Poletje je nedvomno pred vrati, kar tudi pomeni, da se bliža festivalska sezona. Za lažjo odločitev kam in koga poslušati, vam predstavljamo novo Global Reggae Charts lestvico.V tokratni ediciji je na naslovnici revije kraljuje Rocky Dawuni, ki si je to zaslužil s svojim debitantskim albumom Beats Of Zion, ki je bil sprejet nad pričakovanji. Na lestvici albumov se je zavihtel na visoko 5. mesto. Na tej lestvici še kar kraljuje mlada jamajška senzacija Koffee, z Julian Marleyjem, Protojejem tesno za petami.

 

Na lestvici “singlov” sam vrh prav tako zaseda Koffee s pesmjo Toast, ki se je vrnila nazaj na 1. mesto iz katerega je izrinila Throne, pod katerega se je taisto podpisala Koffee. Na tretjem mestu se je obdržal Tarrus Riley s pesmjo Guess Who. Na lestvici najdemo tudi Jah9, Lila Ike, Alborosie, Chronixx, Hempress Sativa, Kumar, SumeRR, ...  

 

Na t.i. Riddim Charts, je končno prišlo do sprememb. Dolgo časa je kraljevala na prvi poziciji Peng Peng Riddim, ki jo je v tej izdaji prehitela St. Andrew Riddim od The Chimney založbe.

 

 

Vse ostale informacije najdete v reviji spodaj ali na spletnem naslovu www.globalreggaecharts.com.