Za Reggae.Si: Tamara Nanaja

 

Idilična lokacija ob morju, sound system, globoki basi, dnevno dogajanje za otroke in družine, poudarek na ekologiji. Vse to in še več že od srede, 24.julija dalje.

 

 

Slovencem dobro poznana Barbariga v hrvaški Istri, je lani postala prizorišče enodnevnemu dogodku, ki je združil ekologijo, glasbo in umetnost. Odziv je bil odličen, vse generacije so se krasno zabavale in prav to je organizatorje motiviralo k temu, da letos dogodek nadgradijo v petdnevni festival Escape the city.

Escape the city se bo zgodil v Barbarigi, med 24. in 28. julijem, organizira pa ga društvo SUB movements. V organizaciji sodelujejo tudi društvo Eko muzej, društvo Čarobnjakov šešir, društvo Zelena istra, kolektiv Together we grow ter Cirkobalkan.

 


(Vir: Uradni Facebook profil festivala) 

 

Pod okriljem društva Sub movements sicer deluje tudi puljski kolektiv Munchies sound system, ki se bo kot gostiteljski sound predstavil na festivalu.

 

Po lanski prvi, testni ediciji, organizatorji za letos napovedujejo ogromno izboljšav, predvsem pa pestro glasbeno-kulturno in ekološko osveščeno dogajanje skozi vse dni festivala. Festival podnevi nudi izjemno bogat program, ki bo navdušil otroke in  družine, ponoči pa se obetajo reggae in dub sound system potresi.

 

V glavnem, glasbenem delu festivala bo nastopilo več kot 30 izvajalcev iz Hrvaške, Velike Britanije, Francije, Poljske, Bolgarije, Italije, Nemčije, Bosne in Slovenije. Na festival prihajajo tudi velika, mednarodno uveljavljena imena kot so Kibir La Amlak Live (Uk), Sip A Cup Ft. Errol Bellot (Uk), High Elements Live (Fr), R.Esistence In Dub Live (It), Rdh Hifi (Fr) in Digitron Sound System (Hr).

 

Slovenske reggae/dub barve bodo zastopali Freedom Fighters in Jahklin selecta iz slovenske Istre ter W!ld Citizen in Haris Pilton iz slovenske reggae prestolnice, med gosti pa so tudi slovenskemu občinstvu dobro poznani Rockers dub Master iz Trsta.

 

Po vtisih iz lanskoletne prve edicije sodeč, se tudi letos obeta nepozabna dub morska izkušnja, zato si hitro rezervirajte svojo vstopnico. Tukaj.

 

Nekaj uporabnih informacij:

 

-       ob prizorišču dogodka ni urejenega kampa, ampak le imroviziran, za namen festivala.

-       WC-ji bodo, tuši pa le na plaži

-       festival se dogaja znotraj borovega gozdička, tako da vam sence čez dan gotovo ne bo zmanjkalo

-       Barbariga je polna slovenskih obiskovalcev, tako da, dobrodošli doma 

 

 

Fotografije od lani: https://www.facebook.com/pg/escapethecityfestival/photos/?tab=album&album_id=283760545729569&ref=page_internal

 

NASTOPAJOČI PO DNEVIH: