Tom Spirals je navdih za glasbo na The Ashram Express EP -ju decembra 2019; na vlaku med Delhijem in Jaipurjem v Indiji. Na vlaku, ki je dal ime debitantskemu albumu.

 

 

 

Tom Spirals je delal na EP-ju skozi njegovo trimesečno turnejo skozi indijsko pokrajino Goa, v avstralskem Melburnu, Byron Bayu in na Novi Zelandiji, predno se je vrnil v domači Glasgow, kjer je dokončal projekt. EP se začne z vokalno verzijo pesmi "State Of Mind", kjer se Tom poglobi v svoje trdno prepričanje, da bi morali ljudje raziskati potencialno zdravilna stanja, ki so nam na voljo prek naravnih psihoaktivnih rastlin. Sledi "dubwise" remiks in t.i. "flute cut", kjer lahko slišimo sedaj že za Toma značilnem keltskem slogu. 

 

Na EP-ju najdemo tudi predelavi (eno smo že omenili); zajetno porcijo stepper ritmov, pod katere se je podisal Blind Prophet (Oregon, ZDA) in pa zvočno dub-step poslastico, za katero se lahko zahvalimo Tomovemu someščanu, ki sliši na ime Konchis.


 

EP so do sedaj že podprli in zaigrali priznani David Rodigan, OBF, Culture Dub, Sinai Sound in Mungo’s Hifi, če omenimo le nekatere. Naj še kot zanimivost in dokaz, za kako iskano izdajo gre, da so bile že na dan izida razprodane prav vse vinilne plošče! Za zdaj nam ostane le še digitalna kopija, a ne dvomimo, da bo kmalu sledil ponatis!

Toma lahko najdete na Facebooku in ste tako na tekočem z vsemi novitetami: https://www.facebook.com/tomspiralsmusic/