V Ljubljano prihaja RDG

 

 

 

 

 

Rojen in vzgojen na severu mrzle Danske, se je RDG (Ruben) zelo mlad navdušil nad glasbo, za kar je kriv njegov oče. Leta kot mladostnik je preživel tako, da je zbiral glasbene “sample”, se igral z glasbenimi igračami in poslušanjem plošč, vpliv česar je pri njemu opazen še danes. 

Kot najstnik se je preselil v Kopenhagen in se nemudoma zakopal v “underground” glasbeno sceno in se angažiral v produkcijo in organizacijo rejvov, katere je organiziral v lokalnih barih in klubih ter na ta način promoviral lokalne MCje, DJje in producente. 

 

 

 

Če na hitro preskočimo dekado, Ruben danes več kot uspešno vodi dve založbi s preko 40 izdajami in je organiziral dubstep, drum ’n’ bass, techno, juke, garage ... zabave v praktično vsakem klubu in z vsakim omembe vrednim soundsystemom v Kopenhagnu. 

Kot producent in DJ je izdal in se pojavil na mnogih vinilnih izdajah, bil je na turnejah po Ameriki in Evropi. Njegova glasba je prisotna na večjih javnih kot tudi na piratskih radijih, praviloma na Danskem in v Veliki Britaniji.

Kljub dejstvu, da je posvetil večino svojega prostega časa za ohranjanje podzemne kulture glasbe in je bil konstantno v pogonu, se RDG ne ustavlja in nadaljuje s prodiranjem njegove nalezljive pozitivne energije in glasbenim ustvarjanjem kot tudi vrtenjem glasbe, organizacijo festivalov in še mnogo čem.

 

 

 

Za lokalno podporo bodo poskrbeli člani DeepEnd! založbe Kanomotis, RawLand in CLZ. Da pa bo doživetje popolno bo poskrbel Boris Sound System. 

Povezava do dogodka:

DeepEnd! x DubLab - chapter XII. w. RDG / 23/03


Povezave:

https://www.facebook.com/RDGCPH

https://soundcloud.com/rdg
https://soundcloud.com/clzdubs
https://soundcloud.com/rawland-dubs
https://soundcloud.com/kanomotis
https://www.facebook.com/vj5237/
https://www.facebook.com/borissoundsystem/
https://www.facebook.com/deependmovment
https://soundcloud.com/deependmovement
https://www.mixcloud.com/DeepEndMovement/
https://www.facebook.com/dublabch0