Pripravila: V.V.

 

Pevec in skladatelj Blind Reverendo je na poti do izdaje novega albuma, ki ga predstavlja z naslovno pesmijo 'Searching the waves'.

 

 

Marion Rivorio (Blind Reverendo) je italijanski umetnik nastanjen v Barceloni. Svoj vid je izgubil pri osmih letih, kar ga ni nikakor ustavilo pri ustvarjanju. Glasbeno se izobražuje nepretrgoma že od otroštva in tako obvlada število inštrumentov kot so latinski in afriški bobni, kitara in klavir. Skozi svojo kariero je skozi glasbo raziskoval mnoge države kot so Senegal, Mali, Burkina Faso, Argentina, Urugvaj in Brazilija iz česar se je naučil ogromno o različnih stilih glasbe. Ti stili vedno znova vplivajo na njegov miselni proces pri ustvarjanju.

Odrsko ime Blind Reverendo za seboj nosi simboliko njegovega celotnega umetniškega projekta  – je manifestacija za vse, ki so premagali ovire in se borijo naprej, v svojih pesmih govori o preseganju teh preprek v svetu polnem izzivov. Njegova besedila zajemajo zavedne družbeno kritične tematike, ki jih poveže z razmišljanji o strasteh, občutkih in iluzijah tega, kar pomeni biti človek. Ritmično združuje reggae, raggamuffin in dub stile.

 

 

Pesem 'Searching the waves' je Marion spesnil na potovanju skozi Mehiko, v sodelovanju s skupino Las Chachas Tropical, saj naj bi jih povezovale enake strasti. Naslovna pesem je posvečena surfanju. Surfanje predstavijo kot metaforo življenja; čeprav so priprave lahko izjemno težke in iskanje pravega vala zahteva potrpljenje in vztrajnost, si na koncu, tako kot v življenju, poplačan. Vožnja na valovih predstavlja zmožnost uživanja v trenutku in zavedanja okolice.

 

 

Video ki je bil ustvarjen za spremljavo pesmi je ustvaril Clement Esso kot del ekipe The Mirror Films in posnet v Mehiki in Barceloni. Do pesmi lahko dostopamo na vseh digitalnih platformah, video pa si je možno ogledati na spodaj pripeti youtube strani.