Maj 29, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Na predlog Jamajke je UNESCO dodal reggae glasbo na seznam kulturne dediščine.

   

   

  UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) je dodal reggae glasbo na seznam kulturnih institucij vrednih zaščite in ohranjanja kulture. 

  Vsako leto UNESCO doda na svoj seznam (originalno Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity) kakšno izmed kultur in letos so se jamajški predstavniki odločili prijaviti reggae glasbo. Namera jim je uspela in reggae glasba se je tako pridružila več kot 300 kulturnim tradicijam, med drugim vietnamskemu "xoan" petju, španski šoli jahanja na Dunaju, českim lutkam in mnogim drugim stvarem na seznamu.

   

   

   

  V izjavi na njihovi spletni strani je o UNESCO o reggae glasbi napisal, da je njegov prispevek k mednarodni razpravi o vprašanjih nepravičnosti, upora, ljubezni in človečnosti poudarja dinamiko elementa kot hkrati cerebralno, družbeno-politično, čutno in duhovno zavest. Temeljne družbene funkcije glasbe - kot sredstvo za socialne pripombe, katarzično prakso in sredstvo hvaležnosti za Boga - se niso spremenile in glasba še vedno deluje kot glas za vse. "

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Mesec je naokoli in čas je, da preverimo dogajanje na Global Reggae Charts lestvicah! 

   

   

  Tokratnji glasbenik, ki je izpostavljen je Perfect Giddiman, ki je ne le dober izvajalec, temveč tudi odličen producent. Met "Top 5 Riddims" je vedno prisotno kako njegovo delo in si tako tudi zasluži, da ga pobolje spoznate. Kakšne so novitete in spremembe na lestvicah in kdo kraljuje na samem vrhu pa izveste v sami reviji.    

   

  Več pa lahko izveste tudi na uradni spletni strani Global Reggae Charts: www.globalreggaecharts.com   

   

   

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Izšel je prvi hrvaški "Riddim EP" - "Bun Dem" Riddim w/ Queen Omega, Anja G & Tenna Star - za AmpliFyah Music

   

   

  Amlifyah Music prinaša glasbeno osvežitev v obliki "Bun Dem" Riddim EP, ki označuje sodelovanje z legendarno reggae vokalistko iz Trinidad in Tobaga, Queen Omega! Queen Omega se predstavlja z izjemno vokalno močjo na "Fyah Burning" pesmi. DR. Obi se je odločil končati leto 2018 z "Bun Dem" riddimom, kjer lahko slišite  Queen Omega in dve hrvaški reggae vokalistki - Anju G ("Bun Dem") in Tennu Star od One Dread ("Liberation"). Hrvaški producent drum'n'bass glasbe Filip Motovunski je bil odgovoren za masterizacijo te izdaje, za dizajn pa je poskrbel genetik Dub, ki je tudi producent, ampak v bolj dub vodah.

   

  Queen Omega prihaja iz San Fernanda v Trinidadu. H glasbi jo je spodbudila njena mati, kot dekle pa je začela tekmovati v raznih talentskih predstavah. Konec leta 2000 se je srečala s Mickey D's producentom, ki jo je odpeljal v London, posledica česar je prvenec "Queen Omega". Sledilo je še nekaj hit singlov in še en album z naslovom "Pure Love". V začetku leta 2004 je Jet Star izdal "Away From Babylon", tretji in najuspešnejši album Queen Omege. S tremi albumi in zelo cenjenimi izvedbami v živo je Queen Omega odprla pot prihajajočim roots reggae ženskim vokalom.

   

  Anja G je mlada in prihajajoča pevka iz Zagreba, ki je leta 2017 izdala svoj prvi singel "The Meaning" z Dr. Obijem. Leta 2017/18 je nastopila na najpomembnejših reggae in dub dogodkih na Hrvaškem in regiji (Seasplash Festival, Dub Lab (Slovenija), Love & Rage (Italija) in mnogi lokalni klubski večeri v Zagrebu) Njen prvi uradni EP z dvema pesmima ("Bang! Bang!" In "Raggamuffin"), je izšel na Amplifyah Music, kot tudi "Remixed" izdaja omenjenega singla. Za Woodland Records, pa predkratkim 7-palčni vinil, za japonskega producenta Dub Kazmana, ki je z Anjo G posnel vokalno verzijo z imenom "Wrong System".

   

  Tenna STAR je začela peti že kot otrok. Po končani glasbeni šoli jo je pot odpeljala v punk vode, a je kmalu odkrila ljubezen do reggae glasbe in začela je peti v skupini One Dread, v kateri še vedno deluje. Z žensko vokalno sekcijo istega benda, bolj znano kot TNT vocal forces, sodeluje z kar nekaj glasbeniki v akustičnih projektih. Od leta 2016 do oktobra 2018 je pela tudi z Brain Holidays - pioniri roots reggae glasbe na Hrvaškem. Za njo so številni koncerti na Hrvaškem in v sosednjih državah, z avtorsko glasbo pa je začela šele nedavno kot tudi del skupine One Dread in tudi samostojno.

   

   

  Label: AmpliFyah Music  
  Style: Reggae 
  AM#003
  Soundcloud: https://bit.ly/2zWEd4c
  Bandcamp: https://bit.ly/2OKIYDg
  Digital release: 15th November 2018.

   01. Anja G "Bun Dem" (3.06) 
  02. Queen Omega "Fyah Burning" (3.09)
  03. Tenna Star "Liberation" (3.07)
    04. DR.obi "Dub Dem" (3.18)  

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Rok Železnik - Željo

   


  Iz eksotičnega Trinidada in Tobaga prihaja Verse iTal, glasbenik, na katerega so v otroštvu vplivali mnogi glasbeniki – lokalna calypso legenda Lord Kitchener, kralj popa Michael Jackson in dancehall ikona Buju Banton. Selitev v Philadelphio na začetku tisočletja pa ga je izpostavila še vplivom hip-hopa. Tam je med drugim našel tudi svoj bit – Rastafari.

   

   

   

   

  Po petih letih v ZDA se je Verse vrnil domovino z glasbo v svojem srcu. Med delom kot učitelj matematike je izkoristil svoj prosti čas, da je izpopolnil svojo obrt s pomočjo producentov, prijateljev in glasbenikov, ki so videli potencial v mladem umetniku. V tem času je našel svoj značilen singjay zvok in izdal pesmi »BluePrint«, »Pon D Hillside« in večni hit »Spring Water«.

   

   


  Po zelo uspešni izdaji hita »Never Hurt«, ki ga je producirala nemška založniška hiša Culture Rock Records se je leta 2013 preselil na Nizozemsko, kjer je razvijal svojo glasbeno in profesionalno žilico. Leto kasneje je zmagal na natečaju Benelux Reggae 2014 in tako se mu je odprla pot do številnih odrov in prizorišč, med drugim je nastopil na velikih festivalih Reggae Geel in Smile Festival. Naslednje leto je s pomočjo založbe Culture Rock izdal EP »Truth And Substance«, kjer je poudaril svojo artistično vsestranskost, album pa je obenem služil kot klic k pravičnosti, ki ga najbolje povzame nalezljiva himna »Want No Part«.

   

   

   


  Nov album izide 16. novembra pri Suns of Dub založbi, ki jo vodi Ras Jammy, 


  Prednaročilo albuma je mogoče pri i-Tunes:
  https://itunes.apple.com/us/album/100-roots/1439652144

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Rok Železnik - Željo

   

  Onetox se vračajo na sceno, in sicer z novim singlom »Early Morning«

   

   


  Po dolgem premoru od ustvarjanja glasbe so svetovno znani otoški reggae bend Onetox iz Salomonovih Otokov pripravljeni na povratek na glasbeno sceno z izidom svojega najnovejšega singla »Early Morning«, ki naznanja tudi visoko pričakovan album.
  O skupini Onetox


  Onetox so večkrat nagrajeni reggae bend iz Salomonovih Otokov in pionirji Salomonskega reggae žanra. Cenjene legende otoške reggae glasbe so prva skupina iz južnih Pacifiških otokov, ki uživa mednarodno slavo saj so prvi otočani, ki sem jim je uspelo prebiti na mednarodno glasbeno sceno.

   

   


  Skupina je prvič v glasbeni duh časa stopila leta 2008 z inovativnim viralnim hitom »Ramunaknji«, ki je kot nevihta zavzel Pacifik in postal številka 1 na glasbenih lestvicah v mnogih državah. Skozi leta je skupina izdala več uspešnih albumov in producirala več hit singlov, kot so »Everything«, »No Solou« in »High Grade«. Le-ti so na YouTubu skupno pridobili več kot 15 milijonov ogledov, prejeli več glasbenih nagrad na obočju Pacifika, Francije in nazadnje tudi Papue Nove Gvineje. Poleg tega so Onetox nastopali v razprodanih dvoranah v Melaneziji, Polineziji, Mikroneziji in Aziji.   


  Nedavno je bila ena izmed njihovih pesmi izbrana kot uvodna špica popularne potovalne oddaje »SV Delos« (US Travel Show). Oddajo je gledalo več kot 90 milijonov ljudi na YouTubu in tako je glasbeno skupino spoznalo veliko novih oboževalcev iz celega sveta.


  »Early Morning« je pop reggae skladba prevzeta z otoškim soncem in signalizira nov stil in smer za bend, obenem pa ohranja ortodoksni Onetox sound. Skladbo so producirali Shefram Sound Productions v njej pa se predstavi nov ženski talen I'lle iz Papue Nove Gvineje.

   


  Pesem je na voljo na spletu od petka, 26. oktobra in je na razpolago za prenos ali predvajanje na vseh večjih glasbenih platformah.

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.