Maj 29, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna  Poletje je nedvomno pred vrati, kar tudi pomeni, da se bliža festivalska sezona. Za lažjo odločitev kam in koga poslušati, vam predstavljamo novo Global Reggae Charts lestvico.  V tokratni ediciji je na naslovnici revije kraljuje Rocky Dawuni, ki si je to zaslužil s svojim debitantskim albumom Beats Of Zion, ki je bil sprejet nad pričakovanji. Na lestvici albumov se je zavihtel na visoko 5. mesto. Na tej lestvici še kar kraljuje mlada jamajška senzacija Koffee, z Julian Marleyjem, Protojejem tesno za petami.

   

  Na lestvici “singlov” sam vrh prav tako zaseda Koffee s pesmjo Toast, ki se je vrnila nazaj na 1. mesto iz katerega je izrinila Throne, pod katerega se je taisto podpisala Koffee. Na tretjem mestu se je obdržal Tarrus Riley s pesmjo Guess Who. Na lestvici najdemo tudi Jah9, Lila Ike, Alborosie, Chronixx, Hempress Sativa, Kumar, SumeRR, ...  

   

  Na t.i. Riddim Charts, je končno prišlo do sprememb. Dolgo časa je kraljevala na prvi poziciji Peng Peng Riddim, ki jo je v tej izdaji prehitela St. Andrew Riddim od The Chimney založbe.

   

   

  Vse ostale informacije najdete v reviji spodaj ali na spletnem naslovu www.globalreggaecharts.com.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pripravila V.V.

   

  Napovednik: novi album zasedbe TRAIN TO ROOTS in njihov dolgo pričakovani singel Denaro že zunaj!

   

  (Vir: Facebook skupine)

  Skupina, ki proizvaja kakovostno reggae glasbo že 15 let, nam bo letošnje poletje popestrila z že sedmim albumom. Kot lahko vidimo iz imena njihove zasedbe, je namera njihovega ustvarjanja popeljati poslušalca do samega izvora reggae glasbe (torej reggae roots), in ga hkrati pripeljati tudi v lastno domovino. Za člane Train To Roots, je ta dežela mediteranski otok Sardinija. 

   

   

  Besedila s seboj nosijo globok pomen, ki kritizira kapitalizem moderne družbe kar je klasična tema tovrstne glasbe. Producent in klaviaturist Sardinske skupine je o vsebini nove pesmi dejal, da so se bolj kot na klasično strukturo osredotočali na psihološki tok, v katerega padejo vsi tisti, ki dajejo moč in bogastvo kot temelj svojemu obstoju, ter s tem še povečujejo ignoranco in intoleranco ter strah do revnih ljudi in revščine kot take.

  Italijansko besedišče po navadi slišimo v šansonih ali popevkah. V zasedbi s kitarami, bobni, mešalko in reggae ritmom dobi tako nov pridih, spevnost, ki dobro ujame ravnovesje med temelji reggae glasbe in Sardinskim in Italijanskim jezikom. Ta pesem tako resnično predstavlja prvi korak na novi poti proti ustvarjanju. Naslednjega predstavlja turneja, ki je že v poteku in se odvija po okoliških odrih v Kataloniji in Baskiji, oglasili pa se bodo tudi mimo Bologne.  

   

  Facebook skupine: https://www.facebook.com/traintoroots/

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V tokratni izdaji Global Reggae Charts magazina, na naslovnici kraljuje Eesah. Kar pridno se pojavlja njegovo ime znotraj jamajške roots scene in s pesmijo "Masterpiece" na 11. mestu lestvice je bila njegova naslovnica najbolj logična pravijo pri Global Reggae Charts magazinu. Prav tako pa vsekakor vsi radovedno pričakujemo, kam ga bo njegova glasbena pot še ponesla. 

  Na splošno pa v tokratni izdaji izstopa dobra glasba in seveda zanimivi članki. Na "Single" lestvici je vse v znamenju mlade Koffee. Njeno pesem "Toast", ki je na lestvici kraljevala prejšnji mesec je izpodrinila njena nova pesem "Throne". Tarrus Riley z "Guess Who," Alborosie & Chronixx s "Contradiction," ter Jah9 in njena pesem "Field Trip" pa je skupek petih najboljših.

  Album lestvici že tretji mesec zapored kraljuje Alborosie, ki se je "srečal" s skupino The Wailers United, na projektu "Unbreakable"! Na drugo mesto pa se je že v prvem mesecu po izdaji uvrstila Jah9 z albumom "Feelings".

  No pa tudi na "riddim" lestvici imamo dve novosti in sicer "Reggae Revolution Riddim" in "Love Vibration Riddim". Vse pa si seveda "prelistajte" in preberite v novem Global Reggae Charts magazinu! 

  Najaktualnejšo lestvico pa vedno lahko slišite tudi na YouTube kanalu!

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Skupina FC Apatridge Utd (o kateri smo vam že pisali: TUKAJ) iz prestolnice Srbije, je pod pokroviteljstvom založniške hiše Earth Works Outernational, ki ima sedež na Nizozemskem, predstavlja nov album z naslovom "Third Worldism". Nov album sta predčasom napovedovali pesemi "Black Against Empire" in "Dub Against Empire", sedaj pa so nam postregli še z novim videospotom za pesem "Ah Come".  Prav danes pa so nam postregli še z videospotom za pesem "Take'em Out". Oba vam prilagamo spodaj.
   

   

   

   

   

  Po albumih "On The Frontline Menu" (2006.), "Them" (2008.), "Firing The Truth" (2010.) i "Roots History Book" (2017.) in dvema EP-jema "Rural" (2008) in "War Party" (2009.), je"Third Worldism" je že peti album skupine. Posnet je bil v Amsterdamu pod budnim očesom Ras P-ja in Benjamin King-a. Konec novembra so izdali kratki dokumentarec, ki je napovedal novi album. V njem so nam predstavili, kako je nastala pesem "Black Against Empire". 

   

   

   

  Album lahko v celoti kupite in poslušate na njihovi uradni Bandcamp spletni strani. 

   

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V Teatro Miela, v Trstu, se ponovno obeta sound system poslastica! 

   

   

   

  Po dveh uspešno izvedenih dogodkih v Teatro Miela v letu 2018 se Rockers Dub Master Sound System vračajo z velikim imenom. Lani so gostili Channel one Sound System in Africa System of a Sound, tokrat pa v goste prihaja Mad Professor. Professor ni nobena neznanka naših odrov in se je že večkrat ustavil v Sloveniji (nazadnje  z Lee Perryjem). Tokrat pa Mad Professor prihaja v sosednji Trst.

     Mad Professor, čigar pravo ime je Neil Joseph Stephan Fraiser je prava starosta dub glasbe, ki ustvarja že od davnega leta 1979. Na svoji poti je sproduciral več kot 130 albumov in je glava svetovno priznane založbe Ariwa Records, ki je brez dvoma ena najbolj vplihnih založb in spoštovanih dub založb. Sodeloval je z giganti reggae/dub scene, kakršni so  Lee "Scratch" Perry, Sly and Robbie, Pato Banton, Jah Shaka inHorace Andy. Občasno ga pot zanese tudi izven okvirjev Reggae/dub glasbe, kot takrat ko je sodeloval skupaj z Massive Attack, The Orb, Beastie Boys, Rancid in mnogimi drugimi. Tokrat se mu bo na odru pridružil tudi Karmelody, ki je njegov sin in tudi čedalje bolj prepoznaven Mc. 

  Za podporo pred in po Mad Professorju bodo poskrbeli DubKali aka MaxKali, Rockers Dub Master, D-Vibe, Cannibal selector ter seveda ekipa Rocker Dub Master Sound Systema.

   

  Povezava do FACEBOOK dogodka: TUKAJ

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.