Stargate Backing Band predstavljajo svoj prvi projekt, B.U Riddim. Ime, ki kaže svoj namen, saj se prebere "be you" (bodi, kar si). V istem trenutku tudi simbolizira njihovo željo po dosežku in kaže, da se zavedajo pomena svoje prve produkcije.

 

 

Na tem "riddim" albumu so zbrali kar 17 mednarodno uveljavljenih glasbenikov, vključno z Lucianom "The Messenjah", Jah Masonom, Exco Levijem ... prav tako najdete na albumu kar nekaj mladih nadarjenih ustvarjalcev, kot je Darrio, Kenny Smyth, Jah Torius, Jahlani Muziq in Makkan J iz Senegala. Ne gre pozabiti niti na ostale glasbenike na albumu: Denham "Chilli" Smith Fitta Warri, Deliman, Sun Sooley, Faïanatur, Marcus Davidson, Jerry Julian, King Lorenzo in Lan Netty.

 

 

Izid albuma sovpada z novim videospotom za pesem "True to the Music", ki jo poje Luciano. "The Messenjah" je tudi zastavonosec B.U. Riddim projekta. Pesem je himna melodijam in vzdušju, ki ga prinaša reggae glasba, pravi utrip Jamajke. Pod video se je podpisal Romain "Sherkhan" Chiffre. V njem sodeluje tudi priznan plesalec/koreograf Orvill "Xpressionz" Hall, ki je kreativni direktor Xspressionz teatra in tudi sodnik TV serije "Dancin' Dynamites". V videu se Hall prelevi v vlogo starejšega moža v komediji, ki nam predstavi vsakodnevne konflikte protagonistov Georgea in Esmerelde. 

 

 

B.U. Riddim album je na voljo na vseh digitalnih platformah in tudi kmalu stargatebackingband.com v CD digipack formatu.

 

TRACKLIST

 1.  Luciano - True To The Music
 2. Jah mason - Human Trafficking
 3.  Exco Levi - Red Fire
 4. Denham Smith aka Chilli - It Rough
 5. Darrio - Time Will Tell
 6. Kenny Smith - What A Fire 
 7. Jah Torius - Let's Save The Children
 8. Jahlani Muziq - Imagine
 9. Fitta Warri - Mr & Mrs Murderer 
 10. Makkan J - Justice 
 11. Deliman - Message To The People 
 12. Sun Sooley - No Pain No Gain 
 13. Faïanatur - Be Yourself 
 14. Marcus Davidson - Rumours 
 15. Jerry Julian - Make You Feel Alright 
 16. King Lorenzo - Working 
 17. Lan Netty - Seek Jah Love

 

Stargate Backing Band združuje Bena (bas) in Davida (bobni, produkcija) iz francoskega Marseillea, ki sta  velika ljubitelja jamajške reggae glasbe. Ustvarjata New Roots in Dancehall glasbo že več kot 20let. Njuni začetki segajo v leto 2008, ko sta sodelovala v različnih skupinah. Leta 2014 sta se odločila in ustanovila svojo skupino - Stargate Backing band. Skupino sta ustanovila z dvem razlogoma: za ustvarjanje lastnih podlag, s katerimi bi sodelovala z različnimi glasbeniki širom sveta in kot spremljevalna skupina za ostale skupine. Leta 2018 sta ustanovila lastno založbo z imenom Stargate Proudction, pomemben korak k cilju ustvarjanja lastne glasbe.