Pripravila: V.V.

 

Tokrat na naši strani predstavljam vzhajajočo zvezdo dancehall glasbe, jamajškega pevca Fyah Wariyah; The Congo rebel, ki se je na glasbeno sceno prebil lanskega marca s pesmijo  'Congo Bongo'.  

Fyah Wariyah je mladenič, rojen 27.6.1988, ki je svoje otroštvo preživel tekajoč po ulicah ruralne Jamajke. S svojimi brati in sestrami je odraščal pri starih starših. Tam se je že zelo zgodaj začel zanimati za glasbo in ukvarjati z vrtenjem vinilk. Na njegovo ustvarjanje je najbolj vplival Sizzla Kalonji  s svojimi značilnimi ritmi. Te ritme je Fyah (rojen Dwayne Jerome Thomas) združil s svojim slogom melodičnega petja. Svojo prvo pesem z naslovom 'Get to know you' je napisal, ko je obiskoval srednjo šolo Claude Mckaya, po tem ko je ugotovil, da ja glasba to, kar ga veseli in je njegov lasten smisel življenja.  

 

 

Leta 2009 se je preselil v Kingston in ob poslušanju vseh umetnikov, ki  so ''delali svojo stvar'' (doin dem ting), je svojo glasbo začel jemati še resneje. V enem izmed intervjujev je izrazil upanje, da mu bodo njegov svež izgled in izvirna besedila podkrepljena z dancehall ritmom zagotovila mesto v glasbeni industriji. Po dobro sprejetem koncertu na eventu 'Trip to Mexico', se je zavedel, da je sodelovanje s publiko to, kar mu daje energijo in ga bo poneslo še dalj v glasbeni industriji. Glede na to, da je čisto nov na glasbenem trgu je za pomoč prosil Promo King-a, umetnika ki deluje pod Skeng Legacy Record. Z njegovim delom in zagotavljanjem rednega vrtenja Fyahove glasbe na radijskih postajah je sedaj  na dobri poti, da se bo njegova glasbena karirera samo še vzpenjala. 

 Pesmi ki jih piše se osredotočajo na pozitivo v vseh smereh. Več kot jasno da vedeti, da ni del 'badman kulture', in izvaja izključno moderno roots glasbo. S tematiko svojih pesmi poziva mladino, da naj bo motivirana in pozitivna, zelo pomembna tema pa je tudi izražanje ljubezni in spoštovanja do žensk. Njegovem prvemu singlu sta sledila 'Who Jah Love' in 'Don't you give away my love' in Politician, tudi letos pa sta že izšli novi dancehall uspešnici 'Champion' in 'Tradition'.  

V.V.