Avgust 23, 2019

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V tokratni izdaji Global Reggae Charts magazina, na naslovnici kraljuje Eesah. Kar pridno se pojavlja njegovo ime znotraj jamajške roots scene in s pesmijo "Masterpiece" na 11. mestu lestvice je bila njegova naslovnica najbolj logična pravijo pri Global Reggae Charts magazinu. Prav tako pa vsekakor vsi radovedno pričakujemo, kam ga bo njegova glasbena pot še ponesla. 

  Na splošno pa v tokratni izdaji izstopa dobra glasba in seveda zanimivi članki. Na "Single" lestvici je vse v znamenju mlade Koffee. Njeno pesem "Toast", ki je na lestvici kraljevala prejšnji mesec je izpodrinila njena nova pesem "Throne". Tarrus Riley z "Guess Who," Alborosie & Chronixx s "Contradiction," ter Jah9 in njena pesem "Field Trip" pa je skupek petih najboljših.

  Album lestvici že tretji mesec zapored kraljuje Alborosie, ki se je "srečal" s skupino The Wailers United, na projektu "Unbreakable"! Na drugo mesto pa se je že v prvem mesecu po izdaji uvrstila Jah9 z albumom "Feelings".

  No pa tudi na "riddim" lestvici imamo dve novosti in sicer "Reggae Revolution Riddim" in "Love Vibration Riddim". Vse pa si seveda "prelistajte" in preberite v novem Global Reggae Charts magazinu! 

  Najaktualnejšo lestvico pa vedno lahko slišite tudi na YouTube kanalu!

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Skupina FC Apatridge Utd (o kateri smo vam že pisali: TUKAJ) iz prestolnice Srbije, je pod pokroviteljstvom založniške hiše Earth Works Outernational, ki ima sedež na Nizozemskem, predstavlja nov album z naslovom "Third Worldism". Nov album sta predčasom napovedovali pesemi "Black Against Empire" in "Dub Against Empire", sedaj pa so nam postregli še z novim videospotom za pesem "Ah Come".  Prav danes pa so nam postregli še z videospotom za pesem "Take'em Out". Oba vam prilagamo spodaj.
   

   

   

   

   

  Po albumih "On The Frontline Menu" (2006.), "Them" (2008.), "Firing The Truth" (2010.) i "Roots History Book" (2017.) in dvema EP-jema "Rural" (2008) in "War Party" (2009.), je"Third Worldism" je že peti album skupine. Posnet je bil v Amsterdamu pod budnim očesom Ras P-ja in Benjamin King-a. Konec novembra so izdali kratki dokumentarec, ki je napovedal novi album. V njem so nam predstavili, kako je nastala pesem "Black Against Empire". 

   

   

   

  Album lahko v celoti kupite in poslušate na njihovi uradni Bandcamp spletni strani. 

   

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V Teatro Miela, v Trstu, se ponovno obeta sound system poslastica! 

   

   

   

  Po dveh uspešno izvedenih dogodkih v Teatro Miela v letu 2018 se Rockers Dub Master Sound System vračajo z velikim imenom. Lani so gostili Channel one Sound System in Africa System of a Sound, tokrat pa v goste prihaja Mad Professor. Professor ni nobena neznanka naših odrov in se je že večkrat ustavil v Sloveniji (nazadnje  z Lee Perryjem). Tokrat pa Mad Professor prihaja v sosednji Trst.

     Mad Professor, čigar pravo ime je Neil Joseph Stephan Fraiser je prava starosta dub glasbe, ki ustvarja že od davnega leta 1979. Na svoji poti je sproduciral več kot 130 albumov in je glava svetovno priznane založbe Ariwa Records, ki je brez dvoma ena najbolj vplihnih založb in spoštovanih dub založb. Sodeloval je z giganti reggae/dub scene, kakršni so  Lee "Scratch" Perry, Sly and Robbie, Pato Banton, Jah Shaka inHorace Andy. Občasno ga pot zanese tudi izven okvirjev Reggae/dub glasbe, kot takrat ko je sodeloval skupaj z Massive Attack, The Orb, Beastie Boys, Rancid in mnogimi drugimi. Tokrat se mu bo na odru pridružil tudi Karmelody, ki je njegov sin in tudi čedalje bolj prepoznaven Mc. 

  Za podporo pred in po Mad Professorju bodo poskrbeli DubKali aka MaxKali, Rockers Dub Master, D-Vibe, Cannibal selector ter seveda ekipa Rocker Dub Master Sound Systema.

   

  Povezava do FACEBOOK dogodka: TUKAJ

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Kafinal, beseda, ki jo predvsem na Karibih povezujejo s protibolečinskimi tabletami. Tudi ime, ki si ga je Jeffery Williams izbral za ime, pod katerim nastopa in ustvarja. Izbor lahko vzamemo na duhovit način, lahko pa tudi dobesedno - glasbenik, ki lajša bolečino. 

  Sicer rojen v Spanish Townu na Jamajki, Kafinal trenutno prebiva v kanadskem Torontu. Kot veliko njegovih vzornikov in glasbenikov širom sveta je pilil svojo strast do glasbe skozi cerkev in šolo. Prvi nastopi, pravi so bili razna manjša tekmovanja talentov na rodni Jamajki. Prvi uspeh je doživel leta 2001, s pesmima “Cooking dat Pwille” in “Drive By”, ki sta bile na Jamajki zelo dobro sprejeti in sta mu priskrbeli številne nastope širom otoka, takrat še skupaj z glasbenim partnerjem Sambo. 

   

   

  Njegova selitev v Kanado se je izkazala za velik izziv oziroma kot Kafinal rad poudari, je začel na novo. Kaj kmalu je našel novo pot v umetnosti in se je pridružil Caribbean live show and performance circuits-u. V prostoru, prepletenem z lestenci in izstopajočimi si barvami je našel novo stalno občinstvo za širjenje svoje ljubezni do glasbe. Kot sam pravi, je le ta tista, ki mu napolni dušo in vzdržuje dobro voljo. Pravi, da ima rad različne žanre in nekako klišejsko med najljubše umešča Michael Jacksona, Whitney Houston in seveda Bob Marleyja. Najverjetneje od vseh se pozna prav vpliv kralja popa, kar se kaže v njegovem zvoku, slogu in nastopu, ki ga je pripeljalo do občinstva v Kanadi in po svetu.

  Lirično gledano Kafinal nadaljuje svoje delo z lahkotno, privlačno in lahko nalezljivo vsebino. Projekti, kot so “Road Tonight”, “Your Body’s Calling” in eden zadnjih, ki je nastal v sodelovanju z U-Roy-jem “Nah Complain” nadaljuje pohode po lestvicah in z zbiranjem raznih nagrad širom glasbenih postaj po svetu.

  Nagrada Juno, ki je kanadsko najvišje glasbeno priznanje, je eden vrhuncev njegove kariere. Sam to dojema kot začetek še težje poti, ki ga čaka, da upraviči to čast, ki jo je prejel skupaj z Daddy U-Royjem. Eden prvih korakov na prej omenjeni je bila pesem “Crying Our For Love”, ki je plod sodelovanja z reggae veteranom Ken Boothe-om in kraljem jamajškega dancehalla Yellowman-om.

   

   

   

  Prepričan vase in v to, da bo pustil neizbrisen pečat v glasbeni industriji, nadaljuje svojo pot. V poletju 2018 je predstavil pesem “Stunner Boss”, malo bolj up-tempo dancehall priokus. Pesem je bila lepo sprejeta a ne tako kot njegova zadnja, ki jo je posnel skupaj s Queen Ifrica. Pesem “Talk or no Talk” govori o tem ali naj bi prijatelj povedal prijatelju o prešušništvu partnerja/ice. Situacija, katera se zna zgoditi tudi v realnem življenju, in odločitev, ki nikoli ni enostavna. Inspiracija za pesem je nastala kar v realnem življenju Kafinala. Na vprašanje, zakaj si je za sodelovanje zaželel prav Queen Ifrico, odgovarja, da je edino logično, da ima taka debata tudi ženski odgovor, in to ne od kogar koli, temveč glasbenice, katere mnenje nekaj šteje. Queen Ifrica je znana kot odkrita in neposredna oseba in glede na koncept in idejo pesmi se mu je zdela edina primerna prav Queen Ifrica

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Že kot mladenič je Camar Andre Doyles, bolj znan kot Camar Flava, med odraščanjem v Kingstonu vedel, da hoče svoje življenje posvetiti glasbi. Še bolj kot to pa si je želel, da bi razvil edinstven glasbeni vpliv in slog. 

  Danes Camar Flava poje, piše, ustvarja glasbo, producira, skratka je vse stranski glasbenik. S svojo umetniško sposobnostjo konstruiranja domiselnih besedil, njegovim svežim pristopom k najnovejšim glasbenim trendom v glasbi in nedvoumni želji po preboju, je le vprašanje časa, kdaj bo izpolnil svojo otroško željo.

   

   

   


  Znan po svojih nastopih, ki kar kipijo od energije, je Camar Flava pravo utelešenje avtentičnega vsestranskega glasbenika, ki s svojimi nastopi dviguje temperature pod odri, še posebej med ženskim delom publike.
   


  Leto 2018 se je izkazalo za zelo uspešno za Camarja, saj je izdal, kar nekaj pesmi, ki so se dodobra zasidrale v ušesa dancehall in reggae oboževalcev. Zadnja izmed takih je pesem "Sekkle Nuh", ki jo je ustvaril v sodelovanju za Grammy nominiranim Kurt " Party Animal" Rileyjem. Tudi pesem "Tight Tight", ki jo je izdal v samozaložbi (Block 17 Productions) je ratala nepogrešljiva na vseh zabavah širom Jamajke. V kratkem lahko pričakujete izid pesmi "Touch Back", ki smo jo že imeli možnost poslušati in je prav všečna pesem, ki bo našla svoje mesto na marsikateri dancehall zabavi širom sveta.
  Prav tako se je letos pridružil Jambian Music Group, ki jo vodi prej omenjeni Kurt in kjer je kor producent sodeloval z glasbeniki, kot so Gyptian, Franz Capone, Karlito Graffix, ... 

   

   

  www.facebook.com/camarmusic
  www.twitter.com/camarmusic
  www.instargram.com/camarmusic

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni