Piše: V.V.


Suns of Dub? Kot lahko razberemo iz naslova je govora o ekipi, ki se označuje za otroka zvrsti dub, ki nam z žarki svoje produkcije nosi sonce v naše sobe ne glede na letni čas. Suns of Dub je oznaka za znamko, skupino in dub-produkcijsko performativno ekipo. Člana skupine Ras Jammy in Jah Bami v svojem ustvarjanju združujeta tradicionalno rockers reggae glasbo (70ta) in žive instrumente, ki jih prepletata z new age dub-om ter tako v eno celoto povezujeta akustiko, elektroniko, dub, reggae, drum'n'bass in še kaj bi se našlo. Znotraj tega ravnotežja tonov so uvrščeni ritmi, kot so steeplly, nyabingi bobni, melodica, zmiksani z »deejay« spretnostmi vrtenja vinilk.
Mlada glasbena genija sta do danes sovodji skupine glasbenikov, producentov in umetnikov, kot so Roots by nature, Masia One, Addis Pablo in Valdo. Prvi izmed njiju, Ras Jammy, je mlad podjetnik iz Trinidada, ki se je že kot otrok ob poslušanju zelo raznolike glasbe spraševal, kaj lahko sam ustvari znotraj glasbenega kraljestva, in se tako odločil, da želi združiti reggae in dub. Do zmožnosti ustvarjanja ga je pripeljala lastna iniciativa in selitev na Jamajko zaradi tamkajšnjega vpliva reggae glasbe in rastafarijanstva. Je samouk, ki je svojega glasbenega mentorja Addisa Pabla spoznal kar preko Facebooka, po kratkem klepetu je bila kupljena enosmerna letalska karta za Jamajko in njegova usoda je bila zapečatena. Drugi član, ki se nam bo tokrat pridružil v Channel0, je na naših odrih nastopal že pred leti, skupaj z Brammo Shantijem in je dragi prijatelj našega kolektiva, Jah Bami. Tudi on pravi, da je svoj namen ustvarjati glasbo, spoznal že pri mladih letih.

 


Suns of Dub je del založbe Rockers Family, ki s seboj nosi ogromno reggae imen, sam smisel produkcije pa so izmenjave zamisli in ustvarjanje, iskanje primernega producenta in glasbenika za stvaritev nečesa novega. Znotraj tega kroga se umetniki menjavajo, prihajajo in odhajajo ter tako ohranjajo kvaliteto glasbe na nivoju. Kar je potrebno za to, so samo dobre vibracije, in pa lastna želja po aktivnosti, angažiranost, vse pa se dogaja »inna di yard«. Del te družine predstavljajo tudi Suns of Dub. Kot podmladek Rockersov so si zamislili nov projekt in ga leta 2010 prinesli v življenje. Ras Jammy pravi, da se je zanj vse začelo, ko je izšla pesem: 'I can make it happen' – »and we did«. Zamisel za ime je Ras Jammy dobil iz besedne igre, glede na močno sporočilo glasbe, je bila želja dati moč tudi imenu: Suns of Dub; hkrati se ime posredno nanaša na vse sinove in hčere dub, reggae , ali takorekoč vsake glasbene zvrsti. Navdih sta dobila tudi pri svojih kolegih, Dubbing Sun. Od samega začetka druženja in naključnega ustvarjanja sreče, pa do danes sta ustvarila več kot sto del, veliko izmed njih v sodelovanju z legendami kot so Major Lazer, Chronixx, Protoje, Mighty Crown, Inner Circle, Clive Chin, Toddla T, Jesse Royal, Cali P, Sizzla, Norris Man, Queen Omega, če jih poimenujem zgolj nekaj.

 


V svoji tokratni zasedbi bosta umetnika v svoj nastop poleg vokalov doprinesla raznolikost, ki jo celotna založba zelo aktivno ponazarja, inštrumentali, t.i. dubi, vse kar je potrebno za dober 'Suns of Dub koncert', pravi Jah Bami. Prisotnih bo veliko trinidadskih melodij, ki jih bosta s pomočjo improvizacije in živo dub glasbo zamikasala v čisto nov ritem. Vsekakor bo tokratni dogodek poln presenečenj. Od prvih hitov pa do danes Suns of Dub letijo na krilih rdeče, zlate in zelene, sedaj pa bodo prileteli tudi na oder Channel0, kjer jih bomo lahko slišali 29. Aprila! Se vidimo!

 

 

Klik na sliko vas preusmeri na uradni Facebook dogodek

 

Enemu srečnežu pa v sodelovanju z organizatorjem podarjamo :  


- 2x Heshteg Ziggi rol'ca
- 1x Original Ziggi rol'ca
- 1x Heshteg majica (na voljo M, L ili XL)
- 2x vstop na koncert skupine Suns of Dub

 Vse kar je potrebno stroriti je najti FACEBOOK objavo na našem profilu in označiti prijatelja/ico, katerim bi rad preživel/a večer! Žrebamo v soboto 27.4.2019

Za lažjo orentacijo vam prilagamo povezavo do originalne FB objave, kamor se lahko prijavite za nagrade!

https://www.facebook.com/119770448166847/posts/1624136571063553/


 

 

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

1. Splošne določbe 

Organizator nagradne igre “Suns of Dub ”, je Reggae,si, (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 23. APRILA pa do vključno 27. APRILA 2019 do žreba¨! Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

V komentarju odgovori na vprašanje označi prijatelja in sodeluj za zastonj vstopnice, cd/majico, papirčke. . Organizator bo izbor objavil na časovnici svojega Facebook profila. Z pravilnim komentarjem izpolnjuješ pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

V soboto, 27.4.2019 8.59h se nagradna igra konča in v soboto 27.4.2019 bomo razglasili naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku petih (5) ur po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

Nagrade:

- 2x Heshteg Ziggi rol'ca
- 1x Original Ziggi rol'ca
- 1x Heshteg majica (na voljo M, L ili XL)
- 2x vstop na koncert skupine Suns of Dub

6. Odgovornost

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

7. Pravila nagradne igre

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

9. Varovanje osebnih podatkov

Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.