MURDA - Koneski & Jojo Gladstone je že navoljo na Bandcampu.

Zagotovite si svojo kopijo!

Podprite lokalne umetnike 🧡

 

  

 

 

Nakup: http://tiny.cc/murdaBC

V posluh: http://tiny.cc/murdaSC

 

Po nedavnem sodelovanju s hrvaškim Homegrown Sound-om, najdejavnejša neodvisna slovenska dub založba Massive! Sound Records, vrača na prvotno pot promocije in predstavitvjo slovenskih ustvarjalcev in seveda sound system glasbe. Še enkrat več se vračajo s produkcijo, ki jo je ustvaril Koneski s katerim veliko sodelujejo in je tudi del Massive! družine.

To je druga izdaja Massive!-a z vokalno podlago, kot tudi druga, kjer sodelujejo z mednarodnimi glasbeniki. Koneski je tokrat namreč združil moči z Jojo Gladstone-om, nizozemskim pevcem in pianistom, da bi ustvarili skladbo v rub-a-dub slogu 80-ih. Pravi oboževalci bodo opazili, da navdih za to prihaja od riddim genijev Sly & Robbie-ja.

 

 

MURDA je poln reverba in »delaya« s poudarjenim »snare-om«, kar ustvarja specifično vzdušje, ki ga je Koneski izpilil do potankosti, kar je opazno skozi izdaje za Massive! založbo. V kombinaciji z gladkim vokalom Jojo-ja se le še poudari dramatična tenzija pesmi. Tako imenovana »verzija« sama bi bila več kot dovolj, toda sporočilo besedila, ki ga prinaša original, je zelo močno in morda bolj kot kdajkoli prej zelo relevantno, glede na vso situacijo širom sveta. Če ga želite slišati tako, kot sta si ga zamislila Koneski in Jojo, boste morali glasnost zvočnikov povečati do največje jakosti ali še bolje, poslušajte jo na najbližji sound system zabavi in uživajte v presiji, ki jo sama pesem ustvarja.

 

Kot smo že povedali, ta izdaja prinaša originalno skladbo in verzijo, vendar pri Massive! zagotavljajo nadaljevanje projekta MURDA z nekaj več različicami v naslednjih mesecih od producentov, kot sta Green & Tall (Slo) in HomeGrown Sound (Cro).

 

Zasluge:

 

Spisal in zmešal: Domen Koneski

Besedila in vokal: JoJo Gladstone

Masterizacija: Daniel Grintal

Dizajn: www.m7grafiks.si

Opis: Reggae.Si