Italijanska skupina Earth Beat Movement je nazaj in predstavlja novo pesem, za katero so posneli tudi videospot: One Shot Deal. Gre za fuzijo poskočnega reggae ritma s priokusom moderne trap glasbe. 

Pesem se osredotoča na grozote trgovine z ljudmi in je predstavljena iz dveh različnih vidikov. Iz ene strani spremljamo tihotapca, ki ponuja možnost pobega pred mizernimi življenjskimi pogoji in na drugi je migrant, ki se mora odločiti med življenjem ter smrtjo. V pesmi je zaznati izrazito kritiko občutkov brezbrižnosti in sovraštva do ljudi, ki to temo običajno pozdravijo. Videospot, v katerem nastopa pevka Irene MisTilla Bisorithe in razlaga te dve različni stališči je osredotočen na vrsto statistov, ki se umetniško spopadajo s to grozno usodo. Zdi se, da se zaradi brezbrižnosti utapljajo ne samo fizično, ampak tudi duhovno in etično.

 

 

V skupini razlagajo: "Sporočilo "One Shot Deal" pesmi je, da poslušalce ozavešča o vprašanju priseljevanja in ceni, ki se plačuje za tovrstno potovanje. Edino vprašanje v pesmi je "kdo je naslednji?", ki simbolizira bližajočo se nesrečo. Nikoli ne smemo pozabiti, da je to, kar se zdi daleč, v resnici veliko bližje tistemu, kar si lahko predstavljate in bi lahko vplivalo na vsakega od nas."

 

One Shot Deal, sta producirala Ciro Princevibe Pisanelli in Andrea Rigo, ter je na voljo na vseh digitalnih platformah. Video je ustvaril Walter Lo Biondo in ga najdete na YouTube kanalu skupine.