Še mesec dni nas loči od največjega, najboljšega in vedno norega Outlook Festivala. Skoraj prepričani smo, da vsi dobro veste, o čem je govora. Gre za največji festival v Evropi, posvečen sound system kulturi, ki pred velike zvočnike, v stari trdnjavi Punta Christo privabi ogromno ljudi!

Tradicija je, da se festival vsako leto začne z velikim koncertom, ki ga pripravijo v okoli 2000 let starem Puljskem amfiteatru in seveda se bo ta zgodil tudi letos! V sredo 4. Septembra ob sedmih zvečer se bo vse skupaj začelo z zvenečimi imeni, kot so AndyC, raper Loyle Carner in Shy FX, kasneje pa bo oder zasedla Mala z The Outlook Orchestra, za finale pa še Gentelman's Dub Club ter pevec Flohio!

Sam festival se nato preseli na staro trdnjavo, nekaj kilometrov stran od središča Pule. S prizorišči, kot so The Beach, The Clearing, The Moat, The Void, The Garden in Subdub Arena, pa bo zagotovo vsak našel svoj košček sreče! Tisto pravo poletno zabavo zagotovo lahko najbolj doživite na eni od mnogih ladjicah, ki vas popeljejo z ritmi glasbe stran od obale! No, če vam to še ni dovolj pa lahko edinstveno zabavo doživite v podzemnih rovih globoko pod Pulo. 

 

Zakaj toliko dogajanja na več koncih? Zaradi nastopajočih! Na Outlooku in njegovih številnih odrih bo spet nastopilo več kot 300 izvajalcev duba, reggaeja, hiphopa, drum ‘n’ bassa, garagea, housea in sorodnih glasbenih žanrov. Za reggae navdušence bo tudi letos dobro poskrbljeno! Med drugimi bo tam Sister Nancy & Legal Shot Sound, Kabaka Pyramid ter Hollie Cook! Na listi nastopajočih, ki ji skoraj ni konca pa se najdejo tudi slovenska imena, kot so DubDiggerz, Roots In Session pa tudi Kali Fat Dub, katerega član je Haris Pilton! Celotno listo nastopajočih najdete na tej povezavi - https://outlookfestival.com/LINE-UP/.

 

  

Če še vedno niste prepričani da bi šli, vam lahko povemo to, da je Outlook Festival nekaj, kar bi vsak glasbeni navdušenec moral doživeti vsaj enkrat. In letos to v Puli lahko naredite zadnjič, saj je leto 2019 zadnje leto tega festivala, ki odhaja iz te prelepe lokacije ob hrvaškem morju! 

 Vstopnice lahko kupite na uradni strani festivala, kjer vas čakajo tudi vse podrobne informacije o spanju, prevozu na festival in podobno. Vse novosti in dogajanje na samem festivalu pa lahko spremljate na njihovi uradni Facebook strani! 

https://outlookfestival.com/

OUTLOOK FESTIVAL Facebook