Reggae Roast so eden izmed gonilnih sil britanske sound system kulture in kolektiv, ki se je dokazal z nešteto kakovostnimi izdajami. Najnovejša, ki nam jo predstavljajo nosi naslov NEVER B4. Pri tokratni pesmi so združili moči z Mr. Williamz-om in nastala je udarna digitalna reggae pesem, ki bo brez dvoma dobila svoj prostor na plesiščih in zabavah. 

To je tudi prvi vpogled v nov album “Turn Up The Heat”, katerega izid je napovedan v mesecu maju. Kolektiv je nedavno podpisal pogodbo s Trojan Reloaded, ki je sestrska založba legendarne Trojan Records založbe. Vse to le utrjuje status Reggae Roast ekipe, kot ene prepoznavnejših imen UK Reggae gibanja. Gre tudi ta prvo izdajo novo nastalega Trojan Reloaded. Z novim albumom nam pripravljajo pravo poslastico, saj bomo na njem slišali imena, kot so General Levy​, ​Mr Williamz​, Tippa Irie​, ​Daddy Freddy​, Brother Culture​, Earl 16​, Burro Banton​,​ Ward 21 in še kdo se bo našel! 

Izdajo pesmi “Never B4” je pospremil tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj, sama pesem pa je na voljo na vseh večjih digitalnih platformah. Prav tako sta že napovedana kar dva remiksa pesmi, ki naj bi izšla v kratkem. 

 

 

Reggae Roast so si ustvarili sloves, kot kolektiv, ki si lasti zasluge za ponovno oživitev UK Reggae/Dancehall scene. S kombinacijo lastne založbe, lastnih dogodkov in soundsystema širijo zavedna sporočila skozi glasbo in na ta način doprinesejo k razvoju mladine in scene. Njihovi dogodki so postali že legendarni in so si prislužili status, kot elitni londonski reggae večeri, kjer so nastopali velikani, kot na primer The Wailers, Lee Scratch Perry, Sly and Robbie, Collie Budz, Mad Professor, David Rodigan, Suggs (Madness), Channel One, Trojan Sound, Gappy Ranks, Finley Quaye, Aba Shanti I, Mungo’s Hi Fi …
Zabave poganja unikaten zvočni sistem, ki premore kar 52KW in je drugače znan tudi kot “The Machine”! Na njem najbolj iztopajo ogromni “bass horni”, za katere sami pravijo, da lahko igrajo vse do 20htz nižje, kot kateri koli drug system na trgu! 

 

 

V svoji več kot dekadi dolgi glasbeni poti, so obiskali tudi večino največjih glasbenih festivalov, ki podpirajo tovrstno glasbo, med drugim tudi nam priljubljen Outlook Festival.

 

FACEBOOK - ​ WWW.FACEBOOK.COM/REGGAEROAST     INSTAGRAM: ​ WWW.INSTAGRAM.COM/REGGAEROAST   MIXCLOUD - ​ WWW.MIXCLOUD.COM/REGGAEROAST     

 SOUNDCLOUD - ​ WWW.SOUNDCOUD.COM/REGGAEROAST​     TWITTER - ​ WWW.TWITTER.COM/REGGAEROAST