Januar 28, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Vaš najljubši reggae portal Reggae.Si, vam v sodelovanju z organizatorjem koncerta Brain Damage, TrainStation SubArt, podarja zastonj vstopnico. Vse, kar je potrebno storiti, je deliti spodnjo Facebook objavo in to potrditi v komentarju! Torej, delite objavo (spodaj pod besedilom) na svojem Facebook profilu in nam le-to javite v komentarju. Nagradno igro zaključimo v četrtek (29.11.) ob 12. uri in javimo rezultat še isti dan! Veliko sreče vsem, ki boste sodelovali in se vidimo v Kranju!


  VEČ O DOGODKU SMO VAM PISALI: TUKAJ

   

     PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

  1. Splošne določbe 

  Organizator nagradne igre “Zastonj na Brain Damage s portalom Reggae.Si”, je Reggae,si,(v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 26. 11 pa do vključno 29.11 2018 do 11.59. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

  2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

  V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

  3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

  Deli našo Facebook objavo na svojem zidu in nam v komentarju sporoči, da si delil.

  V četrtek, 29.11.2018 11.59h se nagradna igra konča in še isti dan bomo razglasili naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

  Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

  4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

  Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku enega (1) dneva po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

  Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

  Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

  Nagrade:

  Zastonj vstopnica za Brain Damage prevzamete na vhodu prireditve. 

  6. Odgovornost

  Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

  7. Pravila nagradne igre

  S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

  9. Varovanje osebnih podatkov

  Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Nemanja Kojić rojen v Beogradu, bolj poznan kot Hornsman Coyote, je srbski reggae glasbenik, pozavnist in pevec. Večkrat se rad vrne v Slovenijo in prav vsak njegov nastop je vreden obiska. V kratkem ga boste imeli možnost slišati tako v Mariboru (7.12.) kot tudi Ljubljani (8.12). 

   

  MARIBOR:


  Več informacij o dogodku pridobite s klikom na sliko.

   

  LJUBLJANA: 

  Več informacij o dogodku pridobite s klikom na sliko.

   

   

  Leta 1994 je Coyote ustanovil novo skupino, ki si je nadela ime Eyesburn, kjer se je uveljavil kot pevec. Eyesburn so svojevrstno zmešali žanre reggaeja, hard-core metala in hip-hopa, rezultat tega pa je bila takojšna prepoznavnost raznolike publike širom Balkana.

  Leta 2004 je Eyesburn odkril Max Cavalera (vodja Sepultura in Soulfly), kar je ustvarilo priložnost posneti zelo uspešni pesmi "Moses" in "Inner Spirit", kot tudi enomesečno turnejo, kot predskupina Soulflyjem.
   

  Le dve leti kasneje se je Nemanja odločil utrditi svoj status kot reggae pevec in pozavnist. S tem namenom se je odpravil v London, kjer je želel najti reggae producente, ki bi delali z njim. Prvi, ki mu je ponudil priložnost je bil Jerry Lions. Skupaj sta za "Jah Works UK" posnela 3 12" vinilne plošče. Med drugim tudi mednarodno zelo dobro sprejetega Brass Roots". Sledil je dogovor s poljsko založbo Karrot Kommando, za katero je posnel 2 albuma kot vokalist. Še posebno prvi, "What Next", je ponesel ime Hornsmna Coyote v svet in mu omogočil turneje po državah kakršne so Mehika, Etiopija in Južna Afrika. 

  Leta 2011 se je vrnil v Britanijo, kjer je odprl koncert za Jah Masona in Lutan Fyah v Londonu. Med tem časom je obiskoval studije širom Londona in snemal 
  za producente in glasbenike, med katerimi najdemo Bunnington Judah, Iration Steppas, Rolling Lion, Max Romeo, Lee Scratch Perry, Inspirational Sounds and Jerry Lions.

  Malo za tem se je je združil v roots reggae skupino "Balkan Music Box", ki so jo tvorili glasbeniki reggae scene v Srbiji. Člani so bili Damjan Ćirilović – bass, Slobodan Jovanovic – kitara, Ivan Jevtic – klaviature , Mladen Lukić – trombone, Dejan Utvar – bobni, Djurdjica Vali Gajić – spremljevalni vokal and Vladimir Lesic - tolkala, Milan Barković- tonski mojster. Kasneje se jim pridružita še Slobodan Djukić – kitara, Vladimir Krkljuš – klaviature. Skupaj so izdali album  ‘Hornsman Coyote and Soulcraft’ . Dobro sprejeti in vrhunsko narejeni album je vključeval 14 pesmi, tudi sodelovanje z Lutan Fyah ("Bloodsuckers") in Jah Masonom ("Belly Of The Beast"). 

  Temu sledijo albumu "Safe Planet" (TUKAJ) in lanski "Sevengreen". Ne smemo pozabiti omeniti prispevka, ki ni zanemarljiv, pri skupini Del Arno Band, kateri veljajo za pionirje avtorske roots reggae glasbe na Balkanu!

   

   

   

   

   
  FACEBOOK:
   
  https://www.facebook.com/pg/HornsmanCoyote/about/?ref=page_internal

  VIDEI:

  Hornsman Coyote & Jah Mason - Belly Of The Beast (Official video clip)

  http://www.youtube.com/watch?v=bv_GEGT0RMw&list=PLXTBTwaPUGVWhIScCkO65UFN7VDAVJ3dl&index=2

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Where Do We Go From Here - LIVE at TV show “3 colours of sound”

  https://youtu.be/UPLqJykZug4?list=PLbEw6HAxNujjwj_abMOEMJNXjzn1dSrx0

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Victims - LIVE at TV show “3 colours of sound”

  https://youtu.be/NXWdVatrv6I

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Soul Rebel - LIVE at TV show “3 colours of sound”

  https://www.youtube.com/watch?v=wuVwCnu4fPE

  Hornsman Coyote & Soulcraft - Serbia to Abyssinia (Rehearsal session)

  https://youtu.be/Ur7d4hWQndM?list=PLbEw6HAxNujhQawMII-cPFLiDimz7H9lK

  Hornsman Coyote & Soulcraft FB page

  https://www.facebook.com/hornsmancoyoteandsoulcraft/

  D

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Ajdovska ska-punk skupina Elvis Jackson se je "izštekala" v oddaji Izštekani. Za vse, ki ste zamudili nastop v živo v etru radia Val 202 prilagamo video nastopa ter vas seveda ob enem vabimo na 20 letnico skupine. Tudi tam boste imeli možnost slišati del koncerta v akustični izvedbi!
  Povezava do dogodka ----> https://www.facebook.com/events/252293272139128/

   

  https://www.facebook.com/Val202/videos/192856751621831/UzpfSTE5NDE3MzQxMDYxNTMxMDoyMTY4ODAxMDYzMTUyNTI1/

   

   

   

  Izštekani je slovenska mesečna radijska glasbena oddaja. Njeni začetki segajo v februar 1993, ko so Sokoli v okviru četrtkovih avtorskih večerov v studiu Radia Študent predstavili svoj novi album in med pogovorom ob spremljavi akustičnih kitar izvedli štiri skladbe. Stvar je dobro izpadla, zato so se v ekipi na čelu z avtorjem in voditeljem Juretom Longyko odločili s tem nadaljevati. Ime je oddaja dobila po MTV Unplugged. Med letoma 1993 in 1997 je domovala na Radiu Študent (kot Izštekani na Radiu Študent), od leta 1998 pa je na Valu 202 (Izštekani na Radiu Slovenija). Na Študentu so izvedli 63, na Valu pa doslej več kot 170 (rednih) oddaj. Oblika Izštekanih se ves ta čas ni spreminjala: izvajalci se v studiu pogovarjajo z Longyko in odigrajo približno uro svojega repertoarja, ki mora biti tako ali drugače »izštekan«. Ta »izštekanost« se v prvi vrsti nanaša na akustičnost (repertoar v akustični preobleki), vendar kot so ob 20-letnici oddaje zapisali: »Lahko je zvočno spremenjen, lahko je kot žur ob tabornem ognju, lahko je povsem prekucnjen na glavo, lahko ga izvajajo z gosti, lahko ga izvajajo le gostje, lahko je vštekan, lahko je popolnoma nov in neznan ... Izštekani so lahko vse, od popolne intime do velikega hrupa, od enega človeka do množice skoraj stotih.«


  vir: Wikipedia  Slovenija

  Ocena uporabnikov

  Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

  Rok Železnik - Željo

   

  Dvajset let od ustanovitve garažnega punk benda so Red Five Point Star znova navdušili domačo zvesto publiko, ki jih na črnobeli poti spremlja že desetletji.

   

   

  Najprej velja omeniti predskupino koncerta Super Action Heroes, ska-punk skupina iz Ljubljane, ki že od leta 2012 na svojevrsten način zabava občinstvo po celi Sloveniji in sosedni Avstriji. Njihov unikatni nastop zaznamujejo kostumi, ki so jim ostali od otroškega pustnega karnevala in jih niso nikakor znali bolje porabiti kakor, da se oblečejo v super junake in stopijo na oder. Njihov izrazito tretje-valski ska punk se je razlil po dvorani doma Svobode v Trbovljah in poskrbel za odlično ogrevanje pred tekmo.

  Člani RFPS so komajda prinesli svoje pivo na oder, ko se je dvorana že polnila z domačini, ki so v velikem številu prišli podpret svoje ljubljence - mešano publiko je sestavljala populacija starejših oboževalcev in mlajših fenov iz celotnega Zasavja.

  Obiskovalci smo imeli priložnost slišati celoten razpon njihove glasbe – od starih himen do novih pesmi, od ustaljenih tem trobil/pihal do jazz vložkov, od novincev na odru do prekaljenega mačka. Le-ta je prvi mož skupine Orlek, Vlado Poredoš, ki se je RFPS pridružil pri komadu iz tretjega albuma, »Nova Revolucija«. Občinstvo ga je glasno pozdravilo on pa je čestital skupini za zavidljivo kariero, ki se je večkrat križala s knap'n'rollom zagorske skupine. Kemija med obema frontmana je bila očitna še posebej med refrenom, ko je skupaj s dvorano zamigal tudi Vlado. Novinka na odru pa je bila tokrat pevka Maruša Zmrzlak, ki nam je s svojim prodornim vokalom z skupino predstavila komad »Sometimes«.

   

   

  Poleg že zdaj znanih govorov frontmana Uroša Grahka in njegovih šaljivih izmenjav s saksofonistom Maticem Titovškom, kjer res smešne točke z znano bobnarsko figuro osvetli Janez Levec, so tokrat med skladbo Changing Plans izvedli še kratko priredbo znane dalmatinske »Da te mogu pismom zvati«, na moje presenečanje, veliko zadovoljstvo in veselje. Prav tako so meni in mnogim večer popestrili z originalno izvedbo komada »Hangover Theme«, ki so ga zaključili v mambo stilu z odličnim sax solom. Med »Creatures« pa je svoje 5 minut slave dočakal tudi "ritem mašina" s svojimi prepoznavnimi sončnimi očali na obrazu, ki je z udarnim in tehnično brezhibnim solom pokazal, da še ni za staro šaro. Seveda ne morem mimo ostalih članov benda – pozavnist Boštjan Kerš in trobentač Sony Čevdek sta odlično dopolnila trobilsko/pihalno sekcijo, odigrala tudi kakšen solo in komade popestrila z back vokali. Basist Gašper Gantar in klaviaturist Janez Vratanar Roso pa sta nasprotno od slovenskih železnic znova poskrbela za točnost benda s svojo tehnično dovršeno, ampak z občutkom prepojeno igro in čeprav je »luč« večino časa na frontmanu, sem se večkrat zagledal v njune prečudovito možate, ampak nežne prste.

  Zadnji del koncerta je minil v durih/molih najbolj znanih skladb benda in z vokalno pomočjo občinstva, prepeval sem tudi sam. Višek je predstavljal akustični uvod v himno »Moj Živleje«, kjer je sleherni obiskovalec z glasnim vokalom prispeval k izredni energiji v dvorani in tako smo izjemen večer zaključili prav s skladbo, ki sem jo leta nazaj slišal prvič in tako spoznal Red Five Point Star.  Bend je s tem koncertom začel mini evropsko turnejo, ki je v polnem teku in polnih kozarcih zopet ponesla njihovo ime daleč po Evropi. Čeprav imam včasih občutek, da so v tujini bolj cenjeni kot doma, se vedno znova razveselim dejstva, da so koncertno še vedno zelo aktivni tudi pri nas, prav tako pa redno delajo na novem materialu in razvijanju svojega zvoka.

   

   

   

  Še na 20 let!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Katrin Ž.

   

  V Slovenijo se 30. novembra s svežim albumom vrača electro dub zasedba Brain Damage!

   

   

   

  Martin Nathan se ponaša z dvajsetletno kariero in več kot dvanajstimi izdanimi albumi, poleg tega je eden izmed pionirjev dub scene v Franciji. Zasedbo je dvanajst let dopolnjeval Raphael Talis, s katerim sta svoje prve hite ustvarjala pod založbo Hammerbass, preden sta se leta 2006 pridružila založbi Jarring Effects.

   


  (vir:Uradni Facebook)


   

  Sodelovala sta z ustvarjalci kot so Alpha & Omega, Zion Train, Black Sifichi in drugimi, ter vseskozi podirala meje žanra in ga nadgradila v nekaj unikatnega. Po tem ko je Talis zapustil duo je Nathan nadaljeval z Brain Damage v svoji, drugačni smeri, ki se vrača nazaj h koreninam njegovega najljubšega UK-Jamaican Dub stila, kar je potrdil predvsem z realizacijo projekta Talk The Talk / Walk The Walk, pri katerem je sodeloval z ikonami kot so Andy Horace, Wili Williams, Winston McAnuff, Kiddus I in Michael Ras. V letu 2017 je sodeloval z glavnim pevcem skupine Groundation, katere vodilna sila je Harrison Stafford že od leta 1998, in nastal je album Liberation Time.   

  Njegovo ustvarjanje se konstantno spreminja in nadgrajuje, ter vztrajno ostaja relevantno kljub konstantno spreminjajoči-se sceni. Njegov štirinajsti album, ki je izšel 19. oktobra je kot vedno nekaj drugačnega. V kombinaciji digitalnega in tradicionalnega se mešajo latino, prirejeni low-fidelity ritmi, ki poudarjajo surove in vpadljive tekste. Ima vse sestavine za nov, “vesoljski” album, ki govori o kontrastu med kulturnimi bogastvi in vsakodnevnih življenjskih krutostih Kolumbije.

   

   

  V okviru skoraj tri mesece dolge turneje po Evropi se bo ikonični Brain Damage 30.11. ustavil tudi v Sloveniji, natančneje v Kranju, kjer nas zagotovo čaka prava glasben poslastica!  Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/500518700433386/

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.