Za Reggae.Si pripravila V.V.

 

 (Vir: Facebook skupine)


Blend Mishkin & Roots Evolution so po lanskem poletju spet vračajo na turnejo po Evropi. Skupina, ki deluje že od leta 1997, je poznana daleč naokoli po svojem značilnem miksanju glasbe, ki vključuje reggae, dancehall, hiphop in jamajški bass.

 

 


Blend Mishkin je glasbenik in glasbeni producent ter DJ, ki je večino svoje glasbene kariere preživel za računalniškim ekranom in mešalkami. Lociran v Atenah, ustvarja že od sredine 90tih let, kjer je glasbo ustvarjal z mnogimi založbami, kot so Pork Recordings, Tru Thoughts, Shadow records, da jih omenim zgolj par, sodeloval pa je tudi z glasbeniki, kot so Screetchie Dan, Jamalski in Carlton Livingston. Poleg igranja glasbe jo tudi piše in producira za glasbenike, kot so Gappy Ranks, Skarra Mucci in že prej omenjena slavna imena. S svojo diskografijo je začel pod imenom Blend, kasneje pa se je preimenoval v Blend Mishkin. Izdal je več kot 50 singlov in 12 albumov z založbami Nice up!, Cookin Records in že prej omenjenima Shadow Records in Pork Recordings. Poleg vsega tega je ustvaril tudi številne remikse za skupine in umetnike, med katerimi so na primer Dub pistols, Mr. Williamz, Max Rubadub & Luciano, Ruckus in Ward 21.

 

 

 


Medtem, ko njegova glasba pridobiva mednarodno pozornost, Blend Miskiin konstantno deluje kot DJ in hkrati ustvarja živo glasbo s svojim bandom 'Roots Evolution', s katerimi potuje po evropskih festivalih Boomtown fair (UK), Uprising festival (Slovaška), Exit festival (Srbija), Ozora (Madžarska), Gampel Open Air (Švica), One Love festival (UK) in seveda naš Overjam festival.
Leta 2015 je izdal mednarodno prepoznan album 'Survival of the fittest', ki je našel ravno pravšnje ravnovesje med avtentičnimi ritmi reggae roots, in moderno reggae glasbo ter dancehallom, skupaj s svojo skupino 'žive glasbe' in mednarodno zasedbo: Gappy Ranks, Exco Lei, Skarra Mucci in Suga Roy. Album je bil izdan z založbo Nice up! Records in je prvo izdajo razprodal že v dveh mesecih.
Tokrat se ob izdaji novega albuma 'Wildfire', odpravlja na turnejo s svojo ekipo Roots Evolution, s katerimi bo na poti od marca in čez celotno poletje. Album so posneli pod založbo Undisputed records iz Francije. 'Wildlife' je album, ki na vokalih gosti kar 10 umetnikov; Carlton Livingston, Collieman, Teacha Dee, Gappy Ranks, Skarra Mucci … Nekatere izmed pesmi se že vrtijo na mnogih francoskih radijskih postajah, sami pa jih bomo morda lahko slišali tudi na kakšnem slovenskem reggae festivalu, le katerem?

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/BlendMishkin/