Januar 28, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  ROOTSINSESSION & FRIENDS PRESENT: SOUL REBEL VII INNA SOUNDSYSTEM STYLE

  Tudi letos nam bo ekipa RootsInSession s prijatelji pričarala nepozaben večer, kjer se bomo lahko naužili, naposlušali in plesali na glasbo najbolj prepoznavnega ambasadorja reggae glasbe na svetu! Skoraj zagotovo ni več koščka zemlje na svetu, ki ne bi poznala velikega Robert Nesta Marleyja. Ali če se izrazimo z besedami glasbenika Macka B-ja, "Everybody loves Bob Marley"! Tradicionalni poklon, ki nam ga že enajsto leto zapored pripravlja ekipa RootsInSession, bo 7. februarja v ljubljanski Gali Hali, na Metelkovi!

  Če ste bili lani z nami na praznovanju, se boste zagotovo strinjali, da govorimo o nepozabnem večeru, z obilo emocij, dobro glasbo in nasmejanimi ljudmi. Skupina Brain Holidays nam je največje glasbene hite Bob Marlya postregla z vrhunskim nastopom! Kako smo se zabavali si lahko pogledate tudi v fotogaleriji na FB strani ekipe RootsInSession - SOUL REBEL VI. LIVE with BRAIN HOLIDAYS ali pa še bolje, samo POGLEJTE si spodnji video!

  In če je kdo mislil, da nas bo ekipa RootsInSession letos pustila na cedilu, se je motil!

  Tradicionalni poklon ikoni reggae glasbe Robertu Nesta Marleyju, letošnji Soul Rebel VII bo še najbolj poseben do zdaj, saj bomo na odru videli pet slovenskih glasbenikov, ki se bodo skupaj z množico poklonili velikanu "inna di soundsystem style." Vseh pet aktivnih glasbenikov se bo letos poklonilo borcu svetovnega kova, vsak posebej bo tako postregel z eno ali več od Marleyjevih pesmi, slišali pa bomo tudi nekaj njihovega avtorskega materiala. Za mikrofon bodo prijeli ANIИA, Bereka - Rebeka Bogataj Music, Tadiman, Mate BRO in Buda, podporo za gramofoni pa bodo prispevali Dr, Selecta Bancho, OhoRoho ter gostitelji večera RootsInSession. Da bo vse skupaj zavito v lep paket, pa bo s svojimi vizualizacijami poskrbel vj MESEC! Poslušali bomo lahko roots, dub, rocksteady, reggae, ska, drumnbass, jungle, hiphop, dubstep ter hiphop ritme in še veliko več! Vstopnice so na voljo v predprodaji v Gali Hali, na sam dan dogodka pa bo za vstop treba odšteti 10 evrov. A bodimo realni, za pet vrhunskih pevcev in glasbenikov, ostalih selektorjev ter cel kup največjih hitov največje legende reggae glasbe je vstop praktično zastonj! Zato upamo, da se nam boste pridružili na plesišču, kjer se bomo skupaj z ekipo RootsInSession in prijatelji, kakor se to spodobi,  poklonili Velikemu Bob Marleyju.

  Se vidimo v četrtek, 7. 2. 2019, ob 23h v Gali Hali! Več o samih nastopajočih in dogodku pa najdete na uradnem Facebook dogodku - SOUL REBEL VII ★ Inna Soundsystem Style!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Za prvi sound system dogodek v letu 2019 pri nas bodo poskrbeli pri platformi Massive! Počasi nam prihaja v navado, da so pravi sound system dogodki, vsaj v zimskih časih, doma v KUD Channel Zero.

   

   


  Platforma Massive!, ki se trudi za razvoj sound system kulture, v sodelovanju z Dub Labom ponovno pripravlja poslastico za vse ljubitelje glasbe. Tokrat se po Dubbing Sun Sound Systemu vrača domači Boris Sound System. Kot je že v navadi poleg domače podpore, za kar sta tokrat odgovorna RawLand in Konseki, prihaja v goste tudi tuji producent.  Po avstrijskih Dubbing Sun, ki so prišli s svojim systemom, Higher Meditationu iz Francije, Naramu iz Nove Zelandije in vrsto domačih gostov tokrat iz Belgije prihaja talentirani Unlisted Fanatic.

   

  Unlisted Fanatic morda na prvo žogo ne zveni prav znano, a njegova glasba govori drugače. Kot sam pravi, se ne posveča prav dosti socialnim omrežjem in svoj čas poleg v družino, vloži raje v glasbo. Pravi, da je videl preveč glasbenikov, ki so bili pravi zvezdniki na socialnih omrežjih, na odru se pa niso znašli. Pristop, ki nam je zelo všečen in nas le podžge, da ga slišimo tudi sami v živo. Pred kratkim smo z njim opravili intervju v katerem razkrije kar 5 projektov za leto 2019, kateri so to in kaj imajo z njimi Earl 16, YT ter Sandeeno. Razgovori se tudi, zakaj ne potuje več toliko, kako je spoznal Micah Shemaiah, kateri vzorniki so mu najbližje in kako je hip-hop zaznamoval začetke njegovega udejstvovanja. 
   

  Unlisted Fanatic, čigar rojstno ime je Martin, je tudi lastnik glasbene založbe Sir Runnin’ s katero sodeluje z veliko različnimi glasbeniki. Paul Fox, Barry Haprone, Carlton Livingston, Brother Culture, Micah Shemaiah, Lyrical Benjie če naštejemo le nekaj njih. Pohvali se lahko tudi z nastopi na nekaterih največjih festivalih v Evropi, kot na primer Reggae Geel (B), Rottotom (Spa), Fusion Festival (Nem). Rock & Solex (Fra), …  

   

   

   

   

     (Foto P.K. Photography - www.polonakumelj.com)

  Raw Land je slovenski producent, ki je poleg kulinaričnega ustvarjanja našel svoj klic tudi za mešalno mizo. Zadnje čase sicer predan dub-step glasbi, v sklopi založbe DeepEnd!, a za ta večer se vrača nazaj k dub/reggae selekciji. Zagotavljamo, da ne boste razočarani nad globokim bassom in presijo v prostoru, ko si bo dal duška na Boris Sound Systemu.  (Foto: Maša Gojić)
  Koneski se čedalje bolj uveljavlja in išče svoj prostor na sceni. Začel je kot član LjubljanJah Vibes kolektiva, v zadnjem času pa ga je čedalje več opaziti na Massive! dogodkih. Bil je tudi tisti producent, čigar glasbo je kot prvenec izdala lani nastala založba Massive! Sound records, ki deluje v sklopu platforme Massive! The Story od Dying Sun je bil le začetek in v prihodnosti se nadejamo še več njegove glasbe.
  DO FACEBOOK DOGODKA VAS PRIPELJE KLIK NA SPODNJO SLIKO


  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Dj. Danjahras je za božične praznike pripravlia malo darilce v obliki "mikstejpa",  za vse ljubitelje dancehall glasbe. Če praznujete ali ne, glasba vedno "paše"!

   

   

  Recording and mastering by: Marko Doles

  TRACK LIST:
  1. PATRA - Chrismas Time
  2. BUSSY SIGNAL - Money Flow 
  3. VYBZ KARTEL - Every Day Is Chrismas 
  4. VYBZ KARTEL - Cocky Chrismas
  5. VYBZ KARTEL FT. SHEBBA - Xmass Wish
  6. VYBZ KARTEL FT. SHEBBA - Fuck Like Chrismas 
  7. POPCAAN - Chrismas Gift 
  8. BEENIE MAN - Ghetto Chrismas
  9. MAVADO - Must Chrismas 
  10. PEBLEKING - Dark Chrismas

   

   

  FB: www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?ref=ts&fref=ts
  SoundCloud:@dj-danjahras
  Booking Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  SLOVENIJA HOČE ŠE PRAVE SOUND SYSTEM GLASBE in Massive! vam v sodelavnju z Dub Lab ponuja prav to!  Petkov Massive! Dub Lab, obogaten s Sound Systemom ponosno predstavlja Dubwise Massive! with Dubbing Sun SOUND SYSTEM. Tokrat so povabili ne le gosta, ki vam bo vrtel glasbo, temveč kar celoten Sound System. S svojimi zvočniki prvič v Slovenijo prihajajo Dubbing Sun! Le za ta večer bodo iz rodne Avstrije prišli s svojim Sound Systemom, pretresli KUD Channel Zero in ga napolnili z Bassom ter pozitivnimi vibracijami! Na odru se jim bo pridružil tudi edini doktor slovenske reggae scene Dr. Bancho, ki vam bo s svojim vinilno selekcijo pričaral pristno jamajško "yard" vzdušje sredi Ljubljane. Dr. Bancho je tudi sourednik reggae oddaje RiddimOperator Radioshow, ki poteka vsak ponedeljek na Radio Študent 89,3 MHz. Seveda, pa ni prave Massive! zabave brez The Wild C!tizen-a. Član BORIS Sound System kolektiva, eden izmed ustanoviteljev platforme Massive!, protagonist DeepEnd zabav in založbe. Eden najdejavnejših figur slovenske reggae/dub scene in velik Sound System fanatik!

   

   

  Dubbing Sun Sound System so prvotno ustanovili in zgradili GERTZE , DUBVID & PUPA STRAV, kasneje pa se jim je pridružil MC KOL.EE a.k.a. KING D. Čedalje bolj uveljavljen system s svojim prepoznavnim jamajškim reggae/dub slogom, ki mu radi primešajo različne bass žanre ter seveda lastno prepoznavno steppas produkcijo skrbi, za polne klube in plesišča širom evrope. V zadnjih letih so izdali glasbo na več založbah, kot so Lion Charge RecordsWAR series, Whodem Sound, DubatriationPressed Records, Dub Descendants, Archetype RecordsAlbion Collective ... kot seveda tudi na lastni Dubbing Sun Records založbi. Sodelovali so z glasbeniki, kot so digidBukkhaJ.Robinson WhodemsoundD-OPERATION DROPMowty MahlykaFull DubLutan FyahClinton SlyBunnington Judah and Addis Pablo.

   

  FACEBOOK DOGODEK: 

  https://www.facebook.com/events/206761976881955/

   

   

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Mariborska reggae skupina Siti Hlapci praznuje dvajseto obletnico prvega koncerta.Skupina je aktivno sodelovala v nastanku današnje domače reggae scene, ter popeljala jamajške ritme po vseh koncih Slovenije. Po več kot dvesto festivalih, klubskih koncertih ter tv nastopih so še vedno ponosni da so otvorili prvi reggae festival v Tolminu leta 2000. Od takrat so nastopili na festivalih kot so Rototom, Sunsplah, Sziget, Uprising, Overjam, Lent ter gostovali po Sloveniji, Italiji, Avstriji, Češki, Slovaški, in Madžarski. Siti Hlapci so posneli tri avtorske albume


  TUKAJ IN ZDAJ (2003), SI TI HLAPEC? (2005) ter UNDER JAH SUN (2015).

   


  V skupini se je menjalo mnogo članov a sta Matej Horvat ter Samo Pečar na bobnu in basu značilen zvok ki ostaja skozi obdobja. V skupini je dolga leta aktiven kot kitarist in producent Beno Soršak. V Sitih Hlapcih so mnoga leta delovali Uroš Murko, Ivan Mijačević , Tadej Furlan , Grega Barovič ter jazz glasbenika Samo Šalamom in Marko Črnčec. Za glasbo in besedila Sitih Hlapcev je odgovoren pevec in glasbenik Tadej Tratnik - Tadiman. Ustanovni član Tadiman je reggae zgodbo v mariboru začel že leta 1995 kot avtor radijske oddaje na radiu MARŠ ter DJ v pekarni. Kot reggae pevec ter glasbenik je prepotoval petnajst držav ter popeljal slovenski reggae do jamajke in nazaj.

   

   

  VABLJENI V SOBOTO 29.12 V DVORANO GUSTAF-PEKARNO NA OBLETNICO PRVEGA NASTOPA SKUPINE. OB KONCERTU SITIH HLAPCEV SE BODO NA ODRU PRAV TAKO PREDSTAVILI GLASBENI GOSTJE KOT SO HARIS PILTON, JERRY & BLUEBERRY, MC KREBL, JD PASSI, ROBBIE HERBALIST (DUB SYSTEM SOUND), 3 KINGS SOUND, PLESNA DANCEHALL SKUPINA SUNSYSTEM
  ŽIVA GLASBA, PLESNE TOČKE TER REGGAE DANCEHALL PARTY DO JUTRA!

  FACEBOOK DOGODEK: https://www.facebook.com/events/208199786771403/

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.