Avgust 23, 2019

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Rok Železnik - Željo
  Forelock & Arawak predstavljajo svoj drugi album »To The Foundation« s čimer uveljavljajo svoj izvor in identiteto prek ritmov Dennisa Browna, čigar  producent je Paolo Baldini. Pokazatelja albuma sta bila že singla »Roots and Culture« in »Islander Taking Over«, sam album pa je potovanje do osebnih in glasbenih temeljev na vseh ravneh: besedila, inštrumentacija/aranžma in metode snemanja v živo v studiu, kakor je bilo včasih.
  Na albumu imajo poseben prispevek trije Jamajški izvajalci: Luciano, Micah Shemaiah in nedavno preminuli Juba Lion, pevci s katerimi je Forelock v preteklih mesecih skoval pravo vez in glasbeno sodelovanje.

   

   

  Forelock aka Top Singa album opisuje z naslednjimi besedami: »Če je bil »Zero«, prejšni album izdan leta 2015, način s katerim naznaniti odmik stran od glasbene skupine in želja, da se distanciram od glasbenih mod, pa »To The Foundation« izraža močno stališče kako se glasba in njene evolucije nadaljujejo danes. Poziv k vključenosti, doseči nekaj, ki je onstran suhoparnega pakiranja izdelka je koncept, ki upam, da bo potoval skozi to raziskovanje v odkritje tako imenovanega temelja«

  Vloga, ki jo je imel Paolo Baldini je bila bistvena pri doseganju zvočnega okolja kjer se Arawakova glasba, besedila in Forelockov glas in Dubfilesov zvok križajo pod edinstveno alkimijo. Avdio in video posnetki inštrumentov s tem pa tudi samo izvajanje glasbenikov so nastali v SoundRoom studiu na Sardiniji, vokalni deli in dub miks pa v Alambic Conspiracy studiu (Pordenone, Italija).
  Album »To The Foundation« je dosegljiv na vseh digitalnih platformah, fizične kopije pa so na voljo kot naročilo na spletni strani La Tempesta.
  TO THE FOUNDATION TOUR  3. November TORINO - Askatasuna
  14. December ROMA - Ex Magazzini
  22. December CUNEO - Cinema Vekkio
  TBA FERMO
  TBA MILANO
  TBA BARI
  6. Januar PUNE (INDIA) - High Spirits
  12. Januar GOA (INDIA) - Sunsplash
  25. Januar BANGALORE (INDIA) - Fandom
  31. Januar DELHI (INDIA) - Auro
  2. Februar NASIK (INDIA) - SulaFest

  SODELUJOČI NA ALBUMU

  Alfredo Puglia (Forelock): vokali, tolkala
  Raffaele Puglia: klaviature, programiranje, vokali
  Giovanni Sanna: kitara
  Carlo Manca: bobni, programiranje
  Roberto Costantino Perantoni: bas 
  Franco Canu: kitara

   

  Snemanje benda: Sound Room Studio (Alghero - Sardinija)
  Vokalni in Dub miks: Alambic Conspiracy Studio (Pordenone - Italija)
  Miks in produkcija: Paolo Baldini (Alambic Conspiracy Studio; Pordenone - Italija)
  Mastering: Chris Athens (Chris Athens Masters; Austin, Texas, ZDA )

  Fotografije: Naslovnica in grafik: Mimina Di Muro; BW: il Marza.
  Slikovni material: Giacomo Sanquerin ℗ © 2018 La Tempesta Dub (La Tempesta SNC)

  V spomin Jubi Lionu

   

   

   

  KONTAKT
  BOOKING: Django Concerti, Leonardo Pascale +39 331 7821102
  PRESS: Run it Agency – Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Izšla je nova številka Global Reggae Charts revija, že 17. po vrsti!

   

  Kot vsak mesec vam tudi tokrat predstavljamo novo edicijo Global Reggae Charts revije, kjer uredniki reggae medijev vsak mesec glasujejo kdo si zasluži biti na lestvicah. Tokratni glasbenik meseca je Mr. Vegas. Vse in še več pa najdete s klikom spodaj na revijo samo! 
   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Nov dobrodelni album z 'Open Arms' and 'Ocean riddim"

   

   


  Za tisoče moških, žensk in otrok, ki pogumno prečkajo oceane v iskanju boljšega jutri, je razlika med življenjem in smrtjo rešilni čolni dobrodelnih organizacij, kakršna je Poractiva Open Arms. Boj za pravico, borba za vse posamezNike, ki stremijo k boljšemu življenju, upiranje proti opresorju in ljubezen do vseh so temeljni kamni reggae filozofije. In k temu strmi projekt Proactiva Open Arms in njeni prostovoljci, ki rešujejo življenja.

   

   

  Album "Open Arms Project - Reggae Can Help" je delo glasbenega veterana Ras Kuko-ja, ki živi in deluje v Španiji. Prevzet od dela, ki ga opravlja fundacija, je združil moči skupaj z glasbeniki iz različnih koncev sveta. Kot zahvalo in prispevek k Open Armes projektu, ki bo tako postal bolj prepoznan skozi reggae kulturo, bo tudi ves denar zbran s prodajao albuma doniran v nove čolne in opremo za Proactiva Open Arms in njihove operacije, tj. reševanje življenj.

  Pri albumu "Open Arms Project - Reggae Can Help" sodelujejo glasbeniki, ki tudi sami podpirajo projekt in so želeli pomagati na način, kot znajo najbolje, skozi glasbo. Na albumu lahko slišite imena kot so Warrior King, Skarra Mucci, Sumerr and Ras Takura, iz Jamajke; Ras Kuko, Emeterians, Lasai & Yeyo Pérez and Little Pepe & Malaka Youth iz Španije; Ras Tewelde and Raphael from Italy; Quino from the USA, plus the voice of the historic Big Mountain skupino iz Čila; Apache & Mr Dalis iz Venezuele and Idren Artstrong iz Filipinov. Združeni iz različnih delov sveta a z istim ciljem, narediti svet bolj prijazen za vse!

  Vsi našteti glasbeniki so posneli svojo verzijo na oba "riddima", ki jih je ustvaril Ras Kuko, s pomočjo različnih glasbenikov kot so Tomas "Dub T" (Češka), Moussa Thiandoume (Senegal) and Jonay Mesa and Felipe Hernández (Kanarski otoki).

   

   

   

   

  "Open Arms Project – Reggae Can Help" lahko kupite na: iTunes, Spotify, YouTube Music, Google Play, Amazon Music.

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Izšla je nova številka Global Reggae Charts revija, že 16. po vrsti!

   

  Kot vsak mesec vam tudi tokrat predstavljamo novo edicijo Global Reggae Charts revije, kjer uredniki reggae medijev vsak mesec glasujejo kdo si zasluži biti na lestvicah. Tokratno ime meseca je Remmah iz Deviških otokov. Njen zadnji album se je namreč izstrelil na deseto mesto že v prvem tednu na lestvici albumov. Kdo kraljuje na "singel" lestvici in kdo zaseda prvo mesto na album lestvici pa izveste s klikom spodaj. 

   

   

   

  Za vse informacije o projektu, katerega podpornik od samega začetka je tudi naš portal, najdete na www.globalreggaecharts.com. 

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Verjetno najbolj znano mesto za večje dogodke na Hrvaškem je Pula ter bližnja trdnjava Fort Punta Christo, kjer se bo letos spet odvil eden večjih, če ne največji festival sound system kulture v Evropi! Govorimo seveda o Outlook Festivalu 2018, ki v okolico Pule vsako leto privabi okoli 15,000 obiskovalcev, vse pa se začne v puljskem amfiteatru, kjer priznani glasbeniki in velikani sound system kulture festival tudi uradno otvorijo! Letos bo festival potekal med 5. 9. in 9. 9.2018, to pa bo že njegova enajsta edicija. Vsako leto se organizatorji potrudijo in strmijo, da je lista nastopajočih napolnjena z največjimi glasbenimi imeni, ki ustvarjajo urbano alternativno sceno v Evropi ter svetu. Tudi letos ni nič drugače! Na otvoritvenem dogodku bomo lahko videli velikana David 'Ram Jam' Rodigana ob spremljavi izvrstnih glasbenikov, ki tvorijo The Outlook Orchestra in glasbenika z imenom Bonobo. A naštevati koga vse lahko vidite kasneje festivalu nima smisla, saj bi lahko samo z imeni napolnili celotno stran! Ob glasbi, ki le redkokdaj zares potihne, Outlooku poseben čar daje tudi njegova lokacija, kjer se ob sončnem vzhodu na "Beach Partyju" dan pravzaprav šele začne. Nikakor pa ne smete pozabiti dobre obutve, saj čez dan tam premagaš kar nekaj kilometrov! Za malo obujanja spominov kliknite TUKAJ (2017) ali TUKAJ (2016),

   

   

  LETOŠNJE NOVOSTI

   

  - THE SOUND STUDIO - 

   

  Zelo priljubljeni "Knowledge Arena" se letos pridružuje "The Sound Studio", mesto za "on-site" inspiracijo in edukacijo. Interaktivni del bo ponujal pogovorne programe, interativne delavnice in še kaj. Vse pa bo pospremljeno z najnovejšo programsko in produkcijsko opremo, po kateri boste lahko brskali. Program so podprli in ga bodo vodili najvplivnejša podjetja v glasbeni industriji, kot sta na primer Native Instruments in Resident Advisor, ki bodo poskrbeli, da bodo v studiu dobili zadosti informacij vsi od glasbenikov do vodilnih ljudi na različnih glasbenih področjih. To bo tudi odlično mesto za nove povezave in poznanstva. 

   

  - SINAI SOUND SYSTEM -

   

  Sam sistem sicer ni novost, kar je novo, je to, da se po 8 letih poslavlja Mungo's HiFi iz njihove arene in prepuščajo svoje mesto Sinai Sound Systemu. Novica, ki je verjetno razžalostila marsikoga, kajti Mungo's Arena je bila nedvomno ena najpopularnejših destinacij za večino obiskovalcev. 

   

   

  - OUTLOOK RECORDINGS TUNNEL PARTY -

   

  Outlook se seli pod zemljo! Bolj natančno v ZERROSTRASSE. Gre za podzemne tunele v Puli, ki so bili zgrajeni med prvo svetovno vojno, kot zaščita pred letalskimi napadi. Med drugo sv. vojno so jih še posodobili in naredili atomske bunkerje, ki danes privabljajo turiste iz celega sveta. So pa tudi prizorišče posebne zabave, ki bo obeležila nastanek nove založbe Outlook Recodings.

   

  D

   

  OTVORITVENI KONCERT

   

  Če bi morali poudariti eno stvar, potem bi bil to prav otvoritveni koncert. Energija v 2000 let starem rimskem amfiteatru je enostavno neprecenljiva! Kako se romantična idila starodavne avstro-ogrske trdnjave zliva v eno, skupaj z brutalno okolico in še brutalnejšo glasbo, ki prihaja iz zvočnikov, vam nobene besede ne morejo opisati realne slike. Enostavno je za doživeti! Letos se na otvoritev vrača sound - clash kralj David Rodigan, skupaj z Outlook orkestrom.

   

  (Foto: P.K. Photography)

   

  BOAT PARTIES

   

  Več kot 40 ladij čaka letos vse tiste, ki jim je plaža premalo, energije pa imajo še zadosti. Gre za doživetje, ki ga vsak pravi žurer mora videti in nekaj, kar doda poseben čar k dnevnemu dogajanju. So pa karte za ladijce žal že razprodane, a se jih z malo sreče dobi v diskusiji v samem Facebook dogodku. -----> TUKAJ


  -ČETRTEK-

  12:00-15:00 - TUESDAY CLUB - Randall | Andy H | AOB & Special Guests
  12:00-15:00 - DIPLOMATS OF SOUND - Children Of Zeus | Layfullstop & Special Guests
  13:00-16:00 - HIGH FOCUS RECORDS - Dirty Dike | Fliptrix | Jam Baxter | Coops | Ed Scissor | Dj Sammy B-Side | Molotov | Talos
  13:00-16:00 - EXIT - dBridge | Skeptical | Fixate | SP:MC
  15:45 - 18:45 - CRUCAST - Skepsis | Darkzy | Notion | Mr Virgo | Bru-C | Lazcru
  15:45 - 18:45 - UPRISE AUDIO - Seven | Juss B | Indiji | Asylum, A Grade | Joe Raygun & Jman
  16.45 - 19.45 - METALHEADZ - Goldie | Artificial Intelligence | Doc Scott | Blocks & Escher | AD | Lowqui
  16.45-19.45 - SENTRY v ARTIKAL - J:kenzo | Youngsta | Nomine | Cimm | Dub Diggerz | Sun of Selah
  19.30-22.30 - DUB STUY X NUMA CREW - O.B.F | Shanti d & Sr Wilson | Dub-Stuy Sound b2b Numa Crew, Killa P | Ninjaz MC & XL Mad
  20.30-23.30 - SPENT SHELL - Flowdan | YGG | Irah | Grandmixxer | Spooky | Manga | Vital Techniques & MC Pean

   

  -PETEK-

  12.00-15.00 - HOT WUK - The Heatwave
  12.00-15.00 - 24 HR GARAGE GIRLS - 24hr Garage Girls | Shosh | Deadbeat, Vital Techniques & MC Pean | Mikey B | Cellardore | Dert Bagginz MC | MC Forca | MC Vapour
  13.00-16:00 - BOOM BAP - Killa P | JMan | The Purist | Datkid | Sonny Jim | Kev Brown | Pete Cannon | Kotei | Jives | Kannaman | Caps | B.O.C | Franko Fraize
  13:00-16:00 - V RECORDINGS - Bryan Gee | Serum | Jumping Jack Frost
  15:45-18:45 - MARKY & PATIFE
  15:45-18:45 - SWAMP 81 - Loefah | Pinch | Lamont | Chunky | T-Man,
  16.45-19.45 - PLASMA AUDIO - Icicle | Truth | Safire | T-Bone | Civil Din | Sphere
  16.45-19.45 - SUBDUB - Iration Steppas | O.B.F Feat Shanti D | Charlie P | Sr Wilson
  19.30-22.30 - SYMMETRY - Break | Boston & Special Guests
  20.30-23.30 - WARNING X PLAYAZ - SASASAS | DJ Hype + Eksman | Blazin
  20.30-23.30 - DISPATCH RECORDINGS - Ant TC1 | Kyrist | DLR | Visionobi

   - SOBOTA -

  12.00-15.00 - ZAM ZAM V NAVY CUT - J:Kenzo | E3 | Jack Sparrow | Distinct Motive | Dub Diggerz | Sun of Selah
  12.00-15.00 - KAIZEN - Madam X | Walton | Silas & Snare | Chunky
  13.00-16:00 - SUBMISSION - Youngsta | The Greys B2b Chad Dubz B2b Sicara Sound | Thanom B2b Dalek One B2b Max Mischief | Mc Sgt Pokes
  13:00-16:00 - RESIDENT ADVISOR - Pinch | Sully b2b Anna Morgan | Orson b2b Hops
  15:45-18:45 - THE NORTH QUARTER - Lenzman | Zero T | DRS | Fox
  16.45-19.45 - DEEP MEDI - Mala | Kahn | Silkie | Kaiju | Commodo | Compa | Gantz | Truth | Goth-Trad | Jack Sparrow | MC's Sun of Selah & Crazy D
  16.45-19.45 - DRUM & BASS ARENA - Randall | Storm | Total Science | Visionobi
  19.30 - 22.30 SCOTCH BONNET - Mungo's Hifi | Charlie P | Danny T & Tradesman | Eva Lazarus | Shanti D | Sr Wilson
  20.30-23.30 - WHEEL & DEAL - N-T ype | M r K | Sukh Knight | Silkie | Sepia | Unikorn Fukr | Cimm | Sgt Pokes, Crazy D & Illaman
  20.30-23.30- DUB SMUGGLERS V NICE UP!- Dub Smugglers | Riddim Punks | Compa | Red Eye Hifi | Shepdog | XL Mad 

  -NEDELJA-

  12.00-15.00 - DEEPROT - El-B, N-Type (Garage set) | Vital Technique | Deadbeat UK | Sammy Virji | Forca
  12.00-15.00 - DEEP DARK & DANGEROUS -Truth | Youngsta | Sepia | Distinct Motive | Khiva | Taiko |Coltcuts | Dalek One | Mc's Sgt Pokes
  13.00-16:00 - BANDULU - Kahn & Neek | Commodo | Killa P | Irah
  13.00-16.00 - SPEARHEAD RECORDS - Bcee | Villem & McLeod | Mc Tempza
  15:45-18:45 - GRM DAILY - Jaykae | President T | MJ Cole | DJ Spooky
  15:45-18:45 - HATCHA & FRIENDS - Hatcha b2b Distance | Oneman b2b Zed Bias | Truth b2b N-Type & MC Crazy D
  16.45-19.45 - CHANNEL ONE - Channel One | Johnny Clarke | Dubkasm
  16.45-19.45 - LEVELZ - Black Josh | Bricks | Chimpo | Chunky | Fox | Metrodome | Rich Reason | Skittles | Sparkz | T-Man | Truthos Mufasa
  19.30-22.30 - STAR WARZ X CONTRAST - SpectraSoul | Icicle | Blind Judge b2b RedEx | One87
  19.30-22.30 - SLIMZO'S - Slimzee (Old Skool Set) W/ Flowdan & Jamakabi | Grandmixxer | As If Kid
  20.30-23.30 - DUB PHIZIX & STRATEGY'S WELL GOOD BOAT PARTY - Dub Phizix & Strategy | Chimpo & Irah | Fixate | Chunky
  20.30-23.30 - HYPERACTIVITY MUSIC X FOREVER DNB - S.P.Y | Ant TC1 | Elisia Do Brazil | BRK & MC Lowqui

  (foto: Outlook)

   

  Naj še opozorimo, da vstopnice so že skoraj pošle tako, da pohitite in spomnemo, da Slovenija spada v okvit t.i. regionalnih vstopnic po znižani ceni!

  VSE INFORMACIJE IN CELOTNI LINE UP DOBITE NA NJIHOVI SPLETNI STRANI : https://outlookfestival.com/


  I

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni