AmanZaman je skupina, ki prihaja iz Srbije, bolj natančno iz mesta Svilajnac, katere idejni vodja je Danilo Marinković. Glasba skupine Amanzaman je mešanica reggae/ska/dub, kjer se pozna močan prisoten vpliv glasbe z Jamajke, Balkana in elektronske glasbe iz zgodnjih 90ih. Njihova ideja temelji na spoštovanju človekovih pravic ter tolerance. Tako rasne, verske in medosebnostne, predvsem pa so njihova besedila kombinacija motivacijskih in humornih pogledov na svet, v katerem živimo.

 

 

Predstavljajo nam nov videospot "Ogledalo", ki je prvi v nizu skladb, s katerimi skupina odpira serijo singlov, s katerimi se pripravlja na prihajajoče koncertne aktivnosti. Poletno vzdušje, angažirana sporočila in očarljive melodije so uvod v tisto, kar bomo od tega benda slišali v prihodnjem obdobju. AmanZaman združuje različne vplive v reggae glasbi v maniri poslati in vzbuditi čustva z besedil o temah, s katerimi se skupina ukvarja.

"Ogledalo" je kombinacija poštenih vprašanj, pred katerimi si civilizacija pogosto zatiska oči, zato napačne stvari pogosto postanejo vsakdan običajnega človeka.

 

 

Za sabo imajo več singlov, pa tudi album "Samo neka gori", ki je spremljal balkansko turnejo. AmanZaman se bo še naprej družil z množico na prepoznavnih živih nastopih po celotni regiji, z videospotom za skladbo »Ogledalo« pa nam bodo predstavili material, ki bo zagotovo poslastica ljubiteljem rock / reggae / dub / funk glasbe.

 

Dejavnosti skupine spremljajte na uradnem Instagram profilu: https://www.instagram.com/amanzaman_/

 

foto: Andrija Radojević