April 09, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Od 4.-8.9.2019 bomo letos še bolj nostalgično podoživljali preteklih 12 let bass vibracij, saj največji evropski soundsytem festival Outlook Festival letos zadnjič gostuje na Hrvaškem. Priliki primerno so organizatorji na letošnji line-up uvrstili trenutno najbolj zveneča imena na sceni – Outlook se od puljske obale poslavlja v velikem slogu!
  V magičnem vzdušju puljske arene bodo Outlook letos otvorili ANDY C, Shy FX in Gentleman's Dub Club, na festivalskem programu pa bodo poleg rednih gostov kot so Mungo's Hi Fi, The Bug, Mala, Iration Steppas Official, program dodatno začinili še duo Chase & Status s svojim specialnim RTRN II Jungle DJ setom, najbolj znani grajmer iz Manchestra Bugzy Malone in mati dancehall scene na Jamajki in hitiča Bam Bam, čigar refren lahko v en glas zapoje cela puljska arena – Sister Nancy.

     ROOTSINSESSION kot dolgoletni Outlook ambasadorji za Slovenijo letos ponosno predstavljamo uradni otvoritveni party z mladim in perspektivnim GARDNA MC-jem, ki s svojim unikatnim načinom kovanja rim vnaša svežino v globoke bass vode in nam v Galo Halo prinaša spektakularen mix jungla, bashmenta, dancehalla in grime-a – prava specialiteta za vse strastne ljubitelje soundsystem kulture!

     Poleg Gardne in njegovega DJ-a Fat Stasha nas bodo na največji evropski festival soundsystem kulture ogrevali na svetovni dubstep sceni uveljavljeni producentski duo DubDiggerz, prostor pa bomo kot vedno namenili tudi mlajšim – DJ Bushee-ju iz Slovenskih Konjic, ki uspešno organizira vedno bolj obiskane bass večere Gonobeats. Za vizualno pododbo Gale Hale bo poskrbel naš že stalni sodelovec in umetnik, VJ Mesec.

   

  GARDNA


  Gardna je preprost fant, ki je pod vplivom bristolskega zvoka svoj lirični dubwise slog izpili v unikatno rimanje, ki se odlično vklaplja v jamajško obarvane riddime. Kronan z naslovom za najboljšega novinca na podelitvi nagrad We Love Jungle Awards leta 2016 (Best Breakthrough MC), je v letu 2017 po zaključenem študiju na BIMM institutu v Bristolu (British & Irish Modern Music Institute) prejel še štipendijo za svoje ustvarjanje pri založbi Boom Sound (BIMM Entrepreneur Award Winners). Kot 'vzhajajočo zvezdo' ga je hitro prepoznal tudi BBC in ga uvrstil na redni airplay v rubriki BBC Introducing. Val sodelovanja z najboljšimi producenti in vokalisti na sceni, ki je sledil, uspešno jezdi še danes – med najbolj prepoznavnimi projekti velja omeniti komad »Rudeboy«, ki so ga producirali The Nextmen vs. Gentleman's Dub Club, pa sodelovanja z Eva Lazarus, Taiwan Mc-jem, Dynamite MC-jem, Parly B-jem in drugimi. Njegovi prepoznavni live showi in uspešno vodenje založbe Boom Sound so ga že ponesli okoli sveta, kljub temu pa bo Gardna letos končno debitiral s svojim težko pričakovanim albumom. Soundboys beware!

     DUBDIGGERZ

   

   


  DubDiggerz je najbolj prodoren slovenski dubstep duo, ki je s svojo produkcijo prepričal tudi največja svetovna dubstep imena – TRUTH, Tunnidge, J:KENZO, Joe Nice, District, Sleeper in pa Distance, ki ju je glasbeno že večkrat vključil v svoje Chestplate Podcaste. Po zadnji 12" izdaji na TRUSIK založbi bosta tudi letos izdala 12" vinyl na UK založbi. Več informacij o prihajajočih rilisih pa boste zelo kmalu lahko zasledili na njunih socialnih omrežjih. DubDiggerz bosta na launch partyju v Gali Hali predstavila zbirko klasik in sveže dubplate, ki so pripravljeni posebej za letošnji finalni Outlook festival na Fort-u.

     BUSHEE

   

   P.K. Photography

   


  Matic Pritekelj (Bushee) je večino otroštva odraščal pod vplivom rap-a, dokler se v letu 2009 ni srečal z dubstepom in ostalimi stili bass glasbe. Ko se je pred osmimi leti prvič znašel na Outlook festivalu v Puli, se je navdušil nad nizkimi frekvencami in ogromnimi soundsystemi, ki so ga spodbudili, da se še sam začne kreativno izražati z mešanjem glasbe.
  V letu 2017 je začel tudi organizirati Gonobeats dogodke na območju Dravinjske doline. Gibanju so se kasneje priključili še drugi, ki sedaj sestavljajo ekipo Gonobeats crew. Je oboževalec vseh stilov bass glasbe, v njegovih setih pa prevladujeta dubstep in drum'n'bass. Predvsem rad črpa iz globoke plati teh zvrsti, njegove hip hop korenine pa poskrbijo tudi za halftime vibe.

   

   

   


  VJ MESEC

   


  vj MESEC je do danes poskrbel za vizualije na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Poleg klasične projekcije se redno ukvarja z naprednimi tehnikami kot so video produkcija, animacija ter 3D animacija, postavitev in programiranje večkanalnih video inštalacij, mapiranje in projekcija na scenografske objekte na odru, v prostoru ter v naravi. Za Outlook pre party bo tudi letos pripravil prav posebne vizualizacije.

   

   

   

  tekst: Roots in Session

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Do Jamajke in nazaj... In spet do Jamajke in nazaj! No, pa je uspelo!

  Je zapisal Tadiman na svojem Facebook profilu ob objavi najnovejše pesmi, ki jo lahko slišite in vidite na YouTube platformi! Pesem z naslovom "Bless Me" je namreč nastajala na dveh koncih sveta! Malo pri nas v Sloveniji in malo na Jamajki! Fantah Mojah, je svoj del posnel v Kingstonu, v prostorih studia Legend med tem, ko je Tadiman to počel v mariborskem studiu Chakra. Sama podlaga za pesem je prav tako delo in stvaritev našega glasbenika, ki je prav vse instrumente v podlagi z izjemo klaviatur, kjer je gostoval Tomi Lušić, zaigral sam! Svoj del je s končnim "mastering-om" dodal še Beno Soršak in rezultat je spodnja pesem! 

  Če je še niste slišali, si jo le zavrtite! 

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Znova nam je z izborom pesmi postregla članica kolektiva Dubsystem Sound-a, Dj Danjahras! V spodnjem "mixtape-u" lahko slišite pesmi, ki so po njeno zaznamovale preteklo leto 2018. Uživajte! 

  ### Dj Danjahras (Dubsystem Sound) - DESO IT DEH Mixtape - Best Tunes Of 2k18 ###

  Recording and mastering by : Marko Doles


  FB : Dubsystem Sound Slovenia
  SoundCloud : djdanjahras
  MixCloud : djdanjahras
  Instagram : djdanjahras
  YouTube : djdanjahras
  Booking : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Track List:

  1# STAYLO G Ft. NICKI MINAJ Ft. VYBZ KARTEL - Touch Down 
  2# DEADLY HUNTA - Deadly Touch Down Dubplate Dubsystem Sound 
  3# BEENIE MAN - Our Grung 
  4# SHABBA RANKS - War Games (feat. Stephen Marley, Sizzla, Bounty Killer, I-Octane & Beenie Man)
  5# RYGIN KING - How Me Grow 
  6# CHARLEY BLACK - God Is In Control 
  7# POPCAAN - Firm & Strong 
  8# MASICKA - Changes 
  9# JAHMIEL - A Better Tomorrow
  10# MAVADO - Father God 
  11# BUSY SIGNAL - One Way 
  12# POPCAAN - Dem Heart Dirty 
  13# TARRUS RILEY Et. MYKAL ROSE - Guess Who 
  14# POPCAAN - Silence 
  15# MASICKA - They Dont Know 
  16# TARRUS RILEY Ft. KONSHENS - Simple Tings 
  17# DRE ISLAND - Ganja Im Smoking 
  18# POPCAAN - Weed Settingz 
  19# VYBZ KARTEL - What U Selling 
  20# MANUDIGITAL Et. DEGREE - Bad
  21# I-OCTANE - Eagle 
  22# POPCAAN Ft. JAH VINCI - Steamy 
  23# MASICKA - Top Form 
  24# I-OCTANE - Top Champ 
  25# GOVANA - Champ 
  26# I-OCTANE - Hot World 
  27# RYGIN KING - Tuff
  28# DING DONG - Cha Cha Bwoy 
  29# I-OCTANE Ft. MUNGA - Nuff Love 
  30# VYBZ KARTEL - Deso It Deh 
  31# MASICKA - Gifted 
  32# VYBZ KARTEL - Real Bad Gal 
  33# VYBZ KARTEL - Do It 
  34# GOVANA - One And Move 
  35# VYBZ KARTEL - Wont Work 
  36# VYBZ KARTEL Ft. JODI COUTURE - Backshot 
  37# KRANIUM - Sidung 
  38# GOVANA Ft. BAD GYAL - Open The Door 
  39# POPCAAN - Foreign Love 
  40# SHENSEEA - Pon Me 
  41# DEMARCO - Confortable 
  42# YANIQUE CURVY DIVA - Pretty From Birth 
  43# CHARLEY BLACK - Currency Body 
  44# SHENSEEA Ft. KONSHENS - Hard Drive 
  45# MASICKA - Ride 
  46# SPICE - Under Fire 
  47# CHARLEY BLACK - Tan Tudy 
  48# CHAM - Make Up Sex 
  49# CHARLEY BLACK - Dig Out Your Pum Pum
  50# VYBZ KARTEL - Under Water 
  51# SHENSEEA - Secret (Refix)
  52# CHARLEY BLACK - One Ina Million 
  53# POPCAAN - Wine For Me
  54# HOODCELEBRITYY - Walking Trophy 
  55# POPCAAN - Body So Good 
  56# SHENSEEA - Love I Got For U
  57# POPCAAN - My Type 
  58# BEENIE MAN - Good 
  59# SPICE - Romantic Mood 
  60# CHARLEY BLACK Ft. JOJO - Tur Suh 
  61# TEEJAY - Up Top Boss 
  62# STEFFLON DON - Senseless

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  ROOTSINSESSION & FRIENDS PRESENT: SOUL REBEL VII INNA SOUNDSYSTEM STYLE

  Tudi letos nam bo ekipa RootsInSession s prijatelji pričarala nepozaben večer, kjer se bomo lahko naužili, naposlušali in plesali na glasbo najbolj prepoznavnega ambasadorja reggae glasbe na svetu! Skoraj zagotovo ni več koščka zemlje na svetu, ki ne bi poznala velikega Robert Nesta Marleyja. Ali če se izrazimo z besedami glasbenika Macka B-ja, "Everybody loves Bob Marley"! Tradicionalni poklon, ki nam ga že enajsto leto zapored pripravlja ekipa RootsInSession, bo 7. februarja v ljubljanski Gali Hali, na Metelkovi!

  Če ste bili lani z nami na praznovanju, se boste zagotovo strinjali, da govorimo o nepozabnem večeru, z obilo emocij, dobro glasbo in nasmejanimi ljudmi. Skupina Brain Holidays nam je največje glasbene hite Bob Marlya postregla z vrhunskim nastopom! Kako smo se zabavali si lahko pogledate tudi v fotogaleriji na FB strani ekipe RootsInSession - SOUL REBEL VI. LIVE with BRAIN HOLIDAYS ali pa še bolje, samo POGLEJTE si spodnji video!

  In če je kdo mislil, da nas bo ekipa RootsInSession letos pustila na cedilu, se je motil!

  Tradicionalni poklon ikoni reggae glasbe Robertu Nesta Marleyju, letošnji Soul Rebel VII bo še najbolj poseben do zdaj, saj bomo na odru videli pet slovenskih glasbenikov, ki se bodo skupaj z množico poklonili velikanu "inna di soundsystem style." Vseh pet aktivnih glasbenikov se bo letos poklonilo borcu svetovnega kova, vsak posebej bo tako postregel z eno ali več od Marleyjevih pesmi, slišali pa bomo tudi nekaj njihovega avtorskega materiala. Za mikrofon bodo prijeli ANIИA, Bereka - Rebeka Bogataj Music, Tadiman, Mate BRO in Buda, podporo za gramofoni pa bodo prispevali Dr, Selecta Bancho, OhoRoho ter gostitelji večera RootsInSession. Da bo vse skupaj zavito v lep paket, pa bo s svojimi vizualizacijami poskrbel vj MESEC! Poslušali bomo lahko roots, dub, rocksteady, reggae, ska, drumnbass, jungle, hiphop, dubstep ter hiphop ritme in še veliko več! Vstopnice so na voljo v predprodaji v Gali Hali, na sam dan dogodka pa bo za vstop treba odšteti 10 evrov. A bodimo realni, za pet vrhunskih pevcev in glasbenikov, ostalih selektorjev ter cel kup največjih hitov največje legende reggae glasbe je vstop praktično zastonj! Zato upamo, da se nam boste pridružili na plesišču, kjer se bomo skupaj z ekipo RootsInSession in prijatelji, kakor se to spodobi,  poklonili Velikemu Bob Marleyju.

  Se vidimo v četrtek, 7. 2. 2019, ob 23h v Gali Hali! Več o samih nastopajočih in dogodku pa najdete na uradnem Facebook dogodku - SOUL REBEL VII ★ Inna Soundsystem Style!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Za prvi sound system dogodek v letu 2019 pri nas bodo poskrbeli pri platformi Massive! Počasi nam prihaja v navado, da so pravi sound system dogodki, vsaj v zimskih časih, doma v KUD Channel Zero.

   

   


  Platforma Massive!, ki se trudi za razvoj sound system kulture, v sodelovanju z Dub Labom ponovno pripravlja poslastico za vse ljubitelje glasbe. Tokrat se po Dubbing Sun Sound Systemu vrača domači Boris Sound System. Kot je že v navadi poleg domače podpore, za kar sta tokrat odgovorna RawLand in Konseki, prihaja v goste tudi tuji producent.  Po avstrijskih Dubbing Sun, ki so prišli s svojim systemom, Higher Meditationu iz Francije, Naramu iz Nove Zelandije in vrsto domačih gostov tokrat iz Belgije prihaja talentirani Unlisted Fanatic.

   

  Unlisted Fanatic morda na prvo žogo ne zveni prav znano, a njegova glasba govori drugače. Kot sam pravi, se ne posveča prav dosti socialnim omrežjem in svoj čas poleg v družino, vloži raje v glasbo. Pravi, da je videl preveč glasbenikov, ki so bili pravi zvezdniki na socialnih omrežjih, na odru se pa niso znašli. Pristop, ki nam je zelo všečen in nas le podžge, da ga slišimo tudi sami v živo. Pred kratkim smo z njim opravili intervju v katerem razkrije kar 5 projektov za leto 2019, kateri so to in kaj imajo z njimi Earl 16, YT ter Sandeeno. Razgovori se tudi, zakaj ne potuje več toliko, kako je spoznal Micah Shemaiah, kateri vzorniki so mu najbližje in kako je hip-hop zaznamoval začetke njegovega udejstvovanja. 
   

  Unlisted Fanatic, čigar rojstno ime je Martin, je tudi lastnik glasbene založbe Sir Runnin’ s katero sodeluje z veliko različnimi glasbeniki. Paul Fox, Barry Haprone, Carlton Livingston, Brother Culture, Micah Shemaiah, Lyrical Benjie če naštejemo le nekaj njih. Pohvali se lahko tudi z nastopi na nekaterih največjih festivalih v Evropi, kot na primer Reggae Geel (B), Rottotom (Spa), Fusion Festival (Nem). Rock & Solex (Fra), …  

   

   

   

   

     (Foto P.K. Photography - www.polonakumelj.com)

  Raw Land je slovenski producent, ki je poleg kulinaričnega ustvarjanja našel svoj klic tudi za mešalno mizo. Zadnje čase sicer predan dub-step glasbi, v sklopi založbe DeepEnd!, a za ta večer se vrača nazaj k dub/reggae selekciji. Zagotavljamo, da ne boste razočarani nad globokim bassom in presijo v prostoru, ko si bo dal duška na Boris Sound Systemu.  (Foto: Maša Gojić)
  Koneski se čedalje bolj uveljavlja in išče svoj prostor na sceni. Začel je kot član LjubljanJah Vibes kolektiva, v zadnjem času pa ga je čedalje več opaziti na Massive! dogodkih. Bil je tudi tisti producent, čigar glasbo je kot prvenec izdala lani nastala založba Massive! Sound records, ki deluje v sklopu platforme Massive! The Story od Dying Sun je bil le začetek in v prihodnosti se nadejamo še več njegove glasbe.
  DO FACEBOOK DOGODKA VAS PRIPELJE KLIK NA SPODNJO SLIKO


  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.