Pripravila: V.V.

 

The Young Tree je italijanska skupina, ki je nastala leta 2015, v Udinah. Projekt, ki je združil 6 glasbenikov in njihov natančno ustvarjen "upbeat" reggae. Prvi album, z naslovom "Seed" so izdali jeseni leta 2016, na katerem so sodelovali z Bunno iz skuine "Africa Unite", Paul Narduzzo (Universal Sex Arena) in francosko pevko Sista Val. Od nastnka naprej, je skupina nastopila na mnogih koncertih v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Češkem in tudi v Sloveniji na festivalih kot so Home Festival, One Love, Raggapiave, Smoothie Sound Revolution, Jamrock Festival in mnogih drugih.

The Young Tree svoj drugi album, ki ga lahko pričakujemo jeseni, predstavljajo novo pesem z naslovom "Borderline". Italijanska reggae skupina se je v tokratnem albumu prepustila eksperimentiranju ter zasedbi dodala sintesajzer in elektronske tone. Klasičnim reggae ritmom se tako pridruži nov, ostrejši podton, ki se sklada z družbeno kritičnimi besedili. S to pesmijo odpirajo novo pot svoji skupini, ki jo ustvarjajo v sodelovanju z Madeskijem (Africa Unite).

V pesmi "Borderline" se posvečajo družbi na robu, v ospredje želijo postaviti življenje marginaliziranih ljudi. Govori o umazaniji, fizični in psihološki, ki nas obdaja ter kako pomembno je, da vemo, kdo smo in se proti temu borimo. Situacijo nas mladih opiše kot izgubljeno v vladni manipulaciji, kjer je marsikdo prisiljen ’pojesti svoje vrednote’ za minimalen zaslužek in zadovoljitev potreb kapitalističnega sveta. Temu bi rekli življenje na robu (Borderline), ki ga človeku prav nihče ne zavida. Lahko bi rekli, da v vsem materializmu ne vidimo več metra pred seboj, smo kot slepec, ki teče sredi noči. Mladi, tako kot njihovi predhodniki, iščejo ravnovesje v kaotičnem svetu, vendar je videti, da so vse sile uperjene proti njihovemu uspehu. Zato je položaj mladih težaven, pesem pa nas poziva, da stopimo skupaj in se dan za dnem borimo za svobodo naših misli.

 

Tako pesem, kot novi album sta bila narejena v sodelovanju z Madaskijem. Ta je poskrbel za miksanje glasbe in produkcijo znotraj studia Dub the Demon records v Turinu. Ekipi se je pridružil tonski mojster Edoardo Pellizzari, ki ponavadi deluje v Gledališču zvokov v Trevisu. Mastering je opravila Simone Squillario v Turinskem Hybrid Mastering Studiu.

Singel Borderline je dostopen na digitalnih platformah, medtem ko si lahko video ogledamo na YouTubeu.