starejše generacije. Več o prostorih v sami notranjosti trdnjave najdete TUKAJ.

  Kako se je na Outlook Festivalu lansko leto imela naša ekipa si lahko preberete v objavljeni recenziji s festivala  - Outlook Festival 2016, poglejte pa si tudi spodnji uradni videoposnetek lanskoletnega dogajanja in trenutkov na festivalu, ujetih v objektiv.

  Več sto nastopajočih in množica ljudi, željnih zabave, morje, sonce ter kar nekaj hoje. Do glavnega odra je le te od kamping prostora približno 15 minut. Če ste pomislili, da bi se šli tja le brezglavo naplesati, se seveda lahko greste, a če se odpravite tja, da bi ujeli čim več svojih priljubljenih izvajalcev je za to potrebno dobro planiranje ter tudi nekaj hoje med številnimi prizorišči, ki jih Outlook Festival ponuja. Vseeno pa vsega, kar bi hoteli zelo verjetno, ne boste mogli ujeti. Zvočni sistemi v dolgih hodnikih ali pa velikih okroglih kamnitih sobanah ter ostalo dogajanje vas lahko hitro zavedejo in prevzamejo. Tudi če planirate in izdelujete svoj načrt dogajanja na festivalu se hitro lahko znajdete na čisto drugem prizorišču, kot ste si zamislili na začetku. In to boste hoteli sami!

  Ostale uradne fotogalerije, videoposnetke in do danes izdane kompilacije s festivalov si lahko pogledate TUKAJ, obiščite pa tudi uradno spletno stran in pa Facebook profil festivala na sponjih povezavah!

  Uradna stran: www.outlookfestival.com

  Facebook: Outlook Festival

  Se vidimo na že desetem Outlook Festivalu 2017!

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.