Glasbenik Christos DC, rojen kot Christopher Vrenios, prihaja iz Združenih držav Amerike, bolj natančno iz države Washington D.C. Rojen je bil v glasbeno družino, saj sta bila oba starša operna pevca in profesionalna učitelja petja. Navdih za ime si je našel v grških koreninah, to je namreč tudi vzdevek (Christos), ki mu ga je nadela babica. Kaj kmalu se je spoznal z jamajško glasbo, ki ga je vodila do tega, da je snemal in produciral skupaj z legendami, kot so Sly & Robbie, The Firehouse Crew, The Itals, Augustus Pablo, Sugar Minott in Don Carlos. Prav tako je soustvarjal in snemal z svetovno znanimi Thievery Corporation. Leta in leta je preživel na poti, kot kitarist in “back” vokalist in nastopal po ZDA in širše.

 

 

V letu 2008 je izdal svoj prvi album “Time To Rise”, kateremu je leta 2011 sledil “Under The Sun”. Ta mu je omogočil, da je odprl lastno neodvisno založbo, ki jo je poimenoval “Honest Music”. Tretji album “Long Road” mu je prinesel kar nekaj pozitivnih kritik. Še posebej pesem, ki jo je pospremil z videom “Just Talk To Me”. Na dotični pesmi je nastopil tudi Kenyatta Hill, sin ikone, in člana tria Culture, Joseph Hilla. Pesem poletja 2015, “Righteous Chant”, kjer se je ponovno združil z Don Carlosom, je tudi ena izmed tistih, ki jih je vredno omeniti. Kot tudi “Heart Of Gold”, ki je izšla kasneje istega leta in je v reggae preoblečena klasika Neil Younga, ki je bila izjemno popularna v Amsterdamu in je celo zasedla vrhove radijskih lestvic. 
Leta 2017 je bil ponovno čas za nov album (Tessera), ki ga je napovedal s pesmijo “Speak The Fire”, na kateri je združil moči skupaj s The Skankin Monks in Zafayah-om, za katerega pravi, da je eden boljših prihajajočih glasbenikov, ki prihaja iz Bulgarije. Pesem je zasedla 18. mesto na “ Reggae World Charts”. Kaj kmalu je sledil “Tessera Dub”, ki je reggae/dub remiks albuma “Tessera”. Album je bil zelo dobro sprejet in je gostoval imena, kot so Mad Professor, Tippy I Alfred in Sly & Robbie

 

 

Po dveh letih ustvarjanja je na izdajo pripravljen nov album (Self Evident), ki ga napoveduje pesem “I Reserve The Right”. Na njem gostuje vzhajajoča zvezda Sao Paola, Dada Yute. Christos D.C. ob tem še dodaja: “Glasba je darilo šele, ko jo delimo z drugimi in morali bi se zamisliti nad posledicami, ki jo bo imela na druge. Zato sem ustvaril “Honest Music”.”


 

Self Evident

 

“Self Evident” naj bi bil najbolj “roots” album, ki ga je ustvaril. Na desetih skladbah se Christosov umirjen glas nežno sliši s pisano paleto mehkih rogov, kitar ter nežno vztrajajočih se bobnov in basov.
Pri ohranjanju grške dediščine njihovega avtorja besedilo postavlja velika filozofska vprašanja in spodbuja več razumevanja življenjskih pretresov. Preučuje tišino, ki nastane med pogovori. Dotakne se grškega filozofa Aristotela in njegovega zagovarjanja dejanj, ne izrečenih besed. V “Better To Be Free” je govor o zasnovi svobode, ki jo glasbenik uvršča med pomembnejše od domačnosti ali varnosti.

 

 

Prostoročno nrav Christosove glasbe zrcali njegov svetovni izbor gostov. Amsterdamski Skankin Monks igrajo ritem za “Better To Be Free”, medtem ko deDUBros iz Firenc, v ozadju igrajo “Be Wise”. Edina vokalna kombinacija je družbeno ozaveščena pesem “I Reserve The Right”, ki vključuje prej omenjenega Dada Yute.
Naslovna pesem je že znana ljubiteljem “World A Reggae riddim-a”. Produciral ga je poljski K-Jah Sound, v sodelovanju s svetovno znanim spletnim portalom World A Reggae.

 

 

"Vedno sem imel ljubezen do "old-school" reggae glasbe in to se odraža v zvoku tega albuma," pravi Christos o svojem projektu. "Odseki za rog so postali sestavni del mojega zvoka in igrajo močno vlogo. Nisem se trudil ustvariti sodobnega zvoka, saj se zdi, da organski občutek res ustreza projektu. Pesmi so precej filozofske narave, ki se ukvarjajo s temami, kot so kot povezava našega srca in uma.  Kot tudi pomen tišine v naših človeških angažmajih”, še doda.
Poenoten po zvoku in prežet s čustvi, “Self Evident” prebiva v vse bolj redki enklavi duševne, obnovitvene in obnavljajoče se kulturne reggae glasbe. To je album, ki vas nežno usmeri v globlji in bolj perspektivni svet in kot že samo ime pove, je treba album le poslušati in vse vam bo jasno!

 

"Self Evident " je na voljo v trgovini iTunes in Amazon. Prav tako lahko kupite album v CD formatu na Christos DC Bandcamp page.