Januar 28, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  V Ljubljano prihaja RDG

   

   

   

   

   

  Rojen in vzgojen na severu mrzle Danske, se je RDG (Ruben) zelo mlad navdušil nad glasbo, za kar je kriv njegov oče. Leta kot mladostnik je preživel tako, da je zbiral glasbene “sample”, se igral z glasbenimi igračami in poslušanjem plošč, vpliv česar je pri njemu opazen še danes. 

  Kot najstnik se je preselil v Kopenhagen in se nemudoma zakopal v “underground” glasbeno sceno in se angažiral v produkcijo in organizacijo rejvov, katere je organiziral v lokalnih barih in klubih ter na ta način promoviral lokalne MCje, DJje in producente. 

   

   

   

  Če na hitro preskočimo dekado, Ruben danes več kot uspešno vodi dve založbi s preko 40 izdajami in je organiziral dubstep, drum ’n’ bass, techno, juke, garage ... zabave v praktično vsakem klubu in z vsakim omembe vrednim soundsystemom v Kopenhagnu. 

  Kot producent in DJ je izdal in se pojavil na mnogih vinilnih izdajah, bil je na turnejah po Ameriki in Evropi. Njegova glasba je prisotna na večjih javnih kot tudi na piratskih radijih, praviloma na Danskem in v Veliki Britaniji.

  Kljub dejstvu, da je posvetil večino svojega prostega časa za ohranjanje podzemne kulture glasbe in je bil konstantno v pogonu, se RDG ne ustavlja in nadaljuje s prodiranjem njegove nalezljive pozitivne energije in glasbenim ustvarjanjem kot tudi vrtenjem glasbe, organizacijo festivalov in še mnogo čem.

   

   

   

  Za lokalno podporo bodo poskrbeli člani DeepEnd! založbe Kanomotis, RawLand in CLZ. Da pa bo doživetje popolno bo poskrbel Boris Sound System. 

  Povezava do dogodka:

  DeepEnd! x DubLab - chapter XII. w. RDG / 23/03


  Povezave:

  https://www.facebook.com/RDGCPH

  https://soundcloud.com/rdg
  https://soundcloud.com/clzdubs
  https://soundcloud.com/rawland-dubs
  https://soundcloud.com/kanomotis
  https://www.facebook.com/vj5237/
  https://www.facebook.com/borissoundsystem/
  https://www.facebook.com/deependmovment
  https://soundcloud.com/deependmovement
  https://www.mixcloud.com/DeepEndMovement/
  https://www.facebook.com/dublabch0

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Od 4.-8.9.2019 bomo letos še bolj nostalgično podoživljali preteklih 12 let bass vibracij, saj največji evropski soundsytem festival Outlook Festival letos zadnjič gostuje na Hrvaškem. Priliki primerno so organizatorji na letošnji line-up uvrstili trenutno najbolj zveneča imena na sceni – Outlook se od puljske obale poslavlja v velikem slogu!
  V magičnem vzdušju puljske arene bodo Outlook letos otvorili ANDY C, Shy FX in Gentleman's Dub Club, na festivalskem programu pa bodo poleg rednih gostov kot so Mungo's Hi Fi, The Bug, Mala, Iration Steppas Official, program dodatno začinili še duo Chase & Status s svojim specialnim RTRN II Jungle DJ setom, najbolj znani grajmer iz Manchestra Bugzy Malone in mati dancehall scene na Jamajki in hitiča Bam Bam, čigar refren lahko v en glas zapoje cela puljska arena – Sister Nancy.

     ROOTSINSESSION kot dolgoletni Outlook ambasadorji za Slovenijo letos ponosno predstavljamo uradni otvoritveni party z mladim in perspektivnim GARDNA MC-jem, ki s svojim unikatnim načinom kovanja rim vnaša svežino v globoke bass vode in nam v Galo Halo prinaša spektakularen mix jungla, bashmenta, dancehalla in grime-a – prava specialiteta za vse strastne ljubitelje soundsystem kulture!

     Poleg Gardne in njegovega DJ-a Fat Stasha nas bodo na največji evropski festival soundsystem kulture ogrevali na svetovni dubstep sceni uveljavljeni producentski duo DubDiggerz, prostor pa bomo kot vedno namenili tudi mlajšim – DJ Bushee-ju iz Slovenskih Konjic, ki uspešno organizira vedno bolj obiskane bass večere Gonobeats. Za vizualno pododbo Gale Hale bo poskrbel naš že stalni sodelovec in umetnik, VJ Mesec.

   

  GARDNA


  Gardna je preprost fant, ki je pod vplivom bristolskega zvoka svoj lirični dubwise slog izpili v unikatno rimanje, ki se odlično vklaplja v jamajško obarvane riddime. Kronan z naslovom za najboljšega novinca na podelitvi nagrad We Love Jungle Awards leta 2016 (Best Breakthrough MC), je v letu 2017 po zaključenem študiju na BIMM institutu v Bristolu (British & Irish Modern Music Institute) prejel še štipendijo za svoje ustvarjanje pri založbi Boom Sound (BIMM Entrepreneur Award Winners). Kot 'vzhajajočo zvezdo' ga je hitro prepoznal tudi BBC in ga uvrstil na redni airplay v rubriki BBC Introducing. Val sodelovanja z najboljšimi producenti in vokalisti na sceni, ki je sledil, uspešno jezdi še danes – med najbolj prepoznavnimi projekti velja omeniti komad »Rudeboy«, ki so ga producirali The Nextmen vs. Gentleman's Dub Club, pa sodelovanja z Eva Lazarus, Taiwan Mc-jem, Dynamite MC-jem, Parly B-jem in drugimi. Njegovi prepoznavni live showi in uspešno vodenje založbe Boom Sound so ga že ponesli okoli sveta, kljub temu pa bo Gardna letos končno debitiral s svojim težko pričakovanim albumom. Soundboys beware!

     DUBDIGGERZ

   

   


  DubDiggerz je najbolj prodoren slovenski dubstep duo, ki je s svojo produkcijo prepričal tudi največja svetovna dubstep imena – TRUTH, Tunnidge, J:KENZO, Joe Nice, District, Sleeper in pa Distance, ki ju je glasbeno že večkrat vključil v svoje Chestplate Podcaste. Po zadnji 12" izdaji na TRUSIK založbi bosta tudi letos izdala 12" vinyl na UK založbi. Več informacij o prihajajočih rilisih pa boste zelo kmalu lahko zasledili na njunih socialnih omrežjih. DubDiggerz bosta na launch partyju v Gali Hali predstavila zbirko klasik in sveže dubplate, ki so pripravljeni posebej za letošnji finalni Outlook festival na Fort-u.

     BUSHEE

   

   P.K. Photography

   


  Matic Pritekelj (Bushee) je večino otroštva odraščal pod vplivom rap-a, dokler se v letu 2009 ni srečal z dubstepom in ostalimi stili bass glasbe. Ko se je pred osmimi leti prvič znašel na Outlook festivalu v Puli, se je navdušil nad nizkimi frekvencami in ogromnimi soundsystemi, ki so ga spodbudili, da se še sam začne kreativno izražati z mešanjem glasbe.
  V letu 2017 je začel tudi organizirati Gonobeats dogodke na območju Dravinjske doline. Gibanju so se kasneje priključili še drugi, ki sedaj sestavljajo ekipo Gonobeats crew. Je oboževalec vseh stilov bass glasbe, v njegovih setih pa prevladujeta dubstep in drum'n'bass. Predvsem rad črpa iz globoke plati teh zvrsti, njegove hip hop korenine pa poskrbijo tudi za halftime vibe.

   

   

   


  VJ MESEC

   


  vj MESEC je do danes poskrbel za vizualije na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Poleg klasične projekcije se redno ukvarja z naprednimi tehnikami kot so video produkcija, animacija ter 3D animacija, postavitev in programiranje večkanalnih video inštalacij, mapiranje in projekcija na scenografske objekte na odru, v prostoru ter v naravi. Za Outlook pre party bo tudi letos pripravil prav posebne vizualizacije.

   

   

   

  tekst: Roots in Session

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Do Jamajke in nazaj... In spet do Jamajke in nazaj! No, pa je uspelo!

  Je zapisal Tadiman na svojem Facebook profilu ob objavi najnovejše pesmi, ki jo lahko slišite in vidite na YouTube platformi! Pesem z naslovom "Bless Me" je namreč nastajala na dveh koncih sveta! Malo pri nas v Sloveniji in malo na Jamajki! Fantah Mojah, je svoj del posnel v Kingstonu, v prostorih studia Legend med tem, ko je Tadiman to počel v mariborskem studiu Chakra. Sama podlaga za pesem je prav tako delo in stvaritev našega glasbenika, ki je prav vse instrumente v podlagi z izjemo klaviatur, kjer je gostoval Tomi Lušić, zaigral sam! Svoj del je s končnim "mastering-om" dodal še Beno Soršak in rezultat je spodnja pesem! 

  Če je še niste slišali, si jo le zavrtite! 

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Znova nam je z izborom pesmi postregla članica kolektiva Dubsystem Sound-a, Dj Danjahras! V spodnjem "mixtape-u" lahko slišite pesmi, ki so po njeno zaznamovale preteklo leto 2018. Uživajte! 

  ### Dj Danjahras (Dubsystem Sound) - DESO IT DEH Mixtape - Best Tunes Of 2k18 ###

  Recording and mastering by : Marko Doles


  FB : Dubsystem Sound Slovenia
  SoundCloud : djdanjahras
  MixCloud : djdanjahras
  Instagram : djdanjahras
  YouTube : djdanjahras
  Booking : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Track List:

  1# STAYLO G Ft. NICKI MINAJ Ft. VYBZ KARTEL - Touch Down 
  2# DEADLY HUNTA - Deadly Touch Down Dubplate Dubsystem Sound 
  3# BEENIE MAN - Our Grung 
  4# SHABBA RANKS - War Games (feat. Stephen Marley, Sizzla, Bounty Killer, I-Octane & Beenie Man)
  5# RYGIN KING - How Me Grow 
  6# CHARLEY BLACK - God Is In Control 
  7# POPCAAN - Firm & Strong 
  8# MASICKA - Changes 
  9# JAHMIEL - A Better Tomorrow
  10# MAVADO - Father God 
  11# BUSY SIGNAL - One Way 
  12# POPCAAN - Dem Heart Dirty 
  13# TARRUS RILEY Et. MYKAL ROSE - Guess Who 
  14# POPCAAN - Silence 
  15# MASICKA - They Dont Know 
  16# TARRUS RILEY Ft. KONSHENS - Simple Tings 
  17# DRE ISLAND - Ganja Im Smoking 
  18# POPCAAN - Weed Settingz 
  19# VYBZ KARTEL - What U Selling 
  20# MANUDIGITAL Et. DEGREE - Bad
  21# I-OCTANE - Eagle 
  22# POPCAAN Ft. JAH VINCI - Steamy 
  23# MASICKA - Top Form 
  24# I-OCTANE - Top Champ 
  25# GOVANA - Champ 
  26# I-OCTANE - Hot World 
  27# RYGIN KING - Tuff
  28# DING DONG - Cha Cha Bwoy 
  29# I-OCTANE Ft. MUNGA - Nuff Love 
  30# VYBZ KARTEL - Deso It Deh 
  31# MASICKA - Gifted 
  32# VYBZ KARTEL - Real Bad Gal 
  33# VYBZ KARTEL - Do It 
  34# GOVANA - One And Move 
  35# VYBZ KARTEL - Wont Work 
  36# VYBZ KARTEL Ft. JODI COUTURE - Backshot 
  37# KRANIUM - Sidung 
  38# GOVANA Ft. BAD GYAL - Open The Door 
  39# POPCAAN - Foreign Love 
  40# SHENSEEA - Pon Me 
  41# DEMARCO - Confortable 
  42# YANIQUE CURVY DIVA - Pretty From Birth 
  43# CHARLEY BLACK - Currency Body 
  44# SHENSEEA Ft. KONSHENS - Hard Drive 
  45# MASICKA - Ride 
  46# SPICE - Under Fire 
  47# CHARLEY BLACK - Tan Tudy 
  48# CHAM - Make Up Sex 
  49# CHARLEY BLACK - Dig Out Your Pum Pum
  50# VYBZ KARTEL - Under Water 
  51# SHENSEEA - Secret (Refix)
  52# CHARLEY BLACK - One Ina Million 
  53# POPCAAN - Wine For Me
  54# HOODCELEBRITYY - Walking Trophy 
  55# POPCAAN - Body So Good 
  56# SHENSEEA - Love I Got For U
  57# POPCAAN - My Type 
  58# BEENIE MAN - Good 
  59# SPICE - Romantic Mood 
  60# CHARLEY BLACK Ft. JOJO - Tur Suh 
  61# TEEJAY - Up Top Boss 
  62# STEFFLON DON - Senseless

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.