Danes vam na Reggae.Si portalu predstavljamo maldega 21-letnega glasbenika, ki sliši na ime Jahbari I!

(Slika: Jahbari I Facebook)

Je sin enega najbolj spoštovanih glasbenikov (George "Dusty" Miller-ja), ki je bil bobnar in del legendarne jamajške zasedbe "FireHouse Crew". Nič čudnega, da je mladi Jahbar I, že z malimi nogami hodil po očetovih stopinjah ter z njim obiskoval snemalne studie! Seveda je najprej začel z bobni, ko je opazoval očeta, ki je bil tudi producent. Pri 21-ih letih je Jahbar I posnel že več pesmi, tako z jamajškimi, kot tudi evropskimi producenti. A že kot mali otrok je večkrat stal na odru ob Lucianu JahMessenjah, kateremu je bila prav "FireHouse Crew" tudi uradna glasbena skupina! Pri 10-ih letih je bobne zaigral v posnetkih z glasbeniki, kot sta Gentleman in Sizzla, v srednji šoli pa je bil tudi član zasedbe "Knock Out Crew". 

(Slika: Jahbari I Facebook)

Leta 2012 posname svoje prve pesmi z naslovom "I Just Be Me" in "The Chant", sodeluje s pevci, kot so Leah Rosier iz Nizozemske in Afričanom Ras Haitrm.

Sledijo pesmi  “Many Talking”, "High Tonic", "Nuh Paper Soulja" “Bakklefield” in druge. Leta 2015 svoj prvi veliki nastop dobi na Rebel Salute Festivalu, dve leti kasneje pa nastopi na "Tarrus Railey and Friends Live" vsakoletni zabavi!

Njegova najnovejša pesem je "Is There A Place", ki jo je posnel na podlago imenovano "Sons of Solomon Riddim".

Čeprav je bil obkrožen z mnogimi velikimi glasbeniki, pa Jahbar I težko izloči enega, ki bi mu bil vzornik. Sam pravi, da je oboževalec več glasbenikov in če bi začeli naštevati, bi bil to neskončen seznam. Njega pa drugi opisujejo kot briljantnega, zagretega, artističnega in energičnega izvajalca!

Prav letos smo ga obiskovalci Overjam Reggae Festivala lahko videli nastopati v živo in sam lahko za sebe povem, da zgoraj našteti opisi zagotovo držijo! Več o samem glasbeniku, njegovi glasbi in vseh novostih pa seveda dobite na uradnih socialnih omrežjih:

Facebook - https://www.facebook.com/jahbari.dehya
Soundcloud - https://soundcloud.com/jahbari-dehya
Twitter - https:// twitter.com/jahbari_dehya
Instagram - https://www.instagram.com/jahbari.dehya
YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCmmIiyLss3e_TdMJhrO5R1w