Škotski glasbenik Tom Spirals nam v sodelovanju z italijanskim producentom Tiberias Towa predstavlja nov EP “Flex Like Water”, ki je izšel 21.09.2019 pri založbi Pure Niceness Records iz francoskega Lyona. Ta mednarodna glasbena naveza ustvarja “new school digital” in dub glasbo od leta 2014 in nam tokrat predstavlja svoj prvenec.

 

 

Producent Kilimanzion, ki je del ekipe Tiberias Towa Sound, je ustvaril globoke dub ritme, podložene s poskočnimi “digital skanks” vložki, ki jih več kot odlično dopolnjuje Tom Spirals s svojim petjem in MC-janjem, na tem težko pričakovanem Ep-ju, kjer najdete kar deset pesmi. 

 

 

Tom in Kilimanzion sta se spoznala leta 2016 na festivalu Mandrea v sosednji Italiji. Obdržala sta stike in kljub temu da sta bila vsak na svojem koncu Evrope, sta ustvarila “dubplate” Reap What I Saw). Pesem najdemo tudi na izdaji, ki vam jo predstavljamo, in to na častnem prvem mestu. Leta 2017 je Killimanzion potoval na Škotsko, bolj natančno Glasgow, kjer je doma Tom in kjer sta nastopila skupaj na sedaj že legendarnem lokalnem reggae plesu “Walk n Skan”. Ravno med tem obiskom se je porodila za EP “Flex Like Water”. Naslednje dve leti sta ustvarjala in izpopolnjevala svoje kreacije z namenom, da “zakurita” sound systeme širom sveta. Kaj kmalu so kakovost prepoznali sistemi, kot so King Shiloh, Mungo’s Hi Fi in Sinai Sound, ki redno vrtijo glasbo pod katero se podpiše Tom Spirals. 

 
Za vizualno podobo in dizajn izdaje je poskrbela francoska oblikovalska legenda Laska, prav tako pa je izdajo pospremil videospot za pesem “Flex Like Water”, ki so ga premierno predvajali na portalu Reggaeville. Videospot je bil posnet na zabavi “Teachings in Dub”, v njem pa najdemo Mungo’s Hi Fi iz Škotske in Legal Shot Sound iz Francije, s katerimi je Tom takrat nastopal na koncertu. 

 

 

Na Ep-ju lahko slišite štiri originalne pesmi, vsako pa spremlja tudi težka dub verzija in dva remiksa pod katera se je podpisal Bukkha in sta na voljo samo kot bonus pesmi na platformi Bandcamp - PureNiceness Records' Bandcamp. Prava poslastica za vse ljubitelje temačnih stepper zvokov, katere ustvarja Bukkha in za katere nam obljubljajo, da nam bodo basi priklicali na obraz nasmešek, kakršnega vam ne prikliče nobena druga zvrst glasbe.

 

Za več informacij o izdaji "všečkajte" uradni Facebook profil Tom Spirals - https://www.facebook.com/tomspiralsmusic/