Januar 29, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Nori Professor vrača udarec z doslej neizdanim dub albumom iz leta 1998 ''Massive Attack Vs Mad Professor Part II (Mezzanine Remix Tapes)’’, ki je v omejeni nakladi prvič zagledal luč sveta septembra letos.

  Ob tej priložnosti bomo v Gala hali priča čarovnijam in trikom velikega profesorja, ki bo za mešalno mizo v živo neponovljivo postregel z zmiksano različico verzij omenjenega albuma. Prav tako bomo deležni dobre doze duba in novitet iz bogate zakladnice profesorjevega Ariwa studia.

   

   


  Mad Professor


  Mad Professor, rojen kot Neil Fraser v južnoameriški Guyani, se je že od otroštva navduševal nad elektroniko (pri devetih letih je sestavil svoj prvi radio!) in tako tudi v šoli dobil svoj nadimek, po katerem ga poznajo po celem svetu. S trinajstimi leti se je preselil v London in nadaljeval z eksperimentiranjem v elektroniki, z leti nabral ogromno opreme in se posvetil glasbi, predvsem dubu. Po tem, ko je sestavil svojo prvo mešalno mizo, je leta 1979 ustanovil svojo založbo »Ariwa sounds« in istoimenski studio. Sčasoma je poleg Ariwe zagnal še studio ”Are We Mad?” in danes deluje v obeh.

  V osemdesetih se je uveljavil s serijo dvanajstih albumov ”Dub Me Crazy!”, ki je pritegnila poslušalce tudi izven reggae dub krogov. V svoji bogati karieri je sodeloval z eminentnimi imeni, kot so Lee ”Schratch” Perry (oba smo v Gala hali imeli čast skupaj gostiti lansko leto), Johny Clarke, U Roy, Yabby You, Horace Andy, Bob Andy, Michael Prophet, Max Romeo, Kofi, Aisha, Sister Audrey, Macka B, Pato Banton, John McLean, Earl 16, Sly & Robbie, Mafia & Fluxy in drugi. Sredi devetdesetih je svoj legendarni status le še utrdil z remiksanjem drugega albuma Massive Attack, sledili so še remiksi Depeche Mode, Beastie Boys, Jamiroquai, Rancid ter produkcije za velike založbe, kot so Sony Music, EMI, Warner Brothers, Capitol Records in Virgin Records.

  Mad Professorjev zvok tako potuje skozi različne stile od lovers rock-a, dub-a, reggae-ja, roots-a v trip hop, techno in drum and bass. Na koncertu v Gala hali boste imeli redko priložnost slišati remikse tretjega albuma Massive Attack Mezzanine v živo.


     Za glasbo pred in po nastopu bosta poskrbela OhoRoho in Michel Pfeifer, ki vas bosta popeljala od duba do jungla in vsega, kar je vmes, predvsem pa vam zagotavljata obilico plesne glasbe, kot se za mesec december spodobi.

   

  Kar 2 srečneža, pa si bosta s pomočjo našega portala in organizatorja dogodka, Dub Club v Gala Hala, zagotovila zastonj vstop na dogodek. Vse kar morate narediti je "všečkati" Facebook objavo (TUKAJ) in v komentar te objave označiti (tag) prijatelja/ico, ki bi ga povabili na dogodek in z malo sreče bo za vaju petek 13. srečen datum! 

   

   

   

   

   

   

   

   

  PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

  1. Splošne določbe 

  Organizator nagradne igre “Zastonj na Mad Professorja v Gali Hali ”, je Reggae.si, (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 10. 12.2019 pa do vključno 12. 12. 2019. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

  2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

  V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

  3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

  Vse kar morate storiti, je to da označite (tag) prijatelja v komentarju Facebook objave, (ki se nahaja tukaj ---->https://www.facebook.com/119770448166847/posts/1846963858780822/

  V petek, 13.12.2019 12.00 se nagradna igra konča in bomo razglasili  enega naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

  Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

  4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

  Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku petih (5) ur po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

  Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

  Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

  Nagrade:

  1x 2 vstopnici 

  6. Odgovornost

  Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

  7. Pravila nagradne igre

  S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

  9. Varovanje osebnih podatkov

  Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Producentski dvojec RootsInSession, ki ima za seboj že celo paleto remixov različnih slovenskih izvajalcev, se po remixed albumu Probam Razumet reperja Emkeja, vrača z reggae hop remixom komada Obyaw.

     Cover Remix: Tom Petruccelli

  V hiphop soul funk verziji lahko komad Obyaw poslušate na albumu Vse, ki sta ga zakuhala Mrigo & Ghet, ki prav tako kot Emkej spadata v sam vrh slovenske rap scene. Poleg njiju v refrenu zapoje še Polona, ki nas v komadu nagovarja »Dej dej, dej obyaw«, tako da, ko slišite ta komad, objavite kaj – »naj vas vidijo vsi«. 

   

   

  Roots In Session dvojec, ki ga sestavljata Pier in Fu, s tem remixom napovedujeta nov projekt za leto 2020, na katerem bosta v znamenju njunega 20-letnega delovanja h sodelovanju spet nabrala samo smetano slovenskih, balkanskih in evropskih izvajalcev. 

   

   

  Žanr: reggae, hiphop, rap 

  Produkcija: RootsInSession Sound 

  Aranžma: Petar Bajan, Tomislav Bulić 

  Glasba: Petar Bajan, Tomislav Bulić, Matej Huljev (kitara), Petar Bajan (pozavna) 

  Besedilo: Darjan Jeličić, Benjamin Džinić, Polona Leben 

  Snemanje in mix: Studio Soundart.si 

  Mastering: Dj Goce @ Bootlegs 

  Basment Lab (Skopje) 

  Založba: Wudisban Records 

   

   

  Povezave:
  https://www.facebook.com/MRIGOGHET/
  https://www.instagram.com/mrigzghet/
  https://www.facebook.com/RootsInSession/
  https://www.instagram.com/rootsinsession_sound/
   

  Kontakt:
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

   

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Reggae.Si vas v sodelovanju z organizatorji Dub Cluba v Gali Hali podarja 2 karti za koncert, ki se bo zgodil v četrtek  28.11.2109. V goste v Galo Halo na MEtelkovo prihaja Ras Mc Bean in skupina Soulcraft.  Vse kar potrebujete, je da v komentar Facebook objave, ki jo najdete TUKAJ, označite s kom bi obiskali koncert in z malo sreče vama žreb obema podeli zastonj vstop! Izžrebali bomo v četrtek 28.11.2019 zjutraj in objavili rezultate na naši Facebook strani Reggae.Si. Veliko sreče in se vidimo na plesišču Gale Hale.   

  Povezava do dogodka ------> https://www.facebook.com/events/2324485767678957/

   

   
  Srbski roots reggae bend Soulcraft je nastal leta 2013. Sestavljen iz glasbenikov, ki že več kot dve desetletji negujejo in promovirajo reggae zvok v Beogradu. Navdih jim daje glasba 70' in 80' let prejšnjega stoletja, legendarni Burning Spear, Bob Marley, Peter Tosh, Steel Pulse, Misty in Roots in drugi.

  Od samih začetkov pa do leta 2016 so bili Soulcraft povezani s Hornsman Coyotom, ki smo ga na odličnem koncertu v Gala hali imeli priložnost slišati slabo leto nazaj. Skupaj so posneli dva odmevna in odlično sprejeta albuma, ki sta jih katapultirala med najpomembnejše reggae izvajalce na področju nekdanje Jugoslavije ter jim omogočila nastope na večini reggae (in ostalih) festivalov v Evropi.

  Leta 2017 so se našli z Ras Mc Beanom, reggae pevcem iz Georgetowna (Gvajana), ki trenutno živi in ustvarja v Parizu. Njegov album »Pack Up And Leave« (2004) je bil prepoznan kot eden najboljših evropskih reggae albumov tistega leta. Sodeloval je z glasbeniki svetovnega formata, kot so Sizzla, Turbulence, Dennis Brown in Luciano ter producenti Disciples, Bush Chemists in Jonah Dan.
  Lansko leto so Ras Mc Bean & Soulcraft izdali svoj prvi skupni, odlično sprejeti album »Reggae on a Mission« (Ammonite Records). 

  🔊 https://ammoniterecords.bandcamp.com/album/reggae-on-a-mission

     Pred njihovim težko pričakovanim koncertom pa se obeta še ena poslastica. Pionir gipsy dub-a, reggae selector od leta 1998, producent in član projektov kot so Kali Fat Dub, The Ufoslavians, Doggy Brasco in Bitter Delight, Haris Pilton, bo promoviral svoj prvi roots reggae album ''Reggae Station'', ki je izšel v maju 2019 pri založbi Positive Reality Records. Poleg avtorske glasbe, se Haris prvič predstavlja tudi kot vokalist. Vsekakor poslastica za ljubitelje zlate dobe reggae-ja in avtorske glasbe iz domačih logov.

   

  🔊 https://harispilton.bandcamp.com/releases (free download)

  Pred in po koncertu vas bo razplesal Ohoroho, ki je tudi tokrat »krivec« za odličen plakat in vizualno podobo dogodka.

   

   

   

   

   

  PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

  1. Splošne določbe 

  Organizator nagradne igre “Zastonj na Dub Club w/ Ras Mc Bean & Soulcraft ”, je Reggae,si,(v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 25. 11.2019 pa do vključno 27. 11. 2019. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

  2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

  V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

  3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

  Vse kar morate storiti, je to da označite (tag) prijatelja v komentarju Facebook objave, (ki se nahaja tukaj ----> https://www.facebook.com/119770448166847/posts/1830056290471579/)

  V sredo, 27.11.2019 23.59h se nagradna igra konča in včetrtek 28.11.2019 bomo razglasili  enega naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

  Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

  4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

  Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku petih (5) ur po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

  Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

  Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

  Nagrade:

  1x 2 vstopnici 

  6. Odgovornost

  Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

  7. Pravila nagradne igre

  S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

  9. Varovanje osebnih podatkov

  Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.